امروز : جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۳/۰۶/۳۰
کد خبر : 7738
چاپ خبر :
تحلیلی بر روزنامه‌های اصلاح‌طلب؛

برنامه‌ریزی رسانه‌های زنجیره‌ای برای دیدار اوباما – روحانی

پایگاه خبری تحلیلی بیان گلپایگان به نقل از مشرق نیوز رسانه‌های مکتوب همواره نقش عمده‌ای در هدایت افکار عمومی و جریان سازی رسانه‌ای به عهده دارند که در این بین جایگاه روزنامه‌ها، جایگاه ویژه‌ای است. به همین منظور گروه سیاسی مشرق به تحلیل و بررسی محتوای روزنامه‌های متعلق به جریان اصلاح‌طلب می‌پردازد.

 

*****

روزنامه های اصلاح طلب یکشنبه را بار دیگر به سخن سرایی از دیدار روحانی- اوباما در نیویورک آغاز نمودند و حتی روزنامه مردم سالاری از ضرورت برنامه ریزی دستگاه دیپلماسی برای مذاکره احتمالی اوباما با روحانی خبر داد. از سوی دیگر این روزنامه ها خبر از خروش جمعیت خاموش حامیان احمدی نژاد در عصر هژمونی گفتمان اعتدال بر قوه مجریه می دهند؛ این واکنش به کنش طرفداران احمدی نژاد در حالی صورت می گیرد که اصلاح طلبان بارها این طیف سیاسی را فاقد پایگاه اجتماعی پایدار قلمداد کردند، تلقین یا واقعیت فعالیت مجمع هما در رسانه های اصلاح طلب پشت پرده دیگری نیز دارد، آنان در تکاپوی برساختن هشدار و زنگ خطر «بازگشت احمدی نژاد» در افکار عمومی در مقطع زمانی حضور روحانی در نیویورک هستند تا با بازنمایی وضعیت مدیریت ایشان بر کشور و سیاه نمایی آن برهه زمانی، از این رهگذر آرزوی دیرینه خود یعنی دیدار مسئولین ایران و آمریکا را بر افکار عمومی تحمیل کنند .

برنامه‌ریزی رسانه‌های زنجیره‌ای برای دیدار اوباما - روحانیروزنامه مردم سالاری

ارگان رسمی حزب مردم سالاری یک‌شنبه را با تیتر« ضرورت برنامه ریزی دستگاه دیپلماسی برای مذاکره احتمالی اوباما با روحانی» آغاز کرده است.

· آن سوی ائتلاف ضد داعش

منصور فرزامی در سرمقاله روزنامه مردم سالاری به پشت پرده ائتلاف جهانی مبارزه با داعش می پردازد؛ وی در یادداشت« در پس پرده ائتلاف علیه داعش، چیست؟» نوشت« اگر قبول کنیم که گروه‌های سلفی، محصول تضادها و تناقضات مذهبی و عدم رعایت عدالت اجتماعی و حقوق فردی و وجود نظام طبقاتی و در یک کلام، برخاسته از محیط جهل و ظلم است، کشورهای درون ائتلاف کنونی که خود دهها و صدها و برخی هزارها نفر در جمع داعشی‌ها دارند، چه پاسخی برای جهانیان خواهند داشت؟ باید آمریکا و انگلیس جواب بدهند که سر آمریکایی را یک تبعه انگلیسی بریده است یا یک ایرانی؟ این حقیقت که پیش چشم عالم و آدم بوده است که قابل انکار نیست! مگر «ابراهام لینکلن» خودتان نگفت که : همه مردم را همیشه نمی‌توان فریب داد.»

· اصلاحات پدرخوانده ندارد

روزنامه مردم سالاری در صفحه سیاسی خود به راهبرد اصلاحات در انتخابات مجلس دهم از سوی مصطفی کواکبیان می پردازد و بیان می دارد« ما باید توجه کنیم که هیچ کسی در میان اصلاح طلبان پدر خوانده دیگران محسوب نمی‌شود و در این جریان همه باید از حق مساوی برخوردار باشند و تلاش کنند شایسته‌سالاری را به مفهوم واقعی کلمه در میان خود رعایت کنند. وی با بیان اینکه مرجعیت شورای هماهنگی جبهه اصلاحات توسط همه اصلاح‌طلبان به رسمیت شناخته شده است گفت: ما درون شورای هماهنگی کارگروه انتخابات را به کمیته انتخابات ارتقا دادیم و در شورای هماهنگی پیشنهاد شد که اعضای غیر عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات هم بتوانند به عضویت این کمیته درآیند.» همچنین دبیرکل حزب مردم سالاری خبر از تشکیل طرح « امام» که مخفف ائتلاف ملی اصلاح‌طلبان مملکت است؛ در سطح کشور داد.

برنامه‌ریزی رسانه‌های زنجیره‌ای برای دیدار اوباما - روحانیروزنامه ابتکار

روزنامه ابتکار با تیتر یک « رایزنی در لابی هتل های ایران» به انعکاس گزارش واشنگتن پست از بازگشت سرمایه گذاران به کشور پرداخته است و در ادامه نوشت« واشنگتن پست در گزارشی در این باره می‌نویسد: در بعدازظهر ماه مه در تهران، یک مرد روس در کت و شلوار مشکی به همراه مترجم فارسی زبان خود در لابی شلوغ هتل بین‌المللی اسپیناس نشسته و با شرکای بالقوه ایرانی خود قهوه می‌نوشد و در مورد قیمت فیبر سویا گفتگو می‌کند. به محض آنکه آنها صندلی‌های خود را ترک می‌کنند، گروه دیگری از تاجران کت و شلواری جای آنها را می‌گیرند و به زبان فارسی و ایتالیایی در مورد موتورهای صنعتی تبادل نظر می‌کنند.اسپیناس به عنوان یکی از معدود هتل‌های مجلل تهران در سال 2009، همزمان با افزایش فشار تحریم‌ها بر اقتصاد ایران افتتاح شد. در پی محدودیت‌های اعمال شده به دلیل برنامه هسته ای ایران، این هتل آراسته به ستون‌های گرانیتی صورتی و مجسمه‌های دوره هخامنشی خالی شد.»

· محبوبیت روحانی 60 درصد شد

روزنامه ابتکار در صفحه سیاسی خود به ارزیابی آخرین نظرسنجی در سطح کشور در مورد محبوبیت رئیس جمهور پرداخت و نوشت « بر اساس نظرسنجی‌های که یک سال پس از روی کارآمدن دولت روحانی از سوی دو نهاد رسمی صورت گرفته است، محبوبیت حسن روحانی طی یک سال اخیر، به بالاترین میزان خود یعنی 60 درصد رسیده است.این نظر سنجی نشان می‌دهد که پیش از نیمی از مردم ایران از عملکرد رئیس جمهور روحانی طی یک سال اخیر رضایت دارند. بر اساس نظر مردم موفقیت روحانی نه تنها در عرصه سیاست خارجی بلکه در عرصه سلامت و اقتصاد نیز تقویت شده است.حسن روحانی، هفتمین رئیس جمهور ایران در خرداد سال 1392، با 50،71 کل آرا ماخوذه توانست به ریاست قوه مجریه برسد. روحانی در اولین اقدام خود در روز تحلیف، کابینه تدبیر و امید را به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد. دوری از تنش‌های سیاسی، مذاکرات هسته‌ای با کشورهای 1+5، گفت‌وگوی تلفنی با رئیس جمهور آمریکا، دادن سبد کالا به مردم، فعالیت‌های گسترده در زمینه سلامت از عمده ترین فعالیت‌های رئیس جمهور روحانی طی یک سال گذشته بوده است.»

برنامه‌ریزی رسانه‌های زنجیره‌ای برای دیدار اوباما - روحانیروزنامه شرق

روزنامه شرق دومین روز هفته را با تیتر«وضعیت قرمز ذخایر آبی» در انعکاس به سخنان معاون اول رییس جمهور که خبر از خشکی دو سد مهم لار و لتیان داده است، آغاز نمود؛ «از ایران می خواهیم با «داعش» مقابله کند» روایت این روزنامه از درخواست جان کری به ایران در آستانه سفر رئیس جمهور به نیویورک است؛ که در برابر این اظهارات مقام آمریکایی، «عباس عراقچی» معاون وزیر خارجه گفت : «بغداد»، «اربیل» و «آمرلی» را از دست «داعش» نجات دادیم.

· «هفت‌خط» وزارت اطلاعات

روزنامه شرق در صفحه سیاسی خود به بازتاب اظهارات آیت الله ری شهری پرداخته است؛ این روزنامه در صفحه شش خود نوشت« وزارت اطلاعات «هفت‌خط» بود. این تعبیری است که وزیر پیشین در توصیف گذشته این وزارتخانه‌ به کار برده ‌است. محمد محمدی‌ری‌شهری در گفت‌وگو با «فارس» گفت: « به حضرت امام(ره) عرض کردم و گفتم درحال حاضر اطلاعات «هفت خط» است. یک خط از سپاه می‌آید که آن هم خودش دو خط است. یک خط از نخست‌وزیری، یک خط از کمیته، یک خط از کجا و… تعبیر من این بود که این تشکیلات در حال حاضر «هفت‌خط» است و اگر من با یکی از این خط‌ها ببندم، بقیه مخالفت می‌کنند.»

برنامه‌ریزی رسانه‌های زنجیره‌ای برای دیدار اوباما - روحانیروزنامه اعتماد

روزنامه اعتماد شماره 3064 خود را با تیترهای «علوم انسانی تحول و ارتقا یابد» و « باور کنید تهران آب ندارد» آغاز نمود.

· احمدی نژاد بر می گردد ؟

روزنامه اعتماد در صفحه احزاب خود به دغدغه این روزهای اصلاح طلبان یعنی بررسی فعالیت های تیم احمدی نژاد در صحنه سیاسی کشور می پردازد؛ این روزنامه در گفت و گو با حسین کنعانی مقدم بیان داشت« محمود احمدی‌نژاد برای بازگشت به سپهر سیاسی، نیاز به ترمیم بدبینی‌هایی دارد که در جامعه وجود دارد. به اعتقاد این فعال سیاسی اصولگرا احمدی‌نژاد و برخی از اطرافیان او اگر نتوانند پاسخی مناسب به پرسش‌ها و ابهام‌هایی که درباره عملکردشان از سوی افکار عمومی و دستگاه قضایی وجود دارد، بدهند هرگز نمی‌توانند حرفی برای عرضه دوباره خود به افکار عمومی داشته باشند. کنعانی مقدم البته می‌گوید که احمدی‌نژاد مفروض بر این شرایط تنها با کارت دعوت برخی از اصولگرایان برای مقابله با اصلاح‌طلبان و دولت اعتدال می‌تواند به عرصه رقابت سیاسی بازگردد که این هم یک رویکرد ابزاری خواهد بود.»

· اعتماد ملی ؛ با «اعتماد» از دست رفته می آید ؟

رسول منتجب نیا قائم مقام حزب اعتماد ملی که در برابر تشکیل حزب ندای ایرانیان پیشنهاد سامان دهی حزب فراگیر اصلاح طلبان را داده بود؛ این بار در واکنش به اظهارات محمدباقر ذاکری از اعضای شورای مرکزی حزب اعتماد ملی که از عدم فعالیت این حزب در صحنه سیاسی کشور سخن گفته بود، از اغاز سریع و قدرتمند این حزب در آینده نزدیک خبر داد و سپس بیان داشت « دبیرکل کاملا موافق هستند و چندبار از طریق پیغام‌هایی که به ما رسیده است اظهار موافقت کرده‌اند. می‌دانید که حزب اعتماد ملی تاکنون در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات عضویت نداشت اما ایشان تاکید داشته‌اند که یک نفر به عنوان نماینده در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات بفرستیم که ما هم وفق خواسته ایشان در نخستین جلسه فرد مورد نظر را به شورای هماهنگی معرفی می‌کنیم. »

برنامه‌ریزی رسانه‌های زنجیره‌ای برای دیدار اوباما - روحانیروزنامه آرمان

این روزنامه اصلاح طلب با تیتر اصلی «3 آذر قیامت نیست» به انعکاس سخنان محمد جواد ظریف، وزیر امورخارجه کشورمان پرداخت.

· ساختمان خیابان میرزای شیرازی، دفتر دیگر احمدی نژاد

روزنامه های اصلاح طلب در چند هفته اخیر به رصد دقیق فعالیت مجمع فرهنگی هما (هواداران محمود احمدی‌نژاد) پرداخته اند؛ مطهره شفیعی در صفحه سیاسی این روزنامه در یادداشت« ولنجک را بی‌خیال؛ چه خبر از میرزای شیرازی؟» ابتدا به فعالیت های ساختمان ولنجک می پردازد و سپس خبر از مکان جدیدی برای فعالیت های انتخاباتی رئیس جمهور دولت نهم و دهم داده است و نوشت « ساختمان ولنجک تنها ماکتی است که ظاهر فعالیت‌های حامیان و نزدیکان احمدی‌نژاد را پوشش می‌دهد و فعالیت‌های اصلی در ساختمانی دیگر در خیابان میرزای شیرازی انجام می‌شود. ساختمانی که هیچ نام و نشانی ندارد. باید ‌میهمان از پیش تعیین‌شده باشی که در را باز کنند و مدتی در طبقه همکف منتظر تا صدای «بفرمایید بالا» را بشنوی. از سوی جوانی به اتاقی هدایت می‌شوید که یک تلویزیون و چند مبل دارد که مشخص است اتاق اصلی نیست بلکه اتاق انتظار است. در زمان حضور در آن اتاق مشخص نیست طبقه موردنظر چند اتاق دارد اما می‌شود حدس زد هر طبقه 3 یا 4 اتاق دارد. آرام است اما تردد دارد. بعد از کمی توقف در اتاق انتظار به اتاق دیگری که ‌میهمان هستید، دعوت می‌شوید که با صنایع دستی تزیین شده است. ‌میهمان هستید و نباید بیش از اندازه سوال بپرسید پس آرام می‌نشینید تا میزبان سوال کند. «چرا تمایل داشتید به اینجا بیایید؟» شما هم صادقانه می‌گویید که برای اطلاع از اوضاع دولت دهم. می‌خندد و می‌گوید: از آنچه آنها را تهمت می‌داند و تاکید دارد که هیچ پاسخی به آنها نخواهند داد. سوال می‌پرسد از واکنش‌ها به ادعاهایی که درباره نزدیکان احمدی‌نژاد مطرح می‌شود و انتظار دارد صراحت را فراموش نکنید پس تا آنجا که نیاز است به او پاسخ می‌دهید. خیلی‌ها در آن ساختمان هستند، این را از رفتار افراد حاضر در ساختمان می‌توان فهمید. ساختمانی بی‌نام‌ونشان که اعضای اصلی تصمیم‌گیر نزدیکان احمدی‌نژاد در آن مستقرند. اینجا ترافیک نیست چون یک کوچه گمنام است با یک میوه‌فروشی بر سر آن. ساختمانی که بهترین مکان برای تصمیم‌گیری‌های مهم است؛ ساختمانی برای ترسیم آینده احمدی‌نژادی‌ها… »

برنامه‌ریزی رسانه‌های زنجیره‌ای برای دیدار اوباما - روحانیروزنامه ایران

روزنامه دولتی ایران با تیتر اصلی « روایت دیپلمات ها از مذاکرات نیویورک» و « دولتمردان در ساحل خشکسالی تهران» میهمان نگاه خوانندگانش بود. این روزنامه در یادداشت اول خود به قلم سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به تحلیل ابلاغ سیاست‌های کلی علم و فناوری کشور از سوی مقام معظم رهبری پرداخت و نوشت « ابلاغ سیاست‌های کلی علم و فناوری گام بلند دیگری برای ساماندهی و ارتقای این حوزه است و به عنوان چراغ راه نظام علم و فناوری طی سالیان آینده خواهد بود که لازم است اینجانب به عنوان یکی از مسئولان این حوزه از معظم له تشکر کنم. ابلاغ این سیاست‌ها تکمیل کننده اقدامات قبلی معظم له برای پیشرفت این حوزه بود. مقام معظم رهبری تاکنون در حوزه‌های مختلف سیاست‌های کلی را پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام و کارشناسان خبره، تدوین و ابلاغ فرموده بودند و طی چند سال گذشته نیز ایشان در جلسات پر تکرار و متعدد خود با مسئولان و فعالان این حوزه، رهنمود‌ها و سیاست‌های ارزشمندی را بیان فرموده بودند، اما جمع بندی یکپارچه و ابلاغ آن‌ها گام مهمی در انسجام بخشی سیاستگذاری کلان این حوزه است. مطمئناً روزآمد‌سازی نقشه جامع علمی کشور(که‌ در بند دوم سیاست کلان ابلاغی آمده است) براساس این سیاست‌های کلان انجام خواهد شد و تدوین و اجرای برنامه‌ پنج ساله توسعه کشور اعم از برنامه ششم و هفتم براساس این سیاست‌ها صورت می‌پذیرد. »

· بازداشت رابط‌های زنجانی

این روزنامه در ستون «چه خبر..» خود خبر از بازداشت رابط بابک زنجانی در شبکه های اجتماعی داد و نوشت«امیرعباس سلطانی عضو کمیته پیگیری پرونده بدهی بابک زنجانی به تدبیر گفت: «بیشتر رابط‌های بابک زنجانی شناسایی شدند و مورد بازجویی قرار گرفتند اما او جنبش سراسری راه‌انداخته است. درواقع برای تبرئه خودش یکسری افراد را خریده است که از او بخصوص در شبکه‌های اجتماعی حمایت و از مسئولان انتقاد می‌کنند.» نماینده بروجن با بیان اینکه «این افراد یک یا دو نفر نیستند بلکه تعداد آنان زیاد است» اظهار کرد: «ما نام افراد را به هزار و یک دلیل نمی‌توانیم رسانه‌ای کنیم، چرا که سرنخ‌ها را از دست می‌دهیم. تا به امروز نیز افرادی که در دادگاه رفتند و باز‌جویی شدند یا در ترکیه بودند برای ما مهره سوخته هستند اما افرادی که ممکن است سرنخ باشند فعلاً وارد انتشار نام آنان نمی‌شویم.»

برنامه‌ریزی رسانه‌های زنجیره‌ای برای دیدار اوباما - روحانیروزنامه آفتاب یزد

روزنامه آفتاب یزد با تیتر«چند روز دیگر تهران آب دارد؟» و« افزایش محبوبیت روحانی» میهمان نگاه خوانندگانش است.

· نظارت بر مطبوعات در کما

گویا داستان نظارت بر مطبوعات در بهارستان پایانی ندارد و بعد از اعتراض برخی از نمایندگان به رفتار علی لاریجانی، رئیس مجلس در اقدام به برگزاری رای استمزاجی در صحن مجلس، این بار نوبت هیئت رییسه است که به آنان پاسخ دهد. روزنامه آفتاب یزد در یادداشت «مخالفت با برگزاری انتخابات به شیوه پایداری ها» درباره این موضوع به گفت و گو با بهروز نعمتی نشست و نسبت به رفتار هیئت رییسه نوشت « هیئت رییسه مجلس تا زمانی که کمیسیون فرهنگی زمینه برگزاری یک انتخابات عادلانه با حضور سلایق مختلف را فراهم نکند. در راستای دفاع از حقوق نمایندگان و مردم شریف تن به برگزاری یک انتخابات با این شکل که دوستان ما بر آن اصرار دارند نخواهد داد و اگر اصرار آنها بیشتر شود قطعا هیئت رییسه طبق قانون عمل خواهد کرد»

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات

دیدگاه شما

تبلیغات