آب، بابا آب داد / اهدای بن یک میلیونی آموزش
به گزارش خبرگزاری بیان بابا آب داد تنها جملهای است که تمام ما با آن خاطرات شیرین کودکانه داریم که در هفت سالگی برایمان خاطرهساز شد خاطره بزرگ شدن…
اما بودند و هستند ، افرادی که با ، بابا آب داد، این خاطره دیرین و شیرین را حتی در 60 سالگی تجربه کردند، تجربهای که هنوز هم عشق شیرین یادگیری در آن وجود دارد.
کشور ما درگذشته درس خواندن و سواد آموختن به سختی انجام میشد و فقط عدهای خاص از اشراف زادگان یا صاحب منصبان از این نعمت بزرگ بهرهمند بودند تا اینکه با گسترش فرهنگ اسلامی در ایران محدودیت از بین رفت و شعار زگهواره تا گور دانش بجوی همگانی شد و در برخی مراکز عمومی اعم از مساجد و مدارس شرایط سنی برای آموزش از بین رفت.
در سال 1286 بود که به همت مشروطه خواهان کلاس های اکابر در شیراز تشکیل شد و این سرآغاز فعالیت های سواد آموزی در ایران بود.
*تشکیل جهاد ملی سوادآموزی
آخرین سازمانی که قبل از انقلاب در ایران تأسیس شد جهاد ملی سوادآموزی بود که همانند دیگر سازمانها تعطیل شد.
وسعت کشور و پراکندگی جمعیت، فقر و کمبود درآمد روستائیان، کوچنشینی عشایر، وجود فساد و تشریفات بیمورد اداری و عدم توجه به باسواد شدن زنان و دختران … همه و همه از جمله عوامل شکست برنامهای مبارزه با بیسوادی در کشور طی این سالها بوده است.
*تشکیل سازمان نهضت سوادآموزی
در هفتم دی ماه سال 58 سازمان نهضت سوادآموزی با هدف ریشهکن کردن بیسوادی و با سواد کردن اکثریت کشور تشکیل شد، در همان زمان هم بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران با پیامی مردم کشور را به مبارزه با بیسوادی فراخواندند.
پس از صدور فرمان حضرت امام خمینی(ره) نهضت سوادآموزی با حضور نمایندگان آموزش و پرورش، جهاد سازندگی، نماینده روحانیت و جهاد دانشگاهی شکل گرفت.
*وجود ۲۳۰ هزار نفر بیسواد زیر سی سال در کشور
علی باقرزاده رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه طبق آمار یونسکو کشور ما با ۶۵.۱ درصد در میان دیگر کشورها رتبه مطلوبی ندارد، گفت: طبق این آمار در سنین بالای ۱۵ سال ۲۰.۲۲ درصد رشد قابل توجهی داشتهایم و در سن ۱۵-۲۴ سال ۰.۵ درصد رشد و وضعیت سواد ما نسبت به ۲۰۱۳ بهبود یافته است.
وی افزود: همچنین در گروه سنی ۶۴-۲۵ سال نیز ۲.۶۵ درصد رشد داشتهایم و در گروه سنی بالای ۱۵ سال نیز ۲.۵۵ درصد نرخ سواد نسبت به ۲۰۱۳ افزایش یافته است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی یادآور شد: طبق سرشماری سال ۹۰ تعداد ۲۳۰ هزار نفر زیر ۳۰ سال بیسواد هستند که بیش از ۱۹ هزار نفر بیسواد زیر ۲۰ سال تحت پوشش سوادآموزی قرار گرفتهاند.
وی با اشاره به اینکه طرح سوادآموزی ما سنین ۱۰ تا ۴۹ سال در بر میگیرد،افزود: برای هر شهروند یک فایل الکترونیکی ایجاد کرده ایم، طبق آمار سرشماری سال ۹۰، ۵۳ میلیون بیسواد وجود داشت که پس از بررسی ها متوجه شدیم که ۴۰ میلیون آنها مدرک تحصیلی پنجم و ششم ابتدایی را دارند که از نظر ما بی سواد نیستند.
*آمار بیسوادی در استانهای کشور
محمد مهدیزاده معاون امور آموزش سازمان نهضت سوادآموزی در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه تعدادی از استانها در سطح سواد پایینتر از حد استاندارد کشور هستند، افزود: در استانهای آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان و کردستان،خراسان شمالی و لرستان تقریبا زیر 90 درصد افراد باسواد هستند و در استانهای تهران، اصفهان، یزد، مازندران و سمنان میزان با سوادی بالای 95 درصد است.
وی با اشاره به اجرای طرح سند سوادآموزی در کشور خاطرنشان کرد: این طرح در هفت استان به صورت آزمایشی اجرا شده و به افراد بیسوادی که توسط خانواده خود آموزش ببینند، بن یک میلیون تومانی تعلق میگیرد.
منبع:باشگاه خبرنگاران
2024 copyright.