بوی شکست، سرود رادیکالیسم؟
به گزارش خبرگزاری بیان حسن روحانی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در سخنرانی امروز (دوشنبه 18 اردیبهشت) در همدان گفت “یک بار دیگر مردم اعلام خواهند کرد آنهایی را که در طول 38 سال فقط اعدام و زندان بلد بودند نمیخواهند”.
لحن صحبتهای امروز روحانی بهخلاف روزهای گذشته است. رئیس جمهور در سخنرانیهای هرچند اندکش برای انتخابات تلاش داشت تا دستاوردهای دولت را برای مردم تبیین کند اما حالا بعد از گذشت سه روز از مناظره دوم فضا را بهسمت سیاسی و رادیکالیسم برده و صحبتهایی مطرح کرد که تا پیش از این از زبان مسئولان گفته نمیشد. اما علت تند کردن فضای کشور با این عبارات چیست؟
حسن روحانی با گذشت 4 سال از دولتش اکنون در مناظرههای انتخاباتی بهخلاف سال 92، نه در مقام یک کاندیدا که تنها میتواند وعده بدهد بلکه در مقام رئیس جمهور مستقر علاوه بر وعده دادن مجبور به ارائه گزارش و ارائه عملکرد است. علت حضور جهانگیری معاون اول رئیسجمهور نیز همین مسئله بود تا در مقام یک کاندیدای پوششی کنار روحانی به دفاع از عملکرد دولت یازدهم بپردازد.
پیش از برگزاری مناظره اول نظرسنجیها حاکی از این بود که هیچ کاندیدایی حائز رأی بالای 50 درصد نیست. قالیباف و رئیسی که از زمان ثبتنام پیشرفت قابل ملاحظهای در رشد آرا در نظرسنجیها داشتند کاملاً در تعقیب روحانی بودند.
بعد از برگزاری مناظره اول، در دوگانه محمدباقر قالیباف و روحانی، میزان اقبال به هریک از این کاندیداها 41.1 درصد شد و اقبال به محمدباقر قالیباف به سطح حسن روحانی رسید.
همه این نظرسنجیها پیش از مناظره دوم بود، مناظرهای که بهنظر کارشناسان و تحلیلگران شاهد اوجگیری دو کاندیدا یعنی رئیسی و میرسلیم و افول روحانی و جهانگیری بودیم. عرصه بهقدری برای روحانی و نامزد پوششیاش تنگ شد که اسحاق جهانگیری را به بیانیه خواندن واداشت.
حالا با استقبال کمنظیر از برخی کاندیداهای انتخابات در شهرستانها و همچنین رشد آرای منفی روحانی در افکار عمومی، شرایط برای حضور جهانگیری و روحانی در مناظره سوم سختتر است چون موضوع این مناظره «اقتصادی» است و بهنظر میرسد فضا برای طرح سؤال و به چالش کشاندن دولت یازدهم که دستاورد قابل ملاحظهای در اقتصاد نداشته، مهیاتر از مناظرههای قبل است.
برخی کارشناسان میگویند روحانی که در طول این 4 سال در بعضی مقاطع با به کار بردن الفاظ تند علیه منتقدانش فضای سیاسی جامعه را به خود مشغول میداشت، بار دیگر بهسراغ تاکتیک قدیمیاش رفت تا با ایجاد جو هیجانی، زمین بازی را از اقتصاد و مشکلات دولت بیرون برده و در زمین بحثهای سیاسی بیندازد تا شاید اقبال بخشی از جامعه را بهسمت خود جلب کند و مهمتر از آن کارنامه عملکردش در 4 سال را به حاشیه ببرد.
منبع: تسنیم
کد خبر : 98414 و در روز دوشنبه 18 اردیبهشت 1396 ساعت ۱۶:۳۰:۱۹