آتش رمق باغهای شیراز را گرفت
به گزارش بیان نیوز طی دو ماه گذشته شعلههای بیرحم آتش، حداقل 20 باغ شیراز را در بر گرفته و بخش قابل توجهی از درختان سرسبز باغها را نابود کرده است.
این آتشسوزی در باغهای شیراز، جدای آتشی است که هر روز، دامن طبیعت و جنگلها و مراتع و حتی مکانهایی که در گذشته تالاب بوده است!! را در سراسر فارس، گرفت و سوزاند و سیاه و خاکستر کرد.
خبرهای آتشسوزی باغها آنقدر زیاد شده است که بیم آن میرود مردم نسبت به آن بیتفاوت شوند!! و این بیتفاوتی نقطه آغاز سرعت گرفتن روند نابودی عرصههایی است که امروز بیش از هر زمانی به وجود آنها نیازمندیم.
صاحبنظران معتقدند یکی از دلایل پاکی هوای شیراز بهعنوان یک کلانشهر در دورانی که اکثر کلانشهرهای کشور، با آلودگی هوا بهعنوان یک معضل بزرگ روبرو هستند، وجود باغهایی است که ریههای شهر محسوب میشوند و لکههای سیاه، همچون جزیرههایی بدون سکنه!!! این ریهها را از درون تهدید به نابودی میکند.
براساس گزارشهای سازمان آتشنشانی شیراز، در اولین روز هفتهای که برای رسانهها و خبرنگاران، نقطه عطف فعالیت خبری محسوب میشود، آتش سه باغ از باغهای شیراز را درگیر کرد و صدها اصله درخت را به ورطه نابودی کشاند.
وقوع حریق در بعد از ظهر روز شنبه 16 مرداد که اکثر خبرنگاران شیراز در برنامههای مختلف ویژه بزرگداشت 17 مرداد بسر میبردند، در سه باغ از باغهای بلوار چمران و از محدوده باغهای قصردشت، با حضور آتشنشانان هفت ایستگاه این شهر، با دشواری و بعد از نزدیک به 4 ساعت تلاش مهار شد.
ابراهیم حاصلی فرمانده ایستگاه دو آتشنشانی شیراز در این خصوص گفت: آتش سوزی اخیر باغها در چند نقطه حادث شد و در همه موارد عامل انسانی در وقوع حریق دخیل بود.
به گزارش ایسنا و برابر اطلاعات کسب شده، آتش سه ساعته، به واسطه تراکم درختان باغهای قصردشت در بلوار چمران، بالغ بر 500 اصله درخت را به کام کشید و سوزاند. حال آنکه عمر بعضی از این درختان به حدود 100 سال میرسید!!
گزارش ایسنا حاکی است که در آخرین روزهای هفته گذشته هم وقوع حریق در دو باغ واقع در محدوده تاریخی شیراز، آتشنشانان این شهر را با دشواریهایی مواجه کرد.
مهار آتش در محدوده بافت تاریخی شیراز به واسط فیزیک ساختمانها و معابر بافت قدیمی، کوچههای باریک و نبود امکان تردد ماشینآلات آتشنشانی، به سختی امکانپذیر شد.
این درحالی است که در جلسات گذشته شورای اسلامی شهر شیراز، طرحی به تصویب رسید که طی آن شهرداری موظف شد ظرف مدت دو ماه، برنامهای برای بهبود و ارتقاء امکان دسترسی به خدمات شهری در بافت تاریخی این شهر به شورا ارائه دهد.
به گزارش ایسنا، هماینک ارائه خدمات مختلف توسط بخشهای مختل ف شهرداری به شهروندان ساکن در بافت تاریخی، با دشواریهایی مواجه است. یکی از این خدمات، دسترسی آتشنشانان و ماموران امدادی به نقاط مرکزی بافت تاریخی است.
منبع:ایسنا