امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۴/۱۱/۱۲
کد خبر : 44862
چاپ خبر :

ناوهواپیمابر “هری ترومن” در خلیج فارس به دنبال چیست؟ + تصاویر

ایالات متحده آمریکا تلاش می‌کند تا ترانزیت نفت در خلیج فارس و تنگه هرمز را اسکورت کرده و در این راستا ناوهای هواپیمابر غول پیکر خود را به منطقه غرب آسیا اعزام می‌کند.
به گزارش بیان نیوز، نیروی دریایی ارتش ایالات متحده آمریکا  “خلیج فارس”  را به عنوان یک منطقه راهبردی تلقی کرده و تلاش های گسترده ای را در راستای تسلط بر این منطقه انجام می‌دهد.

ایالات متحده آمریکا تلاش می کند تا ترانزیت نفت در خلیج فارس و تنگه هرمز را اسکورت کرده و در این راستا ناوهای هواپیمابر غول پیکر خود را به منطقه غرب آسیا اعزام می‌کند و ارسال  ناو هواپیمابر “یو اس اس هری ترومن” نیز در همین راستاست.

 

ناوهواپیمابر هری ترومن به  در خلیج فارس به دنبال چیست؟ + تصاویر

ناوهواپیمابر هری ترومن به  در خلیج فارس به دنبال چیست؟ + تصاویر

این ناو و جنگنده‌های همراه آن در خلیج فارس مستقر شده اند و همراه با ناو “شارل دو گل” فرانسه که اخیرا به منطقه آمده، از عملیات هوایی در سوریه و عراق حمایت خواهند کرد.  پیش از این به ندرت پیش آمده است که دو ناو هواپیمابر همزمان در خلیج فارس حضور داشته باشند. مقامات آمریکایی می‌گویند با حضور این دو ناو، می‌توان حجم حملات هوایی را افزایش داد.

اقدام به ارسال ناو هواپیمابر “شارل دو گل”  پس از آن صورت می‌گیرد که گروه تروریستی داعش حملات مرگبار در شهر پاریس فرانسه را که به مرگ 130 نفر منجر شد، بر عهده گرفت.  “فرانسوا  اولاند” رئیس‌جمهور فرانسه داعش را به “حملات بی‌رحمانه” تهدید کرده بود و اقداماتی در این راستا انجام شده است.

ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» سال گذشته میلادی خلیج فارس را ترک کرده بود و بیش از یک ماه بود که واشنگتن در اقدامی که در سال‌های اخیر بی‌سابقه بود، هیچ ناوی در منطقه نداشت. ناو فرانسوی از آبان ماه امسال  در خلیج فارس مستقر شده و  “ترومن” از پایگاهش در “نورفولک” راهی غرب آسیا  گردیده است.

**مشخصات ناوهواپیمابر “شارل دوگل”

یکی از ان تجهیزات نظامی غول پیکر فرانسوی که مدتی بوده در منطقه حضور دارد، ناو هواپیمابر «شارل دوگل» بوده که با هدف ظاهری مبارزه با داعش به منطقه فرستاده شده که باید دید «فرانسه» با چه تاکتیکی ناو هواپیمابر غول پیکر را به منطقه گسیل داشته است.

سایت “میلیتاری فکتوری”   (Military -Factory) درباره ناو هواپیمابر «شارل دوگل» می‌نویسد: «شارل دوگل» یک ناو هواپیمابر هسته‌ای بوده که اخیرا توسط نیروی دریایی «فرانسه» به خدمت گرفته شده است. این اولین ناو هواپیمابر با سوخت هسته‌ای و با تکنولوژی بالا در کلاس جهانی بوده که قابلیت حمل جنگنده و هلی‌کوپتر را دارد.

این سایت ادامه داد: ناو هواپیمابر “شارل دوگل” در سال ۲۰۰۱ با ظرفیت ۱۹۵۰ خدمه، طول بیش از ۲۶۱ متر و با جابجایی ۴۲ هزار تن، سرعت ۳۱ مایل بر ساعت و با برد نامحدود و دارای جنگ افزارهای لانچر موشک‌های سطح به هوای کلاس «آستر» (Aster Missile) به استعداد ۱۵ فروند، موشک کلاس «میسترال» (Mistral Missile) و ۸ سلاح ۲۰ میلی متری و توپ دومنظوره است.

ناوهواپیمابر هری ترومن به  در خلیج فارس به دنبال چیست؟ + تصاویر

سایت «ناوال تکنولوژی» (Naval – Technology)  درباره ناو هواپیمابر «شارل دوگل» نوشت: این یک ناو هواپیمابر هسته‌ای بوده که در دسامبر ۲۰۰۰ برای تمرین نظامی در دریای “مدیترانه” به‌کار گرفته شده است.

این سایت درباره ویژگی‌های این ناو نوشت: این ناو ظرفیت حمل ۴۰ فروند جنگنده «رافائل» با برد ۳ هزار و ۲۴۰ کیلومتر، «سوپر اتاندارد» با برد ۱۶۸۲ کیلومتر و انواع هلی‌کوپتر را دارد.

سایت «ناوال تکنولوژی  (Naval – Technology)  عنوان داشت: این ناو هواپیمابر دارای موشک‌های ضد هواپیمای «سام» (Surface to Air Missile) از جمله موشک «آستر» با وزن سرجنگی ۱۱۳ کیلوگرم و برد ۳۰ کیلومتر و هدایت «اینرسی» و رادارهای «آرابل» سه بعدی و چندمنظوره با برد ۷۰ کیلومتر و سلاح‌های ۲۰ میلی‌متری است.

ناوهواپیمابر هری ترومن به  در خلیج فارس به دنبال چیست؟ + تصاویر

روزنامه «گاردین» (The Guardian)  درباره حضور ناو «شارل دوگل» در خلیج فارس نوشت: این ناو برای ماموریت ضد داعش به نیروهای ائتلاف پیوسته و این اقدام فرانسه با حمایت از عاملیت آمریکا در ائتلاف صورت گرفته است.

سایت «استریپس» (Stripes)  در این باره نوشت: ناو هواپیمابر «شارل دوگل» برای انجام ماموریت ضد داعش و کمک به آمریکا به ائتلاف پیوسته که دارای جنگنده‌های «رافائل» و «سوپر اتاندارد» است.

در مجموع می‌توان دریافت که ناو هواپیمابر «شارل دوگل» طبق گفته رسانه‌ها، به منظور انجام عملیات ضد داعش و پیوستن به گروه ائتلاف در منطقه توسط فرانسه به خلیج فارس گسیل داشته شده، اما این موارد مطرح شده ظاهری است و حضور ناو هواپیمابر «شارل دوگل» در منطقه اهداف پشت پرده‌ای را دنبال می‌کند.

** مشخصات ناوهواپیمابر  “یو اس اس هری ترومن”

اندیشکده آمریکایی مطالعات راهبردی درباره حضور ناوهواپیمابر “یو اس اس هری ترومن” در منطقه خلیج فارس نوشت:  تعداد واقعی ناوهای هواپیمابر از یک تا سه مورد با فراز و نشیب‌های مرتبط با تنش‌های منطقه همگام بوده و برای برخی شکاف فعلی بازتابی از فرصت دادن به امور دیپلماتیک در سایه توافق هسته‌ای سال جاری است.

این اندیشکده ادامه داد: اما برای برخی دیگر سئوال‌هایی را مبنی بر نحوه تعامل  “واشنگتن” در منطقه برافکنده است . این امر همچنین سئوال‌هایی را در زمینه توانایی آمریکا برای حفظ تعهدات خود در منطقه غرب آسیا  و نیز پیگیری توازن مجدد ایجاد کردن در اولویت‌های راهبردی در منطقه  “آسیا _ پاسفیک”  بر انگیخته است.

ناو هواپیمابر هری اس. ترومن یا  “یو اس اس هری اس. ترومن (USS Harry S. Truman)”  نام یک ناو هواپیمابر متعلق به نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا  بوده که این ناو هواپیمابر در ۱۹۹۶ به دریا انداخته شد و پایگاه خانگی آن در “نورفوک”، ایالت  “ویرجینیا”  است. این ناو ۳۳۳ متر طول دارد و مجهز به دو راکتور هسته ای ساخت  “وستینگهاوس”  است.

سایت  پابلیک نیوی (Public Navy)  درباره ناوهواپیمابر “یو اس اس هری اس. ترومن (USS Harry S. Truman)”  نوشت : این ناو طیف گسترده ای از قابلیت های ماموریت انعطاف پذیر شامل عملیات امنیت دریایی، طرح ریزی قدرت ، پاسخ به بحران، کنترل دریا، بازدارندگی، مبارزه با تروریسم، عملیات اطلاعات و همکاری های امنیتی را فراهم می‌کند.

ناوهواپیمابر هری ترومن به  در خلیج فارس به دنبال چیست؟ + تصاویر

این سایت ادامه داد: ناوهواپیمابر “یو اس اس هری اس. ترومن (USS Harry S. Truman)”   ظرفیت های دفاع  “سطح به هوا ” و “هوابه هوا”  را فراهم می‌کند و پتانسیل گسترده ای در این زمینه دارد.

ناو هواپیمابر یو اس اس هری ترومن در سال 1988 سفارش داده شده و قیمت معادل 4 میلیارد و 500 میلیون دلار دارد (اگر هر دلار پایه سه هزار تومان باشد قیمت این ناو بیش از 13 هزار میلیارد تومان خواهد بود).

این ناو جنگی شبیه کلاس ناوهواپیمابر یو  “اس اس جان نمیتس (USS John Nimitz)”  بوده و بیش از 330 متر طول، 113 هزار تن وزن و دارای سرعتی معادل 40 نات (40 گره دریایی)  است.

ناوهواپیمابر یو اس اس هری ترومن  دارای انواع رادارهای سنسور و جستجوی هوایی در شکل‌های مختلف بوده و انواع موشک‌های سطح به سطح از جمله موشک کلاس “اسپارو” و آتش بارهای “فالانکس” است.

در 15 ماه اخیر ایالات متحده آمریکا ناوهای هواپیمابر خود را به منطقه به بهانه مبارزه با تروریست های تکفیری داعش گسیل داشته و لذا بخشی از بمباران هوایی (البته همین حملات هوایی  هم جای سوال دارد) از این ناوهای هواپیمابر انجام می‌شود.

گزارش از محمد زرچینی باشگاه خبرنگاران

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات

دیدگاه شما

تبلیغات