امروز : پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۴/۰۵/۲۳
کد خبر : 29962
چاپ خبر :
فعالیت مجدد بی.بی.سی در تهران

اینجا تهران است صدای ما را از شبکه روباه پیر می‌شنوید!

سابقه خباثت ها و خیانت هاى سردمداران انگلیس با بهره گیرى از ابزار جنگ روانى و رسانه اى خود، یعنى شبکه بی.بی.سی چیزى نیست که بتوان به راحتى از کنار آن گذشت.

n00438569-b

به گزارش بیان نیوز ،به نقل از تسنیم، در روزهاى اخیر شاهد انتشار خبرى درباره فعالیت مجدد بی.بی.سی در تهران بودیم. صدور مجوز فعالیت شبکه خبرى بی.بی.سی در ایران، یکى از خبرهایى بود که طى روزهاى گذشته بازتاب وسیعى یافت. البته سخنگوى وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى بلافاصله اعلام کرد که بحث بازگشایى دفتر این شبکه در تهران فعلاً مطرح نیست، بلکه تنها یک مجوز محدود براى فعالیت خبرى یک هفته اى پیرامون موضوع هسته اى است که از سوى کمیته اى سه جانبه متشکل از نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى، وزارت امور خارجه و نهادهاى امنیتى و اطلاعاتى صادر شده و قرار است با رعایت تمامى جوانب و شئونات مورد نظر نظام جمهورى اسلامى ایران و فعالیت رسانه اى تعریف شده در کشور انجام شود.

اصل ماجرا این است که ۱۷ رسانه خارجى غیرمقیم براى فعالیت موقت در مرداد ماه امسال از اداره کل رسانه هاى خارجى وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى مجوز دریافت کرده اند. گفتنى است، در حال حاضر ۱۴۱ رسانه بین المللى، دفتر نمایندگى فعال در ایران دارند و رسانه هاى دیگرى که در ایران دفتر ندارند، مى توانند مجوز فعالیت زمان دار دریافت کنند که مجوزهاى اخیر در همین راستا است.

پس از پایان مذاکرات هسته اى میان جمهورى اسلامى ایران و کشورهاى ۱+۵ و آغاز مسابقه برخى کشورهاى غربى و اروپایى براى حضور در ایران و کسب سهم خود از بازار تجارت و صنعت کشورمان، موضوع بازگشایى سفارت انگلیس هم مطرح و متعاقب آن خبر احتمال فعال شدن دوباره دفتر بی.بی.سی در تهران نیز در رسانه ها منتشر شد. درحالى که سابقه خباثت ها و خیانت هاى سردمداران انگلیس با بهره گیرى از ابزار جنگ روانى و رسانه اى خود، یعنى شبکه بی.بی.سی چیزى نیست که بتوان به راحتى از کنار آن گذشت.

شبکه جهانى بی.بی.سی با سابقه فعالیت نزدیک به یک قرن در عرصه رسانه و با وجود این که کوشیده خود را رسانه اى حرفه اى و منصف معرفى کند، اما همواره در خدمت اهداف و منافع انگلیس بوده و براى پیاده کردن سیاست هاى این دولت در کشورهاى دیگر، به ویژه برخى کشورهاى آسیایى از هیچ کوششى دریغ نکرده است. بخش فارسى رادیو بی.بی.سی هم از حدود ۷۵ سال پیش در همین راستا راه اندازى شد و جامعه هدف آن، ایران و کشورهاى فارسى زبان منطقه بود. این شبکه در جریان تحولات تاریخ معاصر کشور همواره در خدمت مقاصد سلطنت بریتانیا و علیه مردم و کشور ایران فعالیت داشته است.

پس از گسترش فعالیت این شبکه و راه اندازى وب گاه فارسى بی.بی.سی در سال ۱۳۷۹ شاهد راه اندازى تلویزیون فارسى بی.بی.سی در سال ۱۳۸۷ بودیم و دیرى نپایید که به سبب اقدامات خلاف منافع ملى کشور از سوى مسؤولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى وقت حکم تعطیلى دفتر این رسانه در تهران صادر شد، اما تعطیلى دفتر بی.بی.سی مانع از فعالیت هاى این رسانه علیه ملت و کشور نشد و در جریان فتنه ۸۸ با وجودى که این شبکه حضور مستقیم در ایران نداشت، اما نقش مهمى در دامن زدن به تقلب بزرگ و ایجاد اغتشاشات و تهییج افکار عمومى ایفا کرد که مى توان از آن به یکى از توپخانه هاى رسانه اى دشمنان نظام جمهورى اسلامى ایران در آن دوره حساس یاد کرد.

حال با گذشت دو سال از فعالیت دولت یازدهم که وزیر فرهنگ و ارشاد آن یک سال پیش هرگونه آغاز به کار مجدد بی.بی.سی در ایران را منتفى دانسته بود، شاهد صدور مجوز حضور خبرنگاران این شبکه در کشور هستیم. در این میان دو نگرانى وجود دارد؛ اول این که، بر حسب تجربه، گردانندگان این شبکه با وجود قولى که داده اند، خود را ملزم به رعایت موازین و شئونات مورد نظر نظام اسلامى ندانند. دوم این که، پس از اعطاى مجوز فعالیت هاى مقطعى، شاهد فعال شدن دوباره بی.بی.سی در کشور و تکرار سناریوهاى گذشته باشیم.

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات

دیدگاه شما

تبلیغات