چاپ خبر

خبرگزاری بیان گلپایگان

اخبار شهرستان گلپایگان و اخبار مهم کشور و جهان

پیامدهای سفر ظریف به امریکای لاتین از دید رسانه های خارجی

ظریفبه گزارش بیان گلپایگان؛ شبکه خبری “راشا تودی” با انتشار گزارشی درباره سفر اخیر ظریف به امریکای لاتین و کشورهای مختلف آن قاره می نیوسد:”وزیر امور خارجه ایران سفر خود به شش کشور منطقه را اغاز کرده است. هدف او تقویت روابط سیاسی و تجاری است. دیدار او از کشورهای کوبا، نیکاراگوئه، اکوادور، شیلی، بولیوی و ونزوئلا خواهد بود. این اولین سفر جامع ظریف به امریکای لاتین است.اشکار است که هدف اصلی او اقتصادی است. تعداد نمایندگان هیئت همراه او که شامل 60 بازرگان از هر دو بخش دولتی و خصوصی می شوند این موضوع را به خوبی نشان می دهد. بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه ایران در این باره گفته است که ایران امروز در موقعیتی قرار دارد که می تواند با دوستان سیاسی وشرکای خود کسب و کار کند و این شریک را انتخاب کند. بخش های کلیدی برای تقویت روابط ایران و امریکای لاتین پتروشیمی، نفت، معدن، پزشکی، کشاورزی و و مندسی هستند. بخشی از تلاش ایران برای گسترش همکاری با امریکای لاتین لغو بخش عمده تحریم ها علیه آن کشور است”.

به گزارش خرداد، این رسانه در ادامه با طرح این موضوع که ایران در امریکای لاتین بدنبال چیست می نویسد:”پنج کشور از کشورهایی که ظریف از آن ها بازدید میکند عضو گروه موسوم به “آلبا” هستند که مخالف ایالات متحده است و هدفش را افزایش همکاری و تجارت و تبادل فرهنگی بومی میان کشورهای منطقه امریکای لاتین معرفی کرده است. در این میان شیلی کشوری بوده که از سال 90 میلادی با ایران قطع رابطه کرد بود آن هم بدلیل اعتراض ایران به جنایات دوران دیکتاتوری اگوستو پینوشه”.

این شبکه خبری در ادامه می نویسد:”تخت روانچی به تازگی اعلام کرد که ایران درصدد آغاز فصل جدیدی از روابط با امریکای لاتین است. او از ازسرگیری روابط با شیلی گفت و ونزوئلا را کشور دوست توصیف کرد. هم چنین یکی دیگر از دستاوردهای این سفر توافق طرفین درباره پرداخت بدهی 64 میلیون دلار نیکاراگوئه به ایران بوده است”.

این شبکه خبری اشاره می کند که عدم سفر ظریف به برزیل و ارژانتین خود پیامی اشکار داشته است و نشان می دهد که موریسیو ماکری رییس جمهوری ارژانتین به دلیل مواضع ضد ایرانی و نزدیکی به امریکا نتوانسته اند فضای اعتماد بخش را ایجاد کنند. این شبکه خبری اشاره می کند که رییس جمهوری جدید ارژانتین در انتخابات علیه عادی سازی روابط با ایران سخن گفته بود. هم چنین به نظر می رسد درباره برزیل، ایران هنوز از وضعیت سیاسی نامعلوم آن کشور برای سرمایه گذاری مطمئن نیست.

خبرگزاری دویچه وله آلمان با اشاره به این که ایران سعی دارد از فرصت لغو تحریم های بین المللی برای گسترش همکاری های تجاری با کشورهای امریکای لاتین استفاده کند می نویسد:”این هفته در هاوانا از ظریف استقبال گرمی بعمل آمد. هر دو کشور بر اتحاد طولانی مدت علیه امریکا تاکید کردند.هر دو کشور در فهرست کشورهای حامی تروریسم وزارت خارجه امریکا قرار داشته اند اما کوبا پس از برقراری روابط دیپلماتیک با واشنگتن نامش از این فهرست خارج شد. اخیرا معاون رییس جمهوری کوبا و وزیر اقتصاد جدید آن کشور ریکاردو کابریساس از ایران بازدید کردند و سفری چار روزه به آن کشور داشتند و با استقبال روحانی مواجه شد”.

این خبرگزاری در ادامه اشاره می کند بدلیل مشکلاتی که برای نفت ونزوئلا و انتقال کشتی های باری ایجاد شده است هاوانا را به سوی شریکی جایگزین که ایران باشد برای خرید انرژی سوق داده است.

دویچه وله در ادامه اشاره می کند که هر دو کشور ایران و ونزوئلا در طول سالیان گذشه موضعی ضد امریکایی داشه اند و هر دو عضو اوپک بوده اند. در این میان اسرائیل و امریکا بر این باورند که ونزوئلا از حزب الله لبنان همکاری می کند.

ثبت شده در سایت خبرگزاری بیان گلپایگان
کد خبر : 73042 و در روز چهارشنبه 3 شهریور 1395 ساعت ۱۰:۵۳:۱۱
2024 copyright.