لاکچریبازی به زایمان هم رسید/ بچهام در این تاریخ به دنیا بیاید، کلاس دارد!
به گزارش خبرگزاری بیان رواج مدگرایی و شیوع باورهایی که صرفاً برای جلب توجه در زنان و مردان ایجاد شده است این بار به جابهجایی زمان زایمان برای هماهنگی بین تاریخهایی مانند زمان ازدواج، تولد والدین و دیگر فرزندان ختم شده است.
اگر چه در خصوص علت این اقدام فلسفه منطقی وجود ندارد ولی تغییر تاریخ زایمان در اکثر موارد نارسی و دیررسی جنین، مشکلات تنفسی، مغزی و مرگ نوزاد را رقم میزند.
تکامل اعضای بدن جنین به مرور تا انتهای بارداری به طول میانجامد
منصوره مسعودی ، با اشاره به اینکه اعضای بدن جنین در زمان 8 تا 12 هفتگی با عنوان دوره «ارگانولوژی» تشکیل میشود، گفت: تکامل اعضای بدن جنین به مرور تا انتهایبارداری به طول میانجامد.
متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه بهترین زمان برای وضع حمل در صورتیکه سزارین قبلی وجود داشته باشد 39 هفتگی است، افزود: در صورت وجود درد و خونریزی و به وجود آمدن وضعیت اورژانسی در 37 یا 38 هفتگی میتوان جنین را از رحم خارج و برای مراقبت بیشتر در بخش «ان.آی.سی.یو» نگهداری کرد.
وی ادامه داد: امروزه مادران باردار با مراجعه به پزشک با بهانههایی مانند یکی بودن تاریخ تولد نوزاد با تاریخ تولد والدین، دیگر فرزندان و یا تاریخ ازدواج، درخواست تغییر زمان وضع حمل را دارند.
مسعودی با اشاره به اینکه طبق کتابهای رفرنس شروع تکامل جنین از 24 هفته آغاز و تا 34 هفته ادامه دارد، اضافه کرد: گاهی اوقات دیده شده که در نوازدان 34 تا 38 هفته ریه کاملاً نرسیده است و نیاز به مراقبت ویژه در بیمارستان وجود دارد.
این پزشک متخصص گفت: برای مادرانی که اولین تجربه بارداری را داشتند یا زایمانهای قبلی را بهصورت طبیعی انجام دادند نمیتوان تاریخ وضع حمل مشخص کرد مگر اینکه درد، خونریزی و پارگی کیسه آب صورت گیرد و نیاز به زایمان پیش از موعد باشد.
وی افزود: بر اساس مقالات دانشگاهی یک روز زندگی جنین در شکم مادر معادل سالها زندگی بعد از تولد است.
مرگ نوزادان ناررس در بخش ان.آی.سی.یو به وفور دیده میشود
مسعودی با بیان اینکه احتمال آسیب مغزی و ریوی به نوزادان نارس وجود دارد، اضافه کرد: مرگ نوزادانی که زودتر از موعد زایمان از رحم به دلایل گوناگون خارج شدن به دلیل نارس بودن در بخش ان.آی.سی.یو به وفور دیده میشود.
متخصص زنان و زایمان ادامه داد: در صورتی که مادر باردار در 39 هفتگی تا 42 هفتگی وضع حمل انجام ندهد با خطر دیررس بودن زایمان روبه رو خواهد بود.
وی گفت: جفت یا عضو خونرسان به نوزاد در انتهای زمان بارداری پیر و فرسوده میشود و دستگاه اکسیژنرسان از کار میافتد.
احتمال مرگ نوزاد در زایمان دیررس وجود دارد
مسعودی افزود: نبود اکسیژن، کم شدن آب اطراف جنین و خوردن مدفوع توسط جنین از جمله مشکلاتی است که در زایمان دیررس نوزاد را به کام مرگ میکشاند.
این پزشک متخصص ادامه داد: با مراجعه به موقع مادر باردار به پزشک معالج میتوان از مرگ نوزادان در موارد این چنینی جلوگیری کرد.
وی از پزشکان متخصص خواست در صورت مراجعه مکرر مادران باردار در خصوص تغییر تاریخ زایمان، با جلسات مشاوره مادر و خانواده را از خطرات احتمالی این اقدام که به مرگ نوزاد ختم میشود آگاه کنند.
منبع: فارس
کد خبر : 117166 و در روز چهارشنبه 17 مرداد 1397 ساعت ۰۶:۲۴:۵۴