ذوق زدگی ارگان رسانهای دولت از یک اقدام ضد ایرانی
به گزارش خبرگزاری بیان؛ روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه “ویژههای مشرق” نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
** ذوق زدگی ارگان رسانهای دولت از یک اقدام ضد ایرانی
روزنامه ایران در مطلبی با عنوان «موفقیت دیپلماسی اقتصادی دولت در تعامل با “اف ای تی اف”» نوشت:
«با اعلام تمدید تعلیق اقدامات مقابلهای علیه کشورمان از سوی «افایتیاف» که در نشست اخیر این گروه صورت گرفت، واکنشهای مثبتی از سوی محافل کارشناسی و اقتصادی صورت گرفت. در اهمیت این نهاد و همچنین ملاکهایی که برای تجارت خارجی از سوی آن اعلام میشود، همین بس که بسیاری از نهادهای مالی و بانکی بزرگ دنیا و حتی مؤسسات کوچک مالی که در اتحادیه اروپا و امریکا قرار دارند در انجام تراکنشها و مراودات مالی، مواضع و اعلامیههای این گروه را بهعنوان معیار ریسک همکاری با طرف تجاریشان در نظر میگیرند. در این زمینه وزارت امور اقتصادی و دارایی در بیانیهای اعلام کرد: موفقیت دیگری در حوزه دیپلماسی اقتصادی دولت دوازدهم در تعامل سازنده با گروه ویژه اقدام مالی صورت گرفته است.»
گفتنی است کارگروه اقدام مالی موسوم به FATF که مدعی مبارزه با پولشویی است در بیانیهای روز جمعه ضمن تعلیق اقدامات تقابلی و تنبیهی علیه ایران نام کشورمان را همچنان در فهرست تعلیقی (موسوم به بیانیه عمومی) نگاه داشت.
FATF به ۳۷ عضو خود و دیگر کشورهای جهان پیشنهاد کرده است که «به توصیه به مؤسسات مالی خود نسبت به هوشیاری در روابط و مبادلات» با ایران، ادامه دهند. در این فهرست که بسیاری آن را سیاسی توصیف کردهاند، تنها نام ایران و کره شمالی در فهرست موسوم به «بیانیه عمومی» به چشم میخورد.
کارگروه اقدام مالی در بیانیه خود مدعی شده ایران تعهدات خود را در قبال آنچه از نظر این کارگروه مبارزه با پولشویی محسوب میگردد، انجام نداده است.
این نهاد که تحت نفوذ کشورهایی همچون آمریکا است، فشار بر گروههای مقاومت مانند حماس و حزبالله که در برابر اشغال خارجی، استعمار و نژادپرستی خارجیهایی همچون رژیم صهیونیستی تلاش میکنند را هدف قرار داده است.
FATF با ذکر درخواستهای ۹ گانه خود از ایران تأکید کرده است: «ایران بایستی با انجام اقدامات مختلف اعم از موارد ذیل، سایر موارد را به طور کامل رفع کند: اقدام مناسب برای اعلام تأمین مالی تروریسم به عنوان جرم از جمله با رفع معافیت از گروههایی که برای «پایان دادن به اشغال خارجی، استعمار و نژادپرستی تلاش میکنند». این اتفاق در حالی رخ داد که وزیر اقتصاد دولت یازدهم مدعی شده بود ایران در همکاری با FATF درباره گروههای مقاومت حق تحفظ دارد.
لازم به ذکر است که در آستانه نشست اخیر کارگروه اقدام مالی، اندیشکده آمریکایی انستیتو واشنگتن به FATF توصیه کرده بود که نگه داشتن ایران در شرایط تعلیق بهترین گزینه برای منافع ملی آمریکاست. این اندیشکده به آمریکاییها توصیه کرد با تکیه بر مسائل فنی در نشستFATF یک همگرایی برای عدم خروج ایران از لیست کشورهای پرریسک ایجاد کند و این همان چیزی است که در نشست اخیر کارگروه اقدام مالی صورت گرفت!
** آقای روحانی! حالا دیگر وقت گزارش عملکردهاست
روزنامه بهار در گزارشی با عنوان «لطفاً به کارتان برسید» نوشت:
«حسن روحانی پیش و بیش از هر عنوانی یک روحانی سخنور است که از پیش از انقلاب منابر معروفی داشته است…همین آقای سخنران از تابستان ۹۲ به این سو به دلیل همراهی و اطمینان مردم به جریان اصلاحات بر صندلی رییس قوه مجریه تکیه زده است و همان طور که از نام این قوه مشخص است وظیفه رییس دولت اجرای قانون است. اینجا همان جایی است که سخنور بودن جناب رییس جمهور کمترین اهمیتی ندارد و حتی میتواند سبب ایجاد اشکالاتی در روند کارها شود...الان پنج سال از تابستان ۹۲ و روی کار آمدن دولت اعتدال میگذرد و جامعه بیشتر از آن که تشنه شنیدن «باید چنین بشود» باشد منتظر شنیده گزارش «چنین شد» ها است، دوران جلب توجه با سخنان زیبا حداقل برای دولتی که بیشتر از نیمی از عمر هشت ساله (مجموع زمان دولتهای یازدهم و دوازدهم) خود را گذرانده است گذشته است و حالا دیگر وقت گزارش عملکردهاست».
بر طبق نظرسنجی اخیر مرکز دولتی ایسپا، ۶۹ درصد شرکت کنندگان، بهبود وضعیت اقتصادی و فضای کسب و کار را خواستار شده و پاسخ ۷۴/۸ درصد از شرکت کنندگان به این پرسش که آیا از شرایط اقتصادی رضایت دارید، منفی بوده است.
اکنون مطالبه اصلی مردم حل مشکلات معیشتی است و دولت میبایست از تمام ظرفیتهای خود برای رفع این مشکل بهره ببرد؛ اما متاسفانه در شرایط فعلی، حاشیهسازی جای اقدام و عمل را گرفته است.
چندی پیش روزنامه اعتماد در مطلبی نوشته بود: «این روزها عدهای معتقدند که آقای رئیسجمهور مطابق آنچه متعهد شده و پیمان بسته عمل نکرده است. از طرف دیگر آقای روحانی نیز در سخنرانی اخیر خود مدعی شده است که من به پیمانم وفادارم، مردم هم باشند…برداشت ما این است که با این دست فرمان نمیتوان ادامه داد. همین که آقای رئیسجمهور خودشان را مرجع تشخیص پایبندی به پیمان اعلام کرده است، نشانهای از مشکل است؛ بنابراین ضمن حمایت از دولت و آقای روحانی معتقدیم که باید به انتقادات بیشتر توجه کرد. منظورمان فقط شنیدن آنها نیست، پاسخ دادن و اجرا کردن آنها نیز هست».
در روزهای گذشته، روزنامه آرمان در مطلبی نوشته بود: «اگر به صورت واقع بینانه به وضعیت جامعه نگاه کنیم متوجه میشویم که در شرایط کنونی پایگاه رأی آقای روحانی نسبت به انتخابات ۹۶ با ریزش جدی مواجه شده است. به همین دلیل در مرحله نخست دولت باید با یک رویکرد آسیبشناسانه دلایل این ریزش آرا را مشخص کند تا در آینده با مشکلات جدیتری مواجه نشود. هنگامی که مردم مشاهده کنند دولت آقای روحانی به وعدههایی که به آنها داده عمل نکرده و یا اینکه در راستای تحقق این وعدهها حرکت نمیکند به صورت طبیعی پایگاه اجتماعی آقای روحانی با ریزش مواجه خواهد شد…دولت آقای روحانی ارتباط عمیق و دقیقی با مردم ندارد و این مسئله میتواند در آینده برای دولت چالشهای بیشتری به وجود بیاورد».
** واکنش مجدد عارف به ژن خوب: پسرم اصالت خانوادگی را مطرح کرد نه برتری خانوادگی
«محمدرضا عارف» رئیس فراکسیون امید مجلس در مصاحبه با روزنامه شرق درباره اظهارنظر تأمل برانگیز پسرش درخصوص ژن خوب، گفت:
«ایشان واقعاً احساس خودبزرگبینی ندارد... بحث اصالت خانوادگی را مطرح میکند نه بحث برتری خانوادگی را».
عارف همچنین در واکنش به انتصابات فامیلی و سفارشی در برخی وزارتخانهها در پاسخی دوپهلو گفت:
«بحثی که با وزرا داشتیم بدهوبستان و لابیگری نیست. موضع ما این است که اگر وزیری وارد این مقوله شد مقدمه استیضاحش را از نظر فراکسیون امید آغاز کرده است. ما انتصابات فامیلی را قبول نداریم. ملاک باید تواناییها و شایستگیهای افراد باشد. شایستهسالاری را نمیتوان کنار گذاشت؛ البته اینکه کسی با وزیری وابستگی دارد و فردی شایسته است که گناهی نکرده. نمیخواهیم به کارنگرفتن اقوام و آشنایان بهعنوان یک شرط باشد. اگر کسی توانایی لازم را داشته باشد، نمیتوان او را کنار گذاشت».
رئیس فراکسیون امید مجلس در پاسخ به این سؤال که «بهعنوان رئیس فراکسیون امید و چهره شاخص اصلاحطلب چقدر با آقای روحانی این ارتباط وجود دارد؟» گفت:
«اینکه بهعنوان رئیس فراکسیون امید یا رئیس شورای اصلاحطلبان هفتهای یا دو هفتهای یک بار جلسه داشته باشیم، خیر اینطور نیست. ایشان گرفتار هستند و ما هم دنبال کار خودمان هستیم».
گفتنی است روزنامه آرمان در روزهای گذشته در مطلبی نوشته بود: «آقای روحانی بر خلاف انتظار از نیروهای متخصص استفاده نکرد. نه تنها در دولت بلکه در شهرداری و شورای شهر هم از نیروهای متخصص استفاده نشد. حتی در روش و منش شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان تخصصسالاری جایگاهی ندارد».
اصلاح طلبان از یکسو بیتوجه به لزوم چرخش نخبگان، اصطلاح «ژنرالهای سیاسی» را اختراع و تقدیس کرده و در معادلهای واژگونه، نشانه حقانیت افراد هم معرفی میکند و از سوی دیگر، حضور آقازادهها-بدون هیچگونه سابقه کاری- را به عنوان یک حق و یک امر طبیعی و بدیهی تعبیر میکنند. این در حالی است که این رویکرد غیرمنصفانه موجب میشود که استعدادها و منابع ملی کشورمان نادیده گرفته شده و از دست برود.
چندی پیش پسر محمدرضا عارف در مصاحبهای خود را «ژن خوب» نامید. پسر موسوی لاری در پستی توهین آمیز، خود و و فرزند عارف را به شیر، منتقدین را به کفتار و مردم را به گاو تشبیه کرده بود. این رفتار زشت واکنشهای بسیاری در فضای مجازی داشت، در نهایت پسر موسوی لاری مجبور به عذرخواهی شد، البته باز هم از نوع نژادپرستانه. وی از همفکران و اصلاح طلبان که آنها را شیر خطاب کرده بود عذرخواهی کرد اما از منتقدان و مردم که آنها را کفتار و گاو لقب داده بود نه!
فهرست عریض و طویل آقازادهها که در قامت فرزند، داماد، خواهرزاده، برادرزاده، برادر و… فلان مسئول فعلی و یا سابق، خود را به عنوان فعال کلان اقتصادی معرفی کرده، این سؤال مهم را به وجود آورده است که اساساً افرادی در بازه سنی ۲۵ تا ۳۵ سال چگونه به یک باره به سرمایهدارانی کلان و صاحبان شرکتها و سرمایههایی میلیاردی مبدل شده و امروز با افتخار خود را فعال بخش خصوصی معرفی میکنند؟! باید صریح و شفاف به این سؤال افکار عمومی پاسخ داده شود.
** افزایش ۲۲ درصدی قیمت مسکن در یکسال!
روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان «افزایش ۲۲ درصدی قیمت مسکن» نوشت:
«آمارها از رشد قیمتی مسکن در یازدهمین ماه سال خبر میدهند. روالی که پیشبینیهای ابتدای سال خلاف آن را نشان میداد و کمتر فعال بازار مسکنی بود که خبر از رشد قیمت مسکن در ماههای پایانی سال بدهد. گویا مسکن نیز به جمع بازارهای غیر قابل پیش بینی اقتصاد ایران اضافه شده است و به این ترتیب در کنار ارز و طلا و خودرو که جزو بازارهای کمتر قابل پیشبینی شده اقتصادی هستند مسکن هم وارد این سبد شده است... در این ماه، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی پنج میلیون و ۵۱۰ هزار تومان اعلام شد که نسبت به ماه مشابه سال گذشته ۲۲ درصد افزایش را نشان میدهد».
گفتنی است روزنامه اعتماد-آبان ۹۶- در مطلبی با عنوان «توجیه، کم کاری است» نوشته بود: «لازم است به این نکته توجه کرد که مبحث رشد با رونق بازار مسکن به کلی متفاوت بوده و با شاخصهای گوناگونی ارزشگذاری میشود. بر این اساس هر رشدی را نمیتوان دلیلی بر رونق بازار دانست. زمانی میتوان گفت که رونقی در بازار شکل گرفته که منجر به ارزش افزوده شود. در این میان نرخ تورم و میزان جذب سرمایه از فاکتورهای مهمی هستند که به ارزش افزوده منجر میشوند. در زمان کنونی، با رخدادهای بینالمللی و تصویب تحریم کاتسا در کنار تلاطم نرخ ارز، مواردی هستند که میتواند مانع از رونق بازار شوند».
این روزنامه حامی دولت در ادامه تاکید کرده بود: «بیتوجهی دولت یازدهم به بخش مسکن را از آنجا میتوان مشاهده کرد که دولت بعد از ۴ سال به تازگی اعلام کرده که درصدد است برنامهریزی در این بخش انجام دهد. به طور کلی آماری که بانک مرکزی در شرایط کنونی ارائه میدهد و مدعی است نشانه ورود به پیش رونق بازار مسکن است، تنها برای کاستن از فشار افکار عمومی است و شاخصهای بازار نشانی از رونق را نوید نمیدهد؛ چراکه رونق بازار را از شاخصهای اقتصادی و واقعیتهای بازار میتوان دریافت».
منبع: مشرق