زندگی سالم تر با قند کمتر
امروزه شاهدافزايش روز افزون مصرف قند و محصولات شيرين هستيم به تدريج كه ذائقه مردم به غذاهاي شيرين عادت مي كند كارخانجات مواد غذايي نيز روز به روز محصولات شيرين تري به بازار روانه مي كنند و اين سيكل معيوب پيوسته در حال چرخش است.
به گزارش بیان نیوز، امروزه شاهد افزایش روز افزون مصرف قند و محصولات شیرین هستیم به تدریج که ذائقه مردم به غذاهای شیرین عادت می کند کارخانجات مواد غذایی نیز روز به روز محصولات شیرین تری به بازار روانه می کنند و این سیکل معیوب پیوسته در حال چرخش است.
عادت کردن به مواد شیرین که به طور معمول از دوران کودکی شروع می شود، عوارض متعددی نظیر اضافه وزن، چاقی، دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و سرطان را به دنبال دارد.
قند و ترکیبات حاوی قند کالری زیادی برای بدن تأمین می کنند اما متأسفانه فاقد مواد مغذی لازم هستند بنابراین باید سهم ناچیزی از انرژی دریافتی روزانه را تشکیل دهند.
انواع مختلفی از قندها به طور طبیعی وجود دارند که شامل : گلوکز ، فروکتوز، لاکتوز، مالتوز و سوکروز هستند. برخی از انواع قندها به طور طبیعی در میوه ها و سبزی ها و سایر مواد غذایی یافت می شوند.(گلوکز ، فروکتوز و لاکتوز)
اما بسیاری از مواد غذایی که مصرف می شوند دارای شکر افزوده هستند این نوع شکر برای افزایش طعم به محصولاتی که در کارخانه ها یا در خانه ها تولید می شوند. افزوده می شوند. مهم ترین منابع شکر افزوده ، نوشابه های گازدار، ماء الشعیر، آب میو های صنعتی ، شیر و ماست با طعم میوه، شیر کاکائو ، شیر شکلات، بستنی، انواع کیک و شیرینی و شکلات ها هستند. در حقیقت شکر افزوده به عنوان عامل اصلی در بروز مشکلات سلامت معرفی شده است.
نکات توصیه شده برای کمک به کاهش شکر مصرفی
– استفاده از میوه های تازه به جای شیرینی و شکلات به عنوان میان وعده
– محدود کردن مصرف نان های شیرین ( نان قندی، نان شیرمال، شیرینی ، کیک و …) و انواع شکلات و آب نبات
– خرید نوشیدنی های بدون شکر و یا کم کالری ( دوغ، آب و آب میوه های طبیعی بدون قند افزوده) به جای نوشابه های گاز دار
– استفاده از میوه هایی نظیر سیب ، هلو، گلابی که قند کمتری دارند و محدود کردن مصوف میوه های شیرین مانند انگور، خربزه، خرما، انجیر ، توت و …
– مصرف قند و شکر را همراه با چای و قهوه به حداقل برسانید در صورتی که قهوه های فوری مصرف می کنید انواع بدون شکر را انتخاب نمائید.
– هنگام پخت کیک و شیرینی ، میزان شکر اضافه شده را به نصف کاهش دهید.
– به جای مصرف کیک های خیلی شیرین از کیکهای تهیه شده از غلات کامل یا نان شیرینی هایی که قند بسیار کمتری در آن ها به کار رفته استفاده کنید.
– به منظور طعم دار کردن مواد غذایی از ادویه هایی مانند دارچین، زنجبیل استفاده کنید.
– مواد غذایی شیرین که در مناسبت های مذهبی توزیع می شود مثل شله زرد ، حلیم، حلوا و شیربرنج را با حداقل مقدار شکر تهیه کنید.
– در هنگام خرید مواد غذایی، بر چسب آن ها را از نظر مقدار قند افزوده شده مقایسه و محصولاتی که حاوی کمترین مقدار قند افزوده هستند را انتخاب کنید.
– خرید مواد قندی را به حداقل برسانید: سعی کنید خرید انواع شیرینی، کلوچه، شکلات، کیک و مواد قندی را محدود و منحصر به مناسبت های خاص کنید و از انبار کردن مواد قندی ذکر شده در کابینت آشپزخانه جداً بپرهیزید.
– به یاد داشته باشید در بسیاری موارد حتی در متون علمی از شکر و نمک به عنوان دو سم سفید نام برده می شود پس دقت کنید: این سم به ظاهر خوش طعم را بیهوده وارد بدن خود نکنیم.
– به اظهار نظرهای افراد غیر متخصص توجه نکنید: بسیاری بر این عقیده اند که مصرف شیرینی بعد از صرف غذا ها (به ویژه چرب) باعث هضم آن می شود ؛ در حالی که مصرف شیرینی در این مواقع کار معده را سنگین کرده و از طرفی باعث جذب کامل مواد غذایی شده و منجر به اضافه وزن و چاقی می شود.
– از تلقین به خود بپرهیزید : بسیاری از افراد اظهار می کنند تا زمانی که شیرینی و مواد قندی نخورند قدرت انجام کاری را ندارند و افت قند خون پیدا می کنند؛ در حالی که بدن خود قند خون را تنظیم می کند و با مصرف مواد قندی به خصوص محصولات طبیعی حاوی قند به مقدار متعادل و اندازه ی مورد نیاز برای تنظیم قند خون، با مشکل جدی مواجه نخواهند شد.
زینب لطفی
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان گلپایگان
نظرات
- خبردونی
- پربازدید ترین
- نظرات
- مراسم تودیع و معارفه رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره)شهرستان گلپایگان
- برگزاری اولین تجلیل از بانوان شاغل در شهرستان گلپایگان به همت اتحادیه نانوایان و قنادان
- تجلیل شرکت آذر صنعت گلپایگان از شاعر پیشکسوت گلپایگانی
- نصب دو درب آهنین امامزادگان هفده تن وناصربن علی(ع)
- مراسم تشییع پیکر شهید والامقام عباسعلی اعجازی
- پیام تشکر فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان گلپایگان از حضور پرشور مردم در استقبال از کاروان شهدای گمنام
- گلپایگان قدمگاه شهدا بود
- سفر یکروزه علی اصغر انصاری معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به شهرستان گلپایگان/اتمام اجرای پروژه فیبرنوری در گلپایگان تاپایان سال
- دیدار از خانواده جانباز سرافرازحسین بقایی
- دیدار مسئولین شهرستان با خانواده محترم شهید ناصر فراست
- بازدید میرهاشم موسوی رئیس سازمان تامین اجتماعی کشور از درمانگاه تامین اجتماعی گلپایگان
- بازدید رئیس نوسازی مدارس کل کشوراز برخی مدارس شهرستان گلپایگان/تخصیص یک میلیارد تومان به مدارس شهرستان گلپایگان
- جلسه تودیع و معارفه رئیس مرکز فنی و حرفهای شهرستان گلپایگان
- افتتاحیه نمایشگاه اقتصاد مقاومتی
- جلسه شورای آموزش وپرورش شهرستان گلپایگان /مصاحبه با رئیس آموزش وپرورش
- برگزاری جلسه مدیریت بحران/پیگیری در اجرایی شدن ساخت جایگاه پدبالگرد بیمارستان امام حسین(ع)
- کرم برگ خوار پاییزه
- حضور مسئولین شهرستان در بیمارستان امام حسین(ع)به مناسبت روز پرستار
- همایش بزرگ ورزش صبحگاهی
- کتابخانه آیت الله محمدی به عنوان کتابخانه مرکزی شهرستان، جزء برترین کتابخانههای استان و ۱۰ کتابخانه برتر کشوراز لحاظ فضا ،امکانات و…شناخته شده است/ثبتنام رایگان کتابخانه از ۲۳ آبان تا ۲۵آبان ماه
- افتتاحیه دومین دفتر خدمات قضایی شهرستان گلپایگان
- برگزاری آیین ارتقاء واحد آتشنشانی به سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری گلپایگان
- گوشه هایی از راهپیمایی 13 آبان 1402، مردم غیور شهرستان گلپایگان، از دریچه دوربین بیان
- ظرفیت کشتارگاه صنعتی دام؛ کشتار؛ ۵۰۰ راس دام سبک و ۵۰ راس دام سنگین در یک شیفت کاری
- مردم بازوان اتحادیه ها و اتاق اصناف باشند
- نواختن زنگ به مناسبت هفته پدافند غیرعامل در دبیرستان نمونه دولتی شهید محمدحسین فهمیده
- برگزاری اجلاسیه مجمع بسیجیان شهرستان گلپایگان
- سفر یعقوب سلیمانی دبیرکل جمعیت هلال احمر کشور به گلپایگان
- پنجمین کاروان ترویجی ویژه الگوی کشت ملی با موضوعات کشت غلات به صورت مکانیزه ( کشت باکمبینات ) و بهرهوری آب ( کشت تیپ غلات و مدیریت هوشمند آبیاری و کشاورزی قراردادی)
- برگزاری جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان گلپایگان/پیشگیری از آسیب های اجتماعی در خانواده ها /پیگیری تأمین لاستیک دولتی و سوخت برای سرویسهای مدارس