امروز : دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۵/۰۸/۰۵
کد خبر : 84079
چاپ خبر :

راز درمان سرطان در اعماق دریا

موجودات دریایی منبع گسـترده ای جهت تأمین مواد غذایی و دارویی هستند تولیـد فرآورده های بیولوژیک و منابع غذایی جدید از آنها می توانـد تأثیر مهمـی در رفع نیازهای امروز داشته باشد.

%d8%af%d8%b1%db%8c%d8%a7-%d9%88-%d8%a7%d9%82%db%8c%d8%a7%d9%86%d9%88%d8%b3

به گزارش بیان گلپایگان، شرایط ویژه حوزه های آبی ایران از کرانه های شمالی تا جنوبی کشور، فرصتهای مطلوب تولید و بهره برداری از منابع آبزی را برای ما فراهم کرده است.

در شمال کشور، دریای خزر با درجه شوری پائین، وجود دمای مناسب، اکسیژن کافی و جریانات دریایی بالا، زمینه را برای تولید گونه های آبزی مخصوصا در اعماق زیر یک صد متر فراهم کرده است. همچنین در جنوب کشور، موضوع آبزی پروری و مزیت های بالای آن برای بهره برداری از اهمیت زیادی برخوردار است.
اما نکته مهم این است که از این منبع خدادادی در راستای اشتغال و توسعه کسب و کار بر مبنای دانش به خوبی بهره ببریم.
فرآوری و تولید محصولات متنوع و با ارزش افزوده فرآیندی است که در آن گروه های مختلفی از قبیل بهره برداران، صاحبان صنایع، مراکز علمی و دانشگاهی، صادر کنندگان، واردکنندگان و دستگاه های نظارتی مشارکت دارند. بدون شک انجام فعالیت های سالم، پویا و متناسب با شرایط اجتماعی، اقتصادی در حوزه شیلات نیز بدون ایجاد هماهنگی بین کلیه دست اندرکاران و بکارگیری دانش و فناوری های روز میسر نخواهد بود.
لذا وجود مرکزی که بتواند ضمن ایجاد هماهنگی بین کلیه دست اندرکاران بخش فرآوری آبزیان، زمینه انتقال دانش و استفاده از فناوری های نوین را نیز در این حوزه فراهم کند، ضروری است. از این رو کانون هماهنگی دانش و صنعت شیلات و آبزی پروری برای انجام چنین رسالت مهمی با حضور نمایندگان بخش های مختلف در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاسیس شده است.
کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار شیلات و آبزی پروری به عنوان دومین کانون در راستای بکارگیری دانش مراکز علمی، دانشگاهها و شرکت های دانش بنیان و ارتباط آن با صنعت و بازار در این معاونت ایجاد شده تا به واسطه آن پیشرفت صنعت آبزیان رقم زده شود.

افزایش سهم آبزیان در سبد غذایی مردم
دکتر عباسعلی مطلبی، رئیس کانون هماهنگی دانش و صنعت شیلات و آبزی پروری در گفتگو با خبرنگار مهر درباه فعالیتها و برنامه های این کانون اظهار داشت: بخش شیلات، یکی از زیر بخش های بسیار مهم و اثر گذار در اقتصاد کشاورزی تلقی می شود و می تواند بخشی از اشتغال کشور را به خود اختصاص دهد.
مشاور سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی با تاکید بر اینکه سهم مصرف آبزیان در سبد غذایی مردم افزایش یافته است، عنوان کرد: به همین دلیل نیاز است که با بکارگیری تکنولوژی از پتانسیل های بالقوه در صنعت آبزیان بهره برداری لازم را انجام دهیم.
وی افزود: برای استفاده از ظرفیت دریا، پرورشی کردن گونه های دریایی همانند ماهی های خاویاری، ماهی سفید و ماهی شانک، هامور و … نیاز است؛ از این رو ضروری است که علم به دریچه صنعت آبزیان وارد شود تا بتوانیم شاهد پیشرفت چنین حوزه ای باشیم زیرا آبزیان ارزش اقتصادی بالایی دارند.
وی افزود: ماموریت ما در کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار این است که بتوانیم یک پل ارتباطی بین صنعت، دانشگاه، پژوهش و فناوری محققان کشور ایجاد کنیم.
استاد تمام بهداشت و مواد غذایی دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات با بیان اینکه این کانون ها به نوعی نقش هدایتی و نظارتی دارند، اظهار داشت: صنعت آبزیان برای کشور ما مزیت نسبی دارد.

ضرورت گام برداشتن در صادرات محصولات در حوزه آبزیان
مطلبی خاطرنشان کرد: ما قادر هستیم در شرایط پرورش دام و آبزی پروری در حوزه صدور محصولات، وضعیت بهتری را برای کشور رقم بزنیم؛ به طوریکه آبزیان را به صورت خام صادر نکنیم و به تولید محصولات با دانش فنی داخلی بپردازیم. ما در صادرات محصولات شیلاتی پیشگام بوده ایم زیرا استانداردهایی که در این حوزه تدوین شده اند مطابق با استانداردهای اتحادیه اروپا است به همین دلیل هیات های خارجی از جمله اروپایی ها عمدتا از بخش های شیلات ایران استقبال می کنند و این موضوع می تواند یک مزیت برای کشور باشد.
وی گفت: در حال حاضر، فرانسوی ها در زمینه پرورش ماهی در قشم سرمایه گذاری کرده اند؛ همچنین تایلندی ها روی برخی آبزیان همچون خیار دریایی ایران تمرکز دارند که این نشان از مزیت بالایی اقتصادی کشور در حوزه آبزیان است.

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات

دیدگاه شما

تبلیغات