قطع یکشبه مستمری تعدادی از مددجویان کمیته امداد/ «تماس بگیرید اما امیدی نیست!»
به گزارش خبرگزاری بیان بر اساس شواهد موجود به یکباره افزایش مستمری جمعی از مددجویان کمیته امداد قطع شده است. این اتفاق در شرایطی افتاده که بر اساس مصوبه جدید مجلس، مستمری این مددجویان باید با سه برابر افزایش پرداخت می شده است.
بنابراین تصمیم یکشبه کمیته امداد برای قطع افزایش مستمری مددجویان برخلاف قانون مصوب باشد.
بر مبنای این افزایش به میزان مستمری مددجویان از محل هدفمندی یارانه ها، به یک نفره 95 هزار تومان، دو نفره 189 هزار تومان، سه نفره 253 هزار تومان، 4 نفره 337 هزار تومان، 5 نفره 365 هزار تومان اضافه شده است که در مجموع مددجو یک نفره رقم 148 هزار تومان،دونفره 250 هزار تومان،سه نفره 325 هزار تومان،چهار نفره 418 هزار تومان و پنج نفره و بیشتر 465 هزار تومان دریافت خواهند کرد.
این درحالیست که تا پیش از آن میزان مستمری که مددجویان بسته به تعداد خانوارشان دریافت میکردند، حدود 50 تا 80 هزار تومان بود اما بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق، 20 درصد از حقوق و مزایای مصوب شورای عالی کار و تامین اجتماعی ، مازاد بر دریافتی قبلی به این افراد پرداخت باید شود.
هرچند در این بین مسئولان کمیته امداد از افزایش بیهدف مستمری و پرداخت آن به حساب یارانه افراد شکایت داشتند، اما قطع این مستمری هم خلاف قانون است.
طبق بررسی انجامشده ظرف یک ماه گذشته، تعدادی از مددجویان محروم در برخی شهرستانها نتوانستهاند مستمری افزایشیافته خود را در خردادماه بگیرند.
خانم (ق.د) زن میانسال 55 سالهای است که در یکی از روستاهای توابع شهرستان فومن زندگی میکند. وی که زندگی خود را با مستمری 50 هزار تومانی میگذرانده از افزایش سه برابری آن که به 157 هزار تومان می رسید، بسیار خرسند بود، اما این خوشحالی دیری نپایید و فقط فروردین و اردیبهشت به او داده شد.
وی در رابطه با وضعیت خود پس از قطع این مستمری میگوید: «زندگیام را به زور با این پول میگذراندم. وقتی بچههایم به من خبر دادند که مستمریام بیشتر میشود، خوشحال شدم، اما نمیدانم چرا یکدفعه بدون اینکه از قبل به ما بگویند، رقم این پول به قبل برگشت.»
این زن میانسال که خود توان پیگیری وضعیت حقوقی خود را ندارد، به فرزندان و همسایگان متوسل میشود و آنها نیز پیگیر ماجرا از کمیته امداد شهرستان فومن می شوند؛ اما مسئولان این نهاد دست رد به سینهشان میزنند و به کمیته امداد مرکزی در تهران روانه شان می کنند و به آنها میگویند: «دستور قطع افزایش مستمری از مرکز صادر شده و البته فقط شما نیستید که مستمریتان اینگونه قطع شده است.»
خانواده این مددجو در ادامه این بررسیها به استانداری هم مراجعه میکنند و در آنجا هم به آنها میگویند: «گویا قرار است تمام افزایش مستمری مددجویان استان گیلان قطع شود. پس دیگر پیگیر نشوید چون خیلیها به جز شما راجعبه قطع افزایش مستمری خود به ما مراجعه کردهاند.»
یکی از فرزندان این مددجو طی تماس تلفنی با کمیته امداد مرکزی و پیگیریهای مکرر هنوز پاسخ قطعی و روشنی دریافت نکرده است.
خانم (د) ادامه میدهد: «با پول مستمری خود قبض آب، برق و تلفن را میداده و خرج ماهانهاش بوده و درآمد دیگری ندارد.»
وی میگوید؛ «قطع افزایش این مستمری درست در زمانی رخ داده که ایام ماه رمضان و تعطیلی عید فطر و دید و بازدید فرزندان بوده و مجبور شده با همان 50 هزار تومان سر کند.»
در این پیگیریها گویا مددجویان شهرستانهای صومعهسرا، فومن و رشت نیز دچار همین مشکل شده اند؛ چراکه استانداری گیلان یک شماره تماس به این مددجویان می دهد و می گوید: «تماس بگیرید اما امیدی به پیگیری نیست؛ در این روزها مردم نیازمند زیادی مراجعه کردهاند و ما دیگر از پاسخگویی به آنها خسته شدهایم.»
بودجه کمیته امداد که از 2 منبع دولتی و داخلی تأمین میشود، رقم بسیار بالایی است با این وجود افزایش مستمری مددجویان به صورت مصوبه در بودجه امسال آمده است، بنابراین امکان تغییر یا قطع آن وجود ندارد؛ چراکه رقم بودجه آن دیده شده است. حال سوال این است که قطع یک ماهه این مستمری و سرباز زدن از این مصوبه قانونی به چه دلیلی انجام گرفته و بودجه آن صرف چه اموری شده است؟
از طرفی کمیته امداد سیاست چابکسازی و کوچکسازی را دنبال میکند و خواهان خروج مددجویان از پیکره این نهاد است که امیدواریم قطع یکشبه افزایش مستمری با هدف دلسرد کردن و کاهش مراجعه مردم به این نهاد نبوده باشد.
در حال حاضر حدود ٢ میلیون و ١۵٠ هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی قرار دارند و از این میان حدود ۵٢٨ هزار خانوار تحت پوشش بهزیستی و سایرین تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند.
منبع: فارس