حدود ٣٠ درصد مردم قبل از چشیدن غذا نمک اضافه می کنند
به گزارش بیان گلپایگان، در چهارمین همایش روز جهانی غذا که صبح امروز در تالار اندیشه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گلپایگان با حضور تنی چند از مسؤولین برگزار شد، دکتر ناصر رستمی اظهار داشت: در کل کشورهای دنیا هر سال در تاریخ ١۶ اکتبر جلساتی به مناسبت روز جهانی غذا برگزار می شود که در مورد فقر تبادل نظر صورت گیرد
وی با بیان اینکه در این جلسات اهدافی برای تولید محصول بهتر و انتقال فناوری دنبال می شود اظهار داشت: این روز یادآور این است که ٨٠۵ میلیون نفر در جهان در فقر به سر میبرند و برای از بین بردن آن باید تدابیر بیشتری اندیشیده شود
دکتر رستمی با عنوان اینکه با شیوع بیماری های غیر واگیر در جهان، سازمان بهداشتی جهانی ایران را جزء بهترین کشورها در کنترل این بیماری های می داند ادامه داد: امروزه حدود یک میلیارد نفر از مردم دچار چاقی هستند که تحت عنوان سوء تغذیه دوم ازآن نام میبرند.
رستمی با بیان اینکه کم تحرکی و دیابت از امراض شایع دنیاست اظهار کرد: یکی از تدابیر سازمان بهداشت جهانی اصلاح الگوی مصرف غذا، میوه و سبزیجات، کاهش استفاده از نمک، کاهش نمک در غذاهای فرآوری شده، کاهش مصرف چربی ها و اسید چرب، حذف اسیدچرب ترانس و اشباع و داشتن حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی در روز می باشد.
وی خاطرنشان کرد: میزان مصرف نمک در آقایان ٣٠ درصد بیشتر بوده و حدود ٣٠ درصد مردم قبل از چشیدن غذا، نمک اضافه میکنند و به این خاطر است که حذف نمکدان از سفره ها به عنوان یکی از شعارهای سازمان غذا و دارو مطرح شده است.
وی تصریح کرد: در استان 423 واحد تولیدی صنعتی فعال و 136 واحد غیر فعال وجود دارد و واحدهای کارگاهی تولیدی فعال و غیر فعال به ترتیب ١٩٨ و ٢٨ واحد می باشد.
رئیس شبکه ی بهداشت و درمان گلپایگان با بیان اینکه باید در الگوی غذایی و رژیم غذایی اصلاح صورت گیرد تصریح کرد: به منظور کاهش میزان خطر، سند پیشگیری امضا شده است و با بررسی هایی که در کشورهای مختلف جهان صورت گرفته سالانه 35 میلیون نفر با بیماری های نظیر بیماری های ریوی و قلبی جان خود را از دست میدهند.
رستمی در خاتمه خاطر نشان کرد: محصولات صنعتی غذایی چون دارای شناسنامه هستند اطمینان بیشتری داشته و در صورت بروز مشکل می توان پیگیری کرد.
در ادامه ی این همایش دکتر شهریار دبیریان عضو هیئت مدیره انجمن کیفیت ایران، مدیر تخمین کیفیت شیر ایران و عضو کمیته تخصصی فدراسیون بین المللی شیر اظهار داشت: وقتی صحبت از کیفیت یک محصول می شود، نظر انیستیتو تغذیه در مورد کیفیت این است که محصولی غنی شده از ویتامین D وکلسیم و… باشد؛ اما برای مصرف کننده کام پذیری یعنی عطر، طعم، رنگ و بوی مطلوب، کیفیت شمرده می شود و متأسفانه به این دلیل مصرف فست فود در حال زیاد شدن است.
وی با بیان اینکه در محصولات صنعتی با شناسنامه ای که دارند رسیدگی بهتر صورت می گیرد افزود: مردم به دلیل این باور که محصولات سنتی بهتر است در خیلی مواقع دچار بیماری هایی نظیر تب مالت می شوند و این بیماری در کشور در حال افزایش می باشد.
دبیریان با عنوان اینکه هر جا از استاندارد صحبت شود، دو ارگان نظارتی غذا و دارو مطرح می شود یادآور شد: بحث کیفیت در رابطه با سبد غذاییست و سبد غذایی ما با دنیا فرق داشته بطوریکه شش برابر مصرف جهانی نان و یک سوم استاندارد جهانی لبنیات مصرف می کنیم.
وی در خاتمه ابراز داشت: در سازمان غذا و دارو در بحث نشان ایمنی و سلامت، فاکتورهای مهمی مطرح شد و باید در این زمینه فرهنگ سازی صورت گرفته و این سازمان پیگیری نماید.
تصاویر مربوط به خبر:
- خبردونی
- پربازدید ترین
- نظرات
- مراسم تودیع و معارفه رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره)شهرستان گلپایگان
- برگزاری اولین تجلیل از بانوان شاغل در شهرستان گلپایگان به همت اتحادیه نانوایان و قنادان
- تجلیل شرکت آذر صنعت گلپایگان از شاعر پیشکسوت گلپایگانی
- نصب دو درب آهنین امامزادگان هفده تن وناصربن علی(ع)
- مراسم تشییع پیکر شهید والامقام عباسعلی اعجازی
- پیام تشکر فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان گلپایگان از حضور پرشور مردم در استقبال از کاروان شهدای گمنام
- گلپایگان قدمگاه شهدا بود
- سفر یکروزه علی اصغر انصاری معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به شهرستان گلپایگان/اتمام اجرای پروژه فیبرنوری در گلپایگان تاپایان سال
- دیدار از خانواده جانباز سرافرازحسین بقایی
- دیدار مسئولین شهرستان با خانواده محترم شهید ناصر فراست
- بازدید میرهاشم موسوی رئیس سازمان تامین اجتماعی کشور از درمانگاه تامین اجتماعی گلپایگان
- بازدید رئیس نوسازی مدارس کل کشوراز برخی مدارس شهرستان گلپایگان/تخصیص یک میلیارد تومان به مدارس شهرستان گلپایگان
- جلسه تودیع و معارفه رئیس مرکز فنی و حرفهای شهرستان گلپایگان
- افتتاحیه نمایشگاه اقتصاد مقاومتی
- جلسه شورای آموزش وپرورش شهرستان گلپایگان /مصاحبه با رئیس آموزش وپرورش
- برگزاری جلسه مدیریت بحران/پیگیری در اجرایی شدن ساخت جایگاه پدبالگرد بیمارستان امام حسین(ع)
- کرم برگ خوار پاییزه
- حضور مسئولین شهرستان در بیمارستان امام حسین(ع)به مناسبت روز پرستار
- همایش بزرگ ورزش صبحگاهی
- کتابخانه آیت الله محمدی به عنوان کتابخانه مرکزی شهرستان، جزء برترین کتابخانههای استان و ۱۰ کتابخانه برتر کشوراز لحاظ فضا ،امکانات و…شناخته شده است/ثبتنام رایگان کتابخانه از ۲۳ آبان تا ۲۵آبان ماه
- افتتاحیه دومین دفتر خدمات قضایی شهرستان گلپایگان
- برگزاری آیین ارتقاء واحد آتشنشانی به سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری گلپایگان
- گوشه هایی از راهپیمایی 13 آبان 1402، مردم غیور شهرستان گلپایگان، از دریچه دوربین بیان
- ظرفیت کشتارگاه صنعتی دام؛ کشتار؛ ۵۰۰ راس دام سبک و ۵۰ راس دام سنگین در یک شیفت کاری
- مردم بازوان اتحادیه ها و اتاق اصناف باشند
- نواختن زنگ به مناسبت هفته پدافند غیرعامل در دبیرستان نمونه دولتی شهید محمدحسین فهمیده
- برگزاری اجلاسیه مجمع بسیجیان شهرستان گلپایگان
- سفر یعقوب سلیمانی دبیرکل جمعیت هلال احمر کشور به گلپایگان
- پنجمین کاروان ترویجی ویژه الگوی کشت ملی با موضوعات کشت غلات به صورت مکانیزه ( کشت باکمبینات ) و بهرهوری آب ( کشت تیپ غلات و مدیریت هوشمند آبیاری و کشاورزی قراردادی)
- برگزاری جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان گلپایگان/پیشگیری از آسیب های اجتماعی در خانواده ها /پیگیری تأمین لاستیک دولتی و سوخت برای سرویسهای مدارس