امروز : چهارشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۴

تاریخ خبر : ۰۴/۰۳/۰۵
کد خبر : 127336
چاپ خبر :

میرزایی: برنامه‌ریزی برای توسعه پایدار بخش کشاورزی گلپایگان در دستور کار است

به گزارش پایگاه‌ خبری بیان گلپایگان، روز دوشنبه ۵ خردادماه ۱۴۰۴، علی اصغر میرزایی، رئیس جهاد کشاورزی گلپایگان، در نشست خبری با اصحاب رسانه، گزارشی از عملکرد و وضعیت بخش کشاورزی شهرستان ارائه داد.

میرزایی با اشاره به جایگاه گلپایگان در سطح استان گفت: شهرستان گلپایگان با دارا بودن ۱۷,۸۰۰ هکتار اراضی زراعی و ۱,۶۰۰ هکتار باغی، چهارمین شهرستان استان اصفهان از لحاظ سطح زیر کشت است.

وی تصریح کرد: مجموع تولیدات زراعی شهرستان حدود ۲۰۰ هزار تن و محصولات باغی و گلخانه‌ای نزدیک به ۹۵ هزار تن در سال است. میرزایی با اشاره به ظرفیت بالای تولیدات دامی در گلپایگان گفت: ۵,۱۵۰ واحد دامداری و پرورش طیور در شهرستان فعال است و سالانه ۱۰۸,۷۰۰ تن شیر تولید و روانه بازار می‌شود.

به گفته وی، میزان تولید گوشت قرمز در سال گذشته ۴,۵۱۵ تن گزارش شده و مجموع تولیدات زنبور عسل و طیور به ۱۵,۵۴۳ تن رسیده است. همچنین در بخش آبزی‌پروری، با وجود ۱۱۰ واحد تولیدی، بالغ بر ۱,۰۶۴ تن محصولات آبزی در سال تولید می‌شود و گلپایگان رتبه نخست استان در تولید ماهیان استخر دو منظوره را دارد. به گفته میرزایی، در سطح شهرستان ۲,۵۰۰ هکتار گندم، ۴,۲۰۰ هکتار جو و ۹,۳۰۰ هکتار گیاهان علوفه‌ای کشت می‌شود و همین موضوع باعث شده گلپایگان در تولید دانه‌های روغنی نیز به مقام اول استان برسد.

وی افزود: ۴۷ هکتار از اراضی زیر کشت کلزار قرار دارد و امسال ۱۷۵ تن دانه روغنی برداشت شده است. میرزایی با اشاره به رشد قابل توجه گلخانه‌های شهرستان اعلام کرد: طی سه سال اخیر سطح زیر کشت گلخانه‌ها ۲۵ درصد و فقط در سال جاری ۳۰ درصد افزایش یافته است؛ عمده محصولات تولیدی در این گلخانه‌ها شامل فلفل، خیار و گوجه است.

وی همچنین افزود: تولید گل شاخه بریده، گل‌های آپارتمانی و قارچ خوراکی در سطح شهرستان ادامه دارد. او با اشاره به تنوع باغی در شهرستان گفت: تاکنون ۲۷۰ هکتار باغات انگور، بادام، گردو، سیب، آلو و گوجه گل محمدی و ۵۰ هکتار باغ زعفران احداث شده است. همچنین، یک باغ نمونه الگویی گردو و دو نمونه باغ داربستی انگور با استانداردهای جهانی در شهرستان گلپایگان فعال است.


او از احداث گلخانه ویژه تولید پایه رویشی انگور نیز خبر داد و افزود: ۷۰ هکتار از باغات به گل محمدی اختصاص یافته که به عنوان نمونه استانی و ملی مطرح خواهند شد. میرزایی اعلام کرد: در حال حاضر ۳۵,۰۰۰ رأس دام سنگین و حدود ۱۹۰,۰۰۰ رأس دام سبک در شهرستان پرورش داده می‌شود. ۴,۰۰۰ واحد دام سنتی، ۱۴ واحد صنعتی دام سبک، ۶۲ واحد مرغ گوشتی، ۱۳ واحد مرغ تخم‌گذار، ۷ پولت و یک واحد بوقلمون در حال فعالیت هستند. همچنین ۴۱۷ کلونی زنبور عسل وجود دارد.

میرزایی به ظرفیت خوب شهرستان در حوزه آبزی‌پروری اشاره کرد و گفت: اکنون ۱۴ واحد ماهی گرمابی، ۶۶ واحد ماهی سردابی، ۲ واحد تولید بچه ماهی و تولید ماهیان خاویاری در شهرستان وجود دارد.

او اعلام کرد: ۱۹۰ کیلومتر کانال آبیاری احداث، ۷,۱۰۰ هکتار سیستم‌های نوین آبیاری اجرا، بازسازی و لایروبی قنات به طول ۱۲۷ کیلومتر، تسطیح لیزری ۷۵ هکتار اراضی، لوله‌گذاری به طول ۲۵۲ کیلومتر و تجهیز و نوسازی ۳,۰۷۰ هکتار اراضی کشاورزی از جمله اقدامات زیرساختی بوده است.

میرزایی با اشاره به ماشین‌آلات کشاورزی گفت: شهرستان گلپایگان دارای بیش از ۱۸۰۰ تراکتور سبک و سنگین و ۸ کمباین فعال است و ادوات برداشت به جز کمباین در شهرستان کافی بوده و حتی به سایر شهرستان‌ها و… نیز ارسال می‌شود.

وی نظارت بر اراضی واگذارشده و آزادسازی ۵/۲ هکتار و ۴/۲ پرونده قضایی و حدود ۶ مورد حکم تخریب را از دیگر فعالیت‌های انجام‌شده دانست و افزود: دو واحد کلینیک گیاه‌پزشکی، پنج واحد فروش سموم و داروخانه گیاه پزشکی و سه واحد مزرعه تولید نهاده در شهرستان فعال هستند.

میرزایی با اشاره به اقدامات آموزشی و ترویجی عنوان کرد: سال گذشته ۳۰,۰۰۰ کلاس آموزشی با حضور اساتید برجسته کشوری و استانی برای کشاورزان برگزار شده است. همچنین گلپایگان در حوزه آموزش کشاورزی و جذب اعتبارات، شهرستان نمونه در استان شناخته شده است. وی افزود: در سال گذشته دو نمونه ملی و نه نمونه استانی در شهرستان داشتیم و گلپایگان در تولید دانه‌های روغنی رتبه اول و در تخم مرغ بین رتبه‌های اول تا چهارم استان قرار دارد. او همچنین از افزایش ۵۰ تنی تولید شیر روزانه طی سه سال اخیر و ارتقای کیفیت گندم گلپایگان در مقایسه با غرب استان خبر داد.

وی با اشاره اینکه گندم گلپایگان کیفیت بالایی دارد ،توضیح داد: طی سه سال اخیر، تولید گندم شهرستان به ۱۸,۰۰۰ تن رسیده و میزان خرید تضمینی هم با افزایش ۲۵ درصدی از ۱,۵۰۰ به ۶,۰۰۰ تن رسیده است.میرزایی با تاکید بر اهمیت استفاده از فناوری‌های نوین در کشاورزی گفت: مبارزه با سن‌گندم با استفاده از پهپاد، ریزمغذی‌ها و همچنین کنترل علف‌های هرز و بیماری‌ها از دیگر اقدامات مهم شهرستان است.

وی افزود: مرمت و بازسازی ۵ رشته قنات و ۲ آبنما، توزیع ۲,۱۶۵ متر لوله، اجرای ۱۳۵ هکتار آبیاری کم‌فشار و ۶ هکتار آبیاری قطره‌ای انجام شده است.

میرزایی موفقیت در رفع تداخلات اراضی کشاورزی با پیشرفت فیزیکی ۹۳ درصد و صدور اسناد کشاورزی ترویجی را از دیگر دستاوردها دانست و اعلام کرد: گلپایگان با شناسایی ۲۱۵ نمونه کشاورزی، رتبه اول استان را به دست آورده است.

وی ضمن اشاره به حمایت از مشاغل خانگی و خسارت‌دیدگان سیل و خشکسالی گفت: با معرفی ۴۳ طرح مشاغل خانگی و جذب ۶,۴۵۰ میلیون ریال اعتبار، همچنین معرفی بهره‌برداران به بانک‌ها برای دریافت تسهیلات جبران خسارت خشکسالی و سیل و پیگیری بخشودگی جرائم وام‌ها، کمک‌های خوبی به کشاورزان شهرستان صورت گرفته است.

در پایان، میرزایی با تاکید بر تداوم حمایت جهاد کشاورزی از کشاورزان و توسعه زیرساخت‌ها تاکید کرد: ارتقای همه‌جانبه بخش کشاورزی شهرستان هدف اصلی برنامه‌ها خواهد بود

. ✍️خبرنگار :اکرم محمدی

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات

دیدگاه شما

تبلیغات