امروز : دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۴/۰۷/۱۱
کد خبر : 32570
چاپ خبر :
سروده‌ی استاد قاسم اشراقی آذرماه 1368- تهران و به یاد استاد شهریار، شهریار مُلک سخن

شگفتار

در شگفتم تا به کی ای دل جوانی می‌کنی

در خزان عمر میل نغمه خوانی می‌کنی

***

خود به خود می ‌پیچی و چون غنچه‌ی لب بسته‌ای

از سخن لب چیده‌ و غَنج نهانی می‌کنی

***

دانی اکنون نوبت سر در گریبان بردن است !؟

باز هم با درد رخوت شادمانی می‌کنی

***

در خزان زندگی و طبع سرد و خسته ات

با تظاهر خنده و شیرین زبانی می‌کنی

***

چون چراغ جان به لب در پیش نور آفتاب

از درون می‌سوزی و پرتو فشانی می‌کنی

***

ای دل بیچاره و افسرده و درد آشنا

تا کجا انکار عجز و ناتوانی می‌کنی

***

گشته ای مرغ غریب افتاده ای از شور و شر

بی سبب مخفی غم فرسوده جانی می‌کنی

***

گوئیا پیرانه سر با شوخ چشمان گاه و گه

رندی و شیدایی و چشمک پرانی می‌کنی1

***

«قاسم» از ژرفای دل پوسیده ای و همچنان

با تب پیری و احساست تبانی می‌کنی

***

خود به نِسیان زن مکن فکر بهار عمر چون

بی ثمر از خاطراتش میزبانی می‌کنی

_________________________________________________________________________

پی نوشت:

1- با الهام یکی از قوافی یکی از غزلیات استاد شهریار

سروده‌ی استاد قاسم اشراقی آذرماه 1368- تهران و به یاد استاد شهریار، شهریار مُلک سخن

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات
  1. هما چهر زاد گفت:

    سرزمین جرباذقان شاعران بسیار زیادی دارد که اسامی آنان در اینجا آورده می شود. شایسته است در این قسمت برای معرفی آنان بخشی مجزا آورده شود. شرح احوالاتی از ایشان در کتب وِیژه خصوصا تذکره شعرای گلپایگان آقای مذهبی آمده است.
    ابوالشرف ناصح بن ظفر جرباذقانی(مترجم و شاعر)، نجیب الدین جرباذقانی(ملک الفضلاء و الشعرا)، میرزاعلی خان گلپایگانی(جامع الفضائل)، ملا سیری جرباذقانی، ابن ماکولا، اکبر جرباذقانی، مدهوش، میرزا علی محمد(آیت)، شهپر گلپایگانی، عالی گلپایگانی، فضلی گلپایگانی، بهرام گلپایگانی، میرحیدر شگونی گلپایگانی، گلشن گلپایگانی، میرعین علی گلپایگانی، ملا مهدی شعله گلپایگانی، امین، خاشع، جوری، محمد یوسفی، حجابی، عتابی، ملا گنجی، یوسف کوسه، قانع گلپایگانی، میر اسماعیل گلپایگانی، سراجای گلپایگانی، میزا ابراهیم گلپایگانی، مقبل گلپایگانی، میزا علیرضا گلپایگانی، میرزا احمد مخمور، محمد حسن احسن گلپایگانی، محیط گلپایگانی، اسیری گلپایگانی، سید مرتضی قتیل گلپایگانی، سید محمد طایر گلپایگانی، سید حسین نظیر گلپایگانی، طائف گلپایگانی، محمد باقر ادیب اشراق، قاسم اشراقی، میرزا محمد باقر اعتماد، حسین کریمی لایبیدی، محمد شهیدی، محمد اسماعیل سلطانی، میرزا محمد اشراقی(اعتضاد)، شهاب الدین لاهوتی، عباس سرمدی، ابوالقاسم طالبی، محمد تقی مذهبی، جواد غیاثی، محمد علی سعیدی، احمد جهانبخشی و…

    • قاسم اشراقی گفت:

      مخاطب گرانقدر سرکار خانم چهرزاد، با سلام
      1-ابتدا از اظهار محبت سرکار به این بنده ی کمترین در سایت بیان به خاطر درج شعر سلامی به گهواره ی هستیم؛ از سویدای دل مراتب قدردانی و سپاس خودم را تقدیم می کنم روزگارتان فرخ باد.
      2-در مورد پیشنهاد سرکار در سایت بیان الف) مرحوم ادیب اشراق محمد باقر و فرزندش آقا محمد ادیب زاده و نوه ی برومندش استاد حسن ادیب زاده شاعر و دوست بنده که هر سه با این جانب منسوب هم هستند، آقای حسن ادیب زاده شاعر آزاده از من خواسته اند از ایشان چیزی درج نشود چون در تذکره ی بُرقعی قمی بطور کامل مطرح شده اند.
      ب) در مورد شاعران دیگر که مورد نظر شماست و جامع نام برده اید در کتاب گلپایگان در آینه ی تاریخ به تفصیل سخن آمده و در تذکره ی آقای مذهبّی دوست عزیزم جلد یک مطلب آمده و در جلد دو که بلکه تا آخر سال بیرون آید بهتر و بیشتر مطالبی در این مورد هست. ما با هم در ارتباطیم در ضمن در یکی از نشریات شهرمان گاهی در این مورد مطلب هست لذا با این حجم مطلب در این مورد آن هم برای محدوده ی گلپایگان و اهالیش گمان می کنم ضرورت فوق العاده ای نداشته باشد البته پیشنهاد شما خوب است بگذارید تذکره ی شعرای گلپایگان جلد دو منتشر شود و آنوقت ما تکلیف خود را بدانیم که عمل کنیم یا صلاح به عمل نیست. از طرفی ما هم به این فکر بوده و هستیم البته به گونه ای در خور و لازم نه تکراری و خسته کننده.
      فعلا ما ادیبان و شاعرانی را از هر نقطه ی کشورمان معرفی می‌کنیم که به گونه ای در ادبیات پارسی تأثیر گزار بوده اند چه نظم چه نثر.
      با تشکر از عنایت شما مخاطب با ذوق

دیدگاه شما

تبلیغات