امروز : شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳

تاریخ خبر : ۹۵/۰۷/۱۳
کد خبر : 80332
چاپ خبر :
صفارهرندی:

زندگی سردار همدانی منظومه‎ای از زیبایی‎هاست

محمدحسین صفارهرندی با بیان اینکه معتقدم خارج از قواعد رسمی و فنی شعر زندگی سردار همدانی منظوم است، گفت: نقطه‌ای در زندگی او نیست که نسبتش با سایر زوایای زندگی‎اش نامتناسب باشد.

محمدحسین صفارهرندیبه گزارش بیان گلپایگان؛ محمدحسین صفارهرندی روز گذشته در اختتامیه یادواره سراسری شعر و عکس حبیب حرم با بیان اینکه شاید بی‌حکمت نبود لشکری که به نام این استان فراهم آمد بر خود نام انصارالحسین(ع) را نام نهاد، اظهار کرد: اهالی هنر، شعر و ادب دست به سرودن سروده‌هایی در مدح بزرگمردی زده‌اند که زندگی خود او قصیده بلندی است که می‌شود نقطه زندگی آن را به عنوان لطایف و زیبایی‌های شعر حقیقی تلقی کرد.

وی با تاکید بر اینکه کار شاعران ما در خصوص سردار همدانی که او را حبیب حرم نام نهاده‌اند مشکل نیست، گفت: کافی است زندگی سردار همدانی منظوم شود.

وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه معتقدم خارج از قواعد رسمی و فنی شعر زندگی سردار همدانی منظوم است، گفت: نقطه‌ای در زندگی او نیست که نسبتش با سایر زوایای زندگی‎اش نامتناسب باشد.

وی ادامه داد: شاید به این دلیل است که شهید همدانی تأسی به مولایی کرده که در نقطه اتَم و اعلای حالت شیفتگی حق و فانی در ذات اوست.

صفارهرندی با بیان اینکه آنچه امام حسین(ع) را جاودانه کرد فقط فدا و ایثار نیست؛ گفت: امام حسین(ع) در نقطه اوج همه زیبایی‌ها و فضیلت‌ها جان خود را برای رضای خدا داد و هدف او آزادی خلق خدا و زیستن در مسیر الهی و هدایت الهی بود.

وی مشخصه اصحاب امام حسین(ع) را فدای جان در پای مولایشان دانست و افزود: اگر کسی خوب بندگی کند خدا او را بزرگی می‎بخشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت نهم سردار همدانی را یکی از اصحاب و انصار امام حسین(ع) دانست و تصریح کرد: سردار را از نظر سن و سال حبیب سپاه نامیدند، سرداری که خدمات بزرگی را به انقلاب اسلامی ارائه کرد.

صفارهرندی در ادامه با اشاره به خصوصیت حبیب بن مظاهر در واقعه کربلا اظهار کرد: ایشان لحظه‌ای از حضور در عظمت دریای مولای خود غافل نبود.

وی اظهار کرد: شاید در مورد هیچ یک از اصحاب امام حسین(ع) به مانند حبیب بن مظاهر، نشود چنین گفت که محو در امام خود بود آن گونه که نمی‌خواست کوچک‌ترین ناملایمتی بر وجود مبارک او و خاندانش وارد شود.

صفارهرندی در ادامه با بیان اینکه باید در راه دین و انقلاب ثابت‎قدم ماند، گفت: در تاریخ بوده‌اند کسانی که در دفاع از حق ورود کردند اما پیچیدگی‎ها را درک نکردند.

وی یادآور شد: از بزرگان انقلاب مگر کم سراغ داریم از این جنس که همه نوع آمادگی برای خدا داشتند اما در زندگی کم آوردند.

وزیر سابق ارشاد با بیان اینکه هنر امثال سردار همدانی این بود که در زندگی چهل و اندی ساله در مسیر دفاع آگاهانه از حق ثابت‎قدم بود، گفت: وقتی زندگی ایشان را مرور می‌کنیم همیشه یک آهنگ داشته است یعنی قافیه را از دست نداده و درست حرکت کرده است.

وی با تأکید بر اینکه شهید همدانی در دوره امام راحل همانگونه بود که در زمان خلف ایشان، اظهار کرد: ایشان در مقابله با جنگ نرم دشمن به اندازه جنگ سخت و نیمه سخت بصیر بود.

صفارهرندی با بیان اینکه استحکام رأی او تابع شرایط در حال تغییر نبود؛ گفت: وجود این ویژگی‌ها یک انسان را اسطوره و در نظر مردم بزرگ می‌کند.

وی با بیان اینکه البته نظر و رضوان الهی برای شهید همدانی بالاتر از نظر مردم بود، ادامه داد: زندگی و رفتار ایشان در دوران دفاع مقدس زمانی که در مأموریت‌ها ذیل یک فرمانده عمل می‌کرد و زمانی که خود فرمانده بود متناسب با جایگاه و شأن او بود.

وزیر سابق ارشاد افزود: ایشان در کنار شهید شهبازی و احمد متوسلیان، نقش آفرینی هنرمندانه‌ای برای اصلاح ذات‌البین داشت.

وی به نقش سردار همدانی در مقابله با فتنه 88 اشاره کرد و یادآور شد: شهید همدانی ایستادگی در برابر فتنه‌ای که علیه ملت و انقلاب برنامه‌ریزی شده بود را تکلیف خود دانست و جانانه در این مسیر کار کرد.

صفارهرندی با بیان اینکه سردار همدانی با اقتدار عمل کرد، گفت: ایشان مورد کینه‌توزی فتنه‌گران واقع شد تا اندازه‌ای که بعد از شهادتش نیز بغض و کینه خود را نسبت به او ابراز می‌کردند.

وی سردار همدانی را دلسوزی برای جوانان راه گم‌کرده دانست و تصریح کرد: این شهید والامقام معتقد بود جوانان راه گم کرده به خاطر مقدماتی که پیش پای آنها بود مسیر را اشتباه رفته‎اند.

صفارهرندی گفت: ایشان حتی برای بیرون آوردن این جوانان از معرکه تلاش می‌کند که برخی همان را هم با کج‌فهمی تفسیر غلط می‌کنند.

وی با بیان اینکه بی‎مورد نبود هر چه از فتنه می‌گذشت ریزش‌ها از فتنه‌گران زیاد می‌شد، اظهار کرد: این مهم هنر سردار همدانی بود.

وزیر سابق ارشاد با اشاره به پیگیری سردار همدانی به منظور ایجاد محیطی سالم برای جوانان در اوج مسائل بعد از فتنه گفت: ایشان خواستار ایجاد محیطی سالم و شاد برای تفریح جوانان بودند.

صفارهرندی بیان کرد: در منظومه زندگی سردار همدانی وقتی تکه‌ها را به هم وصل می‌کنیم قصیده بلندی را شاهد خواهیم بود که سمت و سوی آن از الی‌الخلق به الی‌الحق است.

وی با بیان اینکه پرداختن به امور سردار همدانی را از یاد خدا غافل نکرد، گفت: او با اینکه تمام راه‌های عزت را پیموده بود در وصیت‌نامه‌اش خود را شاگرد تنبل دوران دفاع مقدس خواند.

وزیر سابق ارشاد با بیان اینکه از فرماندهان شنیدم هیچ صحنه‌ و عملیاتی در دوران دفاع مقدس نبود که سردار همدانی در آن حضور نقش‌آفرین نباشد، افزود: گاهی این نقش‌آفرینی سردار همدانی آرامش‌آفرین هم بود.

وی خاطرنشان کرد: شهید همدانی با وجود همه تبعیت‌ها از مولا و همراهی در وصیت‌نامه‌اش می‌نویسد «خجالت می‌کشم از محضر رهبر عزیزم»؛ و حال آنکه خجالت از چه بابت بود؛ مگر کاری بود که سردار برای مولایش نکرده باشد.

صفارهرندی شایسته‌ترین کار سردار همدانی در سال‌های آخر عمرش را فعالیت در جبهه مقاومت دانست و یادآور شد: فتنه آدم‌های بزرگ را هم زمین می‌زند حتی آدم‌هایی با ظواهر بزرگ هم در مقابل فتنه و واقعیت آن کم می‌آورند اما سردار همدانی در مقابل فتنه سوریه کم نیاورد و معتقد بود باید در این خصوص با تدبیر و اقتدار عمل کرد تا انسان‌های کمتر کشته شوند.

وی ادامه داد: اگر بنا بود فتنه سوریه فقط با حضور نیرو‌های مسلح این کشور حل شود حتماً خون‌های بسیاری ریخته می‌شد و دریای خونی پیش رو بود اما سردار همدانی پیشنهاد کرد مردم وارد معرکه شوند؛ حزب‌اللهی شبیه به حزب‌الله لبنان در سوریه تشکیل شود به طوری که برای تحقق این مهم از پیگیرترین افراد بود.

صفارهرندی با اشاره به کسب موافقت سردار همدانی از بشاراسد برای ایجاد نیرویی شبیه به بسیج در سوریه، تصریح کرد: به پیشنهاد سردار همدانی ده‌ها هزار نفر در سوریه آموزش دیدند و برای نجات کشورشان وارد جهاد شدند.

وی شهید همدانی را هدایت‌کننده معرفی کرد و با بیان اینکه ایشان بصیر بود، گفت: اگر می‌بینید برخی از رجال انقلابی اکنون در کنار انقلاب نیستند و یا اگر در کنار انقلاب هستند گاهی به جبهه شیطانی متوسل می‌شوند و گاهی هم خود را همراه و یار انقلاب می‌دانند که ما هم نمی‌توانیم آن را رد کنیم؛ حاصل غفلت است.

وزیر سابق ارشاد نوسانات افراد و حرکت‌های سینوسی بین حق و باطل را محصول غفلت‌ها در گذر زمان دانست و گفت: به منظور عدم تکرار چنین موضوعاتی باید خود را به اینکه چگونه اصیل‌ترین به عظمت انقلاب باشیم و انقلاب را از مرزها فراتر برده و در دل‌های عالم ماندگار کنیم، مجهز سازیم.

وی زبان شعر را از متعالی‌ترین جنبه‎های هنر برشمرد و تأکید کرد: شعر توانایی دارد حافظه ما را به موضع حق بیاورد بنابراین باید زندگی بزرگواران همچون سردار همدانی را به شعر درآورد تا زنده بماند، برای زنده ماندن اسطوره‌ها نباید از شعر غافل شد.

Cloob Facenama Facebook Twitter artabaz Digg Stumble Upon
نظرات

دیدگاه شما

تبلیغات