۱۰دلیل عمده مرگ و میر در دنیا
به گزارش خبرگزاری بیان ۱۰دلیل عمده مرگ و میر در دنیا که با سبک زندگی افراد نیزدرارتباط است،شامل حمله قلبی، تصادفات، دیابت، اسهال، ایدز، سرطان ریه، عفونت دستگاه تنفسی تحتانی، بیماری مزمن انسدادی ریه، سکته مغزی و… است.
به گزارش ایران اکونومیست، تیرماه امسال معاون درمان وزارت بهداشت گفت: طی سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۳ وضعیت مرگ و میرها تفاوت عمده ای نسبت به قبل داشته و مرگ و میرها در ایران از ۴۰ سال اول زندگی به ۴۰ سال دوم منتقل شده است. این نشان میدهد که تاکنون در پیشگیری از مرگهای زودرس موفق عمل شده است با این که هنوز هم در کشور سکته قلبی با میزان 7/13درصد اولین علت مرگ و میر است و به نسبت بیماریهای مغزی با 33/9 درصد و حوادث ترافیکی با 37/۷ درصد دومین و سومین علت مرگ و میر در کشور محسوب می شود. این در حالی است که بیش از سه چهارم مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی در کشورهایی با درآمد پایین یا متوسط رخ میدهد و ۵۴ درصد از مرگ و میرهای منطقه مدیترانه شرقی مربوط به بیماریهای غیرواگیر است.محمد حسین قربانی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره وضعیت کلی مرگ و میر در کشور چنین می گوید:در دهه ۹۰ با توجه به عملکردها در حوزه ارتقای شاخصهای سلامت امید به زندگی در کشور افزایش یافت و هم اکنون متوسط امید به زندگی به ۷۰ تا ۷۵ سالگی رسیده است. این در حالی است که در دهه ۶۰ و۷۰ سن امید به زندگی ۶۵ سال اعلام شده بود. این موضوع نشان میدهد که در کشور شاخصهای پیشگیری با عملکردهای قابل قبولی انجام شده است. با توجه به تنوع و ارتقای فرهنگ عمومی مردم در زمینه پیشگیری و مراجعه به مراکز درمانی و ارتقای آگاهی مردم و فعالیتهای رسانهها، ایران در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه در زمینه بهداشت، سلامت و درمان از رتبه مناسبی برخوردار شده است. در کشور ما با کاهش مرگ و میر نوزادان میتوان گفت که شاخصهای سلامت مورد توجه اساسی قرار گرفته است. با ارتقای شاخصهای درمان و استفاده از دستگاههایهایتک و داروهای مصرف کننده برای درمان بیماریها به میزان قابل توجهی امید به زندگی در کشور ارتقا یافته است، اما باید حوزه سلامت در مرحله پیشگیری همچنان به تلاشهای خود ادامه دهد. با توجه به این که جمعیت کشور در مرحله فرصت طلایی است و در آینده تعداد زیادی از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل میدهند میتوان در این زمینه قوانین مناسبی تدوین کرد. در ضمن مبنای توجه و ارتقای سلامت جامعه توجه به پزشک خانواده است.
چالش بیماری های نوظهور
بر اساس نظر کارشناسان بیشتر بیماریهای مهلک و نوظهور از حیوانات به انسان منتقل میشود. این انتقال از طریق زندگی و نزدیکی بیش از حد به حیوانات یا تنوع طلبی در تغذیه صورت میگیرد. در سالهای گذشته بیماریهایی همچون ابولا، ایدز و انواع آنفلوآنزا به یکی از چالشهای اصلی بهداشت در جهان تبدیل شده بود.
پیشگیری برای مقابله با بیماریها
در شرایط کنونی به دلیل صنعتی شدن زندگی انسانها و رعایت نکردن اصول زیست محیطی، آلودگی آبهای زیرزمینی و ورود ذرات معلق در هوا، استفاده نکردن از سوختهای استاندارد و به کارگیری خودروهای غیر استاندارد در ایران و وجود محصولات تراریخته، تهدیدهایی برای نسلهای آینده وجود دارد. در واقع، زندگی ماشینی، نداشتن تحرک و بی توجهی به ورزش به شکل روزانه مولفههایی است که باعث بروز مشکلات فراوان برای سلامت شهروندان میشود. در این دوره زمانی شاهد بروز بیماریهای نوظهور، جهش ژنتیک و انواع سرطانها هستیم. در این شرایط با استفاده از رژیم غذایی مناسب، ورزش، توجه به پیشگیری و… میتوان از بروز بسیاری از بیماریها جلوگیری کرد.بهطور کلی چهار عامل اصلی در بروز سوء تغذیه نقش دارد که عبارت است از: فقر، نبود موادغذایی در محل، ناآگاهیهای تغذیهای و ابتلا به بیماریها.
ماجرای ویروس های جدید چیست؟
رمضانی-هر چند سال یک بار، درباره پیدایش یک ویروس یا باکتری جدید خبرهای تازه ای دریافت می کنیم.پاتوژن های خطرناکی که کم کم ناپدید شده اند، به صورت دوره ای و ناگهانی می توانند تعداد زیادی ازافراد را آلوده کنند. این شیوع به عنوان بیماری های عفونی نوظهور تلقی می شود. برخی از بیماری ها، از هیچ جایی نشأت نگرفته اند و عامل ایجاد کننده آن ها را به عنوان پاتوژن های جدید می شناسیم. این پاتوژن ها می تواند ویروس جهانی ابولا باشد.
- خبردونی
- پربازدید ترین
- نظرات
- نیاز مبرم به حمایت خیرین برای تکمیل پروژه های درمانی گلپایگان
- درختان گلپایگان شناسنامه دار میشوند
- افتتاحییه بخش جراحی مغزو اعصاب و شیمی درمانی بیمارستان امام حسین علیه السلام گلپایگان/اعتباری :افتتاح بخش شیمی درمانی در گلپایگان: تأمین داروهای بیماران با همکاری خیرین
- مدیرکل راهداری اصفهان از پروژه های ایمنی در گلپایگان بازدید کرد/ ارتقای ایمنی جادهها در اولویت است .
- برگزاری جلسه گرامیداشت یوم الله دهه فجر در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان گلپایگان
- جلسه فرماندار گلپایگان با مدیرکل برق منطقهای اصفهان
- برگزاری جلسه بررسی روند اجرای پروژه های عمرانی
- نگاهی به اهداف بودجه1404 شهرداری گلپایگان
- برگزاری جلسه دیدار مردمی شهردار گلپایگان
- گسترش وفاداری و اعتماد در جامعه توسط اصناف محقق میشود.
- تجلیل از برگزیدگان برتر و ملی بخش کشاورزی/شرکت سهامی زراعی گلپایگان، برگزیده ملی
- برگزاری جلسات کمیتههای تخصصی بزرگداشت دهه فجر در شهرستان گلپایگان
- آیین تجلیل وتقدیراز شورای آموزش وپرورش شهرستان گلپایگان
- برگزاری جلسه ستاد اقامه نماز شهرستان گلپایگان
- تمرکز زدایی و رفع تبعیض در مکانیابی پروژه های شهری مورد توجه قرار گیرد.
- نقش رسانه ها در توسعه شهرستان ها پررنگ تر از همیشه است.
- برگزاری نخستین جلسه کارگروه شهرستانهای خانه مطبوعات و خبرنگاران استان اصفهان
- همایش ورزشهای پهلوانی وزورخانه ای در گلپایگان / مرام پهلوانی در فرهنگ ایرانی ملموس و جدایی ناپذیر است .
- جشنواره فراگیری نخستین واژه آب در گلشهر
- آیین افتتاحیه استیج خانه کشتی امام علی(ع)شهرستان گلپایگان
- پیگیری دانشگاه فرهنگیان شهرستان گلپایگان
- اقدامات روزانه و گسترده به منظور حفظ و نگهداری از فضاهای سبز شهری
- استمرار عملیات خط کشی معابر شهر گلپایگان
- برگزاری نشست کنترل وضعیت پروژههای مشارکتی شهرداری گلپایگان
- شهردار گلپایگان: پرونده های در جریان تا حصول نتیجه پیگیری گردد.
- انتقال سنگنوشتههای تاریخی گلپایگان به مجموعههای حفاظتی
- بازدید سرزده شهردار گلپایگان از ادارات شهرداری
- سهم 70میلیارد تومانی آسفالت معابر از بودجه سال1403 شهرداری گلپایگان
- بازدید شبانه فرماندار گلپایگان از جادهها و پایگاههای هلال احمر در پی بارش نزولات آسمانی
- اصفهان آماده روابط تجاری و گردشگری با اقلیم کردستان عراق است