امروز : جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۶/۰۴/۱۴
کد خبر : 102423
چاپ خبر :

ماجرای کاسپین، از “زنان صیغه‌ای” تا پرداخت سپرده‌های زیر ۱۰۰ میلیون بزودی

کشف دارایی‌های جدید «کاسپین»، آن هم از نوع ثبت دارایی‌ها به نام دو زن صیغه‌ای؛ خبری است که دیروز از کمیسیون اقتصادی مجلس با حضور رئیس کل بانک مرکزی و وزیر امور اقتصادی و دارایی به بیرون درز کرد.

1396041310514179111301704

به گزارش خبرگزاری بیان   الیاس حضرتی نماینده مردم تهران در مجلس دهم، در حساب کاربری خود در توییتر نوشته است که «اموال جدید کشف‌شده از صاحبان کاسپین، 98 آپارتمان و 75 باغچه و دو زن صیغه‌ای است که برخی از اموال به اسم آنها شده بود».
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم درباره دارایی‌های مؤسسه کاسپین که به‌تازگی در نقاط مختلف کشور کشف شده، گفته: «دستگاه‌ قضایی و وزارت اطلاعات در کل کشور وارد این پرونده شده‌اند و متأسفانه شاهد هستیم که هر روز خبر پیداشدن دارایی‌های مؤسسه کاسپین که در حساب‌هایی به غیر از نام این مؤسسه است به گوش می‌رسد که با کمک وزارت اطلاعات و دستگاه‌های نظارتی کشف می‌شود و در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد».
روزناه شرق نوشت: چگونگی این رخداد با یکی از حسابرسان که نخواست نامش فاش شود، در میان گذاشته شد. به گفته این منبع آگاه، مؤسساتی مانند مؤسسه کاسپین که حساب‌ و کتاب ندارند، دارایی‌های خود را به نام افراد مختلف فرضا مدیرعامل و اطرافیان ثبت می‌کنند. وزارت اطلاعات هم در این مورد با بررسی کارشناسی موفق به دریافت اعترافاتی از سوی آنها شده است که البته در حسابرسی نمی‌توان به این اطلاعات دست یافت.
او در مثالی دیگر به عملکرد برخی شهرداری‌ها هم اشاره می‌کند: در یکی از پرونده‌های حسابرسی، مشخص شد ٣� درصد حساب‌های آن شهرداری‌ به نام آنها ثبت نشده بود. این شهرداری‌ها وقتی تراکم می‌فروشند، در مذاکراتی با صاحب برج، مطرح می‌کنند برای این برج مشخص، ٢� درصد تراکم به شما می‌دهیم و در مقابل صد واحد از شما می‌گیریم. این شهردار ترجیح می‌دهد این صد واحد را ثبت نکند تا  بتواند به‌سهولت آنها را به هرکس که خواست واگذار کند چون در صورت ثبت، نمی‌تواند آنها را به هرکس که می‌خواهد واگذار کند.
او تأکید می‌کند در همه مؤسسه‌های مالی غیرمجاز از این نوع عملکردها فراوان است. عموما ملک به نام مؤسسه نیست و مؤسسه از افرادی خاص، وکالت می‌گیرد و اموال را به نام آنها می‌کند و کسی هم رو نمی‌کند این اموال به نام چه کسی است.

سیف: به زودی برای دریافت سپرده زیر 100 میلیون اعلام می‌دهیم

رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران هم گفت: سپرده گذاران نگران تسویه حساب نهایی نباشند و توجه نکنند پول دریافتی به صورت علی‌الحساب اصل یا سود پول آنهاست چرا که درنهایت این حساب و کتاب می‌شود.

ولی الله سیف بعد از نشست مشترکی که با هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی پیرامون سوال برخی از نمایندگان مجلس از رئیس جمهور داشت با اشاره به دغدغه نمایندگان در رابطه با وضعیت سپرده گذاران فرشتگان گفت: سوءتفاهماتی پیش آمده بود که در این جلسه باز و تشریح شد.

رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه این بانک مسئولیت صیانت و تلاش در جهت حفظ حقوق سپرده گذاران دارد، عنوان کرد: بانک مرکزی روبروی خود افراد متخلفی را می بیند که با روش های مختلف جلب اعتماد کردند اما داریم با سرعت قضیه را به نتیجه می رسانیم.

وی به خانه ملت افزود: علیرغم اینکه دارایی ها هنوز نقد نشده خطوط اعتباری تعریف شده و از رقم های پایین که تا 50 میلیون را اعلام کرده ایم در حال پرداخت هستیم البته برخی شعب آمادگی سرویس دهی خوب ندارند و فقط کند عمل می کنند که با نظارت حل می شود لذا نگرانی از این بابت وجود ندارد چرا که منابع برای پرداخت سپرده های زیر 50 میلیون تومان کامل انجام شده است.

سیف در ادامه با تأکید بر اینکه تمامی مبالغ پرداخت شده به صورت علی الحساب بوده و به معنای تسویه حساب نیست، اظهار داشت: این پرداخت ها از محل دارایی های شناسایی شده از متخلفان تا رقمی که اقتضا کند باید تسویه شود و در آینده فرصت تسویه کامل از محل دارایی وجود دارد.

رئیس بانک مرکزی ادامه داد: رقم بعدی بعد از 50 میلیون تومان را که 100 میلیون است به زودی اعلام می کنیم و اعتبار آن را تأمین خواهیم کرد که اعتبار آن نیز از محل فروش دارایی ها و انتقال آن به شعب مجاز کاسپین است.

رئیس بانک مرکزی در ادامه در خصوص اعلام برخی شعب که توصیه کردند مبلغ علی الحساب را در شعب این موسسه سرمایه گذاری کنند، گفت: الزامی در این وجود ندارد و فرد مخیر است تا سپرده خود را به صورت نقدی دریافت کرده و یا در شعبه مجاز کاسپین سرمایه گذاری کند.

وی اظهار داشت: فرشتگان یکی از هشت موسسه تعاونی اعتباری بود که دارایی های آن به کاسپین منتقل می شود و برای سایر مؤسسات نیز تمهیداتی تعیین شده است.

سیف ادامه داد: قصد داریم ترتیبی اتخاذ کنیم تا مستندی به افراد برای مبلغی که به صورت علی الحساب دریافت کرده اند ارائه شود تا سوابق کار آنها تا زمان تسویه حساب نهایی زنده بماند لذا افراد توجه نکنند که پولی که علی الحساب دریافت کرده اند اصل یا سود پول آنهاست چرا که در آینده تمامی آنها حساب و کتاب و تسویه می شود.

منبع: تسنیم

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات

دیدگاه شما

تبلیغات