گلخانه ها گامی نوین در کشاورزی پایدار


استان اصفهان به عنوان یکی از قطبهای مهم کشاورزی کشور، دارای گلخانههای متعددی است که در زمینه تولید گل و گیاه، سبزیجات و صیفیجات فعالیت دارد و این مجموعهها با بهرهگیری از روشهای نوین کشت، نقش مهمی در تأمین نیاز بازار داخلی و صادرات محصولات کشاورزی ایفا میکنند. با توجه به اهمیت گلخانهها در توسعه پایدار کشاورزی، حمایت از این بخش و توسعه زیرساختهای مرتبط میتواند تأثیر قابل توجهی در افزایش تولید و اشتغالزایی داشته باشد.

رئیسزاده با اشاره به اینکه کشت گلخانهای در شهرستان گلپایگان رتبه نهم استان را دارد، میافزاید: سال جاری و در این شهرستان پروژههای بزرگ گلخانهای در دست توسعه است

حسین شاه نظری، یکی از تولیدکنندگان نمونه محصولات کشاورزی که در شهرستان گلپایگان فعالیت دارد با بیان اینکه در ابتدای کار مزرعه و گلخانه کشت محصولات کشاورزی را در هفت هکتار به منظور صادرات راهاندازی کردیم، میگوید: در حال حاضر ۱۴ هکتار گلخانه در قالب ۱۱ فاز زیر کشت محصولات گوجه فرنگی، بادمجان و فلفل داریم که از هر هکتار زیر کشت بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن محصول برداشت میشود. وی ادامه میدهد: سالانه و در مجموع ۲۵۰۰ تن محصول به کشورهای روسیه، ارمنستان و امارات و ۵۰۰ تن به استانهای تهران و اصفهان صادر میشود. این تولیدکننده محصولات کشاورزی از احداث شش هکتار گلخانه در چهار فاز تا خرداد سال ۱۴۰۴ خبر میدهد و عنوان میکند: در بلندمدت در تدارک توسعه گلخانه از ۲۰ هکتار به ۴۰ هکتار و در قالب ۲۰ فاز هستیم. شاهنظری با تاکید بر اینکه به همکاری مسئولان نیاز صددرصدی داریم، تصریح میکند: جهاد کشاورزی برای ایجاد گلخانهها با ما همکاری لازم را داشتند، قبل از تأسیس گلخانه دو نفر در مزرعه مشغول به کار بودند و میزان عملکرد مزرعه ۱۰۰ تن بوده است، اما با احداث گلخانهها عملکرد محصولات ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ هزار تن است که موجب اشتغالزایی ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم شده است.
وی میگوید: راستگویی، پشت کار و ارتباط مستقیم با تولیدکنندهها و شرکتهای فعال در زمینه کشاورزی در خارج از کشور راز موفقیت بنده در صنعت گلخانه است.
برای تسهیل دریافت تسهیلات برای گلخانهداران در تلاش هستیم
علیاصغر میرزایی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گلپایگان با بیان اینکه سطح گلخانههای این شهرستان نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد افزایش داشته است، میگوید: حدود ۲۵ گلخانه در گلپایگان وجود دارد، بیشترین سطح گلخانهها به کشت سبزی و صیفیجات اختصاص دارد و فلفل دلمهای بیشترین سهم را در بین سبزیجات دارد. وی با معرفی گلخانه شاهنظری به عنوان مشهورترین گلخانه گلپایگان که به صادرات محصولات خود با برند اختصاصی میپردازد، میافزود: در حال حاضر ۳۱ هکتار گلخانه در سطح شهرستان وجود دارد.
مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان با بیان اینکه برای تسهیل دریافت تسهیلات توسط گلخانهداران در تلاش هستیم، عنوان میکند: با رایزنیهای صورت گرفته، سال جاری توانستیم برای دو تا سه گلخانه تسهیلات دریافت کنیم و برای سال آینده نیز تفاهمنامهای با بنیاد برکت منعقد شده است تا از طریق این بنیاد، حمایتهایی از گلخانههای شهرستان صورت گیرد. میرزایی اضافه کرد: این خبر نشاندهنده توجه و حمایت مسئولان شهرستان گلپایگان از توسعه کشت گلخانهای به عنوان یک صنعت سودآور و اشتغالزا است و در شهرستان گلپایگان حدود ۱۲ هزار نفر بهرهبردار از محل کشاورزی امرار معاش دارند. به گزارش بیان گلپایگان، گلخانهها نه تنها به افزایش بهرهوری در کشاورزی کمک میکنند، بلکه در کاهش مصرف آب، بهبود کیفیت محصولات و ایجاد فرصتهای شغلی نیز تأثیرگذار هستند و حمایت از این صنعت و توسعه زیرساختهای مرتبط میتواند مسیر رشد پایدار کشاورزی را هموار میکند و در تأمین امنیت غذایی نقش مهمی ایفا کند.
خبرنگار :معصومه فصاحت
کد خبر : 127322 و در روز دوشنبه 29 اردیبهشت 1404 ساعت ۰۹:۲۲:۰۱