4 باور نادرست رایج در مورد شیر
به گزارش بیان گلپایگان، باورهایی نادرست در مورد شیر و تاثیر آن در سلامتی
باور اول : شیر سنتی سالمتر از صنعتی!
این یک باور نادرست است. شیر و لبنیات سنتی به خوبی پاستوریزه نمیشود در نتیجه میتواند باعث ابتلای مصرفکنندگان به بیماریهای مهمی از جمله تب مالت باشد. از طرفی، بیشتر محصولات لبنی سنتی پرچرب و تداوم مصرف لبنیات پرچرب در زندگی شهری امروز که فعالیتهای فیزیکی به شدت کاهش یافته، خطرناک است و میتواند به چاقی، گرفتگی عروق، بیماریهای قلبی ـ عروقی و… منجر شود.
باور دوم : شیر با ماندگاری بالا بد است!
این یک باور نادرست است. در صنعت شیر و لبنیات بههیچوجه از مواد نگهدارنده استفاده نمیشود. اینکه میبینید برخی شیرها ماندگاری بالایی دارد به این دلیل است که طی مرحله استریلیزاسیون تمام میکروبهای داخل شیر کشته شده است و میکروبی داخل آن وجود ندارد که بخواهد فعالیت کند تا شیر فاسد شود. از طرفی بستهبندی مخصوص و چندلایه شیرهای با ماندگاری بالا به نحوی است که اجازه ورود هیچ میکروبی را به داخل شیر نمیدهد، بنابراین میتوان با خیال راحت این شیرها را تا زمانی که در بطری یا پاکت باز نشده و تا قبل از تاریخ انقضایشان خارج از یخچال نگهداری کرد، اما به محض اینکه در آن باز شود میکروبهای محیط پیرامون میتواند وارد آن شده و شروع به فعالیت کند. در این شرایط باید بطری شیر را در یخچال بگذارید و طی حداکثر 4 ـ 3 روز آن را مصرف کنید. این یک باور نادرست است. شیر و لبنیات سنتی به خوبی پاستوریزه نمیشود در نتیجه میتواند باعث ابتلای مصرفکنندگان به بیماریهای مهمی از جمله تب مالت باشد. از طرفی، بیشتر محصولات لبنی سنتی پرچرب و تداوم مصرف لبنیات پرچرب در زندگی شهری امروز که فعالیتهای فیزیکی به شدت کاهش یافته، خطرناک است و میتواند به چاقی، گرفتگی عروق، بیماریهای قلبی ـ عروقی و… منجر شود.
باور سوم : شیر را زیاد بجوشانیم
این یک باور نادرست است. برای پاستوریزه کردن شیر لازم نیست دمای آن را به نقطه جوش برسانید و آن را بجوشانید زیرا در این صورت علاوه بر میکروبها مقدار زیادی از ویتامینهای موجود در شیر هم از بین میرود و ارزش غذایی آن بشدت پایین میآید. بهترین دما برای پاستوریزه کردن شیر 70 درجه سانتیگراد آن هم به مدت 15 ثانیه است. برای اطمینان از رسیدن شیر به این درجه میتوانید از دماسنج کمک بگیرید. برخی افراد شیرهای پاستوریزه شده صنعتی را هم قبل از مصرف دوباره میجوشانند. نیازی به انجام این کار نیست مگر این که شیر چند روزی مانده باشد و بخواهید ببینید فاسد شده است یا نه. توصیه میشود از مصرف شیرهایی که تاریخ انقضای آنها گذشته است صرفنظر کنید زیرا حتی اگر فاسد نشده باشد باز هم ارزش غذاییشان به شدت کاهش پیدا کرده است.
باور چهارم: خوردن شیر قهوه یا شیرکاکائو به جای شیر
این باور نادرست است. ترکیب شیر با قهوه، کاکائو، شکلات و چای میزان جذب کلسیم را کاهش میدهد، اما توجه داشته باشید اگر کودک یا فرد بالغی طعم شیر یا رنگ سفید آن را دوست نداشته باشد میتوان با اضافه کردن برخی مواد مثل کاکائو به شیر، او را به خوردن آن ترغیب کرد. به عبارت دیگر، مصرف شیر کاکائو خیلی بهتر از مصرف نکردن آن است. درواقع باید بین بد و بدتر، بد را انتخاب کنیم، اما بهتر است شیرهای ترکیبی را خیلی غلیظ به کودک ندهید. مثلا میتوانید یا خودتان شیرکاکائو رقیق درست کنید یا اگر آن را از مغازه تهیه میکنید با شیر معمولی مخلوط کنید تا غلظتش کمتر شود و کودک شیر بیشتری بنوشد. دیده شده هضم و جذب شیرمیوه مثل شیرموز، شیرخرما و… در دستگاه گوارش راحتتر صورت میگیرد بنابراین افرادی که با هضم شیر مشکل دارند، میتوانند آن را با انواع میوه ترکیب کنند.
- خبردونی
- پربازدید ترین
- نظرات
- مراسم تودیع و معارفه رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره)شهرستان گلپایگان
- برگزاری اولین تجلیل از بانوان شاغل در شهرستان گلپایگان به همت اتحادیه نانوایان و قنادان
- تجلیل شرکت آذر صنعت گلپایگان از شاعر پیشکسوت گلپایگانی
- نصب دو درب آهنین امامزادگان هفده تن وناصربن علی(ع)
- مراسم تشییع پیکر شهید والامقام عباسعلی اعجازی
- پیام تشکر فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان گلپایگان از حضور پرشور مردم در استقبال از کاروان شهدای گمنام
- گلپایگان قدمگاه شهدا بود
- سفر یکروزه علی اصغر انصاری معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به شهرستان گلپایگان/اتمام اجرای پروژه فیبرنوری در گلپایگان تاپایان سال
- دیدار از خانواده جانباز سرافرازحسین بقایی
- دیدار مسئولین شهرستان با خانواده محترم شهید ناصر فراست
- بازدید میرهاشم موسوی رئیس سازمان تامین اجتماعی کشور از درمانگاه تامین اجتماعی گلپایگان
- بازدید رئیس نوسازی مدارس کل کشوراز برخی مدارس شهرستان گلپایگان/تخصیص یک میلیارد تومان به مدارس شهرستان گلپایگان
- جلسه تودیع و معارفه رئیس مرکز فنی و حرفهای شهرستان گلپایگان
- افتتاحیه نمایشگاه اقتصاد مقاومتی
- جلسه شورای آموزش وپرورش شهرستان گلپایگان /مصاحبه با رئیس آموزش وپرورش
- برگزاری جلسه مدیریت بحران/پیگیری در اجرایی شدن ساخت جایگاه پدبالگرد بیمارستان امام حسین(ع)
- کرم برگ خوار پاییزه
- حضور مسئولین شهرستان در بیمارستان امام حسین(ع)به مناسبت روز پرستار
- همایش بزرگ ورزش صبحگاهی
- کتابخانه آیت الله محمدی به عنوان کتابخانه مرکزی شهرستان، جزء برترین کتابخانههای استان و ۱۰ کتابخانه برتر کشوراز لحاظ فضا ،امکانات و…شناخته شده است/ثبتنام رایگان کتابخانه از ۲۳ آبان تا ۲۵آبان ماه
- افتتاحیه دومین دفتر خدمات قضایی شهرستان گلپایگان
- برگزاری آیین ارتقاء واحد آتشنشانی به سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری گلپایگان
- گوشه هایی از راهپیمایی 13 آبان 1402، مردم غیور شهرستان گلپایگان، از دریچه دوربین بیان
- ظرفیت کشتارگاه صنعتی دام؛ کشتار؛ ۵۰۰ راس دام سبک و ۵۰ راس دام سنگین در یک شیفت کاری
- مردم بازوان اتحادیه ها و اتاق اصناف باشند
- نواختن زنگ به مناسبت هفته پدافند غیرعامل در دبیرستان نمونه دولتی شهید محمدحسین فهمیده
- برگزاری اجلاسیه مجمع بسیجیان شهرستان گلپایگان
- سفر یعقوب سلیمانی دبیرکل جمعیت هلال احمر کشور به گلپایگان
- پنجمین کاروان ترویجی ویژه الگوی کشت ملی با موضوعات کشت غلات به صورت مکانیزه ( کشت باکمبینات ) و بهرهوری آب ( کشت تیپ غلات و مدیریت هوشمند آبیاری و کشاورزی قراردادی)
- برگزاری جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان گلپایگان/پیشگیری از آسیب های اجتماعی در خانواده ها /پیگیری تأمین لاستیک دولتی و سوخت برای سرویسهای مدارس