امروز : پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۵/۰۷/۲۶
کد خبر : 81900
چاپ خبر :

یاد خوش سرداران شهید «نورعلی شوشتری» و «رجبعلی محمدزاده»

شهیدان «نورعلی شوشتری» و «رجبعلی محمدزاده»، سرداران شهیدی که نماد و الگوی «وحدت» و «وحدت آفرینی» میان مسلمانان شیعه و اهل سنت بودند و نامشان با نام زیبای شهدای وحدت ماندگار شد

androidonlinenewsimage-26

به گزارش بیان گلپایگان؛ نامشان نه تنها در خراسان رضوی که در جای جای ایران اسلامی پرآوازه است، شهیدان «نورعلی شوشتری» و «رجبعلی محمدزاده»، سرداران شهیدی که نماد و الگوی «وحدت» و «وحدت آفرینی» میان مسلمانان شیعه و اهل سنت بودند و نامشان با نام زیبای شهدای وحدت ماندگار شد. خدمات بی شمار سرداران شهید شوشتری و محمدزاده درحفظ امنیت منطقه سیستان و بلوچستان با همکاری مردمان این خطه از ایران اسلامی، نه تنها موجب اتحاد سران طوایف این منطقه شد بلکه تاثیر بسزایی در رفع دیگر مشکلات مردم این منطقه از جمله مشکلات معیشتی آن ها نیز داشت، و همین صمیمیت، مهربانی، دلسوزی، همدلی و همزبانی آن ها با مردم خونگرم سیستان و بلوچستان بود که با گذشت هفت سال از شهادت آن سرداران و جمعی از یارانشان، همچنان یاد و خاطره شان در ذهن ها زنده است. سرداران رشید اسلام نورعلی شوشتری و رجبعلی محمدزاده در کنار سران برخی از طوایف اهل سنت در 26 مهرماه سال 88، زمانی که قرار بود همایشی در منطقه پیشین شهرستان سرباز با حضور بزرگان شیعه و سران طوایف اهل سنت استان سیستان و بلوچستان برگزار شود تا به اتحاد بیشتر بین طوایف و قبایل بینجامد، به شهادت رسیدند. برخی از بزرگان شیعه و اهل سنت آمده بودند برخی هم در راه که ناگاه…..صدای انفجار مهیبی دل ساکنان منطقه را می لرزاند و شهادت پلی می شود برای سرداران شهید شوشتری و محمدزاده تا با پیکر غرق به خون به ملاقات پروردگار نایل آیند. 7 سال از آن واقعه تلخ می گذرد و هنوز یاد و خاطره آن جهادگری، تواضع و تبسم شهدای وحدت در ذهن ها باقی است… .

امام جمعه اهل سنت بزمان: شهید شوشتری دلسوز محرومان و مستضعفان بود
امام جمعه اهل سنت بزمان در گفت و گو با خراسان رضوی درباره شهید شوشتری می گوید: اخلاق، رفتار و منش شهید شوشتری پیامبر گونه بود. به فقرا توجه خاص داشت، وقتی در جمعی حاضر می شد، با همه افراد حاضر از پیرمرد 70 ساله تا بچه خردسال احوالپرسی می کرد. مولوی «جهانگیری» درباره نحوه آشنایی خود با شهید شوشتری می گوید: من در جلساتی که ایشان با علما و روحانیون سنی و شیعه داشت با این شخصیت ارزنده آشنا شدم. از نوع رفتاری که داشت به انسان می فهماند که چقدر برای مردم محروم و مستضعف دلسوز است. از او درباره اقدامات سردار شهید در تامین امنیت منطقه سوال می کنم و او می گوید: شهید شوشتری با مشارکت گرفتن از افرادی که به خلاف کشیده شده بودند در تامین امنیت منطقه، هم امنیت را در منطقه حاکم کرد و هم برای جوانان شغل ایجاد کرد تا از راه حلال درآمدی برای خود داشته باشند. وی ادامه می دهد: پیش از ایشان منطقه امنیتی نداشت و شرارت بی حد و اندازه در منطقه وجود داشت. از این که آبرو و حیثیتی برای منطقه نمانده بود، احساس بدی داشتیم، جوانان به فروش مواد مخدر مشغول بودند و مشکلات بسیاری وجود داشت. اما شهید شوشتری با تامین امنیت، دید مردم را نسبت به این منطقه تغییر داد.

امام جمعه موقت بزمان: شهید شوشتری دوست نداشت فرقی بین او و یک بسیجی عادی باشد
حجت الاسلام و المسلمین «عبدالمجید جهانگیری»، امام جمعه موقت بزمان هم در گفت و گو با خراسان رضوی درباره شخصیت سردار شهید شوشتری این گونه می گوید: شهید شوشتری با زبان عمل و نه گفتار صرف، اتحاد بین شیعه و سنی را رقم زد. آن شهید با همه مردم چه شیعه و سنی و چه کوچک و بزرگ، به قدری متواضعانه برخورد می کرد و با ضعفا خوش رفتار بود و به مسائل آنها رسیدگی می کرد که به واقع می توان گفت شهید شوشتری فرزند خلف امام خمینی(ره) بود. او با اظهار تاسف از فقدان شهید شوشتری، می گوید: منطقه سیستان و بلوچستان منطقه ای است که محرومیت زیادی کشیده است اما وقتی ما جهاد شهید شوشتری را دیدیم به یاد شهدای جنگ و دفاع مقدس افتادیم که چقدر خالصانه در راه خدا کار می کردند. حجت الاسلام و المسلمین جهانگیری با اشاره به خاطرات خود از همنشینی با شهید شوشتری می گوید: تمام زندگی شهید شوشتری در این منطقه خاطره است چرا که او به قدری ساده زیست بود که دوست نداشت فرقی بین او و یک بسیجی عادی باشد. وقتی فردی او را ملاقات می کرد به قدری با او گرم و صمیمی برخورد می کرد که گویی آن فرد جزو خانواده سردار است. تصورش برای ما و مردم کمی سخت بود که یک فرد نظامی بتواند از نظر معنوی و مردمداری هم موثر واقع شود و اثرگذار باشد.

شکل دهی گروه های بسیج مردمی با حضور اهل سنت
«اکبر گلشن» رئیس شورای شهر بزمان نیز در گفت و گو با ما می گوید: شهید شوشتری را در جلسه ای که با حضور معتمدان و سران طوایف منطقه ایرانشهر با موضوع اشتغالزایی و تامین امنیت برگزار کرده بود، ملاقات کردم. در آن جلسه شهید شوشتری بر شناسایی ظرفیت های منطقه تاکید داشت و من هم با توجه به وجود معادن بسیار در این منطقه عنوان کردم که اگر به این ظرفیت توجه شود، می توان بخشی از معضل بیکاری را در این منطقه از بین برد. شهید شوشتری هم در آن جلسه عنوان کرد که برای تامین امنیت منطقه باید اشتغال پایدار ایجاد کرد. این گفته سردار با ایجاد گروه های مردمی بسیج با حضور اهل سنت محقق شد. وی ادامه می دهد: هم اکنون گروه های بسیج در تامین امنیت منطقه نقش مهمی دارند چرا که معتقد هستند کشور ما مادر ماست و احترام مادر هم واجب است.

همراهی شهید محمدزاده با نیروهای بومی منطقه
«حسنعلی دروکی» همرزم شهید محمدزاده نیز درباره شخصیت شهید محمدزاده که 4 سال از عمر خود را در راه خدمت به مردم محروم سیستان و بلوچستان صرف کرد، می گوید: خصوصیت ویژه ای که شهید محمدزاده داشت، خدمت در مناطق محروم آن هم بدون گذاشتن پیش شرط همراهی دوستانش بود. شاید اگر این مسئولیت به برخی افراد دیگر واگذار می شد شرط می گذاشتند که باید از خراسان چند نفر نیرو او را همراهی کنند اما شهید محمدزاده به تنهایی این خدمت را انتخاب کرد و من هم با اصرار زیاد خودم با ایشان به منطقه سیستان و بلوچستان اعزام شدم. وی درباره اقدامات مهم شهید محمدزاده می گوید: از چند سال قبل قرار بود در این منطقه پادگانی ساخته شود، شهید محمدزاده با به کارگیری نیروهای بومی منطقه و تلاش شبانه روزی پادگانی را که قرار بود در عرض 7 سال ساخته شود، در مدت 3 سال بنا کرد. پادگانی که از لحاظ امنیت، پوشش حفاظتی و پدافند غیرعامل ممتاز شناخته و پیشنهاد شد همانند این پادگان در اهواز هم ساخته شود.
منبع:خراسان

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات

دیدگاه شما

تبلیغات