امروز : دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۵/۱۱/۲۳
کد خبر : 92623
چاپ خبر :

هشدار نسبت به پدیده ۲فرزندی

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نسبت به کاهش سریع جمعیت جوان و همچنین روی آوردن ۹۰ درصد خانواده ها به سمت پدیده دو فرزندی هشدار داد

androidonlinenewsimage-4

به گزارش خبرگزاری بیان، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نسبت به کاهش سریع جمعیت جوان و همچنین روی آوردن ۹۰ درصد خانواده ها به سمت پدیده دو فرزندی هشدار داد و یادآور شد: متاسفانه با روی آوردن خانواده ها به سمت پدیده تک فرزندی و دو فرزندی جمعیت کشور با سرعت به سمت پیری پیش می رود که این موضوع زنگ خطری است که باید جدی گرفته شود البته علاوه بر سیاست تک فرزندی و دو فرزندی برخی خانواده ها هم تمایلی نسبت به فرزندآوری ندارند.

احمد حمزه با انتقاد از اینکه مدیریت جمعیت متولی ندارد بر لزوم تعیین متولی واحد برای پیگیری سیاست های جمعیتی تاکید کرد و گفت: وضعیت جمعیت کشور ما همانند کشورهای اروپایی غربی، آمریکا و کشورهای پیشرفته آسیای شرقی مانند ژاپن بحرانی است و در صورتی که تدابیر پیشگیرانه اتخاذ نشود در آینده ای نزدیک پیذی جمعیت دامنگیر ما خواهد شد.

حمزه با یادآوری هشدار مقام معظم رهبری نسبت به پیری جمعیت بر لزوم چاره اندیشی برای افزایش جمعیت جوان کشور تاکید کرد و افزود: در این باره مقام معظم رهبری از دستگاه ها خواستند این موضوع را در دستور کار قرار داده و موضوع پیری جمعیت را جدی بگیرند.

وی با بیان اینکه جوانان موتور متحرکه اقتصاد کشور هستند از بی توجهی دستگاه ها نسبت به اجرای سیاست های کلی جمعیتی انتقاد کرد و گفت: سیاست های جمعیتی اقدام مهمی است که از طراحی تا اجرای آن مراحل گوناگونی پیش بینی شده که بی توجهی به اجرای آن در آینده ای نزدیک بر روند رشد و پیشرفت کشور تاثیرات منفی به جا خواهد گذشت.

لزوم اتخاذ تدابیر تشویقی برای افزایش جمعیت کشور

حمزه بر لزوم اتخاذ تدابیر تشویقی برای افزایش جمعیت کشور تاکید کرد و ادامه داد: باید همانطور که دیگر کشورها تدابیر تشویقی را در جهت افزایش جمعیت کشورشان در دستور کار قرار دادند مسئولان کشور ما هم با برنامه ریزی منسجم و مناسب به این سمت و سو حرکت کرده و با اعمال سیاست های تشویقی و حمایتی از زوجین و فرزندان آنها مانند اولویت استخدام فرزندان خانواده های پرجمعیت و … در جهت افزایش جمعیت کشور گام بردارند.

وی افزایش سن ازدواج را در کاهش ناباروری موثر خواند و بر لزوم فرهنگ سازی مناسب در جهت کاهش سن ازدواج تاکید کرد و گفت: بهترین سن باروری حدود ۲۰ تا ۳۵ سال است و باروری هایی که زیر یا بالای این سنین صورت می گیرد خطراتی برای مادر و جنین به همراه دارد از این رو باید فرهنگ سازی مناسبی در این رابطه انجام شود.

حمزه، مشکلات اقتصادی را در افزایش سن ازدواج موثر دانست و بر ضرورت ارائه بسته های تشویقی مناسب برای ترغیب و تشویق زوجین به فرزندآوری بیشتر تاکید کرد و گفت: کاهش ساعت کاری زنان، بیمه زنان خانه دار و همچنین افزایش مرخصی زایمان از جمله مواردی است که می تواند در ترغیب زوجین به فرزندآوری بیشتر موثر باشد؛ بهتر است دولت با رفع مشکلات اقتصادی جوانان و همچنین معضل بیکاری زمینه ازدواج جوانان را تسهیل کند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه مجلس آمادگی لازم برای اصلاح و تصویب قوانین افزایش جمعیت و همچنین تسهیل ازدواج جوانان را دارد، تصریح کرد: کمیسیون بهداشت به این موضوعات نگاهی جدی داشته و در پی تصویب قوانین افزایش جمعیت و تسهیل ازدواج جوانان است.

منبع: مهر

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات

دیدگاه شما

تبلیغات