امروز : شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۳/۱۲/۰۳
کد خبر : 18402
چاپ خبر :

آمار جدید روحانی: رشد منفی ۹درصد را به ۳درصد رساندیم

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بیان گلپایگان به نقل از فارس، سخنرانی حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان در اجلاس اقتصاد مقاومتی در روابط منطقه‌ای با تأکید بر نقش استانداران و سفرا دقایقی قبل در محل وزارت کشور آغاز شد.

روحانی در این اجلاس اظهارداشت: این دولت معتقد است توانش در سایه سرمایه اجتماعی خواهد بود؛ امروز مرکز آمار کشور اعلام کرد که تورم ۱۲ ماه به ۱۵/۲ درصد رسیده است این در حالی است که وعده‌ای که ما به مردم داده بودیم این بود که در سال ۹۳ تلاش کنیم تورم را به ۲۵ درصد برسانیم.

رئیس‌جمهور گفت:‌ ما تورم بالای ۴۰ درصد را به زیر ۱۶ درصد رساندیم(این آمار مربوط به بهمن‌ماه امسال است)،کارشناسان داخلی و خارجی عنوان می‌کنند این کار دولت از لحاظ اقتصادی شبیه معجزه است.

وی گفت: مسئولان اجرایی باید مسئولانی باشند که به رأی مردم در سال ۹۲ معتقد هستند اگر کسی اعتقاد به رأی مردم ندارد می‌تواند در کشور فعالیت کند اما نمی‌تواند در مدیریت سطح بالای کشور باشد چرا که مردم این را قبول نمی‌کنند.

روحانی گفت: اگر کسی ۲۴ خرداد و رأی مردم را قبول ندارد باید در سمت دیگری خدمت کند، سمت زیاد است می‌توانند در پست دیگری خدمت کنند ولی مردم این را نمی‌پذیرند که رأی مردم را قبول نداشته باشند زیرا ما بار سنگینی را به دوش گرفته‌ایم.

وی افزود: وقتی فردی مسئولیتی را برعهده می‌گیرد در برابر خداوند و ملت بار امانت سنگینی بر دوش دارد و ما باید این بار امانت را به مقصد رسانده و به وعده خود وفا کنیم، اگر خدای ناکرده از سوی مسئولان اجرایی کشور به مطالبات مردم و وعده دولت یازدهم سستی در کار ایجاد شود اولین ضربه مهم به اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی است.

روحانی با بیان اینکه سرمایه اجتماعی بزرگترین سرمایه دولت است گفت:‌ امید ما در سایه سرمایه اجتماعی ایجاد شده و ادامه می‌یابد و تدبیر ما نیز برای تقویت سرمایه اجتماعی است.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: اگر مردم در کنار دولت دست به دست یکدیگر دهند از تمام مشکلات عبور می‌کنیم، البته مشکلات فراوانی پیش رو داریم، رشد مثبت دو یا سه درصد قابل قبول نیست.

وی گفت: فعلاً به دنبال این هستیم تا چاله چوله‌هایی که قبلاً به وجود آمده را هموار کنیم تا ماشین توسعه سرعت بگیرد،‌ وقتی زمین هموار می‌شود دیگر کسی نمی‌پذیرد که سرعت کم باشد، اکنون استدلال روشن داریم و می‌گوییم رشد منفی ۹درصد را به ۲ یا ۳ درصد رساندیم.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: گام‌های اولیه رونق اقتصادی آغاز شده است و باید سرعت بگیرد و روابط خارجی باید به نقطه‌ای برسد که ما به مردم وعده دادیم یعنی تعامل سازنده ما با جهان که از طرف ما ۱۰۰درصد آغاز شده و باید شرایطی فراهم کنیم که جهان هم همین حرکت را به سمت ما داشته باشد که این کار شدنی است.

وی با بیان اینکه در مذاکرات هسته‌ای در چارچوب منافع و عزت ملت پیش می‌رویم گفت: ترکیب هیأت مذاکره‌کننده نشان از اراده قاطع ملت ایران برای تعامل سازنده با جهان دارد.

روحانی خاطرنشان کرد: من از زحمات شبانه‌روزی سربازان خط مقدم دیپلماسی سپاسگزاری می‌کنم و ملت ما نیز در برابر این مجاهدان خط مقدم هم حمایت می‌کنند و هم به بیانی تشکر می‌کنند.

وی تصریح کرد: البته اقلیت اندک را همیشه داریم و نباید نگران باشیم، به هر حال در کشور دموکراسی و آزادی برقرار است و نظرات بیان می‌شود که یکسان هم نیست و ما نباید همه چیز را با ۱۰۰درصد افکار بسنجیم بلکه کشور را با اکثریت قاطع قابل قبول اداره می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در زمینه هسته‌ای حمایت مردم بر اساس نظرسنجی‌ها بیش از ۸۰ درصد است اظهار داشت: دولت در مسیری حرکت می‌کند که اکثریت قاطع مردم از آن حمایت می‌کنند.

وی با تأکید بر اهمیت سیاست داخلی گفت: کار ما فقط اقتصاد و سیاست خارجی نیست،‌ باید به نقطه وحدت بیشتر در جامعه برسیم و نگذاریم انشقاق در جامعه به وجود آید.

روحانی ایجاد دولت آشتی را یکی دیگر از وعده‌های دولت یازدهم برشمرد و گفت: این دولت می‌خواهد جناح‌ها و گروه‌ها را به هم نزدیک کند بنابراین حرکت ما باید به سمت اجرای برنامه‌ای باشد که به مردم وعده دادیم و مردم با رأی خود آن را مصوب کردند.

وی افزود: برای دستیابی به اقتصاد مقاومتی و پیشرفت در زمینه روابط با دیگران باید چه کنیم؟ اینکه برخی فکر می‌کنند بدون رابطه با بیرون می‌توان به توسعه رسید اشتباه است، می‌توان زندگی بخور و نمیر داشت یا از جیب مردم برداشت کرد، می‌شود ۹درصد ثروت مردم را کاهش داد اما بیش از این امکان‌پذیر نیست، ما اگر می‌خواهیم زندگی بخور و نمیر با نون و پنیر داشته باشیم می‌توان کشور را اداره کرد ولی اگر می‌خواهیم به رشد قابل قبول ۴ یا ۵ درصد برسیم باید برنامه‌ریزی گسترده داشته باشیم.

روحانی گفت: در چشم‌انداز بیست ساله قرار بود رشد ما ۸ درصد شود ولی حالا شاید در کل ۲.۵درصد در ۱۰ سال اول چشم‌انداز کافی نیست، آیا ما به دنبال این بودیم؟ در هر برنامه‌ای نیمه اول شتاب بیشتری دارد و نیمه دوم دوران جوانی برنامه تمام شده است.

رئیس‌جمهور ادامه داد:‌ البته مردم در صحنه هستند و باید با عمل و برنامه به توسعه رسید، بر اساس قانون اساسی برنامه به عهده رئیس‌جمهور و اجرا به عهده مجریان است. بنابراین شما استانداران و سفرا مسئولیت سنگینی در داخل و خارج کشور به عهده دارید.

وی افزود:‌ اگر رشد و توسعه می‌خواهیم رابطه با جهان مد نظر است همانطور که از دیرباز از زمان جاده ابریشم و هرچه تاریخ به یاد داریم یکی از راه‌های توسعه کشور تجارت بین‌المللی بوده و حتی دوران قبل اسلام نیز شهر مکه به دلیل تجارت رشد داشته است.

روحانی گفت: بدون اقتصاد روابط فرهنگی و منطقه‌ای و توسعه علم امکان ندارد کشوری در انزوا به توسعه قابل قبول برسد، البته کسی نمی‌تواند ما را منزوی کند ولی بدون تدبیر ممکن است خودمان خودمان را منزوی کنیم.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: ما جایگاهی در دنیا داریم که می‌توان از ایران به عنوان قلب منطقه یا حتی قلب جهان از نظر ژئوپلتیک و استراتژیک نام برد، بسیاری از خطوط از کشور ما عبور می‌کند و فضای ایران بهترین مسیر برای خطوط هوایی است، ایران می‌تواند آسیا را به اروپا و مدیترانه وصل کند، با خط راه‌آهن چین را به ایران و خلیج فارس متصل کردیم و دنیا به دریای عمان متصل شده است پس جایگاه مهمی در توسعه داریم.

وی افزود: ایران ثابت کرده است که قصد تعرض به هیچ کشوری را ندارد و توسعه ایران به ضرر هیچ کشوری نیست بلکه ایران به دنیا نیز کمک کرده است و حتی از نظر علمی یکی از مراکز بزرگ دنیا بوده به طوریکه در یکی از کتابخانه‌های هند شامل ۲۵هزار نسخه خطی دیدم که بیشتر کتاب‌ها به زبان فارس و از سوی دانشمندان ایرانی است.

رئیس‌جمهور گفت: ۲۰۰ سال است علیه هیچ کشوری جنگ را آغاز نکردیم و فقط اگر دیگران تجاوز کردند دفاع کردیم و اولین قدم در سیاست خارجی ما روابط خوب با همسایگان است زیرا بسیاری از امور اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بدون همکاری با همسایه‌ها امکان‌پذیر نیست ولی ما به دنبال منفعت یک طرفه نیستیم.

وی گفت: بازی برد برد فقط در مذاکرات هسته‌ای نیست می‌خواهیم روابط در جهان برد برد باشد، نمی‌خواهیم سر کسی کلاه بگذاریم ولی سلطه کسی را هم نمی‌پذیریم.

 

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات

دیدگاه شما

تبلیغات