امروز : سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۶/۰۶/۲۰
کد خبر : 104916
چاپ خبر :
در کنفرانس خبری حاشیه اجلاس شورای حکام؛

آمانو: بر اساس پروتکل الحاقی، فرقی بین سایت‌های نظامی و غیرنظامی نیست/رژیم راستی‌آزمایی در ایران، قوی‌ترین است

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید هرگاه نیازی احساس شود، آژانس تقاضای دسترسی خواهد داد و در این خصوص تفاوتی بین سایت‌های نظامی و غیرنظامی وجود نداشته و این در خصوص تمامی کشورها صادق است.

به گزارش خبرگزاری بیان، یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در کنفرانس خبری خود در حاشیه اجلاس شورای حکام آژانس، تصریح کرد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از روز اجرای برجام، پروتکل الحاقی را در ایران اجرا کرده است. بر اساس این پروتکل، هرگاه نیازی احساس شود، آژانس تقاضای دسترسی خواهد داد و در این خصوص تفاوتی بین سایت‌های نظامی و غیرنظامی وجود نداشته و این در خصوص تمامی کشورها [که پروتکل الحاقی در آنها اجرا می‌شود] صادق است.

وی در این کنفرانس خبری با سوالی در خصوص دیدارش با نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل مواجه شد اما تصریح کرد که جزئیات این دیدار دیپلماتیک را فاش نخواهد کرد.

آمانو اظهار داشت که از روز اجرا، دسترسی‌های مکمل در ایران وجود داشته است و این دسترسی‌ها ادامه خواهد یافت.

وی تاکید کرد که در ادبیات آژانس چیزی به نام سایت مشکوک وجود ندارد، اگر گزارشی از یکی از کشورها برسد، بررسی خواهد شد و در صورت نیاز، تقاضای دسترسی داده خواهد شد.

وی در خصوص رژیم بازرسی‌ها در ایران بر اساس برجام نیز اظهار داشت پیش از برجام ما در حال اجرای بخشی از پادمان بودیم اما پادمان اکنون در ایران به طور کامل اجرا می‌شود، همچنین پروتکل. رژیم راستی‌آزمایی در ایران قوی‌ترین رژیمی است که در حال حاضر وجود دارد. از نقطه‌نظر راستی‌آزمایی، برجام یک دست‌آورد مهم بوده است.

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکید کرد که تعداد بازرسی‌های مکمل از اطلاعات محرمانه است اما تعداد مزبور زیاد بوده است. راستی‌آزمایی بر اساس پروتکل الحاقی بر اساس همان روشی که در کشورهای دیگر صورت می‌پذیرد، در جریان است. تعداد دسترسی‌های مکمل در ایران بیشتر از بسیاری از کشورهای دیگر بوده است.

آمانو تاکید کرد که هنوز سال‌های زیادی مانده تا بتوان تمام اقدامات فعلی و گذشته هسته‌ای ایران را کاملا تائید کرد.

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات

دیدگاه شما

تبلیغات