استفاده از مرغ سایز با کاهش بیماری و ریسک خطرات کمتری همراه است
به گزارش بیان گلپایگان، حیدر علی گل محمدی ریاست اداره کشاورزی شهرستان گلپایگان در نشست خبری با اصحاب رسانه که به منظور معرفی و فرهنگ سازی جهت مصرف مرغ سایز برگزار گردید اظهار داشت: اگر مردم از مزایای مرغ سایز مطلع باشند هرگز مرغ چاق استفاده نخواهند کرد.
وی با بیان اینکه مرغ سایز احتمال بیماری و ریسک خطرات کمتری را دارا می باشد افزود: درمرغ های سنگین احتمال بیماری و استفاده از آنتی بیوتیک های بیشتری وجود دارد.
وی مزایای مرغ سایز را کاهش بیماریهای طیور؛کاهش دوره تولید از ۴۵الی۵۰ روز به ۳۸روز، افزایش ضریب تولید در طول دوره مفید پرورش ؛ بهبود شاخص اقتصادی بهره وری ، رونق سایر حلقه های تولید با افزایش دفعات جوجه ریزی در سال، افزایش گوشت تولیدی؛ افزایش کیفیت گوشت مرغ تولید شده و کاهش هزینه تولید برای مرغداران و تولید کنندگان گوشت مرغ عنوان نمود و افزود: با اجرای این طرح صادرات به خارج از کشور صورت خواهد گرفت.
وی اذعان داشت: آغاز دوره بازدید و نظارت از طرح تولید و توزیع مرغ سایز در سراسر کشور از اول آذر ماه اجرایی خواهد شد.
دکتر مسعود غفاری رئیس اداره دامپزشکی گلپایگان نیز در ادامه این نشست ابراز داشت: باتدابیر وزارت جهادکشاورزی میزان سالن های تولیدی به حدی رسیده که می توانیم حجم زیادی ازتولیدات را صادرکنیم.
وی اذعان داشت: طرح مرغ سایز براساس میانگین وزن کشتار از 1800 تا 2200 کیلوگرم باید باشد.
وی افزود: مصرف مرغ سایز ضایعات کمتری داشته و برای مصرف کننده سوددهی بیشتری خواهد داشت.
غفاری بابیان اینکه گلپایگان به عنوان یکی از شهرستانهای غرب استان که زمینه تولید مرغ و کشتارگاه صنعتی را دارا می باشد ابراز داشت: میزان تولید مرغ سایز درهردوره 1میلیون و350هزار قطعه خواهد بود که هردوره تولیدی سه ماهه خواهد بود.
وی افزود: مصرف مرغ سایز ضایعات کمتری داشته و برای مصرف کننده سوددهی بیشتری دارد.
وی بابیان اینکه با کاهش وزن مرغ سایز، تولید ۲۰ درصد رشد خواهد کرد افزود: تولید مرغ سایز باعث اشتغالزایی وحذف دلالان خواهد شد
درادامه نشست علی ابراهیمی مدیرعامل تعاونی مرغداران گلپایگان ابراز داشت: اجرای این طرح ازدیرباز یکی از درخواستهای مرغداران وخانوارها بوده است.
وی با بیان اینکه شرکت تعاونی مرغداران گلپایگان ازسال 1355رسمیت پیدا کرده افزود: تعداد اعضای این تعاونی 80 نفر می باشند ،و 80 واحد مرغداری وبهره بردار در آن مشغول کارهستند.
ابراهیمی تصریح کرد: درحال حاضر در کمتراز 10واحد سالن ها مرغ پرورش داده می شود و بقیه واحدها یا بصورت دوره ای تعطیل شده یامنتظرجوجه ریزی هستند.
وی افزود: ظرفیت مرغداری 1میلیون و 400 هزار قطعه دریک دوره 3ماهه می باشد و مرغداری درحال حاضر با وضعیت مازاد تولید روبروشده وکاهش قیمت احساس می شود.
وی اظهار داشت: افزایش وزن عأمل تخریب کننده برای مرغداربوده واز نظر اقتصادی نوسانات زیادی در قیمت مرغ وجو د داشته است .
وی یادآور شد: کاهش قیمت ضربه شدیدی زده، و تعدادی ازمرغداری ها تعطیل یا تغییرکاربری داده اند.
ابراهیمی صادرات را از اهداف مهم این طرح دانست.
خبرنگار: مریم محمدی
عکس:مهری طالاری