کمک ۱۴۰ میلیارد تومانی دولت به توفانزدگان مازندران
به گزارش بیان گلپایگان، رییس سازمان مدیریت بحران گفت: با برآورد از خسارتهای توفان و سیل در استان مازندران، دولت با تصمیمگیری خود ۱۴۰ میلیارد تومان کمکهای تسهیلاتی و بلاعوض به توفانزدگان استان کمک میکند.
اسماعیل نجار در حاشیه بازدید از مناطق سیل و توفانزده قائم شهر با اشاره به اینکه در پی وقوع توفان شدید، ستاد مدیریت بحران کشور در آمادهباش کامل قرار گرفته و پس از گزارش وضعیت استان مازندران، نماینده رئیس جمهور حضوری از مناطق آسیبدیده بازدید کرد، گفت: در ساعات اولیه وقوع توفان، تمام دستگاههای اجرایی این استان حضور یافته و به طور مطلوب ملزومات و ایرانیت در دسترس خانوادههای آسیبدیده قرار گرفت.
وی ادامه داد: در این زمینه دستگاههای مربوط در بخشهای مختلف بررسیهای لازم را انجام دادند و میزان خسارتها برآورده شده که طبق این گزارش به ۶ هزار و ۱۰۰ واحد در این استان آسیبی با حدود ۴۰ الی ۵۰ درصد رسیده است.
نجار با تاکید براینکه امیدواریم در اولین فرصت ممکن و با کمک و مشارکت مردمی نواقص و نیازهای خانوادههای خسارتدیده رفع شود، اظهار کرد: با برآورد از خسارتهای توفان شدید، دولت با تصمیمگیری خود ۱۴۰ میلیارد تومان کمکهای تسهیلاتی و بلاعوض برای بازسازی و نوسازی واحدهای مسکونی و تجاری، واحدهای تولیدی خسارتدیده و زیرساختها و تاسیسات میدهد.
رئیس ستاد مدیریت بحران کشور با بیان اینکه این تسهیلات نهایت در هفته آینده چهارشنبه در دولت مطرح و مصوبه لازم داده میشود، افزود: اکنون کار در این مناطق آسیبدیده شروع شده است و توزیع ایرانت و بازسازی سقف در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به وجود استانهای معین، سطح حادثه را در کشور مهم بیان کرد و گفت: دستگاههای اجرایی استانی در سطح انجام اقدامات لازم درباره حادثه مازندران به خوبی عمل کردند.
وی در زمینه سوء استفاده برخی از افراد سودجو در عرضه اجناس موردنیاز آسیبدیدگان حادثه در بازار بیان کرد: متاسفانه در این مواقع شاهد بداخلاقیهایی در جامعه هستیم، اما نباید این امر را با تلاش و کوشش دستگاههای اجرایی در زمینه کمکرسانی به مردم کنار هم قرار دهیم؛ اگرچه باید برخوردهایی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه در پی وقوع توفان شدید در این استان و تماسهای مکرر برای رسیدگی به وضعیت خسارتدیدگان، عنوان کرد: در این امر با تلاش دهیاران، بخشداران و اعضای ستاد مدیریت بحران استان و شهرستان حدود ۴۵۰ هزار متر مربع ایرانیت بین مازندرانیهای توفانزده توزیع شد.
نجار با بیان اینکه همزمان با توفان شدید در مازندران، مدیریت بحران کشور درگیر وقوع سیل و توفان در هفت استان دیگر هم بود، خاطرنشان کرد: اینچنین حوادثی به دلیل تغییر اقلیمی در دنیا بروز میکند و نوع و شکل بارش را متفاوت کرده و اکنون یکی از مسایل مهم دنیاست.
نجار همچنین در حاشیه بازدید از مناطق آسیبدیده بخشهای دابودشت و دشتسر آمل با بیان اینکه سالهای گذشته لایحه بیمه همگانی و اجباری از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی ارایه شد، افزود: این طرح در کمیسیونهای متعدد بحث و سه بار در صحن علنی مجلس مطرح شد.
نجار با اشاره به اجرای طرح همگانی بیمه برای بخشهای مختلف استانهای کشور، این طرح را یک امر اساسی بیان کرد و گفت: معتقدیم که بیمه به نوعی کاهش هزینههای دولت، تسریع در کار حادثهدیدگان و مقداری حرکت به سمت کیفیت کار است.
وی از مقاومسازی و بازسازی یک میلیون و 800 واحد مسکونی روستاهای کشور از سوی بنیاد مسکن خبر داد و گفت: سالانه دولت تلاش دارد این مقاومسازی خانههای روستایی را به 200 هزار واحد برساند.
وی با تاکید براینکه تمام این واحدهای مقاومسازی و بازسازی شده از مزایای بیمه بهرهمند هستند، یادآور شد: در سال گذشته با مشارکت مدیریت بحران، تمام واحدهای مسکونی تحت پوشش کمیته امداد، بیمه شدند و امسال نیز این امر در دستور کار قرار دارد.
نجار با اشاره به تسریع در پرداخت تسهیلات به خسارتدیدگان با توجه به وقوع سیل و برف سال گذشته استان مازندران یادآور شد: دولت در هر حادثهای براساس تلاش دستگاههای اجرایی استانها، به برآورد خسارت میپردازد و بررسیهای لازم را انجام میدهد.
وی با تاکید بر اینکه دولت برای برآورد و تحقق این خسارتها یکسری محدودیتها و تنگناهای مالی دارد، اظهار کرد: در جهت کمکرسانی به خسارتدیدگان در حد توان تسهیلاتی به استانها میدهند و آن استانها براساس اولویتهای واحدهای خسارتدیده، این تسهیلات را اختصاص میدهند.
نجار با بیان اینکه در زمینه بیمه سمینارها و جلسات متعددی در استانها گذاشته شد، افزود: هماکنون در استان گلستان بیمه دی به این امر ورود یافته و موفق هم عمل کرده و بسیاری از واحدهای مسکونی کارگاهی تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
منبع:ایسنا