امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۵/۰۷/۲۹
کد خبر : 82843
چاپ خبر :

کدام کشورها قد کوتاه ترین افراد را دارند؟

در این مقاله با کشورهایی آشنا خواهیم شد که علاوه بر عوامل وراثت و ژنتیکی، سوء تغذیه موجب کوتاه قد شدن مردم آن شده است.

androidonlinenewsimage-21

به گزارش بیان گلپایگان، در این مقاله با کشورهایی آشنا خواهیم شد که علاوه بر عوامل وراثت و ژنتیکی، سوء تغذیه موجب کوتاه قد شدن مردم آن شده است. در این مقاله، منظور ما از متوسط قد، به معنی متوسط قدی افراد بزرگسال یک جامعه، شامل هر دو جنس زن و مرد است که طی بررسی‌ها و تحقیقات گسترده به دست آمده است. در کشورهایی که در این فهرست حضور دارند، متوسط قدی مردان، کوتاه‌تر از قد استاندارد دیگر مردان بزرگسال جهان است. استاندارد دقیقی برای قد کوتاه وجود ندارد اما در کشورهای توسعه یافته، مردی که کوتاه‌تر از ۱۶۲ سانتی‌متر و زنی که کوتاه‌تر از ۱۴۹ سانتی‌متر باشد، «قد کوتاه» تلقی می‌شود.
با این حال، از آنجایی که قد بلند بودن در اروپا تبدیل به یک هنجار و عادت شده است، مردانی که قدشان از ۱۷۰ سانتی‌متر و زنانی که قدشان از ۱۵۷ سانتی‌متر کوتاه‌تر باشد، قد کوتاه تلقی می‌شوند. علت اصلی کوتاه بودن قد کودکان و جوانان، تغذیه نادرست آنان است. این عارضه در بزرگسالان، ریشه در بیماری‌های خاص دارد. اگرچه کوتاهیِ قد، ارتباط مستقیمی با ژنتیک فرد و عدم رشد صحیح هورمون رشد او دارد، اما عوامل محیطی و فرهنگی نیز نقش بسیار مهمی در این خصوص ایفا می‌کنند. در ادامه با ۱۰ کشور جهان که متوسط قدی زنان و مردان آن کوتاه است، آشنا خواهیم شد.

۱۰. نیجریه (متوسط قدی مردان و زنان: ۱۶۱ سانتی‌متر)
متوسط قدی زنان و مردان نیجریه ۱۶۱ سانتی‌متر است که دولت این کشور را بر آن داشته تا اقداماتی برای بهبود وضعیت قدی مردم انجام دهد. مردم ناحیه‌ی «ساحل» کشور نیجریه شدیدا از سوءتغذیه رنج می‌برند که از رشد کودکان ساکن این منطقه جلوگیری کرده است. طبق آمار و ارقام منتشر شده، تقریبا ۱٫۱ میلیون نفر از کودکان نیجریه‌ای دچار سوءتغذیه هستند که عمده دلیل آن، آب و هوای خشک این کشور قلمداد می‌شود. سازمان یونیسف، همواره وضعیت نیجریه را تحت نظر دارد اما گروهک‌ها و فرقه‌های تندرو به ویژه در مرزهای شمالی کشور، روند کار این سازمان را تحت تأثیر خود قرار داده‌اند. عوامل محیطی مانند نبود آب سالم و شرایط غیر بهداشتی نیز موجب وخامت اوضاع شده است. تحقیقات و مطالعات نشان می‌دهند، کسانی که به مناطق امن‌تر و تمیزتر منتقل می‌شوند و مانند مردم آن مکان تغذیه می کنند، در نهایت به شرایط جسمانی و رشدی خوبی می‌رسند. این موضوع، گواهی بر اهمیت بالای بهداشت و رشد صحیح بدن در شرایط مناسب تغذیه‌ای است.

۹. عراق (متوسط قدی مردان و زنان: ۱۶۰ سانتی‌متر)
عراقی‌ها همواره در تلاش هستند تا متوسط قدی زنان و مردان خود را بهبود بخشیده و به بالای ۱۶۰ سانتی‌متر برسانند. بر اساس پژوهشی که اخیرا در نروژ صورت گرفته، پس از وقوع جنگ عراق و آمریکا در سال ۲۰۰۳، میزان سوء تغذیه‌ی مردم این کشور تا ۷ درصد افزایش یافته که می‌توان آن را با کشورهای آفریقای سیاه مقایسه کرد. عراق که زمانی کشوری پر رونق محسوب می‌شد، تبدیل به یک کشور جهان سومی شده و ۴۰۰٫۰۰۰ کودک ساکن آن در معرض سوء تغذیه و انواع بیماری‌های مختلف قرار گرفتند. در حال حاضر، تقریبا ۶٫۵ میلیون عراقی از غذای جیره‌بندی شده تغذیه می‌کنند؛ مردم عراق نیاز مبرم به داروهای خاص دارند که در بیشتر مواقع، جیره‌ی غذایی خود را با آن معاوضه می‌کنند. با وجود جنگ‌ها و ناآرامی‌های داخلی که در این کشور ادامه دارد، هنجارهای فرهنگی به کلی به باد فراموشی سپرده شده و محیط مناسب برای بزرگ کردن کودکان و استحکام گره‌ی خویشاوندی نیز از بین رفته است. وزن کودکان عراقی ۵ کیلوگرم کمتر از میزان استاندارد است و بیشترشان در پی شرایط ناسالم بهداشتی، مبتلا به بیماری‌های روده‌ای شده‌اند.

۸. مالزی (متوسط قدی مردان و زنان: ۱۵۹ سانتی‌متر)
متوسط قدی مردان و زنان اهل مالزی در حدود ۱۵۹ سانتی‌متر است که عمدتا با سوء تغذیه در ارتباط است. تحقیقات نشان می‌دهد که ۱۲٫۵ درصد از کودکان این کشور از کم‌وزنی و لاغری رنج می‌برند و قد ۴۰۰٫۰۰۰ نفر از آنان نیز کوتاه‌تر از میزان استاندارد است. این آمار ارقام تا حدودی نشان دهنده‌ی کوتاهی قد بزرگسالان مالزیایی نیز است. عوامل محیطی مانند بهداشت ناکافی، بیماری‌های مختلف، نبود آب سالم، نبود مسکن مناسب و کمبود غذا، همگی در کوتاه بودن متوسط قدی مردم مالزی دخیل هستند. نکته‌ی ناراحت کننده این است که خانواده‌های زیادی در مالزی، زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

۷. ویتنام (متوسط قدی مردان و زنان: ۱۵۸٫۵ سانتی‌متر)
متوسط قدی مردان و زنان ویتنامی در حدود ۱۵۸٫۵ سانتی‌متر است. مردم این کشور مدت‌ها است که در پی افزایش قد خود هستند. اگرچه ویتنام در این زمینه تا حدودی موفق بوده است اما مشکل سوء تغذیه، کماکان در کشور وجود دارد. میزان پراکندگی جمعیت به ویژه در نواحی دورافتاده‌ی کوهستانی این کشور، از جمله مشکلات پیش روی ویتنام است. سازمان «صندوق کودکان ویتنام» اقداماتی مانند توزیع شیر برای کودکان، در مکان‌های یاد شده انجام داده است که ممکن است به بهبود شرایط رشدی آنان منجر شود. دولت نیز تمهیدات ویژه‌ای برای افزایش متوسط قدی و سلامت همگانی مردم خود اندیشیده است.

۶. هند (متوسط قدی مردان و زنان: ۱۵۸ سانتی‌متر)
متوسط قدی زنان و مردان هندی ۱۵۸ سانتی‌متر است. این کشور گام‌هایی برای حل این مشکل و افزایش نسبی قد مردم برداشته است. در هند، مشکلات محیطی و فرهنگی، اغلب تأثیر بدی بر سلامت کودکان می‌گذارد که خود به سوء تغذیه‌ی آنان منجر می‌شود. طبق آخرین مطالعات انجام شده، تقریبا ۴۳٫۵ درصد از کودکان هندی دچار کم‌وزنی بوده و قد ۴۷٫۹ درصد از آنان نیز کوتاه‌تر از میزان استاندارد است. علی‌رغم وجود چنین آمار و ارقامی، بسیاری از کودکان هندی به دلیل شرایط بهتر بهداشتی نسبت به دیگر کشورهای در حال توسعه، از وضعیت جسمانی مناسب‌تری برخوردار هستند. در بیشتر موارد، مشاهده شده است که مادران بارداری که مبتلا به سوء تغذیه هستند، این بیماری را به کودکان خود نیز منتقل می‌کنند.

۵. پرو (متوسط قدی مردان و زنان: ۱۵۷٫۵ سانتی‌متر)
پرو، کوتاه‌قدترین کشور آمریکای جنوبی محسوب می‌شود. متوسط قدی مردان و زنان این کشور ۱۵۷٫۵ سانتی‌متر است. در پرو، بیشتر کودکان مبتلا به سوء تغذیه، ساکن مناطق کوهستانی و جنگلی این کشور هستند. قحطی، بیماری‌های مختلف و مشکلات فرهنگی نیز از جمله عوامل دخیل در کوتاهی قد مردم این کشور است. فقر، کمبود غذا و میزان پایین محصولات کشاورزی نیز در ابتلای کودکان و بزرگسالان پرویی به سوء تغذیه بی‌تأثیر نبوده‌اند. این مشکلات، اغلب موجب جلوگیری از رشد، عدم موفقیت تحصیلی و کاهش بهره‌وری شغلی می‌شود. به دلیل پراکندگی جمعیت و فقر در پرو، امکان ارائه‌ی خدمات درمانی و برنامه‌های تغذیه‌ی کودکان در مدارس، برای همگان میسر نیست.

۴. سریلانکا (متوسط قدی مردان و زنان: ۱۵۶٫۵ سانتی‌متر)
جمعیت زنان و مردان بزرگسال سریلانکا دارای متوسط قدی ۱۵۶٫۵ سانتی‌متر هستند. قد بزرگسالان سریلانکایی معمولا با تغذیه‌ی مناسب دوران کودکی در ارتباط است اما طبق مطالعاتی که اخیرا انجام شده، طی ۱۰ سال گذشته، قد کودکانی که از تغذیه‌ی خوبی برخوردار بوده‌اند، تغییر چندانی نداشته است. عواملی دیگری مانند بیماری‌های دوران کودکی نیز به کوتاهی قد مردم این کشور دامن زده است. عوامل محیطی و فرهنگی مانند کمبود مواد مغذی در غذاهای سنتی سریلانکا نیز در ابتلای کودکان ساکن این کشور به سوء تغذیه مؤثر بوده است. انتخاب نادرست سبد غذایی می‌تواند به چاقی منجر شود؛ به طوری که بدون رساندن مواد مغذی به بدن، فقط با کالری‌های مضر، موجب بروز ضایعه‌ی اضافه وزن می‌شود. ۱۱٫۹ درصد از کودکان خانواده‌های ثروتمند سریلانکایی از سوء تغذیه رنج می‌برند. مادران نیز به نوبه‌ی خود، از جمله عوامل ابتلای کودکان به سوء تغذیه هستند.

۳. فیلیپین (متوسط قدی مردان و زنان: ۱۵۶٫۵ سانتی‌متر)
مردم فیلیپین شدیدا دچار سوء تغذیه هستند که موجب کاهش قد آنان شده است. در حال حاضر، متوسط قدی زنان و مردان این کشور ۱۵۶٫۵ سانتی‌متر است. طبق تحقیقاتی که اخیرا انجام شده، ۱٫۸ میلیون نفر از کودکان فیلیپینی از سوء تغذیه رنج می‌برند که خود می‌تواند به ناهنجاری‌هایی دیگری مانند عدم رشد مناسب و ناتوانی در ادامه‌ی تحصیل منجر شود. این مطالعات نشان می‌دهد که مادران باردار برای به دنیا آوردن کودکان خود و مراقبت از آن‌ها، آمادگی نداشته و از کمبود امکانات رنج می‌برند. نتیجه‌ی این پژوهش‌ها این است که احتمال تکرار همین شرایط برای نسل بعد نیز وجود دارد. البته تمهیداتی برای تغذیه‌ی مناسب کودکان فیلیپینی اندیشیده شده است اما تخصیص اعتبار ناکافی، از پیشرفت این برنامه جلوگیری کرده است.

۲. اندونزی (متوسط قدی مردان و زنان: ۱۵۱ سانتی‌متر)
یکی از کوتاه‌قدترین مردمان آسیایی در اندونزی زندگی می‌کنند. متوسط قدی مردان و زنان ساکن این کشور در حدود ۱۵۱ سانتی‌متر است. این روند در تمامی نسل‌های مردم این کشور ادامه یافته است و اکنون، کودکان اندونزیایی نیز از سوء تغذیه رنج می‌برند. در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، «عدم رشد صحیح» موجب کوتاه شدن قد مردم شده اما بر اساس پژوهش‌های اخیر، رشد کودکان، ارتباط مستقیمی با تغذیه‌ دارد. موفقیت‌های تحصیلی و شغلی نیز وابسته به داشتن تغذیه‌ای مناسب هستند که خود به رشد اقتصادی کشور منجر می‌شود. در حال حاضر، سازمان یونیسف یک برنامه‌ی غذایی برای حل مشکل سوء تغذیه‌ی کودکان اندونزیایی ترتیب داده است.

۱. بولیوی (متوسط قدی مردان و زنان: ۱۵۰٫۵ سانتی‌متر)
مردم بولیوی، به طور کلی، کوتاه‌قدترین انسان‌های روی زمین هستند. متوسط قدی مردان و زنان اهل بولیوی ۱۵۰٫۵ سانتی‌متر است. بولیوی یکی از فقیرترین کشورهای آمریکای جنوبی است که در آن، یک کودک از هر ۳ کودک زیر پنج سال، دچار سوء تغذیه است که خود به کوتاه شدن متوسط قدی آنان منجر می‌شود. در این کشور، دختران بیشتر از پسران در معرض ناهنجاری‌هایی مانند کوتاهی قد هستند که بخشی از آن، ریشه در عوامل ژنتیکی و هورمونی دارد. آماری که از شهرداری شهر لاپاز بولیوی منتشر شده، نشان می‌دهد که قد ۴۲ درصد از نوزادان متولد شده در این شهر، کوتاه‌تر از حد استاندارد است. کانادا، بلژیک و فرانسه وارد عمل شده و اقداماتی برای حل مشکل سوء تغذیه‌ی مردم بولیوی انجام داده‌اند.

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات

دیدگاه شما

تبلیغات