یارانه سفر؛ طرحی که جدی گرفته نمیشود
به گزارش بیان نیوز، استان سیستان و بلوچستان و مسیر زاهدان، زابل، چابهار و تهران به عنوان نخستین مقصد جدید به گردشگران داخلی ارائه میشود.
وعده بسته اعتباری سفر به٧مقصد کمتر شناخته شده سازو کار مشخصی ندارد و برخی از متولیان گردشگری تابستان را علت تاخیر در اجرای این تورها می دانند.
مسعود سلطانیفر رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و معاون رئیس جمهور اردیبهشت ماه در جلسهای که با حضور اعضای هیات مدیره جامعه تورگردانان ایران برگزارشد، از اجرای برنامه ای برای سفر ارزان به مقاصد کمترشناخته شده خبر داد و گفت: در آینده نزدیک یارانه سفر به مقاصد جدید داخلی اختصاص داده می شود. استان سیستان و بلوچستان و مسیر زاهدان، زابل، چابهار و تهران به عنوان نخستین مقصد جدید به گردشگران داخلی ارائه میشود و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، یکسوم هزینه سفر به این مقاصد را در سال ۹۵ میپردازد.
پس از آن مسئولان مرتبط با اجرای این طرح هر کدام بخشی از جزئیات این طرح را اعلام کردند و در نهایت مشخص شد که منظور رئیس سازمان میراث فرهنگی از مقاصد جدیدو کمتر شناخته شده ای که قرار است برای سفر به آنها یارانه سفر داده شود، استانهای کرمان، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، کردستان، خراسان جنوبی، لرستان و هرمزگان است.
اما جزئیات بیشتری از اینکه مردم چطور به این تورهای ارزان قیمت دسترسی داشته باشند و کدام آژانسها قرار است این تورها را برگزار کنند منتشر نشد. تا اینکه سلطانی فر گفت: تا کنون سه استان این کار را شروع کردهاند و بقیه استانها با توجه به شرایط آب و هوایی خود در حال برنامهریزی برای انجام سفرهای ارزان هستند. بنابراین در قالب یک کانون، هماهنگی گردشگری سفر ارزان در دستور کار قرار گرفته و دست اندرکاران گردشگری باید به کمک ما بیایند و یک همگرایی وجود داشته باشد. به نظرم اگر کمی هم ایرلاینها در زمینه نرخ بلیت هواپیما کوتاه بیایند میتوانیم این سفرها را اجرایی کنیم.
امیدواری رئیس سازمان میراث فرهنگی برای اجرایی شدن این تورها در صورت همکاری بخش خصوصی و ایرلاین ها نشان می داد که اگرچه وی خبر از طرحی داده بود که کارشناسان گردشگری اعلام می کردند که موجب رونق سفر به استانهای کمتر شناخته شده می شود، اما وقتی چندین ماه از وعده او گذشت و اجرایی شدن این طرح را مشاهده نکردند، از اجرای طرح نا امید شدند.
علی عبدالهی یکی از این کارشناسان در حوزه صنعت گردشگری و تورهای داخلی به مهر گفت: این طرح و ایده اگرچه خیلی خوب بود اما در سالهای گذشته هم مسئولان دیگر این سازمان خبر از سفرهای ارزان قیمت می دادند اما هیچ وقت اجرایی نشد. درحالی که می شد مردم را با این تورها به سمت گردشگری داخلی و سفر به استانهایی که کمتر گردشگران ایرانی به آنجا می روند هدایت کرد به خصوص در پیک سفر به جای اینکه مقصد، تنها شمال کشور باشد می شد مردم را با این تورها ترغیب به سفر کرد.
وی ادامه داد: اما هیچ جزئیاتی از آن مشخص نشده است یعنی حتی نگفتند که یک تهرانی باید به چه آژانسی مراجعه کرده و از آن تور بخرد یا حتی قرار است یارانه سفر به چه نوع سفرهایی داده شود. سفرهای دو روزه، یک روزه با اقامت در هتل ۵ ستاره یا هتل دو ستاره؟ همین بلاتکلیفی موجب می شود که آژانسها هم در اجرای این تور سرگردان بمانند. از سوی دیگر این ریسک را نمی پذیرند که تور را برگزار کرده و بعد یارانه را از سازمان میراث فرهنگی بگیرند.
برگزاری و یا اجرای چنین تورهایی در ادارات کل میراث فرهنگی استانها چندان جدی گرفته نشد شاید به این علت که ساز و کاری برای آنها هنوز تعیین نشده و اگر هم در استانی به صورت محدود اجرا شد تنها برای رفع تکلیف بوده است. با این وجود مشتاق گوهری مدیرکل میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان از وجود یک شرکت گردشگری و یک آژانس مسافرتی خبر می دهد که در این حوزه قرار است کار کنند او به خبرنگار مهر گفت: فصل سفر این استان تابستان نیست ما با بخش خصوصی صحبت کرده ایم تا این تورها را در فصل نوروز برگزار کنیم برای این منظور یک سوم هزینه سفر افراد را تامین می کنیم و برای سقف هزار نفر سهمیه گرفتیم تا بتوانیم خدمات بدهیم .
اما مدیر آژانس مسافرتی در همین باره گفت: به ما اعلام کردند که پکیج آماده کنید ما هم به استان دادیم قرار بود قراردادی با سازمان در این باره ببندیم اما فعلا خبری نیست. این یک طرحی است که اگر اجرا شود برای استان بسیار خوب است اما هنوز تعریفی برای آن ندارند.
در استان کرمان آنطور که وفایی مدیرکل میراث فرهنگی استان گفت این تورها توسط چند استان اجرا خواهد شد اما در فصل سفر. چون تابستان زمان سفر به این استان نیست ولی با این حال چند تور برای مدت دو و سه روزه در هتلهای چهار ستاره و غیره برگزار شد و بخشی از هزینه آن در قالب بسته سفر تا ۵٠ درصد کاهش داشت.
این تورها در استان کرمانشاه هنوز اجرا نمی شود . بالایی مدیرکل این استان در این باره به خبرنگار مهر گفت: دفاتر مسافرتی متاسفانه تا الان نتوانسته اند توری طراحی کنند البته این طرح به تازگی به ما ابلاغ شده است با برخی از موسسات گردشگری در حال مذاکره هستیم تا وقتی مسافران به مراکز گردشگری می روند تخفیف بگیرند.
بررسی وضعیت برپایی این تورها در استانهایی که اعلام شد بسته سفر ارزان برای آنها طراحی می شود نشان می دهد که برخی از استانهای جنوبی از این ٧ استان اکنون اگرچه فصل تابستان را که زمان سفر به این استانها نیست پشت سر گذاشته اند اما اکنون که یک ماه از فصل پاییز نیز گذشته هنوز اقدام جدی در این حوزه نشده با این وجود امیدواری برای اجرای این تورها در چنین استانهایی وجود دارد اگر این طرح ساز و کار مشخصی داشته باشد چراکه هنوز استانها در این باره توجیه نیستند و نمی دانند که چطور قرار است این تورها برپا شود و با چه کیفیتی در چند روز و با چه خدماتی.
حتی در این باره نه سایتی وجود دارد و نه راه اطلاع رسانی دیگری که مسافران حداقل از تهران بدانند برای انجام این سفرها به کدام آژانسها باید مراجعه کنند معمولا تماس افراد با دفاتر اداره های کل استانی نیز به پاسخ دقیقی منجر نمی شود.
منبع:مهر