پیشرفت در درمان ام اس با سلولهای بنیادی
به گزارش بیان گلپایگان، محققان توانسته اند از مزایای سلول های بنیادی برای درمان مولتیپل اسکلروزیس(MS) و یک بیماری نادر و کشنده در مورد کودکان استفاده کنند.
شناسایی و جداسازی سلول های دقیق که برای سلول درمانی مناسب باشند، امری حیاتی برای رسیدن به موفقیت در این زمینه محسوب می شود.
در مطالعاتی که محققان دانشگاه روچستر انجام داده اند دریافته اند که سلول هایی در مغز وجود دارند که یک مارکر سطحی به نام CD۱۴۰aرا بیان می کنند و قابلیت خوبی برای تبدیل شدن به اولیگودندروسیت ها دارند.
آن ها دریافتند که زمانی که این سلول ها سیگنال BMP۴را دریافت می کنند به آستروسیت و زمانی که سیگنال Noggin را دریافت می کنند به اولیگودندروسیت تبدیل می شوند که قادر به میلین سازی هستند.
آنها این سلول ها را به مغز موش هایی که بدون توانایی تولید میلین متولد شده بودند تزریق کردند. ۱۲ هفته بعد، سلول ها به اولیگودندورسیت هایی تبدیل شدند که قادر بودند بیش از ۴۰ درصد نورن های مغزی را با میلین بپوشانند. این میزان بیش از ۴ برابر میزانی بود که بوسیله سایر روش های مورد استفاده تاکنون تولید شده بود. این سلول ها به خوبی به سیگنال های موضعی محیط پیرامون شان پاسخ دادند.
آنها براین باورند که این سلول های بنیادی خاص می توانند در صورت شرایط محیطی و سیگنالی مناسب، درمانی موثر برای بیمارانی باشند که به دلیل عدم تولید میلین مبتلا به MSشده اند.
جزئیات این مطالعه در مورد جداسازی سلول های بنیادی و هدایت آن ها برای تمایز به سلول های اولیگودندروسیتی به تازگی در مجله Nature Biotechnology به چاپ رسیده است.
منبع:مهر