روسیه جاسوسان آمریکایی با ادعای روزنامه نگاری را افشا کرد
به گزارش خبرگزاری بیان؛ به نقل از رویترز، مسکو فشارهای آمریکا علیه رسانه های خبری روسی را غیرقابل قبول ارزیابی کرده و پارلمان روسیه اخیرا قانونی را در واکنش به فشارهای آمریکا تصویب کرده است.
پارلمان روسیه امروز چهارشنبه ویرایش دوم پیش نویس این قانون را تصویب کرده است. این قانون بخشی از تنش در روابط مسکو و واشنگتن به شمار می رود. آمریکا پیش از این کرملین را به دخالت در انتخابات ریاست جمهوری 2016 میلادی به نفع دونالد ترامپ متهم کرده و مسکو این اتهامات را رد کرده است.
مقام های اطلاعاتی آمریکا کرملین را متهم می کنند که با استفاده از رسانه های خبری روسی بر رای دهندگان آمریکایی نفوذ کرده اند. واشنگتن اخیرا شبکه تلویزیونی راشا تودی را یک مامور خارجی ارزیابی کرده است.
409 نفر از 450 نماینده دومای روسیه به این قانون رای مثبت داده اند. بدین ترتیب، بعد از این رسانههای گروهی که در این فهرست قرار بگیرند، شامل محدودیتها و وظایف خاصی خواهند شد که در حال حاضر تنها برای شرکتهای غیردولتی اعمال میشود، علاوه بر این چنین رسانههایی مسئول اقداماتی خواهند بود که در نقض قانون مربوط به «عوامل بیگانه» انجام بدهند و میتوانند مورد پیگرد قانونی قرار بگیرند.
تصویب این قانون در واقع پاسخ روسیه به وضعیت دشواری است که وزارت دادگستری آمریکا برای شعبه شبکه تلویزیونی «راشا تودی» در ایالات متحده بهوجود آورده و این شبکه را مجبور کرده تا بهعنوان «عامل بیگانه» ثبت شود و این مسئله محدودیتهای زیادی برای ادامه فعالیت این شبکه بهوجود خواهد آورد.
این قانون برای اجرای نهایی نیاز به تصویب پارلمان علیای روسیه دارد که احتمالا طی هفته آینده درباره این قانون رای گیری خواهد کرد و قانون را برای امضای نهایی برای ولادیمیر پوتین خواهد فرستاد.
وزارت دادگستری روسیه روز پنجشنبه فهرستی شامل نام 9 رسانه خبری آمریکایی را منتشر کرد و افزود، این رسانه های خبری احتمالا با اجرای قانون جدید روبرو خواهند شد و عامل بیگانه در نظر گرفته می شوند.
این گزارش افزود: صدای آمریکا VOA و رادیو اروپای آزاد به همراه 7 رسانه خبری دیگر که توسط رادیو اروپای آزاد اداره و کنترل می شود، احتمالا عامل بیگانه معرفی می شوند. یکی از این رسانه های خبری، اخبار را در شبه جزیره کریمه منتشر می کند که روسیه در سال 2014 میلادی آن را به خاک خود منضم کرد.