آلمان: اروپاییها معتقدند استراتژی فشار حداکثری بر ایران کارساز نیست
به گزارش خبرگزاری بیان “هایکو ماس”، وزیر امور خارجه آلمان در مصاحبهای با روزنامه “پاسایر نویه پرسه” از شرکای خود در دولت ائتلافی احزاب متحد مسیحی و سوسیال دموکرات خواست که به حدس زدن و گمان درباره احتمال پایان یافتن دولت ائتلافی آلمان پایان دهند.
وی در این باره گفت: شهروندان از ما بهعنوان دولت ائتلافی انتظارات آشکاری دارند.
وی افزود: در دورانی که این مسئله مطرح است که از یک درگیری در خلیج فارس جلوگیری کنیم و همچنین درباره شایستگی آینده اتحادیه اروپا تصمیم بگیریم آنها بهحق از ما انتظار دارند که ما این کشور را بهدرستی اداره کنیم.
وی ادامه داد: اینکه ما دائماً درباره احتمال پایان ائتلاف بزرگ در آلمان سخن بگوییم اعتماد به سیاست را افزایش نمیدهد.
وزیر امور خارجه آلمان در بخش دیگری از این گفتگو رویکرد جبههگیری آمریکا با ایران را شدیداً مورد انتقاد قرار داده خواستار دنبال کردن رویکرد اعتدال شد.
وی همچنین تصریح کرد: اینکه آمریکاییها بهصورت یکجانبه از برجام خارج شدهاند برای ما قابل درک نیست. این معاهده در حال حاضر ایمنترین راه برای این است که ایران را از دستیابی به سلاح اتمی بازداریم. اتحادیه اروپا با آمریکا درباره هدف یک ایران عاری از تسلیحات اتمی اتفاق نظر دارد.
هایکو ماس در بخش دیگری از سخنانش ابراز کرد: با این حال ما اروپاییان کاملاً اعتقاد داریم که یک استراتژی فشار حداکثری بر ایران به ما کمکی نمیکند. ما بر رویکرد مذاکره بهجای لفاظیهای تحریکآمیز تأکید داریم.
وی اظهار کرد که در منطقه یک سری بحرانها و درگیریها وجود دارد که از عراق تا سوریه و یمن را فرا گرفته است. تنها یکی از این درگیریها میتواند ایجادکننده یک آتشسوزی باشد. اما همه طرفها باید به خطر تشدید تنشها آگاه باشند.
هایکو ماس همچنین تأکید کرد که از ایران انتظار دارد که تعهدات خود در توافق هستهای را برآورده کند. وی در این باره گفت: انتظارات ما از تهران بسیار واضح است. ایران باید تعهدات خود در قبال برجام را و البته بدون هیچ کموکسری برآورده کند، در این باره هیچ تخفیفی وجود ندارد.
وزیر امور خارجه آلمان همچنین در حاشیه نشست شورای اروپا در هلسینکی نسبت به آغاز جنگ سهوی در خاورمیانه هشدار داده و گفته بود که تنشها چنان بالاست که هر اتفاق پیشبینینشدهای میتواند منجر به تشدید خشونتها شود.
وی اعلام کرد که کشورهای اروپایی حامی برجام بهدنبال این هستند که سازوکار مالی برای معاملات قانونی با ایران را به جریان بیندازند.
وی اضافه کرد: حالا باید تراکنشهای مالی انجام شود و من فکر میکنم این نشانه مهمی خواهد بود که ایران هماکنون در انتظار آن است.
ماس در اوایل هفته جاری در دیدار با وزرای خارجه اتحادیه اروپا با مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا هم گفته بود که اروپاییها در برابر فشار آمریکا کوتاه نخواهند آمد و به برجام پایبند خواهند ماند.
ماس در گفتگویی با دویچه وله هم گفته است که باید در پی گفتگو با ایران درباره دیگر مسائل مورد مناقشه هم بود.
وی همچنین از تصمیم وزیر خارجه آمریکا برای سفر به آلمان در اواخر ماه می خبر داد.
هایکو ماس در ادامه گفتگو با پاسایر نویه پرسه همچنین بحثها درباره تأثیر بد رد دیدار اخیر وزیر خارجه آمریکا از آلمان بر مناسبات دو کشور را افراطگرایانه دانسته گفت: من با پامپئو بسیار هماهنگ عمل میکنم. من با همتای آمریکایی خود در روز لغو دیدار تلفنی صحبت کردهام. دیدار پامپئو از آلمان احتمالاً به تاریخ 31 ماه می منتقل شده است.
بیشتر بخوانید
رئیس جمهوری اسلامی ایران 18 اردیبهشت ماه در جلسه هیئت دولت از توقف فروش اورانیوم غنیسازیشده و آب سنگین برای مدت 60 روز خبر داد و گفت: اگر آنها (اروپاییها) در این مدت به جبران بپردازند ما هم به شرایط امروز برمیگردیم، ولی اگر در پایان 60 روز به نتیجهای نرسیم دو اقدام دیگر را در پیش میگیریم.
نامزدهای احزاب حاکم در آلمان در انتخابات اروپایی برای عهدهداری ریاست کمیسیون آینده این اتحادیه نیز در مناظرهای تلویزیونی در شبکه دوم سراسری آلمان مؤکداً خواستار یافتن راهی صلحآمیز برای حل مناقشه هستهای با ایران شدند.
فرانس تیمرمانس، نامزد اصلی سوسیال دموکراتها در انتخابات پارلمانی اروپا تأکید کرد که برای حل مناقشه اتمی با ایران هیچ راهحل نظامی وجود ندارد.
منفرد وبر، نامزد اصلی محافظهکاران اروپایی نیز تأکید کرد که اروپا باید قدرت صلح باشد. وی خواستار اتخاذ موضعی واحد در اتحادیه اروپا در قبال مسئله هستهای ایران شد.
هایکو ماس در بخش دیگری از سخنانش با پاسایر نویه پرسه به مسئله برگزیت پرداخته با وجود هرجومرجهای جدید ایجادشده در قبال برگزیت در انگلیس بر لزوم توافق درباره این مسئله در زمان مقرر باقیمانده تأکید کرد و گفت: برای این منظور تاریخی تا پایان اکتبر در نظر گرفته شده و تا آن موقع باید راهحلی در این باره یافت شود. هیچ کس نباید علاقهای به خروج نامنظم انگلیس از اتحادیه اروپا داشته باشد.