جنگ غزه، جنگ آینده اسرائیل علیه لبنان را به تاخیر انداخت/سرگردانی و بلاتکلیفی اسرائیل در غزه
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیان گلپایگان ؛سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در مصاحبه روزنامه لبنانی الاخبار که بخش اول آن امروز پنجشنبه منتشر شد به بیان ناگفتههایی از جنگ 33 روزه اشاره کرده و گفت که تصمیم به اسارت گرفتن نظامیان اسرائیلی یک ماه قبل از این عملیات در شورای حزبالله گرفته شده بود، این شورا از گروهی از فرماندهان جهادی و اجرایی تشکیل می شود.
این موضوع در شورای جهادی نیز از چندین جنبه بررسی شد. انتخاب مکان، زمان، تاکتیک، طرح عملیاتی، شرکت کننده ها و مدیریت مناسب عملیات برای اجرای موفق آن و واکنش های احتمالی و اقدامات احتیاطی لازم از جمله این موارد بود. مکان و گروه های شرکت کننده در این عملیات تعیین شدند، اما اجرای عملیات به چند ماه هماهنگی نیاز داشت. تمامی این مسایل در شورا با اجماع یا اجماع نسبی به تصویب رسید.
برادران ما بارها به منطقه و حتی داخل سرزمینهای اشغالی وارد شدند
نصرالله می افزاید: برادران ما بارها به منطقه و حتی داخل سرزمینهای اشغالی وارد شدند، آن ها در هر ورود خود مدتی را در کمین منتظر میماندند و بعد از آنجا بازگشته و منتظر فرصت مناسب میشدند.
در برخی موارد اهدافی مشخص می شدند، اما مشخص نبود که غیر نظامی یا نظامی هستند، ما تاکید داشتیم که باید نظامیان به اسارت گرفته شوند، نه غیر نظامیان. در این صورت دیگر گفته نمیشد که ما غیر نظامیان را به اسارت میگیریم.
وی افزود: ما در زمان عملیات، از آن اطلاع داشتیم و برنامهها و اقدامات لازم را تدارک دیده بودیم. مجموعه فرماندهی عملیات به منطقهای که باید در آن مستقر میشد، عزیمت کرد. قبل از این عملیات ما تقریبا احتمال بسیار بالایی می دادیم که دوستان در چند روز آینده در انجام این عملیات موفق خواهند بود. در ساعات اولیه عملیات پیامدها بزرگ و خطرناک نبود، همه آنچه که ما انتظار داشتیم، به صورت خوب و تحت کنترل بود؛ چرا که برای مقابله با این روند آمادگی داشتیم. بعد از قطعی شدن موفقیت در عملیات و بعد از اینکه اسرا به نقطهای دور از خط آتش منتقل شدند، من از اتاق عملیات به کنفرانس مطبوعاتی رفتم و اسارت دو نظامی اسرائیلی با هدف مذاکره غیر مستقیم برای آزادی اسرای مقاومت در نزد دشمن را اعلام کردم.
وی در پاسخ به این سوال که در لحظات اجرای این عملیات چه می کرده است، گفت: دبیرکل طبعا منبع تصمیم گیری در مدیریت اقدامات جهادی است و خودش یگانهای جهادی و میدانی را مستقیما مدیریت نمی کند. دبیرکل حتی به صورت مستقیم عملیات نظامی را نیز رهبری نمی کند. فرماندهان نظامی یا کسانی که ما آنها را معاونان جهادی می خوانیم، این مسئولیت را بر عهده دارند. آنها طبعا هماهنگیها با دبیرکل را دنبال می کنند، چرا که سیاستهای تعیین شده از سوی شورای حزب الله واضح است و این افراد بر این اساس اختیارات خاصی دارند که با اوضاع میدانی و امکانات موجود و اوضاع سیاسی مرتبط است.
به عنوان مثال شورای جهادی مناطقی که باید مورد حملات موشکی قرار گیرد را تعیین می کند، اما این مدیریت اجرایی است که نحوه اجرای این عملیات و هماهنگی های لازم بین یگان ها و بخش های اطلاعاتی و توپخانهای را دنبال می کنند و موشک ها را شلیک میکنند. یعنی هنگامی که ما می گوییم وارد مرحله [حمله به] حیفا شده ایم، این یک تصمیمگیری است. موضوع حمله به ناوچه ساعر نیز یکی از این موارد تصمیمات بود که شورای حزب الله و دبیرکل به عنوان رئیس این شورا با مشورت و توافق اعضای آن اتخاذ کردند.
حزب الله در زمان جنگ جولای توان موشک باران تل آویو را داشت
دبیرکل حزب الله در مورد اینکه چرا هدفی مانند ساعر نیاز به تصمیمی در سطوح بالا دارد، گفت: ما تصمیم گرفتیم که هدفی بی سابقه را منهدم کنیم که پیامدهای زیادی خواهد داشت. از سویی ما میخواستیم سلاحی را برای اولین بار استفاده کنیم که قبلا از سوی دشمن شناخته شده نبود، ما این تصمیم را گرفتیم، اما موضوعات اجرایی این اقدامات دیگر ارتباطی به من نداشت و من در آنها دخالت نمیکنم و آن را به اهل فن می سپارم.
نصرالله در این مصاحبه تاکید کرد که حزب الله در زمان جنگ جولای توان موشک باران تل آویو را داشت، اسرائیلی ها نیز این نکته را می دانستند، اما نتیجه بررسی ها در مورد معادله تل آویو در برابر بیروت این بود که اگر ما بتوانیم از بیروت محافظت کنیم و بنا به عوامل متعدد از آن حمایت کنیم،؛ این برای ما بهتر است؛ چرا که حزب الله تهدید یا معادلهای را که قادر به اجرای آن نباشد، مطرح نمی کند.
وی در پاسخ به سوالی هر نوع اصابت مستقیم موشک در طول جنگ به محل اقامت خود را رد کرده و گفت: اماکنی که من در آنها حضور داشتم، مورد اصابت موشک قرار نگرفت. حتی در زمان انتقال به بخش های متعدد نیز موشکی در نزدیک من سقوط نکرد.
همواره از جدیدترین تحولات در عرصه جنوب و خطوط مقدم درگیریها اطلاع داشتم
وی در مورد فعالیت هایش در روزهای اولیه جنگ و قبل از آغاز مذاکرات سیاسی گفت: هنگامی که می گویم در درگیری های میدانی دخالت نمیکنم، به این معنا نیست که آنها را مدیریت نمی کنم. من همواره از جدیدترین تحولات در عرصه جنوب و خطوط مقدم درگیریها و تحولات بقاع اطلاع داشتم و از جو رسانه ای، سیاسی و همچنین کشته و زخمی شدن هموطنان نیز اطلاع پیدا می کردم، اینها نیاز به همراهی داشت.
سید حسن نصرالله گفت که در طول جنگ یک بار اعضای خانواده اش را دیده است، اما در مورد مرحله بعد از پایان جنگ گفت: هنگامی که جنگ به پایان رسید، امکان تحرک، اندکی پیچیده بود. به یاد دارید که جنگ نه با آتش بس بلکه با توقف اقدامات جنگی به پایان رسید. ما ابتدا فکر می کردیم که در قلب درگیری قرار داریم و تا مدتی من تحرکات خود را محدود کرده بودم. شخصیتهای زیادی از من درخواست ملاقات داشتند، اما من به آنها می گفتم که ما همچنان در وضعیت جنگی قرار داریم. تشخیص برادران ما در حزب الله این بود که اوضاع همچنان خطرناک است و حضور من در هر جایی می تواند جان من و حاضران را در معرض خطر قرار دهد.
وی افزود: تنها جایی که من بعد از جنگ به آنجا رفتم، محلی بود که حضرت آیت الله سید محمد حسین فضل الله در آنجا بود و من با ایشان و تعدادی از برادران دیدار کردم. من البته با المنار مصاحبه می کردم و با روابط عمومی در شبکه داخلی نیز ارتباط داشتم. در مورد صحبت با تلفن همراه یا شبکه های بی سیم نیز مشکلی نداشتم، چرا که گاهی سخنانی را ضبط می کردم و بعد از طریق بی سیم پخش میشد.
دبیرکل حزب الله در مورد دیدار از آوارگان در طول جنگ گفت: این موضوع نیاز به دیدار شخصی من نداشت، چرا که تحرک در آن زمان سخت بود، اما من با برادرانی که مسئول این پرونده بودند، ارتباط داشتم، تشکیلات حزب الله همگی در آن روزها مشغول بودند و من با مسئولین در ارتباط بودم. به همین علت روزانه اطلاعات واضح و شفافی از موشک باران ها، کشتار، نحوه بررسی مسایل و مشکلات موجود داشتم، موضوع آوارگان و بررسی اوضاع آنها و روحیه آنها نیز یکی از مواردی بود که من از آن اطلاع داشتم و برخی تصمیمات بر پایه آن گرفته می شد.
در بحبوحه جنگ 33 روزه انتقال سلاح از سوریه برای حزب الله متوقف نشد
وی در مورد اینکه آیا از مواضع آوارگان و پایمردی آنها غافلگیر نشده است، گفت: این برای من غافلگیر کننده نبود، بسیاری حساب ویژه ای روی واکنش های آوارگان باز کرده بودند و تحریکات زیادی در رسانهها در این زمینه صورت می گرفت. برخی از گروه های سیاسی امیدوار بودند که آوارگان به خیابان ها بریزند و برای توقف فعالیت های مقاومت و خلع سلاح آن یا تسلیم شدنش تظاهرات کنند. اتفاقاتی که افتاد عظمت مردم را نشان داد و ثابت کرد که آنها حتی در طول جنگ، ویرانی، آوارگی و کشتار نیز به اعتقادات خود پایبند هستند. این در حالی بود که تحریکات زیاد نیز حتی از داخل صورت می گرفت و برخی خیانت ها نیز وجود داشت که مقاومت لبنان را مسئول همه جنایات در جنگ 33 روزه قلمداد میکرد تا شاید بتواند مردم را در اعتراض علیه حزب الله به خیابان ها بکشاند، اما در این عرصه ناموفق بود.
دبیرکل حزب الله دردناک ترین صحنه های جنگ 33 روزه را جنایت های رژیم اسرائیل و هدف قرار گرفتن شهروندان لبنانی و زنان و کودکان دانست و از جمله به حمله موشکی به مجتمع امام حسن در ضاحیه بیروت اشاره کرده، اولا به این علت که تعداد شهدای آن بسیار بالا بود و از سوی دیگر به این علت که گفته شده بود این حمله به این علت صورت گرفته که اسرائیل فکر می کرد نصرالله شخصا در آنجا حضور داشته است. این در حالی است که وی در هیچ کدام از لحظههای جنگ به این منطقه نرفته است.
نصرالله گفت که در طول این جنگ نیز انتقال سلاح از سوریه برای حزب الله متوقف نشد. وی گفت که معتقد است که اسرائیلی ها سرتیپ محمد سلیمان فرمانده اطلاعات سوریه را به علت نقشی که قبل و در طول این جنگ داشت، ترور کردند، چرا که وی از سوی بشار اسد مأمور پیگیری پرونده جنگ شده بود و نقش بسیار ویژه و مثبتی در آن داشت.
ادعاهای اسرائیل در مورد زندگی در پناهگاه بیاساس است
نصرالله تاکید کرد که احتمال سرایت جنگ در آن زمان از لبنان به سوریه وارد بود، چرا که اسرائیل سوریه را مسئول پایداری مقاومت در این جنگ و تجهیز آن به انواع سلاحهای مختلف می دانست که تاثیر اساسی در سرنوشت جنگ داشت. اما عملیات زمینی که بر اساس آن باید موضوع وارد کردن سوریه به این جنگ انجام می شد، شکل نگرفت و به همین علت این موضوع منتفی شد.
دبیرکل حزب الله در مورد اوضاع عمومی ضاحیه جنوبی بیروت گفت که از این منطقه غریبه نیست و به خوبی جزئیات آن را می داند. وی در عین حال ادعاهای اسرائیل در مورد زندگی در پناهگاه را رد کرده و گفت که برخی رسانه های عربی نیز در این راستا به اسرائیل کمک می کنند.
وی ادامه داد که مقصود از تدابیر امنیتی محرمانه بودن تحرکات وی است و این موضوع نهایتا مانع از تحرک و گشت زنی های سید حسن نصرالله نمیشود. مشکل هنگامی واقع می شود که کسی من را ببیند، اما من از اوضاع ضاحیه اطلاع دارم و ساختمانها و مکانهای پیشرفته و در حال پیشرفت آن را میشناسم و میدانم چه اتفاقاتی در این منطقه رخ میدهد.
سلاحهای سوریه در جنگ 2006 سرنوشت جنگ را تغییر داد
سید حسن نصر الله در پاسخ به سوالی در مورد نقش سوریه در جنگ 2006 و نقش سرهنگ محمد سلیمان و اینکه آیا از ارتش سوریه کسی شهید شد گفت: در حین جنگ انتقال سلاح از سوریه متوقف نشد و مشخص نبود که جنگ چقدر به طول خواهد انجامید و به همین خاطر هر مقدار که امکانات سلاح و مهمات بیشتری داشتیم وضعیت بهترمیشد و امکانات حمل و نقل همچنان با وجود اینکه اسرائیل گذرگاهها را هدف قرار میداد؛ ادامه داشت ولی با این وجود هیچ فردی از ارتش سوریه شهید نشد؛ چرا که هیچ حمله ای در داخل سوریه صورت نگرفت.
وی در مورد شهید محمد سلیمان گفت: من معتقدم که این شهید به دست نیروهای اسرائیلی به شهادت رسید و شهادت وی به دلیل نقشی بود که قبل و درحین جنگ داشت؛ چرا که از سوی بشار اسد مامور پیگیری این پرونده شده بود. وی نقش ویژه و بسیار مثبتی داشت و به همین دلیل اسرائیلی ها بعد از جنگ به دنبال حاج عماد و سلیمان بودند. برخی از رسانه های عربی از تسویه حساب های داخلی صحبت کردند ولی از تحقیقات و داده های میدانی برای ما کاملا واضح بود که اسرائیل پیش این قضیه قرار داشت.
نصرالله در بخش دیگری از سخنان خود در مورد آمادگی بشار اسد در جنگ 2006 برای بازگشایی یک جبهه علیه اسرائیل گفت: احتمال این که جنگ به سوریه هم کشیده میشد وجود داشت و اسرائیل بخشی از مسئولیت مقاومت حزب الله را متوجه سوریه می دانست؛ چرا که دمشق مقاومت را به سلاح های مجهز کرده بود که تاثیری تعیین کننده بر سرنوشت جنگ گذاشته بود. به همین دلیل این احتمال وارد بود که جنگ وارد سوریه شود، به ویژه بعد از این که سخن از عملیات زمینی به سمت حاصیبا و راشیا و دو بقاع غربی و مرکزی به میان آمد.
دبیر کل حزب الله لبنان در ادامه افزود: در همین حین و در هفته دوم جنگ عماد مغنیه، آصف شوکت را نزد من فرستاد و نظر من را در مورد طرحی که در دمشق در حال بررسی بود مبنی بر اینکه در صورت عملیات زمینی اسرائیل احتمالا سوریه هم وارد جنگ در کنار مقاومت شود، جویا شد. من ادعا نمی کنم که این تصمیم گرفته شد ولی این مسئله نزد بشار اسد و تصمیم گیران مطرح بود و آنها همه چیز را زیر نظر داشتند از هم جزئیات با اطلاع بودند.
پاسخ من بعد از مشورت با برخی از برادران این بود: شما مجبور نیستید که این کار را انجام دهید و مسئله به این اندازه هم خطرناک نیست و امکانات رویارویی ما بسیار بالا است و پیش بینی نمی کنیم که اسرائیل وارد عمیات نظامی شود.
در میدان عملیات زمینی که قرار بود بر اساس آن ورود سوریه به جنگ بررسی شود صورت نگرفت و به همین دلیل مسئله منتفی شد.
اسرائیل به بهانه یافتن 3 شهرک نشین هرچه می توانست در کرانه باختری انجام داد
سید حسن نصرالله در پاسخ به سوال که “به چه میزان از جنگ اخیر غزه غافلگیر شدید؛ بویژه که حزب الله در روزهای اول در موضعگیری و رفتار رسانه ای با درنگ و تامل عمل کرد، آیا این نگرانی وجود داشت که مقاومت به سمت دام کشیده شود؟” گفت: آیا مسیر فلسطینی ها پیش بینی شده بود؟ نه. اما غافلگیر کننده هم نبود. غافلگیری برخلاف سبک و سیاق معمول می باشد. این امر واضح است که اسرائیل و نه مقاومت از زمان ربوده شدن سه شهرک نشین روند امور را به این سمت و سو سوق داد. شیوه برخورد اسرائیل به شیوه کسی نبود که بدنبال ربوده شده ها می گردد. به بهانه یافتن این سه شهرک نشین هرچه میتوانست در کرانه باختری انجام داد. علیه حماس و جهاد اسلامی و جبهه خلق و همه امور مربوط به ساختار مقاومت وارد عمل شد. روند امور از سطح به سطح تغییر کرد. من بیشتر بر این باورم که روند امور تدریجی به این سمت گرایید. اسرائیل به تدریج به این سمت حرکت کرد و مقاومت نیز. یعنی کسی برای جنگ برنامه ریزی نکرده بود. برخی متاسفانه مقاومت را متهم می کنند که جنگ را به راه انداخت تا نقش سیاسی خود را یا محور ترکیه و قطر و اخوان را احیا کند. من اینطور فکر نمیکنم.
دبیرکل حزب الله افزود: در مقابل اسرائیل که تحولات منطقه و رویدادهای آن را زیر نظر داشت، برای جنگ شتاب نداشت اما وقتی روند به این سمت می رود. یک فرصت و یک تهدید ایجاد می شود. در این هنگام اسرائیلی ها دوست دارند که از این فرصت استفاده کنند و مقاومت نیز با این تهدید مقابله می کند و تلاش می کند که آن را به یک فرصت تبدیل کند. اینطوری می فهمیم که چه روی داد. طرف اسرائیلی معتقد بود که اگر به سمت رویارویی برویم این یک فرصت به شمار می رود زیرا غزه محاصره است و جهان عرب دچار گسست و اوضاع منطقه ای و بین المللی در حال و هوایی دیگر و اهتمام ملت های عرب نیز به مسائل دیگر. در روزهای اولیه، دشمن همه اهدافی را که اطلاعاتی درباره آن داشت، هدف قرار داد. با این وجود شلیک موشک ها از نوار غزه ادامه یافت لذا خود را در مقابل مشکل بزرگی دید.
مقاومت بدنبال رفع محاصره غزه است/ اسرائیل سرگردان و بلاتکلیف است
وی افزود: اما مقاومت، وقتی جنگ بر آن تحمیل شد، این امر فرصت برایش به منظور رفع محاصره است. لذا روشن است که مقاومت بدنبال یک پیروزی روحی یا راهی برون رفت برای حفظ آبرو نیست بلکه بدنبال دستاوردی واقعی است که همان رفع محاصره است؛ هرچند که هزینه بر باشد. این نقطه قدرت مقاومت است، اولا به این خاطر که این اراده و خواست همه گروههای مقاومت در غزه است و دوما به این خاطر که اراده مردمی واقعی در موضوع رفع محاصره وجود دارد.
سید حسن نصرالله گفت: شاید برخی با حماس در اداره نوار غزه و قدرت و دولت اختلاف نظر داشته باشند و ممکن است گروههای (فلسطینی) درقبال حوادث منطقه ای نقطه نظر متفاوت داشته باشند. اما در موضوع رفع محاصره، باید بگویم که این یک خواست مردمی و گروهی و همه اهل غزه است. این درک ما از ماهیت نبرد است. بر همین اساس، وقتی در آغاز آتش بس در مقابل آتش بس مطرح شد. اجماع نظر گروههای فلسطینی این بود که نمی توان بدون کسب دستاورد رفع محاصره در این باره بحث کرد. از آغاز نبرد، این هدف مقاومت بود. براساس ارزیابی من، اسرائیل سرگردان و بلاتکلیف است و تلاش زیادی کرده است که از زیان های جنگ تموز (جنگ 33 روزه علیه لبنان درسال 2006 میلادی) درس بگیرد. از آغاز جنگ علیه غزه، مقوله جنگ دوم لبنان (جنگ 33 روزه) در رسانه ای اسرائیل مطرح بود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا موافقید که اهداف دشمن کم و ناچیز بوده است، گفت: این از درسهای جنگ تموز است. اسرائیل تلاش کرد که از این درس استفاده کند اما در مشکل سرگردان و بلاتکلیف است لذا هدفی را تعیین نکرد. جنگ را از آغاز دنبال کردم. برای من روشن نیست که هدف چیست؟ یک سخن رسمی و نهایی در این زمینه وجود ندارد. یکی از آنها (سران صهیونیست) از سرنگون کردن نظام حماس و دیگری از خلع سلاح مقاومت یا توقف موشک ها یا جلوگیری از ورود موشک ها یا ساخت آن یا انهدام تونل ها سخن می گوید. حتی موضوع دو اسیر نیز آنها تا حد ممکن آن را نادیده می گیرند زیرا می دانند که نمی توان آنها را بدون مذاکره و هزینه دادن بازگرداند و هرگز به این دو اسیر از طریق فشار سیاسی یا نظامی دست نخواهند یافت.
اسرائیل در تنگنا گرفتار شده است
دبیرکل حزب الله لبنان گفت: اسرائیل در تنگنا گرفتار شده است و چه بسا ارزیابی می کرد که مقاومت از اراده پایداری برخوردار نیست و مردم هرگز این حجم از جانفشانی را تحمل نخواهند کرد. فکر می کنم دشمن –همانند شیمون پرز در جنگ سال 1996 میلادی- به پایان یافتن انبارهای موشک مقاومت دل بسته بود تا آنگاه بگوید که شلیک موشک ها را – بدون اعطای دستاوردی به فلسطینی ها- متوقف کرده است. اما همه این محاسبات دقیق نبود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا از فلسطینی ها برای دخالت مستقیم درخواستی را دریافت کردید، گفت: برادر موسی (ابومرزوق) درباره این موضوع سخن گفت. کسی از بقیه گروهها با ما صحبتی نکرد و فکر می کنند که همگان درک می کنند.
سید حسن نصرالله در پاسخ به این سوال که آیا سخن ابومروزق بیانگر موضع واقعی حماس است، گفت: اگر این درخواست جدی باشد؛ پشت درهای بسته در مراجع ذیربط مورد بحث و بررسی قرار می گیرد؛ نه در رسانه ها. خطوط ارتباط و تماس بین ما و جنبش حماس هیچ گاه قطع نشده است؛ حتی در دوره ای که از کاهش روابط سخن گفته شده بود. خطوط تماس پابرجاست و تماس و ارتباط همیشگی برقرار است. او یا یکی از رهبران حماس می توانست بحث و بررسی مسئله را درخواست کند اما طرح آن در رسانه ها، به نظر من سوال برانگیز است و آن را مناسب ندیده ام. نمی خواهم تحلیل کنم و اصل همان حسن نیت و درک است. چه بسا فکر کرد که شرایط اندکی دشوار است لذا ایده را مطرح کرد اما به موضعی به این اهمیت و حساسیت را از طریق رسانه ها پرداخته نمی شود لذا ما رسانه ای به این درخواست پاسخ ندادیم زیرا این امر بین ما مورد بحث و بررسی قرار می گیرد و اینکه آیا مصلحت هست یا نه.
وی درپاسخ به این سوال که آیا با حماس در ارتباط با این باره تماسی برقرار کردید، گفت: نه. تماس مداوم وجود دارد اما نه ما و نه آنها درخصوص این امر صحبت نکرده ایم.
جنگ غزه، جنگ آینده اسرائیل علیه لبنان را به تاخیر انداخت
دبیرکل حزب الله لبنان در پاسخ به این سوال که “به نظر شما جنگ غزه، به چه میزان جنگ آینده اسرائیل علیه لبنان را به تاخیر انداخت”، گفت: می توانم بگویم به تاخیر انداخت اما نمی توانم بگویم زیاد یا کم. زیرا روشن نیست که اسرائیل درچارچوب چه شرایط یا داده هایی اسرائیل ممکن است اگر بخواهند جنگی را به راه بیاندازد. بعد از جنگ تموز و درهایی که گرفتند، فکر می کردند که هرگونه جنگی در آینده باید به یک پیروزی سریع، قاطع و روشن منجر شود. در جنگ تموز همه گفتند که اسرائیل شکست خورد اما شاید کسی غیر از آن را ادعا کند؛ همانطور که اخیرا نیز این امر روی داد چرا که برخی گفتند آنها دریافتند الان که پیروز شده اند زیرا جبهه جنوب لبنان گشوده نشد؛ اما باید از این امر آگاه بود که این جبهه نه در انتفاضه بعد از سال 2000 و نه در جریان عملیات سپر بازدارنده و نه در 2008 یا جنگ هشت روزه گشوده نشده بود.
وی افزود: اسرائیلی ها بعد از تموز درخصوص هرگونه جنگی در لبنان این شرط را مطرح کردند که پیروزی باید در وهله اول سریع بوده و زمان نبرد و جنگ، به یک جنگ فرسایشی و بمباران شهرها تبدیل نشود و دروهله دوم قاطع بوده و محدود یا موقت نباشد و همه اهدافش را و نه فقط اهدافی ناچیز را تحقق بخشد و در وهله سوم نیز واضح و روشن باشد لذا ارزیابی های آنها این است که هرگونه جنگی در آینده از منظر هدف قرار دادن اهدافش، توانمندیها و قدرتهای مقاومت و امکانات موشکی آن بسیار دشوارتر خواهد بود. دشمن تاب تحمل جنگی فرسایشی را ندارد و الان آن را زیر فشار می بینیم؛ باوجود اینکه شمار موشک هایی که از غزه به تل آویو و سایر مناطق شلیک می شود بسیار محدود است. دشمن از موثر بودن گنبد آهنین سخن می گوید اما این امر جای بحث دارد زیرا گنبد آهنین ممکن است تعداد محدودی از موشک ها را سرنگون کند اما وقتی شمار این موشک ها زیاد باشد، با مشکلی واقعی روبرو خواهد شد.
فرهنگ و گزینه مقاومت در نزد ملت فلسطین رشد کرده است
دبیرکل حزب الله گفت: دشمن برای استفاده از درس ها و عبرت های جنگ تموز در سطح آموزشی و تجهیزاتی تلاش کرد و رفت تا این درسها را در غزه اجرا کند و فکر می کرد که همه خلاها و نقاط ضعف را ترمیم کرده است و علاوه بر آن احاطه اطلاعاتی زیادی به اوضاع غزه دارد اما با این وجود، می بینیم که شکست خورد و این امر را خود دشمن می گوید نه ما. وقتی در مقابله با غزه تحت محاصره با امکانات شناخته شده اش شکست می خورد و ناکام می ماند، پس به طور قطع، باید محاسباتش درهم بریزد. معتقدم وضعیت ماقبل جنگ غزه با مابعد آن تفاوت می کند.
وی در پاسخ به این سوال که توصیه شما برای مقاومت و ملت فلسطین در غزه چیست، گفت: وقتی انسانها بین انتخاب دو گزینه تسلیم شدن یا جنگ قرار داده می شوند؛ این به اعتقاد و اراده و فرهنگ آنها بازمی گردد که کدامیک را انتخاب کنند. گزینه ای بین کرامت و ذلت نیست. فرهنگ مقاومت و گزینه مقاومت در نزد ملت فلسطین رشد کرده است زیرا افق دیگری برای آنها نیست. مذاکرات را آزمودند و به اندازه کافی منتظر(تغییر) وضعیت منطقه ای و بین المللی ماند. در ارتباط با مصر، فرصتی طلایی برای نوار غزه و کل مسئله فلسطین ایجاد شد اما دیری نپایید که از دست رفت. گزینه های کسی که در غزه زندگی می کند، چیست؟ یا باید مقاومت کند یا تسلیم شرط های اسرائیل شود یا خودش را به دریا بیاندازد یا مهاجرت کند و به اردوگاههای آوارگان بپیوندند. معتقدم که بعد از همه این تجربیات، پیش روی فلسطینیی ها گزینه ای به جز گزینه ای که امروز دنبال می کنند، نیست. در اینجا گزینه ای وجود ندارد؛ یعنی اگر انسان بر کرامت و حضور و موجودیت خویش پافشاری می کند، به این گزینه متوسل می شود؛ در غیر این صورت، کسانی هستند که تسلیم می شوند. اهل غزه تصمیم خود برای تسلیم نشدن گرفته اند و پیامدهای آن را نیز تحمل می کنند؛ هرچند هزینه بر باشد. اعتماد راسخ به مقاومت دارند و به اینکه راه مقاومت به نتیجه می رساند. عقل و منطق و نه شعار، به آنها می گوید که بجنگند.
***
سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان در مصاحبه متفاوت با روزنامه الاخبار لبنان که شب گذشته گزیدهای از آن منشتر شد گفت: هیچ خط قرمزی در جنگ امنیتی با دشمن وجود ندارد.
سید حسن نصرالله این سخنان را در مصاحبه با روزنامه لبنانی الاخبار بیان کرد. قرار است این مصاحبه در دو شماره روز پنجشنبه و جمعه این روزنامه منتشر شود.
دبیرکل حزبالله لبنان در این مصاحبه که بخشهایی از آن منتشر شده است، گفت: از این پس اسرائیل میداند چهکسی در حد جایگاه عماد مغنیه است.
نبرد ما با سوریه تأثیری بر طرحهای ما برای مقابله با اسرائیل ندارد
نصرالله با تأکید بر “آنچه را ما برای اسرائیل آماده کردهایم هیچگاه تحت تأثیر نبرد ما در سوریه قرار نمیگیرد” گفت: جنگ ما در سوریه تأثیری بر محرمانه بودن طرحها و سلاحمان برای مقابله با اسرائیل نداشته است.
وی گفت: این حق مقاومت در غزه است که پیروزی واقعی را محقق کند.
حزب مقاوم هستیم/ از مرزهای لبنان با سوریه دفاع میکنیم
دبیرکل حزبالله لبنان گفت: ما حزب مقاومت هستیم ولی برخی تلاش میکنند ما را حزب شیعی ــ عربی جلوه بدهند.
وی تصریح کرد: همانطور که از مرزهای خود در جنوب لبنان دفاع کردیم از کشور و مرزهای خود با سوریه نیز دفاع میکنیم و بسیاری بودند که در ابتدای امر با ما مخالف بودند اما اکنون مواضع خود را تغییر دادند.
در طول جنگ 33روزه با خانواده خود دیدارهایی داشتم
نصرالله همچنین در خصوص نحوه به اسارت در آوردن نظامیان صهیونیست و نحوه آغاز جنگ سال 2006 توضیح داد و گفت که در طول مدت جنگ 33روزه با خانواده خود دیدارهایی داشته و اولین دیدارش بعد از پایان جنگ و مرگ سید علامه محمدحسین فضلالله انجام گرفت.
وی افزود: دشمن صهیونیست “محمد سلیمان” سرهنگ ارتش سوریه را بهدلیل نقشش در طول جنگ مرداد ماه 2006 ترور کرد.
سید حسن نصرالله در ادامه گفت: حاج عماد مغنیه تا آخرین لحظه مخالف خروج علنی من تا 22 سپتامبر 2006 بود.
طرفدار تیم فوتبال آرژانتین بودم
در بخش دیگری از این گفتوگو به زندگی شخصی سید حسن نصرالله پرداخته شد بهگونهای که در بخشی از این سخنان وی تأکید کرد: من در مسابقات جام جهانی اخیر طرفدار تیم آرژانتین بودم.
زیاد به غذا حساس نیستم/ به کتابهای ادبی علاقه دارم
دبیرکل حزبالله لبنان در ادامه گفت: خاطرات ویژهای از بعلبک دارم و زیاد در خصوص غذا حساس نیستم و همواره دوستدار مطالعه کتابهای ادبی هستم. اما این روزها بیشتر مطالعات من مربوط به مسائل متعلق به گروههای تکفیری است و تمام روزنامههای همسو و مخالف را پیگیری میکنم.
شبکههای تلویزیونی را میبینم
سیدحسن نصرالله افزود: من امروزه تمامی شبکههای تلویزیونی را مشاهده میکنم و حتی باید اضافه کنم که اینترنت و فیسبوک را دنبال میکنم اما از طریق معاونان خود، چرا که استفاده از هر نوع تکنولوژی برای من ممنوع است.
دبیرکل حزبالله لبنان گفت: همچنان از خیابانها، اماکن و شهرها دیدن میکنم، و در عین حال تصریح کرد که از سال 1986 رانندگی نکرده است.
قرار است سیدحسن نصرالله روز جمعه ساعت 20:30 بهوقت محلی (22 بهوقت تهران) از طریق شبکه تلویزیونی المنار نیز با مردم سخن بگوید.
- خبردونی
- پربازدید ترین
- نظرات
- کاروان اهالی بهشت ؛گلپایگان را عطرآگین میکند.
- غبارروبی و گلباران قبور مطهر شهدا
- آئین میهمانی لاله ها
- جشنواره و نمایشگاه فرهنگی ورزشی خلیج همیشه فارس
- برگزاری جلسه شورای آموزش وپرورش وافتتاحیه چمن مصنوعی هنرستان شهید بهشتی شهرستان گلپایگان
- تکریم و معارفه شهردار گلپایگان
- پیام فرماندار شهرستان گلپایگان به مناسبت فرارسیدن ۱۳ آبان روز دانش آموز
- مرگ دلخراش پدر و پسر گلپایگانی بر اثر اختلافات خانوادگی
- مراسم یومالله ۱۳ آبان در گلپایگان برگزار گردید.
- رتبه های برتر کنکور سراسری شهرستان گلپایگان
- برگزاری روز جهانی تخم مرغ در مدارس شهرستان گلپایگان
- حزبالله شهادت سیدحسن نصرالله را تأیید کرد
- همایش پیادهروی کارکنان ادارات شهرستان گلپایگان به مناسبت گرامیداشت هفته دولت
- آیین برگزاری میزخدمت در فرمانداری شهرستان گلپایگان به مناسبت هفته دولت
- همه وزرا رای اعتماد مجلس را کسب کردند
- مراسم تودیع و معارفه ریاست دانشگاه پیام نور شهرستان گلپایگان
- برگزاری جلسه شورای ترافیک در فرمانداری شهرستان گلپایگان
- برگزاری گرامیداشت هفته دولت در فرمانداری شهرستان گلپایگان
- حرکت کاروان موکب متوسلین به حضرت مهدی(عج)شهرستان گلپایگان به کربلا
- تجلیل از خبرنگاران شهرستان گلپایگان
- صداقت ،صدق درگفتار ،نوشتار و امانتداری جزء اصول خبرنگاری است .
- تجلیل از خبرنگاران شهرستان گلپایگان
- پیامهای تبریک مسئولین شهرستان گلپایگان بمناسبت گرامیداشت هفته خبرنگار
- بسته اینترنت رایگان به خبرنگار ارائه می شود.
- برگزاری جلسه کارگروه کشاورزی درفرمانداری گلپایگان
- اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و یکی از محافظان وی در اثر اصابت قرار گرفتن محل اقامت آنان در تهران به شهادت رسید.
- غرق شدن مرد ۴۰ ساله در گلپایگان
- اعضای هیئت مدیره خانه مطبوعات اصفهان انتخاب شدند.
- خانه ای همدل ؛خانواده ای همراه
- مراسم شیرخوارگان حسینی در شهر گوگد شد.
- مراسم یومالله ۱۳ آبان در گلپایگان برگزار گردید.
- مرگ دلخراش پدر و پسر گلپایگانی بر اثر اختلافات خانوادگی
- پیام فرماندار شهرستان گلپایگان به مناسبت فرارسیدن ۱۳ آبان روز دانش آموز
- تکریم و معارفه شهردار گلپایگان
- برگزاری جلسه شورای آموزش وپرورش وافتتاحیه چمن مصنوعی هنرستان شهید بهشتی شهرستان گلپایگان
- جشنواره و نمایشگاه فرهنگی ورزشی خلیج همیشه فارس
- آئین میهمانی لاله ها
- غبارروبی و گلباران قبور مطهر شهدا
- کاروان اهالی بهشت ؛گلپایگان را عطرآگین میکند.