امروز : پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۲/۰۹/۲۳
کد خبر : 960
چاپ خبر :

نکات مهم حقوقی و قانونی پیرامون ازدواج

1

آیا می‌دانید؟

 

1- دفاتر ازدواج حق ندارند بدون حکم دادگاه ازدواج مجدد را به ثبت برسانند.

2- عدم ثبت واقعه ازدواج جرم محسوب می شود و مرتکب به حبس تا یک سال محکوم خواهد شد.

3- اگر مردی در زمان عده طلاق همسر اولش، بخواهد ازدواج دیگری نماید باید با کسب اجازه از دادگاه باشد زیرا زوجه در این ایام هنوز همسر شرعی وی محسوب می‌‌شود.

4- به زنی که به عقد موقت مردی در آید و به زبان عامیانه صیغه وی شود، نفقه‌‌ای تعلق نمی‌‌گیرد مگر اینکه در زمان عقد موقت در این مورد توافقی صورت گرفته باشد.

5- حقوق فرزندان حاصل از ازدواج موقت از جمله نفقه – حضانت – توارث بر عهده پدر طفل می‌‌باشد.

6- در نکاح موقت هیچ یک از زوجین از یکدیگر ارث نمی‌‌برند.

7- مطالبه اجره المثل ایام زوجیت مستند به قانون می‌‌باشد.

8- اگر زوجه کارهایی را که شرعاً بر عهده وی نبوده و به دستور زوج و با قصد عدم تبرع (مجانی و بدون عوض نباشد) انجام دهد می‌‌تواند از دادگاه تقاضای دریافت اجرت المثل نماید.

9- زن وقتی می‌‌تواند مطالبه اجرت‌‌المثل نماید که تقاضای طلاق از طرف شوهرش باشد.

10- در تعیین اجره المثل ملاک وضع مالی مرد نیست بلکه دادگاه دستور به انجام کارشناسی صادر می‌‌نماید.

منبع:قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران- باب نکاح

 

سید امید امام جمعه

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات
  1. سمانه - ح گفت:

    سلام..بنده در حال ازدواج بودم که متاسفانه در مرحله ی نامزدی بنابه مسائلی این ازدواج بهم خورد..در این مدت هم خانواده من و هم خانواده داماد هدایای باارزشی را به یکدیگر تقدیم کردیم…تکلیف این هدایا چه میشود؟؟ به دلیل حفظ آبرو سکوت کردم اما اینجا میتونم تموم حرفامو راحت بزنم..آقای امام جمعه لطفا” بنده را راهنمایی کنید چطور میتونم این هدایا را پس بگیرم و کدوم قانون به این موضوع اشاره دارد؟؟؟؟ ممنون.سربلند باشید

    • Bayan گفت:

      با سلام
      قانون گذار صریحاً از موضوع ارجاع و استرداد هدایای دوران نامزدی حمایت کرده و شما می توانید ابتدا با صلح آرامش و واسطه بزرگان این موضوع را مطرح نمائید و در صورت عدم حل ؛ موضوع را از طریق دادگاه صالح به رسیدگی پیگیری نمائید.ضمن انکه ماده 1037 قانون مدنی از شما حمایت می کند.

  2. ........ گفت:

    چگونه می توانم بروم رشته حقوق؟؟ یکساله که دیپلم تجربی دارم و دیگه هم ادامه ندادم..خوب وضع مالی بابا خوبه منم مغرور شدم نشستم تو خونه..حالا چطوری میشه حقوق خوند ؟؟؟ خیلی سخته؟؟؟؟ میشه راهنمایی کنید؟؟؟؟

    • Bayan گفت:

      با سلام
      شما ابتدا باید برخی از دروس ضروری پیش دانشگاهی در رشته علوم انسانی را شرکت کنید و در صورت قبولی میبایست در کنکور شرکت کنید و گزینه انتخاب های خود را حقوق ذکر نمایید.البته رشته حقوق دو گرایش دارد: 1-حقوق قضائی و 2- فقه و حقوق اسلامی که متناسب با روحیه و علاقه شخصی می توانید انتخاب نمائید.یادآوری میکنم در رشته حقوق علاقه بسیار مهم است زیرا نسبت به سایر رشته ها از حساسیت برخوردار است و در مجموع در سه موضوع خلاصه می شود.جرم،مجرم و مجازات.
      پس سعی کنید اگر علاقه دارید وارد رشته حقوق شوید.

  3. سارا - ع گفت:

    باسلام..پنج ماهی است که شوهر من فوت کرده و قیم فرزند صغیر من عمویش میباشد..بنده 26 سال دارم..جدیدا” مقداری از اموال ما را که متعلق به همسرم است را بدون مشورت و اطلاع ما فروخته است..خواهشا” به من بگویید که چطور میتوان آن را پیگیری کرد و راهنمایی کنید…مر30

    • بیان گفت:

      پاسخ داده خواد شد.

    • بیان گفت:

      با سلام
      اقدامات قیم باید با نظارت و اجازه دادستان صورت گیرد و قانونگذار این امر را در مواد 1224 و 1236 قانون مدنی به صراحت ذکر کرده است حال اگر این عمل بدون اطلاع شما و اجازه دادستان مربوطه باشد معامله نافذ نیست و قابل ابطال است.

  4. الهام گفت:

    سلام و خسته نباشید…برادر بنده در یک درگیری فیزیکی با همکار خود در محل کار و در حالی که میخواسته از خودش دفاع بکند با دسته ی بیل کشاورزی ضربه ای به او وارد کرده و موجب ضرب و جرح جسمانی گردیده در حالی که هیچ عمدی نداشته و فقط میخواسته از خودش دفاع بکند..آیا راهی برای دفاع ما در دادگاه است؟؟؟ پیش وکیل رفتیم و اظهار داشت 7 میلیون تومان میگیرم و تضمین هم نمیکنم نتیجه چه میشود!!!! لطفا ما را راهنمایی کنید….تشکر

    • بیان گفت:

      با سلام
      پاسخ داده خواهد شد

      از کاربران محترم تقاضا می شود جهت ارائه سوالات با یک نام مشخص سوال خود را بپرسند و از چندین نام متفاوت استفاده نکنند .
      با تشکر

    • بیان گفت:

      با سلام
      از نظر قانونی دفاع باید متناسب با دفع خطر و تجاوز باشد.از طرفی دیگر باید یادآور شد از جمله موارد قتل عمد استفاده از وسیله (آلت قتاله) است که نوعاً کشنده است.اما حال که منجر به ضرب و جرح جسمانی گردیده و به قتل ختم نگردیده خوشبختانه جای امیدواری است زیرا می توانست از قسمت فلزی بیل استفاده نماید و حتی ضربه محکم تری وارد آورد در حالی که این کار را نکرده و از دسته چوبی بیل آن هم برای دفع جزئی خطر و تجاوز استفاده کرده است، پس کاملاً محرز و آشکار است که هدفی جزء دفع خطر نداشته است.

دیدگاه شما

تبلیغات