آسیابهای آبی نراق در آستانه ثبت ملی
به گزارش بیان نیوز، شهردار نراق با اشاره به اینکه در حال مستندنگاری آسیابهای آبی نراق هستیم، گفت: با اتمام مطالعات اولیه با پیگیری میراث فرهنگی استان مرکزی، این سازههای آبی ثبت ملی خواهند شد.
محمود مرادی شهردار نراق با اشاره به اینکه از ابتدای سال کار ثبت آسیابهای آبی شهر نراق در دستور کار قرار گرفته است، گفت: شهر نراق با قدمت بسیار زیاد دارای 15 آسیاب آبی است و به دلیل تعداد زیاد این سازهها نراق به شهر آسیابها معروف بوده است و خوشبختانه امروز اکثر آنها سالم هستند.
وی با اشاره به اینکه حتی تا 50 سال اخیر برخی از این آسیابهای آبی فعال بودهاند، اظهار کرد: با توجه به قدمت این آسیابها و ارزش تاریخی آنها کار ثبت ملی شدن آنها آغاز شد و در حال حاضر در مرحله مستندنگاری هستیم.
شهردار نراق تصریح کرد: در حال حاضر نقشهبرداری مالکیت و تعیین حریم آسیابها در حال انجام است و عملا به دنبال تهیه طرح مطالعاتی اولیه این آسیابهای آبی هستیم تا با انجام این کار فاز دوم کار که بحث ثبت شدن آن است توسط میراثفرهنگی استان دنبال شود.
وی با تاکید بر اینکه ثبت شدن این آسیابها حفاظت و حراست از آنها را قانونمند خواهد کرد، افزود: حدود نیمی از آسیابها را با هزینه مختصری میتوان راهاندازی کرد که از بعد گردشگری میتواند نقش مهمی در توسعه و شناساندن بیش از پیش شهر نراق داشته باشد، البته در حال حاضر یکی از آسیابها در حال مرمت است و با توجه به اینکه بناها سالم هستند با مختصر مرمتی میتوان آنها را احیا و حتی راهاندازی کرد.
مرادی با بیان اینکه شهر نراق گنجینهای از سازههای آبی است، به یخچال طبیعی موجود در این شهر اشاره کرد و گفت: کاربرد این یخچال در گذشته چنین بوده است که در زمستان یخ تولید میکرده و یخ تولیدی در تابستان به شهرهایی چون کاشان فروخته میشده است که خوشبختانه مرمت، تملک و ثبت این یخچال انجام شده است، اما در تلاش هستیم که این یخچال، آسیابها، قنات شهری و آبانبارهای شهر نراق را در قالب مجموعه سازههای آبی شهرستان معرفی کنیم.
وی نراق را دارای یک یخچال طبیعی، یک قنات شهری حاج اللهداد، سه آب انبار تاریخی و 15 آسیاب آبی عنوان کرد که در قالب مجموعه سازههای آبی نراق معرفی خواهند شد.
شهردار نراق اضافه کرد: البته در تلاش هستیم که کتابی نیز با مشارکت اهالی فن در خصوص این جاذبهها تهیه و به منظور توسعه گردشگری شهر نراق به علاقمندان معرفی کنیم و عملا شهر نراق به یک مرکز فرهنگی تبدیل شو، چراکه هرکدام از این سازههای آبی خود قابلیت تبدیل شدن به یک سایت موزه را دارند.
منبع:ایسنا