لاریجانی رئیس مجلس ماند/ پزشکیان و مطهری نواب اول و دوم شدند/ انصراف حاجی بابایی به نفع لاریجانی
به گزارش خبرگزاری بیان؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز (چهارشنبه) پارلمان برگزاری انتخابات هیأت رئیسه جدید پارلمان را در دستور کار داشتند.
پس از اعلام انتخاب رئیس، علی لاریجانی، عارف و حاجیبابایی کاندیدای ریاست شدند که عارف با کسب 114 رأی، لاریجانی با کسب 101 رأی و حاجیبابایی با کسب 54 رأی، نتوانستند آرای اکثریت مطلق را به دست آورند و بدین ترتیب انتخاب ریاست مجلس دو دورهای شد تا در دور دوم، فردی که اکثریت نسبی را از آن خود کند، بتواند بر کرسی ریاست مجلس تکیه بزند.
پس از 2 دوره ای شدن انتخابات مربوط به ریاست مجلس، حمیدرضا حاجی بابایی با قرار گرفتن پشت تریبون اعلام کرد که به نفع علی لاریجانی از انتخابات انصراف میدهد.
برخی نمایندگان اعتراض داشتند که انصراف حاجی بابایی خلاف آیین نامه است اما رئیس مجلس گفت که این اقدام خلاف آیین نامه نیست.
کش و قوس قوامی، خضری و کاظم جلالی بر سر یک برگه
هادی قوامی نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی در حین رای گیری برای کاندیداهای ریاست مجلس با در دست داشتن برگه ای وارد راهروی پارلمان شد.
برخی نمایندگان ازجمله کاظم جلالی نماینده تهران و رسول خضری نماینده سردشت و پیرانشهر بعد از گذشت زمان کوتاهی درحالی که در راهروی مجلس حضور یافتند، خطاب به قوامی گفتند «این کار را نکن؛ فراکسیون از هم می پاشد.»
رسول خضری برگه های مذکور را از قوامی گرفت و به سمت صحن مجلس رفت که کاظم جلالی با ممانعت از این اقدام، برگه ها را از نماینده سردشت و پیرانشهر گرفت.
به نظر می آمد خضری قصد دارد این برگه ها را که مشخصن نبود دارای چه محتوایی است در صحن مجلس توزیع کند.
لاریجانی: امیدواریم با وفاق بتوانیم مشکلات موجود در کشور را حل کنیم
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز (چهارشنبه 9 خرداد 97) پس از انتخاب شدن او به عنوان رئیس اجلاسیه سوم مجلس دهم شورای اسلامی طی سخنانی اظهار داشت: از نمایندگان به خاطر اعتماد مجددشان تشکر میکنم.
وی افزود: امیدواریم بتوانیم با وفاق مشکلات موجود در کشور را رفع کنیم و با همدلی این مشکلات مرتفع شود.
انتقاد ابطحی نسبت به چگونگی اخذ آرای نمایندگان در انتخابات هیأت رئیسه مجلس
سیدمحمدجواد ابطحی نماینده مردم خمینیشهر در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز (چهارشنبه) پارلمان و در جریان انتخابات هیأت رئیسه جدید پارلمان در تذکری آییننامهای اظهار داشت: طبق آییننامه و قانون اساسی نمایندگان باید خودشان رأیشان را در صندوق بیندازند و ما حق نداریم به دیگری وکالت بدهیم که آرای ما را به صندوق بیندازد، بلکه نمایندگان باید خودشان با نظارت دبیران کارت خود را در گلدانها بیندازند.
وی افزود: نمایندگی قائم به شخص است و این که کسی کارتها را جمع کند خلاف است.
سپس علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ ابطحی، گفت: بله درست است، نمایندگان باید خودشان رأی را بدهند و برای همین میگویم نمایندگان روی صندلیهایشان باشند.
پزشکیان و مطهری نواب اول و دوم مجلس باقی ماندند
در این جلسه پس از انتخاب مجدد علی لاریجانی به عنوان رئیس مجلس با 147 رأی، علی مطهری، مسعود پزشکیان و هادی قوامی و عبدالرضا مصری نامزد تصدی نایب رئیسی مجلس دهم شدند.
پس از رأیگیری، مسعود پزشکیان با 157 رأی و علی مطهری 143 رأی به عنوان نواب اول و دوم هیأت رئیسه جدید مجلس دهم انتخاب شدند.
عبدالرضا مصری 134 رأی و هادی قوامی 81 رأی به خود اختصاص دادند.
نمایندگان پس از انتخاب نواب هیأت رئیسه، وارد انتخاب دبیران و کارپردازان (ناظران) هیأت رئیسه مجلس شدند.
عارف ریاست مجدد لاریجانی را تبریک گفت
محمدرضا عارف نماینده مردم تهران و رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی به همراه محمدرضا تابش و سیدابولفضل موسوی بیوکی در جایگاه هیأت رئیسه حضور یافتند.
عارف خطاب به لاریجانی انتخاب مجدد وی را به عنوان ریاست اجلاسیه سوم مجلس دهم شورای اسلامی تبریک گفت.
عارف سپس با حضور در میان نمایندگان انتخاب نواب رئیس را به علی مطهری و پزشکیان تبریک گفت و برخی نمایندگان هم با جمع شدن دور عارف با وی روبوسی کردند.
6 دبیر هیأت رئیسه مجلس دهم انتخاب شدند
نمایندگان مجلس در این جلسه پس از انتخاب علی لاریجانی به عنوان رئیس و مسعود پزشکیان و علی مطهری به عنوان نواب اول و دوم هیأت رئیسه، وارد انتخابات دبیران هیأت رئیسه شدند.
از میان 22 کاندیدا برای تصدی پست دبیری هیأت رئیسه مجلس دهم، محمدعلی وکیلی با 134 رأی، سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی با 129 رأی، علیاصغر یوسفنژاد با 129 رأی، علیرضا رحیمی با 104 رأی، احمد امیرآبادیفراهانی با 98 رأی و اکبر رنجبرزاده با 95 رأی از مجموع 278 آرای مأخوذه به عنوان دبیران هیأت رئیسه مجلس انتخاب شدند.
گفتنی است رنجبرزاده و محمدحسین فرهنگی هر دو 95 رأی را از آن خود کرده بودند که بین این 2 فرد قرعهکشی شده و در نهایت اکبر رنجبرزاده انتخاب شده است.
احمد امیرآبادی، اکبر رنجبرزاده، سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی، محمدحسین فرهنگی، علیاصغر یوسفنژاد، غلامرضا کاتب، محمدعلی وکیلی، سیدناصر موسوی لارگانی، محمدجواد جمالینوبندگانی، سکینه الماسی، محمدمهدی افتخاری، عبدالکریم حسینزاده، سیده حمیده زرآبادی، علیرضا رحیمی، زهرا ساعی، رحیم زارع، علی ادیانی، نبی هزارجریبی، محمدرضا صباغیان، سید مهدی فرشادان، عبدالحمید خدری و زهرا سعیدی کاندیدای تصدی پست دبیری هیأت رئیسه جدید مجلس دهم بودند.
مشاجره لفظی لاریجانی و کواکبیان بر سر ریاست مجلس
مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون امید مجلس در نشست علنی امروز پارلمان طی تذکر شفاهی خطاب به لاریجانی اظهار داشت: آقای لاریجانی! هر چند که شما رئیس مجلس شدید و ما به شما تبریک میگوییم. ارادت ما به شما هم قطعی شده است.
وی افزود: اما نباید آقای حاجیبابایی پشت تریبون مجلس تبلیغ میکرد.
بر اساس این گزارش لاریجانی خطاب به کواکبیان گفت: ما هم امیدواریم که اخطارهای شما از این به بعد بر اساس آئیننامه باشد چرا که هیچ اشکال قانونی برای انصراف آقای حاجیبابایی وجود نداشت.
در این هنگام کواکبیان خطاب به لاریجانی عنوان کرد: اما ما دیدیم که آقای حاجیبابایی به نفع شما کنار کشیدند و این را هم اعلام کرد. در هر صورت ما این را پذیرفتیم.
لاریجانی در پاسخ به وی گفت: اینکه شما بپذیرید قبول کنید یا نکنید برای ما مهم نیست که کواکبیان در پاسخ به وی گفت همین رفتار و اخلاقتان بد است.
کواکبیان ادامه داد: در هر صورت آقای حاجیبابایی نباید از تریبون مجلس تبلیغ می کرد هر چند ما معتقدیم اصلاحطلبان پیروز هستند چرا که رایشان به کاندیدای مورد نظر خود از 105 به 123 افزایش یافت.
عضو فراکسیون امید مجلس در ادامه عنوان کرد: ما معتقدیم اخلاق خوب برای آینده مجلس خوب است. امیدواریم شما از این به بعد فرز استیکر (اولین سخنگو) ما باشید. خیلی هم رئیس نباشید.
لاریجانی در پایان گفت: شما به اصل 40 قانون اساسی استناد کردید در حالی که اعمال حق فردی نباید منجر به اضرار غیر شود.
منبع: فارس