امروز : یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۵/۰۸/۰۹
کد خبر : 84508
چاپ خبر :

هنگام دروغ گفتن چه اتفاقی در مغز رخ می‌دهد؟

نتایج یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که هرچه انسان تمرین بیشتری برای دروغ گویی داشته باشد، انجام این کار هر بار نسبت به دفعه قبل برایش آسان تر می‌شود.

androidonlinenewsimage-10

به گزارش بیان گلپایگان، نتایج یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که هرچه انسان تمرین بیشتری برای دروغ گویی داشته باشد، انجام این کار هر بار نسبت به دفعه قبل برایش آسان تر می‌شود.
محققان در کالج دانشگاهی لندن و دانشگاه دوک در جدیدترین مقاله خود در زمینه دروغ گویی، نشان داده‌اند که تکرار دروغ‌های کوچک، احساسات منفی در ارتباط با دروغ گفتن را تضعیف کرده و همین امر منجر به دروغ‌های بزرگتر می‌شود.
محققان این پژوهش طی انجام یک آزمایش از مغز ۸۰ شرکت کننده، اسکن FMRI تهیه کردند.
این اسکن زمانی انجام شد که این شرکت کنندگان مشغول انجام کارهای مختلف بودند.
این دانشمندان با تمرکز توجه خود بر آمیگدال، که با احساسات، رفتار عاطفی و انگیزه ارتباط دارد، کشف کردند زمانی که افراد برای حفظ منافع خود دروغ می‌گویند، فعالیت آمیگدال کمتر می‌شود.
به عبارت دیگر، هر چه دروغگویی در افراد بیشتر باشد، احساس تردید در مورد گفتن دروغ در آنها بیشتر از بین می رود وتکرار اعمال منفی از احساس پشیمانی و احساس گناه می‌کاهد.
اما چیزی که بسیار هیجان انگیز و شگفتی آور است، مسئله‌ای است که محققان درباره صداقت کشف کرده اند.
سال گذشته محققان آزمایش شبیه آزمایش بالا را انجام دادند اما به جای اسکن مغز افراد، از آنها گروهی از سوالات مختلف در مورد شخصیت، شغل، تحصیلات و حتی ضریب هوشی آنها پرسیده شد و نتایج پژوهش نشان داد که هرچه صداقت افراد بیشتر باشد، آنها از هوش بیشتری برخوردار هستند.
دلیل این امر این است که افراد باهوش دارای قدرت تجزیه و تحلیل بیشتری بوده و آینده دروغگویی را در ذهن خود مورد بررسی قرار می‌دهند و نسبت به دیگران بیشتر قادرند تا پیامدهای منفی بالقوه دروغ گفتن را در نظر بگیرند.
به گفته داستایوفسکی نویسنده روسی:”هیچ چیز در این جهان سخت تر از گفتن حقیقت نیست”.

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات

دیدگاه شما

تبلیغات