امروز : دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۶/۰۱/۲۷
کد خبر : 96671
چاپ خبر :
حواشی فدراسیون تیراندازی با کمان تمامی ندارد

از پیدا شدن امضای جعلی رئیس سابق در لپ‌تاپ یک کارمند تا اساسنامه‌ای که مورد تائید هیئت وزیران نیست

فدراسیون تیراندازی با کمان که در این سال‌ها با حضور شجاعی روزهای پرحاشیه‌ای را سپری کرده همچنان در این مسیر گام برمی‌دارد.

139405281410088705910454

به گزارش خبرگزاری بیان حواشی فدراسیون تیراندازی با کمان از زمانی آغاز شد که کریم صفایی، رئیس پیشین فدراسیون تیراندازی با کمان با دستور عباسی، وزیر وقت ورزش و جوانان برکنار شد و ورود فدراسیون جهانی در این موضوع و شکایت صفایی به مراجع جهانی، تعلیق این فدراسیون را به همراه داشت.

در همان زمان وزارت ورزش و جوانان محمدعلی شجاعی را به عنوان سرپرست فدراسیون معرفی کرد تا در زمان حضورش شرایط برگزاری انتخابات را فراهم کند. با توجه به تهدید تعلیق فدراسیون در گام نخست متقاعد کردن فدراسیون جهانی و تائید اساسنامه فدراسیون باید در دستور کار قرار می‌گرفت اما بدون در نظر گرفتن تاکیدهای فدراسیون جهانی، مجمع انتخاباتی فدراسیون تیراندازی با کمان صبح یکشنبه، دوم مهرسال 91 با حضور اعضا و البته بدون حضور نماینده کمیته ملی المپیک ایران و به ریاست حمید سجادی، معاون وقت ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان برگزار و محمدعلی شجاعی با 44 رای به عنوان ریاست فدراسیون تیراندازی با کمان ایران انتخاب شد. این درحالی است که پیش از این، کمیته بین‌المللی المپیک در نامه‌ای رسمی اعلام کرده بود که نباید هیچ مجمعی در ایران برگزار شود.

از برگزاری مجمع مخفیانه تا رفع تعلیق و اصلاح اساسنامه

مدتی از انتخاب شجاعی به عنوان رئیس فدراسیون نگذشته بود که فدراسیون تیراندازی با کمان ایران از سوی فدراسیون جهانی تعلیق شد. فدراسیون جهانی تیراندازی با کمان در نامه‌ای به مسئولان ورزش ایران اعلام کرد که فدراسیون تیراندازی با کمان ایران تعلیق است و این فدراسیون تا پایان سال میلادی فرصت دارد با برگزاری مجمع عمومی این فدراسیون به ریاست کریم صفایی، تکلیف حضور ایران در میادین بین‌المللی را مشخص کند.

با پیگیری‌های کمیته ملی المپیک ایران فروردین ماه سال 92 تعلیق فدراسیون تیراندازی با کمان ایران موقتا رفع شد. بعدها مشخص شد که مجمع انتخاباتی فدراسیون تیروکمان یکبار دیگر 19 خرداد ماه 92 برگزار شده تا یکی از بندهای درخواستی فدراسیون جهانی برای رفع تعلیق ایران اجرایی شود. حتی به گفته شجاعی در نشست خبری، ناظر فدراسیون جهانی هم در این انتخابات حضور داشته اما دعوت رسانه‌ای برای این جلسات انجام نشد و انتخابات در خفا برگزار شد.

به گفته شجاعی جلسه‌ای در فروردین ماه 92 با رئیس فدراسیون جهانی در ترکیه برگزار شد که در آن مستنداتی از فعالیت‌ها ارائه و بعد از آن در تاریخ 27 فروردین ماه 92 در نامه‌ تام دیلن دبیر فدراسیون جهانی، تیراندازی با کمان ایران رفع تعلیق مشروط شد.

فدراسیون جهانی شرط از میان برداشتن تعلیق را اصلاح اساسنامه عنوان کرد که با رایزنی‌های فدراسیون ایران، کمیته ملی المپیک و مسئولان وزارت ورزش و جوانان در 2 جلسه این اصلاحات که شامل تغییر اسامی رئیس و دبیر فدراسیون بود صورت گرفت.

مهم‌ترین مفاد تغییر اساسنامه عدم دخالت بخش دولتی در عزل و نصب فدراسیون بود که در این بند و برطبق اساسنامه جدید، اعضای مجمع باید از ورزشکاران،‌ مربیان و باشگاهداران تشکیل شوند.

در نهایت مرداد ماه سال 92 فدراسیون به صورت کامل رفع تعلیق شد. در همان زمان گفته شد که اساسنامه فدراسیون به تائید فدراسیون جهانی رسیده و به این ترتیب تیراندازی با کمان در جرگه فدراسیون‌هایی قرار گرفت که مشکلی بابت تائید اساسنامه ندارد.

این ماجرا در ظاهر با تائید انتخابات و اساسنامه فدراسیون توسط مجامع جهانی به پایان رسیده اما دوباره و پس از گذشت 4 سال بار دیگر ابعاد تازه‌ای از تخلف در این فدراسیون باز شده است.

کشف امضای جعلی رئیس برکنار شده فدراسیون تیراندازی در لپ تاپ یکی از مسئولان فدراسیون

ظاهرا در فدراسیون تیراندازی با کمان با جعل امضای کریم صفایی رئیس برکنار شده فدراسیون، فدراسیون جهانی گمراه شده و با قبول این استعفا فعالیت و حضور شجاعی را تائید کرده اما حالا  بحران جدیدی در فدراسیون ایجاد شده است؛ اول فعالیت چهارساله شجاعی بر اساس امضایی جعلی و دوم آیین نامه وزارت ورزش! در همین راستا دادگاه، متهم ردیف اول  را که یکی از کارمندان این فدراسیون بوده به یک سال حبس تعزیری و پرداخت یک میلیون ریال و متهم ردیف دوم را به پرداخت بیست میلیون ریال محکوم کرده است.

فدراسیون جهانی همان اساسنامه‌ای که توسط شجاعی تنظیم شده را مورد تائید قرار داده است و آیین نامه وزارت ورزش را قبول ندارد و بالطبع این حق برای 8 کاندیدا وجود دارد که طبق آیین نامه وزارت ورزش هر کاندیدا با ارسال نامه به فدراسیون جهانی باعث تعلیق فدراسیون شود.

کریم صفایی ضمن تائید این موارد به خبرنگار تسنیم گفت: فدراسیون جهانی در خصوص جعل امضا خواستار مدارکی از من شد. در این خصوص به من ظلم شده و پیگیری‌های انجام شده و امضای جعل شده من در لپ تاپ یکی از افراد فدراسیون توسط پلیس فتا پیدا شده است. در این مدت هم وعده‌های زیادی به من  داده شده است. گودرزی از من خواست به دادگاه CAS شکایت نکنم و سه قاضی به من معرفی شد.

وی افزود: در حال حاضر از من خواستند این موضوع را از طریق دادگاه پیگیری کنم و حکم جلب شجاعی را بگیرم و به فدراسیون بازگردم اما این وعده‌های سر خرمن را قبول نمی‌کنم و به این موضوع ورود نمی‌کنم چون می‌دانم اگر رئیس فدراسیون هم شوم امکان لغو آن با توجه به آیین نامه وزارت ورزش وجود دارد. در حال حاضر تنها راه این است که اتفاقات به صورت روشن و واضح به فدراسیون جهانی اعلام شود تا با اساسنامه‌ای که پیش از این در فدراسیون داشتیم و مورد تائید وزارت ورزش هم بود انتخابات برگزار شود. اگر فدراسیون جهانی در جریان جزئیات و اتفاقات نباشد هر کسی رئیس فدراسیون شود باز هم تعلیق در کار خواهد بود.

رئیس برکنار شده فدراسیون تیراندازی با کمان در پاسخ به این سوال که اگر شجاعی نخواهد، می‌شود اساسنامه را به تائید هیئت دولت برساند یا خیر، گفت: حتما باید به فدراسیون جهانی جعلی بودن اساسنامه موجود اعلام شود تا بتوان اساسنامه را اصلاح و به تائید هیئت دولت رساند.

وی تاکید کرد: در حال حاضر فدراسیون جهانی و CAS از موضوع جعل امضا خبر دارند. فدراسیون جهانی منتظر مدارکی است که در اختیار من است. اگر وزیر ورزش از شجاعی حمایت کند مدارک من فدراسیون را تعلیق می‌کند و اگر از حق من حمایت کند شجاعی فدراسیون را تعلیق می‌کند. بهترین راه این است که  سلطانی‌فر تخلفات انجام شده در وزارت ورزش دولت قبل را به فدراسیون جهانی اعلام و درخواست  حضور نماینده برای برگزاری انتخابات کند.

قانونمنداری به سبک شجاعی

در میان هیاهو و مشکلات داخلی فدراسیون، شجاعی 6 ماه پس از انتخابش به عنوان رئیس فدراسیون با ورود به عرصه انتخابات کمیته ملی المپیک به عنوان خزانه‌دار انتخاب شد. با توجه به تاکید سازمان بازرسی کل کشور بر دو شغله بودن شجاعی لزوم استعفای وی از ریاست فدراسیون تیراندازی با کمان مورد تاکید قرار گرفت. با وجود فشارهای زیاد از سوی رسانه‌ها و مراجع قانونی در روزهای نخست و در حالی که شجاعی مدام بر علاقه‌اش برای استعفا تاکید می‌کرد، زمزمه‌هایی از علاقه وزارت ورزش برای ادامه حضور وی در فدراسیون تیراندازی با کمان تا پایان بازی‌های آسیایی 2014 برای عدم ایجاد حاشیه در این فدراسیون به گوش رسید و این شایعات کم کم رنگ واقعیت گرفت.

از آن پس به بهانه حضور شجاعی در فدراسیون تا پایان بازی‌های آسیایی فشارها از سوی مراجع قانونی از جمله وزارت ورزش و جوانان و سازمان بازرسی کم شد و در نهایت به حداقل رسید تا شرایطی ایجاد شود که شجاعی دو سال تمام به صورت غیرقانونی و مقابل چشم بخش‌های قانونمدار، دو شغله باشد.

پس از دو سال وعده‌های بی‌عمل شجاعی و فشار رسانه‌ها، وزارت ورزش اقدام به ثبت‌نام و برگزاری مجمع انتخابات در 18 آبان سال 94 کرد اما شجاعی که دو سال تمام از استعفایش از ریاست فدراسیون تیراندازی با کمان خبر داده بود به یکباره تغییر موضع داد و در اقدامی عجیب استعفای خود را از خزانه‌داری کمیته ملی المپیک اعلام و عنوان کرد که می‌خواهد در فدراسیون تیراندازی با کمان فعالیت خود را ادامه دهد.

پایان دوره ریاست شجاعی در فدراسیون تیراندازی با کمان و اما و اگرها

دوره چهار ساله ریاست شجاعی از زمان برگزاری مجمع انتخابات در مهر 91 آغاز و در فاصله کوتاهی از آن زمان نیز حکم ریاست وی صادر شده است. اگر این تاریخ ملاک وزارت ورزش باشد مدت‌هاست دوره ریاست شجاعی به پایان رسیده و وزارت ورزش برخلاف روال همه فدراسیون‌ها هنوز سرپرستی برای این فدراسیون معرفی نکرده است.

وزارت ورزش در این سال‌ها به منظور جلوگیری از ایجاد شائبه و در راستای قانون مداری و ایجاد شرایط مساوی برای همه کاندیداها پس از پایان دوره ریاست روسای فدراسیون‌ها با انتخاب سرپرست تا زمان برگزاری انتخابات روند مناسبی را در پیش داشت اما این جای سوال دارد که چرا این بار آنها مانند سایر مراجع ذیصلاح چشم خود را بر روی این موضوع بسته‌اند؟

برای پاسخ به این سوال شاید بتوان به دلایلی مانند احتمال حذف قدرت وزارت ورزش در تعیین سرپرست فدراسیون پس از پایان دوره ریاست فدراسیون در اساسنامه جدید و مورد تائید فدراسیون جهانی اشاره کرد اما نکته اینجاست که ظاهرا اساسنامه فدراسیون از سال 91 به بعد به تصویب هیئت دولت ایران نرسیده و از نظر وزارت ورزش قابل استناد نیست.

منبع: تسنیم

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات

دیدگاه شما

تبلیغات