خدمترسانی اوقاف به زائران تا ۴ روز بعد از اربعین/ برگزاری دوره آموزشی ویژه نخبگان پاکستانی در موکبها/ جاذبه موکب خبرگزاری فارس برای کودکان عربزبان در کربلا
به گزارش خبرگزاری بیان؛ 5 روز تا اربعین حسینی در عراق زمان باقی است.
شمار شرکت کنندگان ایرانی در گردهمایی اربعین در سالهای 89 تا 95 از 40 هزار نفر به 2 میلیون و دویست هزار نفر رسید که نشان دهنده افزایش 55 برابری زائران در مدت 6 سال است که هر ساله افزایش بیش از 130 درصدی یافته است.
آمار مختلفی از همه شرکت کنندگان در گردهمایی اربعین ارائه شده است. شمار افراد وارد شده به کربلا در سال 2014 نزدیک به 17 میلیون تن گزارش شده است. بر اساس منابع دیگر شمار راهپیمایان به سمت کربلا 20 میلیون تن در این سال اعلام شده است.
در سال 1396 (2016) وزیر راه عراق اعلام کرد شمار زائران اربعین از مرز 26 میلیون نفر عبور کرده است.
همه ساله در مسیر راهپیمایی مکانهایی با نام موکب (هیئت عزاداری) به صورت مردمی و خودجوش برپا میشود. در این موکبها خدمات و امکانات بهداشتی و رفاهی به صورت رایگان به زائران ارائه میشود. سالجاری ستاد بازسازی عتبات عالیات به عنوان مسئول کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه به بیش از 1600 موکب گواهی فعالیت یک ساله موکبداری اعطا کرد که نیمی از آنها در خاک عراق است.
مهمترین اخبار کنگره و راهپیمایی عظیم اربعین را در قالب یک گزارش خبری جهت اطلاع زائرین و مردم دل در گرو سید الشهدا (ع) و اهل بیت به صورت لحظه به لحظه منتشر میکند.
گزارش روزهای گذشته را میتوانید اینجا و اینجا مشاهده کنید.
گزارش لحظه به لحظه امروز بدین شرح است:
خدمترسانی اوقاف به زائران تا 4 روز بعد از اربعین
حجت الاسلام سید محمد طباطبایی درباره خدمترسانی این ادارهکل به زائران اربعین حسینی گفت: موکب اوقاف و امور خیریه در سومین سال پیاپی در مرز چذابه و همچنین شلمچه برپا شده است.
وی افزود: در شلمچه، استانهای بوشهر، فارس و هرمزگان و همچنین در چذابه استانهای خوزستان، کرمان، اصفهان و یزد حضور دارند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان تصریح کرد: ادارات کل اوقاف برای راهاندازی مواکب خدمترسانی به زائران حسینی از محل اجرای نیت واقفان (موقوفاتی که در راستای سیدالشهدا) و هم از محل کمکهای مردمی و خیران بهرهمند شدهاند.
طباطبایی با اشاره به توزیع 3 وعده صبحانه، ناهار و شام در موکبهای اوقاف در چذابه و شلمچه گفت: این موکبها بهصورت رسمی از روز ششم آبان کار خود را شروع کردهاند و تا 4 روز بعد از اربعین در خدمت زائران اباعبداللهالحسین (ع) هستند.
توصیههایی به زائران اربعین حسینی (ع)
سال به سال به خیل عاشقان ایرانی زیارت ابا عبدالله الحسین(ع) در روز اربعین و شرکت کنندگان در راهپیمایی عظیم چندین میلیونی این مسیر بخصوص مسیر نجف اشرف تا کربلا افزوده میشود. به همین دلیل، این روزها، همه جا حال و هوای رفتن به کربلای معلا و شرکت در راهپیمایی عظیم اربعین دیده میشود.
آنها که رفتهاند خاطراتشان را برای آنها که نرفتهاند تعریف میکنند؛ آنها که نرفتهاند و تصاویر و فیلمهای مربوط را از تلویزیون میبینند، اشک حسرت میریزند و آنها که امسال عازمند…
تنها با یک حس عاشقانه، عازم راه شدهاند اما برای اینکه این سفر و بخصوص این راهپیمایی سه چهار روزه پربارتر و مفیدتر و پر نشاطتر باشد، شنیدن و به کار بستن برخی تذکرات و یادآوری ها به این دسته از مسافران حرم ضروری است.
الف- پیش از سفر:
– به هیچ وجه با خودتان چمدان ها و ساک های بزرگ و حجیم نیاورید (بخصوص خانم ها به این نکته توجه داشته باشند!)، بلکه یک کوله پشتی راحت و متوسط انتخاب کنید.
– در همین کوله پشتی از آوردن بارهای سنگین و کمرشکن خودداری کنید؛ مسیر نجف به کربلا حدود 85 کیلومتر است و باید توجه داشته باشید.
– کتاب مفاتیح – که اعمال زیارتی نجف و کوفه و کربلا را داشته باشد- یا کتابهای مخصوصی که فقط این اعمال را ذکر کردهاند همراه داشته باشید. به مفاتیح نصب شده روی گوشیهایتان اعتماد نکنید؛ بعید است بتوانید آنها را داخل حرمهای مطهر یا مسجد کوفه ببرید.
– در این مسیر، مدیران موکبهای بین راه، آنقدر با کرامت با شما برخورد میکنند که لازم نباشد با خودتان خوراکیهای زیاد و متنوع بردارید. البته همراه داشتن مقداری مویز و کشمش و مغزهای خوراکی برای زمان پیاده روی بخصوص در هوای نسبتاً سرد شب برای تأمین انرژی توصیه شده است. لیموترش و نمک را حتماً همراه داشته باشید تا از مسمومیتهای احتمالی پیشگیری کنید.
– برای بین راه، مشکلی برای اسکان ندارید چون موکبهای فراوانی هستند که شما را با اصرار دعوت به ناهار و شام و استراحت و … میکنند. با این همه، سعی کنید پتوهای بزرگ و حجیم و سنگین با خودتان نیاورید تا اذیت نشوید. بهترین چیز این است که از همین پتوهای سبک سفری تهیه کنید تا در صورت لزوم از آن برای گرمایش خود بهره بگیرید.
– حتماً یکی دو تا ملحفه سبک سفید تمیز و نیز چند ماسک یک بار مصرف با خودتان بیاورید.
– قاشق و چنگال و یک چاقوی کوچک و استکان یا لیوان کوچک دسته دار(برای چای خوردن در طول مسیر)، خمیردندان کوچک سفری و صابون کوچک، ژل ضد عفونی و چند شامپوی کوچک هتلی، مهر و جانماز کوچک و خودکار روان و کاغذ یا دفترچه یادداشت کوچک برای نوت برداری از اتفاقاتی که فراوان است و دیگر تکرار نمی شود و به احتمال زیاد فراموششان می کنید، از ضروریات است.
– داشتن کلاه خیلی به شما کمک می کند، چون هوا بشدت متغیر است . پیشنهاد میشود کلاهی انتخاب کنید که گوشهایتان را هم بپوشاند و اگر لبه دار هم باشد که بهتر؛ برای در امان بودن از آفتاب و نور شدید، عالی است.
– حتماً دو سه تا چفیه (ترجیحاً مدل سرداری) و یک حوله متوسط ( استخری کوچک) بیاورید. این چفیهها برای پوشاندن سر و گردن، خشک کردن دست و صورت و انداختن روی بالشهای خواب و خیلی موارد دیگر کاربرد دارند. برای بسیاری از افراد هم، کار حوله را هم میکند و میتوان از حوله استخری صرف نظر کرد تا بارتان سبکتر باشد. یک سربند هم با خودتان بردارید.
– مسئله کفش خیلی برای پیاده روی مهم است و علی رغم اینکه خیلی توصیه شده به دمپایی و اکثر اهالی عراق خودشان دمپایی میپوشند،کفش هایی که از پارچه های گورتکس ساخته شدهاند و تختشان آنتیشوک و ضربه گیر دارد و الیاف نانونقره دارند خیلی بهتر است. این کفشها مانع عرق کردن میشود و اگر هم عرق کند، آن را به بیرون میدهد و پا خشک می ماند.
– بسیاری از با تجربهها هم هستند که توصیه میکنند اگر بتوانید بدون پاپوش حرکت کنید راحتتر هستید، بخصوص اگر از بخش کناره و غیر آسفالت جاده حرکت کنید که بسیار کمتر خسته میشوید و پاهایتان هم کمتر اذیت میشود. حتی اگر با کفش یا دمپایی هستید هم سعی کنید از مسیر خاکی کناره و نه آسفالت حرکت کنید تا خستگی کمتری به سراغتان بیاید.
– جماعتی که کفش را برای راه، انتخاب میکنند، اگر کولهپشتیشان جا دارد، بد نیست یک جفت دمپایی سبک که ارتفاع تخت زیادی دارد (تختش کلفت است) و کف پای شما را دو سه سانتی از گِل و شُل زمین دور می کند همراه بیاورند. این دمپاییها حجم را اشغال میکند، اما وزنی ندارد .
– یک سری داروهای گیاهی و شیمیایی افزایش دهنده و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن هستند مثل اکی هرب (Echeherb) و امثالهم که بیشتر گیاه بابونه را در خودش دارد. با مراجعه به داروخانه، آن را تهیه کنید و قبل از سفر، سیستم عمومی خودتان را تقویت کنید. اگر بتوانید روزی یک قرص جوشان مولتی ویتامین یا قرص معمولی مولتی ویتامین ترجیحاً اصلیاش را از همین الان تا یک هفته بعد از سفر میل کنید، کمک زیادی می کند که مریض نشوید. برخی هم قرصهای تقویتی «فارماتون» یا «دیکلوفناک» را برای پادرد و کمردرد احتمالی پیشنهاد میکنند.
– در عین حال همراه داشتن یک مقداری عسل هم به همه توصیه میشود. یک مقدار عسل خوب طبیعی را در یک بطری نوشابه 300 سی سی بریزید. بطریهای آب معدنی شکنندهتر و وارفتهتر است اما شیشه نوشابه محکمتر است و نشت نخواهد کرد.
– چند چسب زخم و وازلین یا پماد مخصوص ترک خوردگی یا تاول هم همراهتان باشد بد نیست؛ هر چند اکیپهای امدادی عراقی اکثراً به این کار میپردازند.
– دستمال مرطوب، گزینه بسیار بسیار مهمی است. همین طور پد الکلی. اولی خیلی سریع می تواند شما را رفرش و سر و صورتتان را تمیز کند و بوی عرق بدنتان را بگیرد. و پد الکلی هم برای مواردی که احتیاج به ضد عفونی سریع داریم مثل شیر آب، دستشویی، قاشق، چاقو و … خیلی اهمیت دارد و میتواند خیلی سریع کارتان را راه بیندازد.
– به نظر میرسد دو تا بسته 20 تا 25 تایی دستمال مرطوب برای طول مسیر کفایت کند. پنبه الکلی هم یک بسته صد تاییش بسیار بسیار کارگشاست که میتوانید آن را از داروخانه تهیه کنید.
– همیانهای مسافرتی حاجیان یا کیفهای زیر لباسی مدارک که برخی شرکتهای مشهور تولید میکنند، همراهان بسیار کارامد و مفیدی است. در طول سفر، بیش از همه چیز، مواظب گذرنامههایتان باشید. پول را میشود از کسی قرض کنید اما اگر گذرنامهتان را گم کنید به گرفتاری شدیدی دچار میشوید.
– معمولاً صبح اول وقت موقع حرکت، هوا سرد است و بتدریج، هم هوا گرم میشود و هم راهپیمایان عرق میکنند. بهتر است به جای کاپشن و پالتوهای بزرگ و دست و پا گیر، از دو سه تا لباس متوسط و یک کاپشن معمولی استفاده کنید تا در موقع حرکت هر چه گرمتر شُدید، یکی از این پیراهنها یا بلوزهای معمولی را کم کنید.
– کتابهای صوتی مرتبط و برخی شعرها یا سخنرانیها و مرثیه خوانیهای برگزیده خوب را دانلود کنید و در گوشی همراهتان بریزید تا در طول مسیر، حال و هوایتان هر چه بیشتر عاشورایی باشد. هر چند در طول مسیر در و دیوار و هر صحنه، بهانهای برای روضه و گریه و اشک است.
– در بسیاری از موارد، همراه نداشتن تعداد زیادی از تصاویر امام خمینی و رهبر معظم انقلاب بخصوص در مواردی که زائران کشورهای دیگر از شما درخواست میکنند، خیلی موجب حسرت شما میشود!
– شارژرتان یادتان نرود. اگر دوربین هم میبرید، شارژر دوربین بیشتر یادتان میرود! توجه داشته باشید با وجود اینکه مراکزی برای شارژ در طول مسیر تعبیه شده و تخته برق و پریز گذاشتهاند ولی مسئله شارژ مسئله طاقتفرسایی است،
ب- در حین راهپیمایی:
– حاج آقا مجتبی تهرانی «رضوان الله تعالی علیه» میفرمود در صدقه دادن، در دعا کردن و در زیارت کردن زرنگ باشید. میفرمود: «اگر میخواهی صدقه بدهی، همینطوری صدقه نده، زرنگ باش! حواست جمع باشد، صدقه را از طرف امام رضا «علیه السلام» برای سلامتی آقا امام زمان «عجل الله فی فرجه» بده! برای دو معصوم است؛ دو معصومی که خدا آنها را دوست دارد، ممکن نیست خداوند این صدقه تو را رد کند، تو هم اینجا حق واسطهگریات را میگیری. تو واسطهای و همین حق واسطهگری است که اجازه میدهد تو به مراحل خاص برسی.»
– به همین شیوه میتوان اعمال این سفر و زیارتهایش را از طرف یکی از معصومین «ع» انجام داد که بیتردید از سوی خداوند متعال مورد قبول قرار خواهد گرفت و این وسط، به شما مزد واسطهگریتان را میدهند. پس چه خوب که مثلاً از ابتدای سفر چنین نیتی کنیم.
– از بعضی از بزرگان نقل شده است که یکی از بزرگترین آرزوهای رهبر عزیز انقلاب، زیارت قبر مطهر جدشان امام حسین «ع» در کربلاست. میتوان این سفر را به پاس همه زحمتها و جانفشانیها و خون دلهایی که ایشان برای ما و ملت ما و امت اسلامی میخورند، به نیابت از ایشان انجام داد.
– اجازه گرفتن از امیرالمؤمنین علی «ع». خوشبختانه ما ایرانیها عمدتاً این سعادت را داریم که اول به نجف اشرف برویم و از مولا «ع» برای سفر به سمت پسران بزرگوارش اجازه بگیریم. نجف، منزل پدری همه ماست که پیامبر «ص» فرمود: أنا و علی اَبَوا هذه الأمّه؛ من و علی، پدران این امت هستیم.
– از ابتدای خروجی شهر نجف تا ابتدای شارع العباس در کربلا، عمودها یا همان تیرکهای برق که به فاصله 50 متری از هم قرار دارند، شماره گذاری شدهاند. از خود نجف تا دوراهی کربلا 300 عمود و از ابتدای بزرگراه کربلا تا ابتدای شارع العباس «ع» هم 1460 عمود یا تیرک وجود دارد. این عمودها و این شمارهها بهترین وسیله است تا با هم قرار بگذارید و یکدیگر را پیدا کنید. جمعیت در این مسیر بسیار بسیار زیاد است و ممکن است کسی به دلیل خستگی، یا نوشیدن چای یا دلایل دیگر، از همراهی با دوستانش باز بماند. مشکلی نیست. از همان ابتدای راه میتوانید با هم قرار بگذارید که سر هر ده یا بیست یا … عمود میایستیم تا بقیه راه را با هم ادامه دهیم.
– کسانی که چیزهایی درباره «مدینه فاضله» و «جامعه آرمانی» شنیده یا خواندهاند آن را در این مسیر، بعینه میبینند. این مسیر، سراسر مهربانی، عاطفه، جود وسخاوت، معنویت، تعاون و همه صفتها و ویژگیهای یک جامعه خوب را با خود به همراه دارد.
-این مسیر، بهترین فرصت برای تفکر و دعاست. یکی از بزرگانی که دو سال پیش در خدمتشان بودیم میفرمود: «ثواب هر یک گامتان را به یکی از عزیزان زنده یا مُرده خود هدیه کنید. تک تکشان را یاد کنید و حاجتهای خاصشان را از خدا بخواهید.».
– یادتان هم باشد که این سفر، با سفرهای دیگر حتی سفرهای عتبات در دیگر مواقع سال متفاوت است. اینجا تنها مقصد موضوعیت ندارد؛ راه و مسیر هم مهم و به نوعی هدف است. فکر نکنید اگر از زیارت یا زیاد زیارت کردن بازماندید خیلی خسارت کردهاید؛ اینجا مسیر تماشا و حیرت است و بس!
– قرآن در سوره آل عمران توصیه می کنه که با ادیان الهی دیگر بر سر نقاط مشترک توحید و معاد متحد بشویم: «قُلْ یَا أَهْلَ الْکِتَابِ! تَعَالَوْا إِلَى کَلِمَهٍ سَوَاءٍ بَیْنَنَا وَبَیْنَکُمْ أَن لَّا نَعْبُدَ إِلَّا اللَّهَ وَلَا نُشْرِکَ بِهِ شَیْئًا وَلَا یَتَّخِذَ بَعْضُنَا بَعْضًا أَرْبَابًا مِنْ دُونِ اللَّهِ». امام خمینی هم فرمودند که شیعه وسنی در برابر دشمن متحد بشوند. نکند در این سفر با لعن و دشنام و … که بارها از سوی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حرام اعلام شده، موجب تفرقه دشمن پسند بشویم بخصوص که بسیاری از آوارگان مظلوم ساکن در این موکبهای بین راه، از برادران و خواهران اهل تسنن ما هستند و این کار قطعاً مورد رضایت امام زمان و خداوند متعال نخواهد بود. حال وقتی ما باید تلاش کنیم که وحدت شیعه و سنی را در این مسیر الهی خدشه دار نکنیم، به طریق اولی نباید به گونهای عمل کنیم که باعث تفرقه شیعه و شیعه هم بشویم یعنی کاری که شبکه های انگلیسی ساخته مبلغ شیعه و سنی در این سالها و بخصوص در این ماهها انجام میدهند و ما سربازان بی جیره و مواجب لندن نشینان بشویم.
– زائران کشورهای مختلف با پرچم خودشان در این مسیر حاضرند. خوب است ما هم با پرچم جمهوری اسلامی ایران و یا تصاویر رهبر عزیز انقلاب یا هر دو در این مسیر حضور داشته باشیم تا نشانهای باشد برای کسانی که دوست دارند با ما ارتباط برقرار کنند و دلگرمیی برای کسانی که امیدشان به حضور هر چه بیشتر عاشقان ایرانی اباعبدالله است.
– سعی کنید درست بعد از اقامه نماز صبح، حرکت روزانه خود را آغاز کنید و ساعت چهار بعدازظهر و کمی مانده به غروب، جایی برای اسکان شب پیدا کنید و برای نماز و شام هم همانجا باشید. اگر دیر بجنبید شاید خیلی بسختی جای خواب پیدا کنید. البته اگر کنار مسیر جا پیدا نکردید، ساکنان روستاهای اطراف با محبت زایدالوصفی شما را به منازل خود خواهند برد.
– در طول مسیر راهپیمایی، از مصرف غذاهای خیلی چرب، خیلی سرخ شده و نوشیدن آبهای خیلی سرد خودداری کنید.
– اگر جای مشخصی را در شهرهای زیارتی تعیین کردهاید، قبل از حرکت یا پیش از رسیدن به آن شهر، بر اساس نشانی، آن را روی گوگل مپس جست و جو کنید تا نقشه پیاده رفتنش را از روی همان گوگل مپس پیدا کنید. بخصوص در شهر کربلا که اصلاً خیابانها، محله ها و در و دیوار به زحمت پلاک یا اسم دارند و صرفاً یا باید خودت رفته باشی یا کسی که بلد باشد تو را ببرد. اگر دو تا کوچه از خیابان اصلی دور باشد، پیدا کردنش تبدیل به یک معضل بزرگ میشود.
ج- در کربلا:
– معمولاً پیدا کردن جا در ایام اربعین در کربلا، سختتر از نجف است. اگر نتوانستهاید جایی پیشبینی کنید، جوری برنامهریزی کنید که روز اربعین به کربلا برسید. این را هم در نظر داشته باشید که برای زیارت سیدالشهدا فرمودهاند: «زُر وانصَرِف» (زیارت کنید و [سریع] برگردید) بر عکس نجف، که تأکید بر هر چه بیشتر ماندن در آنجاست.
– حتی المقدور زمانتان را در یکی از دو حرم بگذرانید؛ حالا یا در حرم حضرت عباس یا سیدالشهدا «ع» و یا در بینالحرمین و این محدوده. و حتی المقدور خرید نکنید و برای خرید کردن از محدوده حرم خارج نشوید. گذشته از آثار معنوی بهرهگیری از این فرصت محدود، آثار امنیتی این موضوع هم مهم است.
برگزاری دوره آموزشی ویژه نخبگان پاکستانی در موکبها
حمید گنجعلی درباره خدمترسانی ادارهکل اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان به زائران پاکستانی اربعین حسینی گفت: 5 نفر از طلاب پاکستانی جامعهالمصطفی در زائرسرای امام رضا (ع) در زاهدان حضور پیدا کردند و دورههای آموزشی را برای زائران پاکستانی که غالباً دانشجو و نخبه بودند، برگزار کردند.
وی با بیان اینکه تعداد 20 زائر در این دوره آموزشی حضور داشتند، تصریح کرد: در این دوره آموزشی اساتید درباره موضوع حقوق شهروندی صحبت کردند.
مسئول زائرسرای موقوفه امام رضا (ع) با اشاره به اینکه بحران در مرز میرجاوه ادامه دارد و باعث شده تا زائران پاکستانی حضرت اباعبداللهالحسین (ع) در سختی باشند، گفت: در شب گذشته 5 هزار غذا بین زائران توزیع شد و علاوه بر این تعداد غذا، 3 هزار ساندویچ را در نقطه صفر مرزی میرجاوه بهدست زائران پاکستانی در خاک این کشور رساندیم.
جاذبه موکب خبرگزاری فارس برای کودکان عرب زبان کربلا
همزمان با آغاز مراسم پیادهروی اربعین، موکب فرهنگی خبرگزاری فارس مستقر در کربلا اقدام به فعالیتهای متفاوت فرهنگی و رسانهای کرده است.
یک روحانی ایرانی مسلط به زبان عربی نیز در این موکب برای کودکان عربزبان مسابقات فرهنگی برگزار میکند تا فرهنگ عاشورایی را از همان کودکی به آنان بیاموزد.
حجتالاسلام منّانی فعال فرهنگی مستقر در موکب خبرگزاری فارس میگوید: کودکان به دلیل کم سن بودن، معارف اهل بیت(ع) را به سرعت درک کرده و جذب آن میشوند.
وی معتقد است: نقش بستن اعتقادات دینی بر روی ذهن یک کودک مانند نقش بستن یک نوشته بر روی سنگ است، چراکه ذهن کودک خالی و آماده دریافت مطالب است بنابراین هیچگاه مطالب از ذهنش پاک نمیشود و همواره ماندگار است.
شور و هیجان در چشمهای این کودکان موج میزند و با رفتار کودکانه خود نشان میدهند که تشنه یادگیری هستند.
روحانی موکب فارس برای کودکان مسابقه برگزار میکند و برای انگیزه دادن به آنها جایزه در نظر میگیرد؛ یکی از این دختر بچهها با زبان عربی و کودکانه خود مکرر خطاب به روحانی موکب میگوید، عمو هدیه، عمو هدیه!
سؤالات دینی یکی یکی از کودکان پرسیده میشود و آنان با ذوق و شوق تمام انگشت خود را به نشانه اجازه بالا گرفته و میخواهند پاسخ سؤال بدهند.
چند کودک دیگر به صورت گروههای جداگانه در مسابقه پازل اربعین شرکت میکنند، گویی چندین سال است که کودکانههای خود را بروز نداده و تازه دارند کودکی میکنند.
چنین اقدامات فرهنگی در کنار مراسم پیادهروی اربعین گرچه به چشم نمیآید، اما یک قدم هم یک قدم است و هرکسی میتواند به حسب نوع تخصص خود برای اهل بیت(ع) و امام حسین(ع) گامهای مفیدی بردارد.
- خبردونی
- پربازدید ترین
- نظرات
- نگاهی به اهداف بودجه1404 شهرداری گلپایگان
- برگزاری جلسه دیدار مردمی شهردار گلپایگان
- گسترش وفاداری و اعتماد در جامعه توسط اصناف محقق میشود.
- تجلیل از برگزیدگان برتر و ملی بخش کشاورزی/شرکت سهامی زراعی گلپایگان، برگزیده ملی
- برگزاری جلسات کمیتههای تخصصی بزرگداشت دهه فجر در شهرستان گلپایگان
- آیین تجلیل وتقدیراز شورای آموزش وپرورش شهرستان گلپایگان
- برگزاری جلسه ستاد اقامه نماز شهرستان گلپایگان
- تمرکز زدایی و رفع تبعیض در مکانیابی پروژه های شهری مورد توجه قرار گیرد.
- نقش رسانه ها در توسعه شهرستان ها پررنگ تر از همیشه است.
- برگزاری نخستین جلسه کارگروه شهرستانهای خانه مطبوعات و خبرنگاران استان اصفهان
- همایش ورزشهای پهلوانی وزورخانه ای در گلپایگان / مرام پهلوانی در فرهنگ ایرانی ملموس و جدایی ناپذیر است .
- جشنواره فراگیری نخستین واژه آب در گلشهر
- آیین افتتاحیه استیج خانه کشتی امام علی(ع)شهرستان گلپایگان
- پیگیری دانشگاه فرهنگیان شهرستان گلپایگان
- اقدامات روزانه و گسترده به منظور حفظ و نگهداری از فضاهای سبز شهری
- استمرار عملیات خط کشی معابر شهر گلپایگان
- برگزاری نشست کنترل وضعیت پروژههای مشارکتی شهرداری گلپایگان
- شهردار گلپایگان: پرونده های در جریان تا حصول نتیجه پیگیری گردد.
- انتقال سنگنوشتههای تاریخی گلپایگان به مجموعههای حفاظتی
- بازدید سرزده شهردار گلپایگان از ادارات شهرداری
- سهم 70میلیارد تومانی آسفالت معابر از بودجه سال1403 شهرداری گلپایگان
- بازدید شبانه فرماندار گلپایگان از جادهها و پایگاههای هلال احمر در پی بارش نزولات آسمانی
- اصفهان آماده روابط تجاری و گردشگری با اقلیم کردستان عراق است
- فرماندار شهرستان گلپایگان با صدور پیامی فرارسیدن سالگرد شهادت سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی و روز جهانی مقاومت را گرامی داشت.
- شهردار گلپایگان بر لزوم ارتقاء سطح زیبایی شهری تاکید کرد.
- پرداخت ۱۵ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغالزایی به ۹۸ نفر از مددجویان تحت حمایت بهزیستی گلپایگان
- اداره کار باید به بیکاری افراد تحصیلکرده توجه بیشتری داشته باشد.
- اختتامیه مسابقات فوتسال جشنواره فرهنگی ورزشی کار و تولید در سالن ورزشی 22 بهمن گلپایگان
- آمادگی کامل شهرداری گلپایگان جهت سرما و بارش های فصل زمستان
- پیام علی اکبر رضایی فرماندار شهرستان گلپایگان به مناسبت گرامیداشت فرارسیدن نهم دی ماه و تجدید بیعت با آرمان های امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری(مدظله العالی)
- فرماندار شهرستان گلپایگان با صدور پیامی فرارسیدن سالگرد شهادت سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی و روز جهانی مقاومت را گرامی داشت.
- همایش ورزشهای پهلوانی وزورخانه ای در گلپایگان / مرام پهلوانی در فرهنگ ایرانی ملموس و جدایی ناپذیر است .
- برگزاری نخستین جلسه کارگروه شهرستانهای خانه مطبوعات و خبرنگاران استان اصفهان
- نقش رسانه ها در توسعه شهرستان ها پررنگ تر از همیشه است.
- تمرکز زدایی و رفع تبعیض در مکانیابی پروژه های شهری مورد توجه قرار گیرد.
- برگزاری جلسه ستاد اقامه نماز شهرستان گلپایگان
- آیین تجلیل وتقدیراز شورای آموزش وپرورش شهرستان گلپایگان
- برگزاری جلسات کمیتههای تخصصی بزرگداشت دهه فجر در شهرستان گلپایگان
- تجلیل از برگزیدگان برتر و ملی بخش کشاورزی/شرکت سهامی زراعی گلپایگان، برگزیده ملی
- گسترش وفاداری و اعتماد در جامعه توسط اصناف محقق میشود.
- برگزاری جلسه دیدار مردمی شهردار گلپایگان
- جشنواره فراگیری نخستین واژه آب در گلشهر
- آیین افتتاحیه استیج خانه کشتی امام علی(ع)شهرستان گلپایگان
- اصفهان آماده روابط تجاری و گردشگری با اقلیم کردستان عراق است
- بازدید شبانه فرماندار گلپایگان از جادهها و پایگاههای هلال احمر در پی بارش نزولات آسمانی
- سهم 70میلیارد تومانی آسفالت معابر از بودجه سال1403 شهرداری گلپایگان
- بازدید سرزده شهردار گلپایگان از ادارات شهرداری
- انتقال سنگنوشتههای تاریخی گلپایگان به مجموعههای حفاظتی
- شهردار گلپایگان: پرونده های در جریان تا حصول نتیجه پیگیری گردد.
- برگزاری نشست کنترل وضعیت پروژههای مشارکتی شهرداری گلپایگان
- استمرار عملیات خط کشی معابر شهر گلپایگان
- اقدامات روزانه و گسترده به منظور حفظ و نگهداری از فضاهای سبز شهری
- پیگیری دانشگاه فرهنگیان شهرستان گلپایگان
- نگاهی به اهداف بودجه1404 شهرداری گلپایگان