امروز : چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۴/۰۱/۲۴
کد خبر : 21446
چاپ خبر :
باراک اوباما خطاب به منتقدین

به کری اعتماد کنید نه آیت الله خامنه ای!

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیان گلپایگان؛ دیدار باراک اوباما از پاناما و حضور در نشست سران قاره آمریکا بر خلاف دفعات پیشین با رویدادها و حواشی مختلفی همراه بوده است. دیدار با رائول کاسترو رئیس جمهور کوبا پس از گذشت بیش از پنج دهه از زمان قطع ارتباط میان واشنگتن و هاوانا، تنش میان اوباما و مادرو رئیس جمهور ونزوئلا و اظهارات رئیس جمهور آمریکا پیرامون بیانیه لوزان میان تهران و شش قدرت جهانی از جمله این وقایع بوده است.

اوباما در نشست دیروزش در میان خبرنگاران با موج گسترده ای از سوال ها روبرو شد. یکی از خبرنگاران حاضر در پاناما بی پروا به طرح این موضوع پرداخت که آیا اقدام همزمان برای رفع بحران میان واشنگتن و کوبا و حل توامان مسئله هسته ای ایران اقدامی فراتر از توان اوباما نیست؟ آیا مخالفت صریح کنگره نسبت به دو مقوله فوق تحقق هر دو آنها در یک بازه زمانی را برای رئیس جمهور به شکلی محال در نیاورده است؟

باراک اوباما در پاسخ به این خبرنگار صراحتا اظهار داشت که او واقع بینانه مبادرت به در پیش گرفتن این دو رویداد نموده است و شانس بالایی را برای تحقق هر دو آنها متصور است.

وی اما در ادامه به تلاش برای توجیه بیانیه لوزان پرداخت و از منتقدین خود خواست بیش از آن که به سخنان رهبری عالی ایران توجه نمایند به او و تیم اش در وزارت خارجه اعتماد کنند. رئیس جمهور اوباما در این باره صراحتا به جان مک کین از سناتورهای با نفوذ جمهوری خواه کنگره اشاره کرده و خطاب به او و همفکرانش اظهار داشت که چگونه شما مدام دم از بی اعتمادی به ایران می زنید اما بلافاصله جهت دستیابی به مقاصد خود مستقیما با رهبران ایران (اشاره به نامه 47 سناتور به رهبران ایران) تماس حاصل می کنید و نسبت به ما بی اعتمادید.

رئیس جمهور اوباما از مخالفین خود خواست به جای اعتماد به سخنان رهبران ایران و و نقل پی در پی آن به وزیر خارجه کارکشته اش اعتماد نمایند. به گفته ی اوباما، کری سال ها در سنا بوده و در جنگ ویتنام حضور داشته است بایستی به او به عنوان یک دیپلمات برجسته اعتماد نمود.

باراک اوباما در ادامه از مزایای توافق احتمالی با ایران سخن گفت و اظهار داشت که عمده کارشناسان هسته ای به ویژه ارنست مونیز وزیر انرژی اش نسبت به توقف دستیابی ایران به سلاح های هسته ای با طرح پیشنهادی موجود در لوزان به وی اعتماد داده اند و سناتورها نیز می بایست نسبت به آن اطمینان حاصل نمانید و تلاش کنند به جای تامین منافع حزبی تمرکز خود را بر منافع ملی ایالات متحده گذارند.

اوباما اظهار داشت که سخنان بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در این باره از اساس بی پایه است و گفت: من بارها به وی و سایر منتقدین گفته ام که اگر طرحی بهتر از آن چیزی که در لوزان صورت گرفت در دست دارند ارائه دهند و در غیر این صورت به وی و تیم اش اعتماد کنند و دست از سنگ اندازی بردارند. وی به کنگره اطمینان داد که به گفتگوهایش با این نهاد بلند پایه ادامه داده و از گفتگوهایش با سناتور کروکر در این باره خبر داد.

اوباما گفت:«آنچه مرا نگران می کند،‌این است که مطمئن شوم آنها چیزی را از پیش متهم نمی کنند و یا آنها که با چنین توافقی مخالف اند تلاش نمی کنند از استدلالهایی برای تضعیف امکان دستیابی به توافق بهره برند

اوباما درخواستهای آیت الله  خامنه ای را مبنی بر اینکه توافق نهایی به پایان تمام تحریمها علیه ایران منجر شود کم اهمیت دانست و خطاب به خبرنگاران در اجلاس سازمان کشورهای امریکایی در پاناما گفت آیت الله  خامنه ای و دیگران در ایران با این حرفها عرصه سیاسی داخلی خود را خطاب قرار می دهند.
اوباما که در یک کنفرانس خبری سخن می گفت افزود:« حتی فردی با عنوان رهبر معظم هم مجبور است در مورد رای دهندگان خود نگران باشد! شاید راههایی برای پایه ریزی یک توافق نهایی که غرور آنها، دیدگاه آنها، عرصه سیاسی آنها را راضی کند و اهداف عملی اصلی ما را هم تامین کند وجود داشته باشد
اوباما با اشاره به اینکه توافق نهایی نیازمند مذاکراتی دشوار است و شاید به توافقی که او امضا کند منجر نشود اظهار داشت :« با وجود این آن چیزی که من همیشه گفته ام این است که احتمال عقب گرد وجود دارد، با این حال من نسبت به تحقق توافقی میان طرفین که صلح و امنیت جهانی را تضمین می نماید خوشبین هستم.»

اظهارات باراک اوباما مبنی بر مواضع رهبری ایران در راستای اقناع عمومی در حالی است که مقام معظم رهبری در بیانات مهم خویش در روزهای اخیر ضمن رد این ادعا فرمودند که اعتماد گسترده ای میان مقامات ایرانی و مردم این کشور بر قرار است و بر خلاف آن چه مدام بیان می شود ما با مردم خود صادق هستیم و این آمریکایی ها هستند که مدام در پی مثبت جلوه دادن این توافق نزد افکار عمومی هستند و غیر صادقانه در این باره رفتار می نمایند که البته ما کاری نسبت به این امر نداریم.

 

منبع : فرهنگ

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات

دیدگاه شما

تبلیغات