طعم شیرین سلامت با اقتصاد مقاومتی/ تولیدکننده لارستانی سودآوری را فدای سلامت کرد
به گزارش خبرگزاری بیان، تکیه به توان و ظرفیت بومی یکی از فاکتورهای اقتصاد مقاومتی است که سبب ایجاد شغل و رونق اقتصاد میشود. این موضوعی است که بسیاری از کارشناسان اقتصادی به آن اذعان دارند با این حال تکیه بر توان داخلی و بومی تنها در سطح گسترده و ملی مدنظر نیست بلکه در یک شهر کوچک یا حتی روستا نیز میتواند مصداق داشته باشد.
یعقوب امینی کارآفرین لارستانی که از ظرفیت این شهرستان در تولید کنجد مرغوب استفاده کرده، کار و کسبی راه انداخته و برای 8 نفر اشتغالزایی کرده یکی از مصادیق این فاکتور اقتصاد مقاومتی است. وی معتقد است اگر در هر شهرستانی متناسب با توانمندی آن شهرستان پروژههای اقتصادی تعریف شود افراد بسیاری که مرتبط با آن فعالیت هستند، دارای شغل میشوند.
سلامتی که بر سودآوری ارجحیت دارد
به گفته امینی در حال حاضر کنجد لارستان از مرغوبیت بسیار خوبی برخوردار است که با راهاندازی کارگاههای روغنگیری کنجد نه تنها به دلیل کم آب بودن کشت این محصول در مصرف آب صرفهجویی میشود بلکه چرخهای از شغل بین کشاورزان و تولیدکنندگان روغن کنجد و ارده به وجود میآید.
این کارآفرین لارستانی در گفتوگو با تسنیم کار خود را چنین شرح میدهد « از سال 90 در شهرک صنعتی شروع به کار کردیم اما به دلیل مشکلاتی از جمله اجاره بهای بالا پس از 2 سال کار را متوقف و به شهر لطیفی بازگشتیم پس از آن با همکاری بسیج سازندگی در لطیفی اقدام به راهاندازی کارگاه روغنگیری کنجد کردیم».
وی که موفق شده روزانه 300 کیلوگرم روغن کنجد تهیه کند از انتخاب روشی سخن میگوید که پس از 8 ماه تحقیق و همکاری با دانشکده علوم پزشکی لار به آن رسیده است و هر چند روش سنتی محسوب میشود اما به ادعای امینیکیفیت روغن به دست آمده از آن با روش صنعتی قابل مقایسه نیست.
به گفته این کارآفرین لارستانی در روش سنتی هر چند سودآوری اقتصادی چندانی ندارد اما روغنی که تولید میشود هم تحمل حرارت بیشتری را دارد و هم اینکه درصد فسادپذیریاش کاهش پیدا میکند. انتخاب این روش و تولید روغن سالم سبب شده که امینی موفق به دریافت برند سیب سلامت شود.
« تاکنون محصول تولید شده در سطح منطقه به فروش میرفت اما پس از دریافت برند سیب سلامت میتوان برای بازاریابی به دیگر استانها و کشورها نیز صادر کرد» این را امینی میگوید و به نقش بسیج سازندگی برای راهاندازی کارگاه،دریافت مجوزها و برند سیب سلامت اشاره میکند.
وی درباره این روش تولید روغن میگوید: « در این روش از آب استفاده میشود که نقش مهمی در تصفیه روغن دارد و ابتدا کنجد به مدت 8 ساعت در آب خیسانده و در مراحل مختلف کنجد تمیز شده برای روغنگیری استفاده میشود در صورتی که در روش صنعتی گاهی کنجد را به صورت نشسته برای روغنگیری استفاده میکنند».
تکمیل چرخه تولید روغن کنجد نیاز لارستان
به باور امینی در صورتی که کارگاههای روغنگیری کنجد در شهرستان فعال شود میتوان مراکزی هم برای فرآوری و تمیز کردن کنجد راهاندازی کرد تا کشاورزان لارستان کنجد خود را در داخل شهرستان فرآوری کنند.
به گفته وی «کشاورز کنجد دارد اما کثیف است؛ برگ، چوب و خاک دارد که با راهاندازی این مرکز میتوان کنجدها را به یزد و دیگر استانها فرستاد». این کارآفرین لارستانی برای مشاوره به کسانی که میخواهند این فعالیت را شروع کنند، اعلام آمادگی میکند.
محسن چرخی، رئیس بسیج سازندگی لارستان در گفتوگو با تسنیم راهاندازی، برندسازی و معرفی محصول را سه گام برای تحقق اقتصاد مقاومتی اعلام میکند و میگوید: از آنجا که لارستان به عنوان قطب صنایع تبدیلی کنجد معرفی شده در ابتدای شروع فعالیتهای اقتصاد مقاومتی جلساتی با تمامی ادارات برای تسهیل کارهای تولیدکنندگان گرفته شد.
به گفته وی برای اینکه تولیدکنندگان درگیر پیچ و خمهای اداری نشوند باید همه دستگاهها و ادارات همکاری کنند و تفاهمنامههای مختلفی نیز با ادارات منعقد شده است.
چرخی از ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان و صدور پروانه فعالیت برای آنان که هم سطح با پروانه کسب است، خبر میدهد و معتقد است با دریافت برند سیب سلامت تولیدکنندگان میتوانند در سطح کشور و حتی خارج از کشور بازاریابی کنند.
خبرگزاری تسنیم بنا دارد در سلسله گزارشهایی به بیان پروژههای اقتصاد مقاومتی و فعالان این عرصه بپردازد. مردم مناطق مختلف استان فارس اگر در زمینه اقتصادمقاومتی در شهر و روستای محل سکونتشان اقدامی انجام شده یا انجام دادهاند، با این شماره تلفن 07132281975 در ساعات 8 صبح تا 16 بعدازظهر تماس بگیرند.
گزارش از حلیمه زارع
منبع:تسنیم
- خبردونی
- پربازدید ترین
- نظرات
- نیاز مبرم به حمایت خیرین برای تکمیل پروژه های درمانی گلپایگان
- درختان گلپایگان شناسنامه دار میشوند
- افتتاحییه بخش جراحی مغزو اعصاب و شیمی درمانی بیمارستان امام حسین علیه السلام گلپایگان/اعتباری :افتتاح بخش شیمی درمانی در گلپایگان: تأمین داروهای بیماران با همکاری خیرین
- مدیرکل راهداری اصفهان از پروژه های ایمنی در گلپایگان بازدید کرد/ ارتقای ایمنی جادهها در اولویت است .
- برگزاری جلسه گرامیداشت یوم الله دهه فجر در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان گلپایگان
- جلسه فرماندار گلپایگان با مدیرکل برق منطقهای اصفهان
- برگزاری جلسه بررسی روند اجرای پروژه های عمرانی
- نگاهی به اهداف بودجه1404 شهرداری گلپایگان
- برگزاری جلسه دیدار مردمی شهردار گلپایگان
- گسترش وفاداری و اعتماد در جامعه توسط اصناف محقق میشود.
- تجلیل از برگزیدگان برتر و ملی بخش کشاورزی/شرکت سهامی زراعی گلپایگان، برگزیده ملی
- برگزاری جلسات کمیتههای تخصصی بزرگداشت دهه فجر در شهرستان گلپایگان
- آیین تجلیل وتقدیراز شورای آموزش وپرورش شهرستان گلپایگان
- برگزاری جلسه ستاد اقامه نماز شهرستان گلپایگان
- تمرکز زدایی و رفع تبعیض در مکانیابی پروژه های شهری مورد توجه قرار گیرد.
- نقش رسانه ها در توسعه شهرستان ها پررنگ تر از همیشه است.
- برگزاری نخستین جلسه کارگروه شهرستانهای خانه مطبوعات و خبرنگاران استان اصفهان
- همایش ورزشهای پهلوانی وزورخانه ای در گلپایگان / مرام پهلوانی در فرهنگ ایرانی ملموس و جدایی ناپذیر است .
- جشنواره فراگیری نخستین واژه آب در گلشهر
- آیین افتتاحیه استیج خانه کشتی امام علی(ع)شهرستان گلپایگان
- پیگیری دانشگاه فرهنگیان شهرستان گلپایگان
- اقدامات روزانه و گسترده به منظور حفظ و نگهداری از فضاهای سبز شهری
- استمرار عملیات خط کشی معابر شهر گلپایگان
- برگزاری نشست کنترل وضعیت پروژههای مشارکتی شهرداری گلپایگان
- شهردار گلپایگان: پرونده های در جریان تا حصول نتیجه پیگیری گردد.
- انتقال سنگنوشتههای تاریخی گلپایگان به مجموعههای حفاظتی
- بازدید سرزده شهردار گلپایگان از ادارات شهرداری
- سهم 70میلیارد تومانی آسفالت معابر از بودجه سال1403 شهرداری گلپایگان
- بازدید شبانه فرماندار گلپایگان از جادهها و پایگاههای هلال احمر در پی بارش نزولات آسمانی
- اصفهان آماده روابط تجاری و گردشگری با اقلیم کردستان عراق است