امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۴/۰۹/۳۰
کد خبر : 39649
چاپ خبر :

آمریکایی های ایرانی تبار؛ پیشتاز در فناوری و ناتوان از توقف تصویب طرح محدودیت ویزا توسط سنای آمریکا

جامعه آمریکایی های ایرانی تبار تا چه اندازه تاثیر گذارند؟ لیستی که اخیرا توسط سازمان کارآفرینان ایرانی حوزه فناوری منتشر شده (گروهی از آمریکایی های ایرانی تبار که در صنعت فناوری فعالیت دارند) به خوبی نشان می دهد که این جامعه تا چه اندازه در آمریکا و خصوصا سیلیکون ولی اثرگذار است.

بسیاری از اعضای این جامعه به موقعیت های شغلی خوبی در برخی از مهم ترین شرکت های فعال در سیلیکون ولی دست یافته اند اما ظاهرا اثرگذاری شان آنقدر نبوده که از اعمال محدودیت های تازه در دریافت ویزای سفر به آمریکا برای ایرانیان جلوگیری کند.

سیستم آموزشی قدرتمند ایران در حوزه علوم و تکنولوژی و همچنین ارتباطات و مناسبات خوبی که میان دانشگاه های ایران و ایالات متحده آمریکا وجود دارد، باعث شد که مسیر برای ورود بسیاری از جوانان ایرانی به خاک آمریکا باز شود و جمع کثیری از این افراد نیز در ادامه عازم سیلیکون ولی شدند تا رویاهای خود را در حوزه تکنولوژی دنبال کنند.

ظرف چند هفته گذشته، این جمعیت تلاشی گروهی را برای جلوگیری از تصویب قانونی در متن بودجه سال 2016 آمریکا آغاز کردند؛ آن تلاش با شکست روبرو گردید و حالا اینطور به نظر می آید که ایرانی ها و آنها که به ایران و برخی از کشورهای خاور میانه سفر کرده باشند با شرایط سخت تری برای سفر به ایالات متحده آمریکا روبرو می شوند.

آمریکایی های ایرانی تبار؛ پیشتاز در فناوری و ناتوان از توقف تصویب طرح محدودیت ویزا توسط سنای آمریکا

ماجرا از این قرار است که به موجب توافقی موسوم به لغو متقابل روادید، اتباع 38 کشور (عمدتا اروپایی) می توانستند بدون دریافت ویزا، اقامتی 90 روزه در آمریکا داشته باشند که حالا به موجب تصویب طرحی تازه از سوی سنای این کشور، اتباع تعداد محدودی از کشورها از جمله ایران و آنها که به این کشورها سفر کرده اند نمی توانند از توافق یاد شده استفاده نموده و بدون ویزا به آمریکا سفر کنند.

همین مساله اعتراضاتی را از سوی جامعه ایرانیان مقیم آمریکا به دنبال داشت که در این بخش نگاهی می اندازیم به اسامی افراد مشارکت کننده در این حرکت جمعی و همچنین بیوگرافی کوچکی از آنها به شرح زیر است:

علی پرتوی (از موسسان شرکت Code.org)

علی پرتوی سابقه همکاری با بزرگان صنعت تکنولوژی دنیا از جمله مایکروسافت را دارد از  جمله پیشگامات و مشوقان کد نویسی در میان نسل های جوان به شمار می رود.

علی روغنی

وی که مدتی با پیکسار و فیسبوک همکاری داشته حالا از شرکای تجاری Y Combinator است و در آنجا می تواند تجربه دراز مدت خود را در اختیار نسل جدیدی از استارتاپ ها قرار دهد.

دیوید مارکوس

دیوید سمت نایب رئیسی واحد Messaging فیسبوک را بر عهده دارد. او در سال 2014 میلادی، کارش را در PayPal رها کرد تا با فیسبوک وارد همکاری شود و به لطف تلاش های وی، این اپلیکیشن حالا به سطوح تازه ای از موفقیت دست یافته است.

شروین پیشه ور

از مدیران شرکتی به نام Sherpa Venture است که در اصل نوعی صندوق و کمپانی سرمایه گذار به شمار می رود و به همین خاطر می توان گفت که شروین از جمله شخصیت های تاثیرگذار در دنیای فناوری محسوب می شود. او همچنین نقش پر رنگی در هایپرلوپ و توسعه اوبر ایفا کرده است و باید منتظر ماند و دید که در آینده چه دستاوردهایی انتظارش را می کشند.

بابی یزدانی

باب موسس و سرمایه گذار شرکتی به نام Cota Capital است و حمایت های مالی خوبی را از استارتاپ ها به عمل می آورد و تاثیری مثبت در حوزه فناوری دارد.

پژمان نوزاد

آقای نوزاد موسس و از مدیران شرکت PejmanMar Ventures است که از جمله موفق ترین شرکت های سرمایه گذار در آمریکا به شمار می رود و شمار زیادی از موسسان شرکت های نوپا که در صنعت فناوری تلاش دارند، خواهان بهره گرفتن از تخصص های او هستند.

رویا سلیمانی

خانم سلیمانی سمت مدیریت واحد ارتباطات گوگل را در اختیار دارد و تاثیری قابل توجه روی فرهنگ و کارکنان این شرکت گذاشته است.

فرهاد محیط

آقای محیط مدیر عامل شرکت Flipagram است که مهارت های کارآفرینی اش را در استارتاپی که پیشتر خودش راه اندازی کرده بود به دست آورد. وی در حال حاضر بنیانگذار و مدیرعامل شرکت خودش به نام Flipagram است که در زمینه روایت داستان از طریق عکس و ویدئو فعالیت دارد.

امید کردستانی

امید از جمله نخستین کارکنان گوگل بود و تلاش های او در سمت مدیریت واحد عملیات های کاری این شرکت، در رسیدن گوگل به جایگاه فعلی اش بسیار اثربخش بوده است. او حالا به عنوان مشاور با بسیاری از استارتاپ ها از جمله توئیتر و اسپاتیفای همکاری دارد و در عین حال از شرکت های غیرانتفاعی فعال در زمینه آموزش و پزشکی حمایت به عمل می آورد.

نوشین هاشمی

او موسس شرکتی به نام The Hand Foundation است و مدیریت هیئت رئیسه این شرکت را بر عهده دارد. این سازمان در زمینه پیشگیری از سوء استفاده جنسی از کودکان، تقویت طبقه متوسط در سطح دنیا و پیشرفت نهادهای فعال در حوزه خیریه فعالیت دارد.

هادی پرتوی

startup-seattle-hadi-partovi-10-1200xx5184-2916-0-270

آقای پرتوی یکی دیگر از بنیانگذاران شرکت Code.org است و از جمله شخصیت های قابل احترام و مطرح در سیلیکون ولی به شمار می رود. او و برادرش (علی پرتوی) با همراهی هم شرکت غیرانتفاعی Code.org را راه اندازی کردند که در اصل به بهبود دسترسی مردم به علم کامپیوتر و افزایش مشارکت زنان و دانش آموزان رنگین پوست اقلیت در این علم اختصاص دارد.

در چشم انداز این شرکت آمده است که «هر دانش آموز در هر مدرسه باید فرصت یادگیری علوم کامپیوتر را داشته باشد».

لیست ایرانیان صاحب نام در آمریکا قطعا به این اسامی ختم نمی شود. همانطور که گفته شد، این افراد تمام تلاش خود را کردند تا طرح محدودیت سفر بدون ویزا به آمریکا تصویب نشود اما این لابی گری ها راه به جایی نداشت و قانون آن به عنوان بخشی از متن بودجه سال 2016 تصویب گردید. این قانون به زعم کارشناسان می تواند دشواری های متعددی را برای سفر ایرانییان و آنها که ظرف 5 سال اخیر در کشور بوده اند به آمریکا پدید آورد.

علی پرتوی، از سرمایه گذاران دراپ باکس، Airbnb و فیسبوک و موسس شرکت Code.org که تلاش زیادی برای جلوگیری از تصویب این طرح انجام داد در این باره گفت: طرح محدودیت سفر بدون ویزا به آمریکا با «زبانی تبعیض آمیز» به تصویب سنا رسیده است.

براساس این قانون، اتباع کشورهای ایران، عراق، سودان یا سوریه، فرزندانشان و آنها که ظرف 5 سال اخیر در یکی از این کشورها بوده اند برای سفر به آمریکا نیاز به ویزا خواهند داشت.

سفرای کشورهای اروپایی نیز در اعتراض به تصویب این طرح اظهار داشتند: اعمال محدودیت برای آنها که به عنوان مثال در سوریه و عراق بوده اند تقریبا تنها سفر قانونی تاجران، روزنامه نگاران و کارکنان نهادهای خیریه و تیم های پزشکی به آمریکا را محدود خواهد کرد و بس.

پرتوی در جریان مصاحبه اش با سایت تک کرانچ، این اقدام را مک کارتیسم خواند و مدعی شد که این طرح لفاظی های نژادپرستانه ای را به قانون اضافه می کند.

در کنار آقای پرتوی، امید کردستانی نیز لب به انتقاد از این طرح گشوده و از توئیتر به عنوان تریبونی برای ابراز این مساله کمک گرفته است. او در توئیت خود اینچنین گفته: جای دادن پاسپورت های آمریکایی در دو گروه مختلف اقدامی کاملا تبعیض آمیز و مغایر با اصول پذیرفته شده است و در ادامه این صحبت ها را به دادخواستی علیه طرح مذکور لینک داده.

پرتوی در ادامه ابراز امیدواری کرده که این لابی گری ها برای مقابله با طرح مذکور ادامه یابد. او به تک کرانچ گفت: مردم در سیلیکون ولی به تدریج در مورد این قانون مطلع می شوند و همگی متعجب و ناامید شده اند که چرا چنین اتفاقی رخ داده. در حال حاضر Zoe Logfren، یکی از نمایندگان دمکرات پیش نویس طرح ای را برای مقابله با قانون مذکور تهیه کرده و  Anna Eshoo از دیگر نمایندگان دمکرات به آن رای مثبت داده است. لذا اهالی سیلیکون ولی و به طور مشخص اعضای کنگره چشم امیدشان را به این دو نفر دوخته اند تا هرچه سریع تر کاری برای جلوگیری از نهایی شدن این قانون کنند.

منبع : دیجیاتو

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات

دیدگاه شما

تبلیغات