کشتارگاه صنعتی گلپایگان در سالجاری راه اندازی خواهد شد
به گزارش بیان نیوز، دکتر مسعود غفاری رئیس اداره دامپزشکی شهرستان گلپایگان در نشست خبری با اصحاب رسانه که صبح امروز به مناسبت روز دامپزشکی برگزار گردید اظهار داشت: دامپزشکی شغلی است که بابهداشت عمومی وامنیت غذایی جامعه سر و کاردارد و به خاطر ارتباط تنگاتنگی که بین سازمان دامپزشکی کشور و وزارت بهداشت در عرصه های مختلف همچون بیماری های مشترک و تولید مواد غذایی وجود دارد خیلی ازمشکلات در کشورمان کمتر شده است.
وی ادامه داد: در بسیاری از زمینه ها با پیشگیریها و مراقبت هایی که انجام می گیرد، باعث شده تا مواد غذایی که تحت عنوان مواد پروتئینی و سایر مواد تحت عنوان فراورده های خام دامی که توسط سازمان دامپزشکی کشور کنترل می شود با امنیت بالا در سبد کالای مردم قرارگیرد.
وی با بیان اینکه حفظ سرمایه عظیم دام کشوریکی ازرسالت هایی است که برعهده این سازمان می باشد ابراز داشت: بحث پیشگیری از امراض وکنترل بیماری های جمعیت دامی کشورباعث شده که جلوی خیلی ازخسارت ها وازبین رفتن سرمایه ملی گرفته شود.
غفاری از تب برفکی سال گذشته که میلیاردها ریال خسارت در شهرستان بوجود آورد بعنوان یکی از بیماری های دامی نام برد و افزود: با برآورد خسارت این بیماری می توان متوجه شد که یک بیماری دریک پروسه زمانی کوچک می تواند خسارت و زیان هنگفتی را به بار آورد .
وی خاطرنشان کرد :پیشگیری وکنترل ازامراض دامی با انجام مراقبت ها و پوشش واکسیناسیون یکی از بخش های رسالت شغل دامپزشکی می باشد.
وی با عنوان اینکه شهرستان گلپایگان یکی از شهرهای دام خیز و دام پرورمی باشد بیان داشت: نزدیک به 25هزار راس دام سنگین بصورت سنتی ، 5هزار راس دام صنعتی؛ 120هزار راس دام سبک و 850 راس تک سمی درشهرستان موجود می باشد.
رئیس اداره دامپزشکی گلپایگان با بیان اینکه حدود67 واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت یک میلیون و سیصد هزار قطعه در هر دوره (دوره سه ماهه) در شهرستان وجود دارد تصریح کرد:11 واحد مرغداری تخم گذار با ظرفیت یک میلیون قطعه ،11 واحد مرغداری مادررنگی که تولید جوجه یک روزه رنگی می نماید با ظرفیت 110 هزارقطعه، 6 واحد پرورش پولت تخم گذار با ظرفیت 300هزارقطعه در هردوره و 2 واحد پرورش پولت رنگی با ظرفیت 100هزار قطعه در هر دوره ،درشهرستان مشغول فعالیتند.
وی با اعلام اینکه 40 واحد پرورش ماهیان سردابی و یک مزرعه پرورش تخم چشم زده ماهی با ظرفیت 3میلیون قطعه، در شهرستان وجود دارد ازوجود 16850 کلنی زنبور عسل در شهرستان خبر داد و افزود: 2 باب کشتارگاه دام سنتی با ظرفیت کشتار 200 راس گوسفند و 10 راس گاو و صنعتی با ظرفیت کشتار 500 راس گوسفند و 50 راس گاو در یک شیفت کاری در شهرستان وجود دارد که کشتارگاه صنعتی امسال راه اندازی خواهد شد.
دکتر غفاری بیان داشت: یک کشتارگاه طیور با ظرفیت کشتار 2500 قطعه درساعت ؛ یک کشتارگاه سنتی بلدرچین با ظرفیت کشتار یک تن در روز؛ یک کارگاه بسته بندی گوشت مرغ؛ 2 کارخانه خوراک دام باظرفیت 30تن درروز، 8کارخانه فرآورده های لبنی با ظرفیت حدوداً 400 تن شیردرروز، 2 واحد مجازبسته بندی تخم مرغ و مراکز عرضه ای که در گلپایگان ،گوگد وگلشهر تحت عنوان قصابی ،مرغ فروشی و مراکز عرضه موادپروتئینی می باشند و تحت نظارت ما هستند هم اکنون در شهرستان گلپایگان مشغول فعالیتند.
وی خاطرنشان کرد: با پیشرفتی که گلپایگان در واحدهای پرورش مرغ خصوصاً مرغ تخم گذار داشته، توانسته مجوز صادرات تخم مرغ به کشور عراق را بگیرد بطوریکه طی سه هفته گذشته 100 تن تخم مرغ به این کشور صادر گردیده واین صادرات مرتبا بصورت هفتگی درحال انجام می باشد.
وی گرفتن کد ir را ازدیگرکارهای صورت گرفته عنوان نمود و افزود: پگاه گلپایگان جزء شرکت هایی بود که کد ir را از سازمان دامپزشکی اخذ نمود و با روندی که طی شد توانایی صادرات محموله های خود را به خارج ازکشور دارامی باشد.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان گلپایگان خاطرنشان کرد: گوشت و شیرگلپایگان بخاطر نوع اقلیمی که دارد خاستگاه های زیادی را داشته است.
وی در زمینه پیشگیری از امراض دامی اظهار نمود: آمارپیشگیری از امراض دامی در 6ماه گذشته براساس سیاست هایی بوده، که سازمان دامپزشکی تعیین می کند به این صورت است که برای یک سری بیماری ها باید در فصول خاص کنترلی صورت گیرد ودر بیماری هایی مثل تب برفکی مجبوریم درطول سال، 3نوبت جمعیت دامی را تحت پوشش واکسن قرار دهیم.
وی بابیان اینکه در زمینه مباحث آموزشی ،تعامل خوبی با شبکه بهداشت و درمان ،مدیریت جهاد کشاورزی و سازمان فنی و حرفه ای داشته ایم افزود: دررابطه بابالابردن سطح آگاهی دامداران واطلاع رسانی به انها، اقداماتی را تحت عنوان کلاس های آموزشی به انجام رسانده ایم.
وی درخصوص اقدامات نظارتی اداره دامپزشکی گلپایگان اظهارداشت: روند کار بر این منوال است که بر اساس بازدیدهای اولیه نسبت به تذکر کتبی وتعهد نسبت به متخلفین اطلاع رسانی می کنیم واگر تخلف تکرار شود دربازدید های بعدی آنان را به مراجع قضایی معرفی کرده و توسط تعزیرات حکومتی و دادگستری احکامی برای آنان صادر می شود که بصورت جریمه نقدی و پلمپ مغازه ها خواهد بود.
غفاری با عنوان اینکه در 6 ماهه نخست امسال بیش از 4000 مورد بازرسی از مراکز تولید و عرضه شهرستان انجام گردیده است بیان کرد: در این مدت 12000مورد بازرسی از فراورده های خام دامی ازجمله گوشت گاو،گوسفند،مرغ،ماهی،بلدرچین،بوقلمون،آبزیان ،آلایشات خوراکی،شیر،فراورده های لبنی، عسل و تخم مرغ وتخم بلدرچین در شهرستان صورت پذیرفته است.
وی ادامه داد: در 6 ماهه نخست سال، 47 پرونده به تعزیرات حکومتی ومراجع قضایی ارسال شد که 23 مورد از آن منجربه صدور حکم گردید و بقیه احکام در حال بررسی است و یک مورد هم منجر به پلمپ یک واحد متخلف شد.
خبرنگار:مریم محمدی