امروز : پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۲/۰۹/۱۹
کد خبر : 829
چاپ خبر :

جزئیات قانون جدید مهریه 110 سکه

16-10-1391-IMAGE634929849810363825

جزئیات قانون جدید مهریه 110 عدد سکه و مراحل پرداخت آن

با تصویب لایحه ی جدید قانون حمایت از خانواده مدتی است که این قانون در محاکم خانواده لازم الاجرا  گردیده است که در اینجا به اختصار وضعیت مهریه در قانون جدید را مورد بررسی قرار می دهیم.

سه حالت می توان برای این موضوع متصوّر شد:

حالت اول– مهریه کمتر از 110 سکه است:که در اینصورت باید تمامی مهریه پرداخت شود،در غیر اینصورت برابر قانون رفتار خواهد شد.(مطابق ماده 2 قانون محکومیت های مالی)

حالت دوم– مهریه دقیقاً 110 سکه است:که مانند حالت اول باید تمامی مهریه پرداخت شود،در غیر اینصورت برابر قانون رفتار خواهد شد.(طبق ماده 2 قانون محکومیت های مالی کسانی که برای پرداخت 110 سکه اقدام نکنند،راهی زندان می گردند)

حالت سوم– مهریه بیش از 110 سکه تعیین شده است:که در این وضعیت،در ابتدا

باید 110 سکه مطابق قانون پرداخت گردد.( در صورت امتناع از پرداخت،مطابق ماده 2 محکومیت های مالی ،زندان در انتظار فرد است)سپس دادگاه تمکن مالی فرد را بررسی کرده و مطابق ماده 2 محکومیت های مالی و تمکن وی ،تصمیم گیری خواهد نمود.

ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی: هر کس محکوم به پرداخت مالی به دیگری شود چه به صورت استرداد عین یا قیمت یا مثل آن و یا ضرر و زیان ناشی از جرم یا دیه وآن را پرداخت ننماید دادگاه او را الزام به پرداخت نموده و چنانچه مالی از او در دسترس باشد آن را ضبط و به میزان محکومیت از مال ضبط شده اخذ می نماید در غیر این صورت بنا به تقاضای محکوم له،ممتنع را در صورتی که معسر نباشد تا زمان پرداخت حبس خواهد کرد.

(ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی،تقاضای طلبکار در بازداشت کردن بدهکار تا زمان پرداخت و حصول برائت ، ذمه را به رسمیت شناخته است)

 

سید امید امام جمعه

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات
  1. جوادی گفت:

    باسلام..لطفا از مسئول حقوقی بیان سوال کنید همسر من اعتیاد شدید به مواد مخدر و مشروبات الکلی دارد..به قدری که پس از مصرف دچار عدم تعادل روانی میگردد و به سمت من می آید و به من آسیب جسمانی وارد میکند..اگر بخواهم دیه بگیرم چطور اقدام کنم؟؟ آیا این عمل وی دلیل موجهی جهت طلاق و اخذ مهریه است؟؟؟ چند بار ترک کرده و باز به استعمال مواد و الکل روی آورده.لطفا پاسخ آن را در نشریه ثبت نمایید..ممنون از مطالب خوبتون..

    • Bayan گفت:

      در شماره بعد پاسخ درج خواهد شد

    • Bayan گفت:

      با سلام
      اگر آسیب شوهرتان به شما عادتاً قابل دفع نباشد و دچار ورود ضرر جسمانی عمدتاً غیرقابل جبران گردد می توانید منزل را ترک نمایید و به منزل والدین خود بازگردید و در همین زمان اگر واقعاً همسرتان اصلاح پذیر نیست می توانید دادخواست طلاق دهید و در دادخواست خود به اعتیاد شدید همسر و استعمال فراوان الکل و عدم کنترل روانی وی استناد نمائید.زیرا قانونگذار در این مورد از شما حمایت می کند و در دادخواست خود نیز ذکر نمایید که برای چندمین بار استعمال مواد را ترک کرده و مجدداً آغاز نموده است.
      در مضمن ماده 1115 و ماده 1130 تبصره 2 قانون مدنی به موضوع شما اشاره دارد

  2. مهرسا محمدی گفت:

    باسلام..اگر قطعه زمینی هنگام عقد نکاح مورد مهریه قرار گیرد و بعد مشخص گردد چنین زمینی با این مشخصات وجود نداشته است چه باید کرد؟؟؟ ضمن اینکه اگر زمان عقد وجود داشته و بعد از آن بدون اطلاع بنده آن را به فروش رسانیده اند و به بنده اطلاع نداده اند تکلیف چیست؟؟؟ مرسی از راهنمایی و مطالب کارآمدتون..

    • Bayan گفت:

      پاسخ داده خواهد شد.

    • Bayan گفت:

      با سلام
      مورد مهریه دارای شرایطی از جمله اینکه می بایست در قابل ارزش اقتصادی باشد،قابل تقدیم باشد،قابل مشاهده باشد.این قطعه زمین مورد نظر دارای شرایط فوق الذکر است.پس صحیح است.
      اما اینکه مهر(قطعه زمین) در زمان وقوع عقد ازدواج وجود نداشته یا بعد از عقد بدون اطلاع شما به فروش رسیده و حتی از ثَمَن فروش نیز به شما اختصتص داده نشده است،می توانید از دادگاه صالح مربوطه تقاضای دریافت مثل و در صورت عدم وجود مثل،تقاضای قیمت آن را بنمائید که بر عهده ی ضمانت کننده مربوطه (همسر) می باشد که آن را تامین و به شما پرداخت نماید.در این مورد به ماده 1100 و 1084 قانون مدنی رجوع نمائید.

  3. م صدری گفت:

    باسلام..راجع به بحث حقوقی شماره اخیر نشریه سوال دارم که آیا اگر همسر دائم داشته باشم و بخواهم همسر دائم دوم را نیز اختیار کنم اجازه همسر اول اجباری است؟؟؟؟ من توانایی مالی دارم و اوضاعم خوبه..چرا باید از همسر اول اجازه بگیرم؟؟؟ لطفا پاسخ دهید..بخاطر راه اندازی اینترنتی بیان هم واقعا ممنون..راحت میتونیم حرفامون را بزنیم!!! موفق باشید..ایدکم الله

    • Bayan گفت:

      با سلام در روز های آتی پاسخ داده می شود

    • Bayan گفت:

      با سلام
      آری ضروری است.هدف قانون گذار از این موضوع تحکیم و پایبندی سرپرست خانواده (زوج) به زندگی و احترام به همسر اول می باشد.تمکن مالی شما شرط نیست و فقط باید بتوانید از پرداخت نفقه هر دو زوجه برآئید(در صورت ازدواج دائم) و رضایت هر دو را حاصل نمائید.

  4. farshad گفت:

    salam..lotfan rajebe jorme serghat tozih dahid dar nashriye..belakhare ma nafahmidim too ghanoon be ki megan doozd?? mage kasi ke meyad khone adam o mali ra mebare doozd nist??? yek saregh ra dar hale serghat gereftim o ta amadane police yekam kotakesh zadim..badesh ghazi mahdi poor ma ra be pardakhte diye mahkoom kard o goft doozdi naboode!!!! pas belakhare dood kist????? lotfan tozih dahid bedoonim..mer30

    • Bayan گفت:

      با سلام
      در ابتدا تعریف سرقت را بررسی می کنیم که قانونگذار می گوید سرقت عبارت است از ربودن مال غیر(دیگری) بصورت پنهانی.حال اینکه سرقت،اعمال و فعلی دارد که با تحقیق آنها می توان فرد مورد نظر را سارق محسوب کرد.این شرایط در ماده 267 الی 278 قانون مجازات اسلامی ذکر گردیده است .در هر حال حتی اگر فرد بصورت پنهانی وارد منطقه مسکونی گردیده بود و احتمال سرقت تلقی می گردد حتی الامکان نباید به وی آسیب جسمانی رساند مگر اینکه دفاع مشروع و برای دفع خطر عادتاً ضروری باشد.

  5. پریسا نکونام گفت:

    باسلام و خسته نباشید…میخواستم ابتدا بخاطر راه اندازی اینترنتی این سایت تشکر بکنم چون بی پرده و راحت میتونیم حرفها و سوالاتمون را بپرسیم..دوم اینکه بسیار ممنونم بخاطر چاپ و انتشار نحوه مطالبه 110 سکه مهریه..این موضوع واقعا مبهم بود و معنای آن را نمیدانستیم و وکلا هم هرکدومشون یه برداشت متفاوت از این موضوع داشتند..اما در بیان واقعا خلاصه و مفید و مفهومی بیان کردید تا تکلیفمون را در دادگاه خوانواده بدونیم..با سپاس فراوان

  6. بهاره.... گفت:

    باسلام و خسته نباشید..لطفا از مسئول محترم حقوقی نشریه سوال کنید آیا میتوان کسی را که مهریه بدهکار است را ممنوع الخروج کرد؟؟؟؟ همسر من باوجود بدهکاری مهریه اقدام به اخذ ویزا جهت سفر به خارج از کشور کرده..توروخدا زودتر جواب بدید و حتی الامکان در نشریه هم چاپ کنید تا سوال امثال بنده پاسخی یابد..ممنونم

    • Bayan گفت:

      با سلام
      با توجه به اینکه عدم پرداخت مهریه فاقد وصف کیفری است، جلوگیری از افرادی که مهریه پرداخت نکرده اند از سوی محاکم فاقد وجاهت قانونی است.فی المجموع در این مورد زوجه می تواند از طریق اجرای ثبت اقدام و به استناد ماده 17 قانون گذرنامه درخواست صدور اجراییه نمایدو زوج را ممنوع الخروج کند.

  7. علی اکبر مهدوی گفت:

    سلام..من چندی قبل توسط چند سگ گله مورد حمله قرار گرفتم و از چند ناحیه بدنم مصدوم شدم.بنده اصلا به طرف گله نرفتم و در زمین کشاورزی خودم مشغول کار بودم..آیا باید شکایت حقوقی بکنم یا کیفری؟؟؟نتیجه شکایتم به چه شکل خواهد بود؟؟؟

    • Bayan گفت:

      با سلام
      چنانچه رها نموده یا کوتاهی در نگهداری حیوان درنده موجب ورود خسارت یا آسیب جسمانی به اشخاص دیگر شود موضوع دارای جنبه کیفری (جزائی) بوده و به استناد ماده 522 قانون مجازات اسلامی متصرف حیوان (صاحب) ضامن شناخته می شود و مسئول جبران خسارت است. و نتیجه شکایت و روند آن از طریق مدیر دفتر شعبه کیفری مربوطه به اطلاع شما خواهد رسید.

  8. جابر سلطانی گفت:

    باسلام..اول تشکر میکنم بخاطر راه اندازی سایت بیان در کنار نشریه پربار بیان.. دوم اینکه سوالی داشتم مبنی بر اینکه راجع به قانون چک بنده را راهنمایی کنید. من یک فقره چک به مبلغ 2 میلیون تومان از یکی از کاسب دارم..چطور میتونم از شکایت کنم و آیا قبل از رسیدن موعد دادگاه چگونه میتوان کالایی از وی توقیف کرد تا خیالم راحت بشه؟؟؟؟ اگه میشه توضیح کامل بدید و تو نشریه هم بزنید تا مشکل ما بازاریها حل بشه… بسیار تشکر

    • Bayan گفت:

      با سلام
      اگر چک را در تاریخ صدور گواهی عدم پرداخت (برگشتی) سریعاً به دادگاه ببرید می توانید به آن جنبه کیفری دهید.اما اگر زمان از تاریخ صدور گواهی عدم پرداخت بگذرد می بایست دادخواست مطالبه وجه چک تنظیم نمائید و در صورت وجود مال و کالای دارای ارزش اقتصادی از فرد صادر کننده چک در همان دادخواست تقاضای صدور دستور تامین خواسته را ذکر نمائید و به میزان طلب از اموال وی توقیف نمائید.
      که قانون گذار تحت عنوان اعمال ماده یک قانون محکومیت های مالی از این موضوع حمایت کردند.در صورتی که صادر کننده چک فاقد مال و اموال است می باست تقاضای صدور دستور اعمال ماده 2 قانون محکومیت های مالی و بازداشت وی تا زمان پرداخت کامل وجه طلب را بنمائید که مقام رسیدگی کننده در صورت صلاح دید این دستور را صادر میکند.

  9. آزاده .... گفت:

    سلام.خسته نباشید.سوالی داشتم مربوط به اینکه شوهر من مدتی نسبتا” طولانی است که نفقه به بنده نمیده و من هم با وجود تمکین به وی دیگه خسته شدم..از او درخواست کردم جدا بشیم اما او مخالفت میکند..چیکار کنم؟ چطور میتوانم از او جدا بشم؟؟ زندگی مشترک ما هیچ فایده ای نداره و میدونم که شوهرم قید منو زده..مشکلات غیر اخلاقی هم دارد و برای من اثبات شده.. لطفا راهنماییم کنید..سپاس

    • Bayan گفت:

      با سلام
      همانطور که عرف ایجاد میکند و قانون گذار نیز صریحاً حمایت میکند پرداخت نفقه از بدو ازدواج بر عهده شوهر (زوج) می باشد.مگر اینکه در ضمن عقد تصمیم و توافق دیگری اتخاذ شده باشد پرداخت نفقه ی اعضای خانواده توسط شوهر (زوج) امری بدیهی است منظور همسر و فرزندان می باشد.
      شما می توانید در صورت عدم حل مشکل دادخواست عدم پرداخت نفقه را تنظیم نمائید و با استناد به ماده 1129 قانون مدنی از مقام صالح قضائی درخواست رسیدپگی نمائید تا وی را مجبور به پرداخت نفقه و اصلاح نماید.برای مشکل غیراخلاقی شوهرتان نیز باید مدرک محکم و مستند داشته باشید تا قاضی مربوطه قانع گردد ضمن آنکه یادآوری میکنم هر مدرک و سندی در دادگاه قابل استناد نیست.

دیدگاه شما

تبلیغات