اگر آقای نجفی خودش نمیخواست از شهرداری برود هیچ کسی نمیتوانست او را مجبور به کنارهگیری کند
به گزارش خبرگزاری بیان؛ اسحاق جهانگیری معاون اوّل رئیس جمهور، صبح امروز(پنجشنبه 23 فروردین) در پنجمین دوره اجلاس عمومی شورایعالی استانها که در ساختمان قدیم مجلس برگزار شد اظهار داشت: در پنج سال گذشته، به کرّات به جلسه شورایعالی استانها دعوت شدم، ولی به خاطر مصادف شدن با جلسه مهمّی که پنجشنبهها صبح داشتیم توفیق حضور پیدا نکردم.
وی با تبریک بعثت پیامبر گرامی اسلام(ص) اظهار داشت: هرچه انسان با مسائل جدیدی مواجه میشود احساس نیاز بیشتری به وحی و پیامبر اسلام پیدا میکنیم.
وی با بیان اینکه در گوشه و کنار منطقه، به نام اسلام حوادثی رخ میدهد که هیچ سنخیتی با پیامبر عظیم الشأن ندارد، تصریح کرد: باید تلاش کنیم چهره واقعی اسلام که از خشونت بیزار است و اسلام رحمانی است را در دنیا نشان دهیم.
جهانگیری برگزاری اوّلین دوره انتخابات شوراها را یادآور شد و خاطرنشان کرد: برخیها مخالف واگذاری اختیارات به شوراها بودند.
وی، شوراها را مهمّ ترین سازوکار حضور مردم در قدرت دانست و تصریح کرد: اینکه مردم در اداره بخشی از امور حس مشارکت داشته باشند مهمّ است.
معاون اوّل رئیسجمهور با بیان اینکه شورا، تمرین کار جمعی و دموکراسی است، اختلاف دیدگاه و سلائق در کشور را مورد اشاره قرار داد و افزود: اگر این سلایق در یک جا جمع شود و گفتوگو شود، نخست اینکه همه احساس مشارکت میکنند و بعد اینکه در تضارب آراء، کارها بهتر پیش میرود.
وی با بیان اینکه نباید از گفتوگو هراس داشته باشیم، گفتوگو را از اصلی ترین کارهایی دانست که باید آن را انجام داد و تصریح کرد: یکی از دلایلی که بسیاری از مشکلات در کشور باقی مانده، این است که از گفتوگو ترس داریم. مسؤلین کشور و همه، باید بتوانند برای حل معضلات با هم گفتوگو کنند.
جهانگیری، مهمّترین سرمایه مورد نیاز کشور در شرایط فعلی را، سرمایه اجتماعی دانست و اظهار داشت: به همین دلیل، باید به موفقیت شوراها کمک کنیم.
وی تصریح کرد: ثابت شده که موفقیت همه نظامهای سیاسی دنیا، ارتباط مستقیمی با سرمایه اجتماعی آنها دارد. هرچه بر این سرمایه بیافزاییم، بر موفقیت جمهوری اسلامی افزودهایم.
جهانگیری با بیان اینکه کشور با مسائل عدیدهای روبهرو است، به ظرفیتهای شناخته نشده فراوان اشاره کرد و تأکید کرد: اگر خوب از ظرفیتها استفاده کنیم، قادر هستیم بر همه مشکلات فائق آییم.
وی مهمّترین رمز و راز موفقیت کشور را امید و اعتماد عنوان کرد و افزود: باید همه ارکان تصمیمگیری بدانند که با تکیه بر این موارد، میتوانیم از همه مشکلات عبور کنیم.
معاون اوّل رئیسجمهور با بیان اینکه حساسیت شرایط امروز کشور را همه باید به خوبی درک کنیم اظهار داشت: برخی کشورها متحد شدهاند به ایران آسیب بزنند. برخی کشورهای غربی، در اتاقهای فکر خود، مشغول طراحی برای ضربه زدن به ایران هستند.
وی با بیان اینکه در چنین شرایطی، یک اقدام نابهجا و غلط، میتواند سرنوشت کشور را عوض کند تصریح کرد: ما نیازمند انسجام و تفاهم هستیم. کمهزینه ترین راه ضربه زدن به کشور ما این است که به تفرقه و چنددستگی در داخل کشور دامن زده شود. همچنین ناکارآمدی مسئولین ترویج شود و القاء شود که دولت و نظام نمیتوانند مشکلات را حل کنند.
جهانگیری افزود: باعث تأسف است که میشنویم برخی مسؤلین و جریانات، پپماژ یأس و ناامیدی میکنند.
وی با بیان اینکه ولیعهد جوان آلسعود مدتی است همه جا میچرخد و علیه ایران فضاسازی میکند تصریح کرد: البته کوچک تر از آن هستند که کاری انجام دهند، اما آل سعود، منافقین و برخی کشورها برای ضربه زدن به ایران همدست شدهاند.
وی به وجود اختلافات سیاسی در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: عدهای نان خود را در حل نشدن اختلافات سیاسی میدانند.
جهانگیری با بیان اینکه برای عبور از چالشها باید گفتوگو کنیم و نباید بگذاریم بر فهرست چالشها افزوده شود اظهار داشت: مهمّترین عاملی که میتواند از بلند شدن این فهرست جلوگیری کند، افزایش امید به آینده و سرمایه اجتماعی است.
معاون اوّل رئیسجمهور با طرح این سؤال که آیا واقعاً همه ریشه مشکلات ارزی اخیر، اقتصادی بود، خاطرنشان کرد: در سال گذشته، 90 میلیارد دلار صادرات داشتهایم. کل نیاز کشور برای واردات کالا در سال 96 که رشد هم داشته، حدود 54 میلیارد دلار است. خدمات هم حدود 25 میلیارد دلار تا 30 میلیارد.
وی ادامه داد: ما باید درآمد ارزی مازادی حدود 30 میلیارد دلار داشته باشیم تا به ذخایر ارزی اضافه شود. کشوری که درآمد ارزی خوبی دارد، اینطور تحت فشار مشکلات ارزی قرار نمیگیرد.
وی بخشی از مشکل ارزی اخیر را سیاسی دانست و تصریح کرد: این سخن، به این معنا نیست که کسی بیاید در امور کشور دخالت کند و نرخ ارز را بالا ببرد، بلکه به این معنی است که عدهای مردم را نسبت به آینده ناامید کنند.
جهانگیری با بیان اینکه در سال 90، دلار 4 هزار تومان بود و مردم آمدند ریس جمهور را انتخاب کردند و کاهش یافت، خاطرنشان کرد: بعد از توافق هستهای هم دیدیم که قیمت دلار باز کاهش یافت.
وی ادامه داد: به همین دلیل است که از پنج شش ماه گذشته سخن من این است که دلسوزان انقلاب و آینده جوانان، بنشینید با هم گفتوگو کنید و امید کردم به آینده را تقویت کنید تا بسیاری از چالشها کنار رود.
جهانگیری با بیان اینکه حل مشکلات کشور، از نظر تکنیکی پیچیده نیست و راه حلهای تکنیکی آن مشخص است، تصریح کرد: شرط حل مشکلات این است که آن زیرساختهای اجتماعی و سیاسی فراهم شود و انشاءالله میشود.
وی افزود: بنده همیشه به آینده امیدوار هستم و میدانم که مشکلات حل میشوند.
جهانگیری با بیان اینکه دولت به طور اصولی طرفدار تقویت شوراهاست اظهار داشت: به دنبال این هستیم تا جایی که قانون اساسی اجازه میدهد اختیارات را به مدیریت شهری بدهیم. البته کسانی که اختیار میپذیرند باید پاسخگو و مسئولیت پذیر باشند.
وی ادامه داد: شوراها، نظارت خود بر همه نهادهای اجرایی را به طور جدّی اعمال کنند. هیچ نهاد اجرایی نباید از نظارت مصون باشد زیرا فساد ایجاد میشود.
جهانگیری با تأکید بر اهمیت نظارت بر امور اجرایی، نهادهای مختلف نظارتی کشور را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: برخی از این دستگاههای نظارتی آنقدر جلو آمدهاند که در امور اجرایی نیز دخالت میکنند و من این را قبول ندارم.
وی افزود: اینکه برخی مدیران آنقدر خودباخته باشند که هر کاری بخواهند انجام دهند از دستگاههای نظارتی اجازه بگیرند درست نیست. من هر جا چنین مدیری را بشناسم با او برخورد میکنم.
جهانگیری تصریح کرد: شهرداریها بیش از دولت یا همسنگ با آن باید تحت نظارت باشند.
وی با بیان اینکه در همه شهرها و به طور مشخص در کلانشهرها مسئله حمل و نقل عمومی اولویت اوّل است خاطرنشان کرد:
دو میلیارد دلار برای شهرداری کلانشهرها اختصاص دادیم که واگن بخرند و از آن استفاده کنند.
وی ادامه داد: اخیراً در جلسهای که شهردار و رئیس شورای شهر تهران حضور داشتند گلایه کردم که از زمانی که ما این فاینانس را اختصاص دادهایم، پیشرفت آن خیلی کم بوده است. در حالی که در تهران اگر از آن استفاده شود افزایش زیرساختهای حمل و نقل عمومی تا دو برابر میشود. نصف این واگنها متعلق به تهران است.
جهانگیری، دو لایحه مهمّ در دست بررسی دولت را لایحه مدیریت شهری و لایحه درآمد پایدار شهری دانست و افزود: درباره مسائل قانونی هم قانون اختیارات را به وزیر داده است و وزیر میتواند تفویض کند.
وی تأکید کرد: اداره کشور با این گستردگی به این شکل متمرکز سخت است. باید به نوعی از مدیریت برسیم که اختیارات به استانها واگذار شود.
وی با بیان اینکه آسیبهای اجتماعی تبدیل به دغدغهای جدّی شده که مقام معظّم رهبری خود چند جلسه برای آن برگزار کردهاند اظهار داشت: شهرداریها نقش مهمّی در این حیطه دارند و باید به صورت جدی وظیفه خود را اعمال کنند.
جهانگیری، وظایف شهرداریها را مرتبط به زندگی روزمره مردم دانست و اظهار داشت:
به شورای شهر تهران میگویم که نگذارید دیگران از شما نمایش تفرقه ببینند.
وی ادامه داد: اگر آقای نجفی خودش نمیخواست از شهرداری برود، هیچ کس نمیتوانست او را مجبور به کنارهگیری کند.
جهانگیری افزود: اینکه میگویند نجفی تحت فشار بوده، ممکن است فشارهای کاری وجود داشته باشد که خود من گاهی اوقات با چنین فشارهای مواجه میشوم که اگر روزی بخواهم بگویم یک سینه حرف دارم، اما اینکه مسئولی با یک فشار، از میدان بیرون رود، این طور مسئولی اصلاً نباشند بهتر است. البته خود آقای نجفی به من گفت که به خاطر بیماری جدید توانایی ادامه کار را ندارم.
وی افزود: اعضای شورا هرچه زودتر نسبت به انتخاب شهرداری قوی که دولت هم بتواند از او حمایت کند اقدام کنند.
جهانگیری با اشاره به مشکل عضویت «سپنتا نیکنام» در شورای شهر یزد گفت: دولت در این مورد موضع روشنی دارد و نسبت به آن شکی ندارد. کسی در تدین مردم یزد شکی ندارد و باید کمک کنیم تا این مشکل حل شود.
منبع: فارس
کد خبر : 113875 و در روز پنجشنبه 23 فروردین 1397 ساعت ۰۸:۰۴:۴۴