امروز : جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۳/۰۴/۰۷
کد خبر : 4184
چاپ خبر :
مشرق معرفی می کند

آشنایی با سلاح‌های معروف ساخت قهرمانان جام جهانی +عکس

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیان گلپایگان ؛ به نقل از مشرق ، این روزها تب فوتبال و جام جهانی 2014 برزیل در همه جای جهان داغ است و مردم سراسر دنیا به دنبال اخبار و وقایع این رویداد ورزشی هستند. در این مطلب قصد داریم تا شما رابا تعدادی از معروفترین دستاوردهای دفاعی کشورهایی که تا کنون قهرمان جام جهانی شده اند آشنا کنیم.

Beretta 92 از ایتالیا

کشور ایتالیا به عنوان یکی از دارندگان عنوان قهرمانی جام جهانی فوتبال از صنایع پیشرفته نظامی خصوصا در بخش تسلیحات سبک برخوردار است. اما بدون هیچ شک و شبه ای می توان اسلحه کمری مدل Beretta 92 ساخت شرکت برتا ایتالیا را به و نوعی موفقترین سلاح ایتالیایی در بازار به شمار آورد.

629496_996

این سلاح کمری از سال 1975 میلادی به این سو در خدمت بوده و در حال حاضر در بیش از 40 کشور جهان در نیروهای نظامی و اعمال قانون به کار می رود. این سلاح کمری در دهه 1980 میلادی به عنوان اسلحه کمری سازمانی نیروهای مسلح آمریکا نیز انتخاب شد. تا به امروز ده ها مدل از این سلاح ساخته شده است که بر اساس نیازهای مشتریان تغییراتی در آنها اعمال شده است.

این سلاح از گلوله های کالیبر 9 میلی متر بهره برده و خشاب های آن در نمونه های گوناگون از 10 تا 30 گلوله ظرفیت دارند. برد موثر این سلاح نیز در حدود 50 متر است. 

میراژ 3 فرانسه

جنگنده بمب افکن میراژ 3 را می توان یکی از موفقترین طرح های جهان هوانوردی به حساب آورد که توانست در دوره خود سود سرشاری را نصیب کشور فرانسه کرده و نام میراژ را به عنوان یک جنگنده موفق در جهان به ثبت برساند. دولت فرانسه پس از پایان جنگ دوم جهانی یک سیاست مستقل دفاعی مبنی بر تکیه بر توان بومی برای تولید جنگ افزار را پی گرفت و بر اساس آن به دنبال ساخت انواع سلاح رفت.

طرح میراژ 3 در دهه 1950 میلادی مطرح شده و اولین پرواز این جنگنده در سال 1956 انجام شده و از سال 1961 وارد خدمت شد. نزدیک به 1422 فروند از این هواپیما ساخته شده و در نزدیک به 40 گونه مختلف که با توجه به نیاز مشتری ها تغییراتی در آن داده شده است به آنان تحویل داده شده است. امروزه تنها کاربر این هواپیما کشور پاکستان است که 75 فروند میراژ 3 در اختیار داشته و آنها را تحت برنامه ای به عنوان “ROSE” ارتقاء داده است.

629497_537

این برنامه که در سه مرحله انجام شده است به میراژهای پاکستانی قابلیت حمل موشک های هوا به هوای هدایت راداری را داده و بر روی آنها سامانه گیرنده هشدار راداری ، سامانه مکان یاب جی پی اس ، و همچنین صفحه نمایشگر اطلاعات در کابین خلبان نیز نصب شده است.

این هواپیما به کشورهایی همچون مصر ، اسپانیا ، بلژیک ، برزیل ، امارات متحده عربی ، آفریقای جنوبی ، لیبی ، لبنان و آرژانتین صادر شده است. این هواپیما اولین جنگنده ساخت اروپا بود که توانست به سرعت 2 ماخ برسد. میراژ 3 از یک دستگاه موتور SNECMA ATAR مدل 09C بهره می برد و توان حمل 4 تن محموله را دارد. برد این هواپیما 1200 و ارتفاع پروازی آن 17 کیلومتر است.

این جنگنده در به دو قبضه توپ 30 میلی متری و دو موشک هوا به هوای گرمایی نیز در مدل پایه برای رزم هوایی مجهز بوده است.

IA 58 از آرژانتین

هواپیمای پشتیبانی نزدیک و ضد شورش IA 58 ملقب به قلعه ساخت شرکت آرژانتینی FMA ساخته شده است. این هواپیما از دو موتور ملخی نیرو گرفته و ماموریت آن مبارزه با نیروهای شورشی ، قاچاقچیان مواد مخدر و همچنین پشتیبانی نزدیک از نیروی های زمینی در زمان جنگ است.

در دهه 1960 میلادی نیروی هوایی آرژانتین درخواستی برای یک هواپیمای ضد شورش با قابلیت پشتیبانی نزدیک هوایی را ارائه کرد که IA 58 نتیجه آن بود. این هواپیما با ملخی هر کدام با نیروی 978 اسب بخار مجهز شده و می تواند با سرعتی در حدود 430 کیلومتر در ساعت و در ارتفاع 1800 متری از سطح زمین پرواز کند. برد رزمی این هواپیما 350 کیلومتر است.

629495_914

این هواپیما با 2 قبضه توپ 20 میلی متری و 4 قبضه مسلسل 7.62 میلی متری مسلح شده و توان حمل نزدیک به 1600 کیلو بمب را نیز دارد.

این هواپیما به غیر از نیروی هوایی آرژانتین در کلمبیا، سریلانکا و اروگوئه نیز خدمت کرده است. این پرنده آرژانتینی در جریان جنگ فالکند در سال 1982 با انگلستان وارد عمل شده و موفق شد یک بالگرد انگلیسی را نیز ساقط کند و در چندین مورد نیز حملات موفقی را بر علیه انگلیسی ها به اجرا گذاشت. البته چندین فروند از این هواپیما نیز توسط هواپیماهای هریر و موشکهای استینگر ساقط شدند.

MP5 از آلمان غربی 

بدون هیچ شکی می توان لقب مشهورترین مسلسل سبک جهان را به این شاهکار آلمانی از کمپانی هکلر و کخ آلمان غربی داد. شاید گفتن این نکته که این سلاح در بیش از 80 کشور جهان ، حتی روسیه و چین نیز استفاده می شود خود گویای کارایی و کیفیت بالای آن باشد. در ایران نیز شبیه به این سلاح با نام “تندر” تولید می شود.

629494_321

این مسلسل سبک در اواسط دهه 1960 میلادی با کپی برداری از مکانیزم سلاح هجومی ژ-3 و با استفاده از کالیبر 9 میلی متر برای نبردهای فاصله نزدیک طراحی و ساخته شد. استفاده از مکانیزم گلنگدن بسته در این سلاح دقت فوق العاده ای را به ام پی 5 حتی در حالت شلیک رگبار می دهد.

این دقت بالا خصوصا برای نیروهای پلیس و رهایی گروگان که در بسیاری از اوقات در شرایطی که افراد بی گناه نیز در صحنه درگیری حضور دارند بسیار مهم می نماید. این سلاح توان شلیک با نواخت تیر 800 گلوله در دقیقه را داشته و وزن آن در حدود 2.5 تا 3 کیلوگرم است. این سلاح در مدلهای بسیار گوناگونی ارائه شده و که در آنها از قنداق های تاشو ، انواع صداخفه کن ، دستگیره زیر لوله و صدا خفه کن سرخود به بازار ارائه شده است. این سلاح در اکثر مدلها با کالیبر 9 میلی متر عرضه شده و در برخی از مدلها با کالیبر 10 میلی متر و 40 اسمیت و وسون عرضه شده است.

برد مفید این سلاح بین 100 تا 200 متر است و به صورت استاندارد با سامانه هدف گیر چشمی مجهز شده است. نیروی ویژه ارتش انگلستان “SAS” ، نیروی های ویژه ارتش آلمان ، یگان رهایی گروگان پلیس ایران ، یگان رهایی گروگان پلیس FBI و نیروهای ویژه ارتش فرانسه از جمله کاربران MP5 هستند.

ASTROS از برزیل

راکت انداز ASTROS از برزیل یک سامانه پرتاب گر راکت ساخت شرکت Avibras است که به وسیله طراحی پیشرفته خود توانایی پرتاب انواع راکت از کالیبر 122 تا 300 میلی متر را دارد. این سامانه به غیر از ارتش برزیل در ارتشهای عراق، آنگولا، بحرین، عربستان سعودی، قطر، مالزی و اندونزی نیز مشغول خدمت است.

629493_698

شاسی حامل این راکت ها یک دستگاه خودروی ساخت شرکت مرسدس بنز آلمان است که از موتوری با قدرت 280 اسب بخار نیروی می گیرد. این کشنده می تواند با سرعت 96 کیلومتر بر ساعت حرکت کرده و مسافتی نزدیک به 480 کیلومتر را بپیماید.
 
در گونه های مختلف، برد این راکت انداز بین 60 تا 90 کیلومتر می باشد. در حاضر برزیل در حال کار بروی گونه ای از این سامانه با قابلیت پرتاب موشک کروز با برد 300 کیلومتر می باشد. بر روی این خودرو زره سبک وزن کامپوزیت نصب شده و یک قبضه تیربار 12.7 میلی متر نیز برای دفاع نزدیک در آن به کار رفته است. 

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات

دیدگاه شما

تبلیغات