نیمی از خاک عربستان زیر ضرب موشکی یمن/ “Borkan H-۲” بُرد ۹۰۰کیلومتری را ثبت کرد + جزئیات
به گزارش خبرگزاری بیان؛ ماهها از آغاز یک جنگ نابرابر در جنوب شرق شبهجزیره عربستان یعنی کشوری فقیر ولی در عین حال توانمند از نظر در اختیار داشتن منابع و موقعیت ژئوپولیتیک، میگذرد. “یمن”، کشوری در جنوب غرب آسیا است که این روزها بعد از گذشت چند سال، همچنان در مقابل متجاوزان سعودی در حال مقاومت و حراست از انقلابی است که مردم این کشور آن را محقق کردند.
شرایط نبرد، نیازهایی برای یمنیها به وجود آورده است، بدین معنا که ارتش و نیروهای مردمی برای محقق کردن استراتژیهای دفاعی اعم از دفاع از شهرها و مناطق دیگر و همچنین حملات به داخل خاک سعودی، نیاز به تجهیزات و ادوات فراوانی دارند اما کشوری که تحت تحریم سازمان ملل قرار گرفته و از طرف دیگر، با برتری مطلق هوایی دشمنش یعنی عربستان سعودی در آسمان و با ممنوعیت پرواز هر گونه پرنده (نظامی یا غیرنظامی) مواجه است، واردات تجهیزات و ادوات نظامی برای این کشور از مسیر هوا قطعاً غیرممکن است.
روی زمین هم، شمال این کشور یعنی استانهای المهره و حضرموت در اختیار تروریستها است و در غرب نیز، یمن بهطور کامل با عربستان همسایه است و امکان تردد از خاک این کشور ممکن نیست؛ در شرق یمن، اقیانوس هند قرار گرفته که این مسیر هم تحت نظارت هوایی سعودیهاست، میماند تنگه باب المندب و جنوب یمن که آن هم با حضور ناوگان کشورهای بیگانه از جمله عربستان و آمریکا، مجالی برای یمنیها باقی نگذاشته تا بتوانند وارداتی به کشورشان داشته باشند و عملاً میتوان گفت که 4 گوشه کشور یمن از زمین، هوا و دریا در محاصره کامل است.
اینها بخشهای بزرگی از مشکلات یمن است که عملاً دفاع را در این کشور با مشکل روبهرو کرده است اما با وجود همه این مشکلات، یمنیها دست به کار شده و کار روی تجهیزات و صنایع دفاعی و تسلیحاتسازی خود را آغاز کردهاند تا بتوانند خودشان تولیداتی داشته و روی پای خود بایستند.
موشکهای بالستیک برکان 1 و 2
برکاناچ2 یکی از همین تولیدات است، موشکی بالستیک و سوخت مایع که جزو تولیدات بومی این کشور بهشمار میرود. یمن تاکنون موشکهای متعددی را ارتقا داده و یا تولید کرده است که از آن جمله میتوان به همین موشک برکاناچ2 اشاره کرد.
غیر از برکاناچ2 میتوان موشکهای برکان 1 و 2، قاهر ام 2 و قاهر 1 را نیز در زمره تولیداتی قرار داد که در یمن و بهدست متخصصان این کشور یا ارتقا داده شده و یا تولید شدهاند.
یمنیها اما دیشب با یک فروند موشک بالستیک میانبرد Borkan H-2 توانستهاند فرودگاه و پایگاه هوایی ملک خالد را هدف قرار دهند. اگرچه ابتدا سعودیها مدعی شدند که پدافند هوایی (سامانه موشکی پاتریوت) فرودگاه موفق شده که این موشک را رهگیری و منهدم کند اما با انتشار فیلم اصابت این موشک به فرودگاه، سعودیها اصابت این موشک به فرودگاه را پذیرفتند و سازمان هواپیمایی عربستان سعودی، اصابت موشک به فرودگاه را تأیید کرده است.
فیلم اصابت موشک به فرودگاه ملک خالد ــ ریاض
فرودگاه ملک خالد، دومین فرودگاه بزرگ کشور عربستان است که هم پایانه مسافری دارد و هم پایگاه بزرگ هوایی ارتش عربستان سعودی در آنجا واقع است. از آنجایی که این فرودگاه در 35کیلومتری شمال شهر ریاض پایتخت این کشور واقع شده، اصابت موشک به چنین فرودگاه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
فاصله “نزدیکترین نقطه تحت کنترل ارتش و کمیتههای مردمی یمن” تا این فرودگاه، قریب به 900 کیلومتر است و این یعنی موشک برکاناچ2 که بردش اعلام نشده است، قطعاً 900 کیلومتر برد دارد ولی قاعدتاً موشک بالستیک شلیکشده، نباید بهدلایل امنیتی از نقطه صفر مرزی شلیک شده باشد و این یعنی احتمالاً برد این مدل از موشکهای یمنی، بیش از 900 کیلومتر است.
طبق بیانیهای که ارتش یمن سال گذشته پس از حمله موشکی با همین موشک به یک پایگاه در نزدیکی ریاض صادر کرد، اعلام شده بود که موشک برکان2، نسخۀ پیشرفتهتر موشک برکان1 است که بر اساس موشک اسکاد، در مرکز پژوهش و توسعه وابسته به صنایع موشکی یمن و با تلاش متخصصان بومی این کشور ارتقا یافته است.
اگرچه این چهارمین حمله موشکی به مواضع نظامی سعودیها در استان ریاض پایتخت عربستان سعودی بود، اما با حمله موشکی به فرودگاه استراتژیک ریاض و پایگاه هوایی مستقر در این فرودگاه بزرگ، یمنیها عملاً توان موشکی خود را دوباره به رخ سعودیها کشیده و عملاً نیمی از خاک عربستان سعودی را زیر برد موشکهای میانبرد خود قرار دادند.
منبع: تسنیم