چاپ خبر

خبرگزاری بیان گلپایگان

اخبار شهرستان گلپایگان و اخبار مهم کشور و جهان

طبق اعلام دولت، افرادی که از سال 93 شروع به حرفه قالی بافی نموده اند را نمی توان بیمه نمود.

به گزارش بیان گلپایگان؛ تق تق تق… صدای شانه قالیبافانی است که روز و شب در تلاشند، با کسب رزق حلال چرخ زندگی خود و خانواده شان را بچرخانند. اما وقتی پای درددل شان می نشینی از اینکه بیمه نیستند و یا حتی پس از پرداخت چند سال حق بیمه، بیمه شان قطع گردیده، شکایت دارند.

بر این اساس جهت رفع ابهامات در خصوص بیمه قالیبافان و پرسیدن سوالاتی در این زمینه بر آن شدیم تا گفتگویی را با مجتبی یاوری، رئیس اداره تامین اجتماعی شهرستان گلپایگان داشته باشیم.

مجتبی یاوری-مسئول سازمان تامین اجتماعی گلپایگان

مجتبی یاوری رئیس اداره تامین اجتماعی شهرستان گلپایگان در این خصوص ابراز داشت: یکی از شرایط بیمه قالیبافی اینست که چون مشمول کمک دولت می باشد و صرفاً بیمه شده یا قالی باف که واجد شرایط می باشد، 7 درصد از حق بیمه یا حداقل دستمزد را پرداخت می نماید.

وی ادامه داد: طبق ضوابطی که فرد از سازمان فنی و حرفه ای کارت مهارت قالیبافی می گیرد. سازمان تامین اجتماعی بر روی آن بازرسی انجام داده و نرمی را تعیین می نماید که باید براساس آن نرم، روزانه چندهزار گره بافته شود تا بتوان اسم قالیباف را بر روی آن فرد گذاشت.
وی خاطر نشان کرد: قالیباف به کسی گفته می شود که دارای دستگاه قالی بوده و شخصاً در قالیبافی فعالیت داشته باشد و امرارمعاش فرد قالیباف صرفاً براساس کسب درآمد از قالی بافی باشد .
یاوری افزود: دلیل اینکه فرد قالیباف مشمول کمک دولت می باشد اینست که می خواهد به اقتصاد کشور کمک نماید و اقتصاد کشور هم با تولید و صادرات فرش محقق می شود و به این خاطر است که دولت هزینه می کند و می گوید قالیباف باید حمایت شود تا تولید کشور بالا رود.
وی با بیان اینکه برخی از افراد قالیباف نیستند یااگر قالیبافی انجام میدهند خودشان را به نرمی که قانون تعیین کرده نرسانده اند افزود: اگرتشخیص دهیم کسی قالیباف است فرجه ای می دهیم تا کارش را انجام دهد و این نیست که تلاش کنیم بیمه کسی را قطع نمائیم .اما اگر شخص قالیباف نبوده و تحت پوشش بیمه قرار گیرد و پس از چندسال ازبیمه ، مزایا ومساعدت ها و طرح های مختلف بهره مند گردد؛این کار حق الناس بوده و ظلم به افراد دیگر می باشد.
رئیس اداره تامین اجتماعی شهرستان گلپایگان تصریح کرد: نظارت برکارقالیبافان صرفاً توسط سازمان تامین اجتماعی انجام نمی شود و بازرسی مشترکی از سوی سازمان تامین اجتماعی ،اداره بازرگانی و اتحادیه فرش دستباف در این زمینه صورت می گیرد.
وی در خصوص نحوه انخاب رئیس اتحادیه فرش دستباف بیان داشت: انتخاب رئیس اتحادیه فرش دستباف با انتخاب صنف فرش فروشان و سپس دراختیار اداره بازرگانی یا صنعت و معدن می باشد و انتصاب و عزل وی ارتباطی باسازمان تامین اجتماعی نخواهد داشت.
رئیس سازمان تامین اجتماعی شهرستان در پاسخ به سوال خبرنگار بیان مبنی بر صحبتهایی پیرامون برداشتن بیمه قالیبافی خاطر نشان کرد: ازسال1393 سهمیه قالی بافی براساس اعلام دولت  قطع شد و  افرادی که از این زمان شروع به کار قالیبافی نمودند را نمی توان بیمه کرد و فقط  افرادی که از قبل بیمه بوده اند بیمه شان قطع نمی شود که این افراد قرارداد بیمه شان سه ماهه می باشد وباید قبل از پایان سه ماه بیمه را پرداخت می نمایند.
وی افزود: اگرکارگاه قالیبافی وجود باشد یک متولی خواهد داشت که قالیباف ازوی حقوق می گیرد وکارفرما باید بیمه افرادی را که برای ایشان کار می کنند پرداخت نماید.

ثبت شده در سایت خبرگزاری بیان گلپایگان
کد خبر : 77748 و در روز شنبه 27 شهریور 1395 ساعت ۲۰:۱۲:۴۹
2024 copyright.