توسعه و پیشرفت سازمان فنی و حرفه ای در گرو فرهنگ سازی در خانواده ها، مدارس و دانشگاههاست
به گزارش بیان نیوز مجتبی شهبازی رئیس مرکز فنی و حرفه ای شهرستان گلپایگان به مناسبت روز کارآفرینی و آموزشهای فنی،حرفه ای در مصاحبه با خبرنگار بیان اظهار داشت:سازمان فنی و حرفه ای متولی آموزش های فنی و حرفه ای کوتاه مدت بوده و با هدف ارتقای مهارت افراد، خصوصاً صاحبان و شاغلین در صنعت، آموزش افراد فاقد مهارت،دانشجویان جوان،محصلین و بیکاران در حال فعالیت است.
وی با بیان اینکه این سازمان فعالیت های آموزشی خود را در دو بخش دولتی و غیر دولتی سازماندهی نموده است ادامه داد: آموزشهای بخش دولتی بخاطر وجود تجهیزات کارگاهی در مرکز،رایگان بوده و بیشتر مربوط به رشته های فنی است و فقط هزینه پرتالی دارد که نزدیک به 5300 تومان می شود اما در بخش غیر دولتی این آموزشها بیشتر مربوط به رشته های خدماتی است .
وی طول دوره آموزش را بر اساس استانداردهای سازمان فنی و حرفه ای عنوان نمود و افزود: این استانداردها بین المللی است یعنی کسانی که در دوبخش دولتی و غیر دولتی مدرک فنی و حرفه ای می گیرند این مدرک را به هر کشوری که ببرند قابل اعتبار می باشد همچنین مدرک آنان از طریق وزارت کار و تعاون قابل تبدیل می باشد.
شهبازی تصریح کرد : دوره ها بر اساس ساعتی که در آن ساعت استاندارد خورده می باشد، بعنوان مثال دوره تراشکاری درجه دو ، 640 ساعت است که این 640 ساعت در گواهینامه آنان با این کد استاندارد خورده می شود و شخصی که دوره را تمام کند و در آزمون پایان دوره،نظری و سپس عملی قبول شود به وی گواهینامه داده خواهد شد.
وی با بیان اینکه در مرکز فنی و حرفهای گلپایگان حدود 7 رشته فنی و نزدیک به 20 حرفه وجود دارد بیان داشت: این رشته ها شامل ساخت و تولید، تراشکاری درجه2 ،ابزار تیزکن،اتومکانیک،برق صنعتی، برق خودرو، سرویس و نگهداری خودرو، رشته های نرم افزاری نقشه کشی صنعتی و ساختمان،جوشکاری،بازرسی جوش،کشاورزی ،فن آوری اطلاغات و ….. می باشد که به کارجویان آموزش داده خواهد شد.
وی ابراز کرد: در بخش غیر دولتی در حدود 31 آموزشگاه رشته های مختلف آموزش داده می شود و در مناطقی همچون گلشهر و سعید آباد نیز چند آموزشگاه فعال گردیده که رشته های آن بیشتر مختص بانوان است و در آن رشته هایی همچون گلیم بافی،فرش بافی،سفال گری،چرم دوزی،منبت و معرق کاری آموزش داده می شود و رشته های قدیمی مانند خیاطی و آرایشگری که از ابتدا نیز بوده است به بخش خصوصی واگذار گردیده است.
سرپرست مرکز فنی و حرفه ای شهرستان گلپایگان خاطر نشان کرد: آموزشهای فنی و حرفه ای این مرکز شامل زندانیان آقا و خانم هم می شود و طبق هماهنگیهای انجام شده با اداره بهزیستی شهرستان و اعلام دوره های مورد نیاز آنان ،آمادگی آموزش در کمپها را نیز داریم.
وی در ادامه توسعه و پیشرفت سازمان فنی و حرفه ای را در گرو فرهنگ سازی در خانواده ها، مدارس و دانشگاهها عنوان نمود و افزود:باید تبلیغاتی صورت بگیرد تا دانشجویان در کنار تحصیلات،مهارت استفاده از آنها را نیز بیاموزند.
وی با بیان اینکه تبلیغات متعددی برای برگزاری کلاسها از جمله در دانشگاهها و سطح شهر صورت پذیرفته است، از عدم استقبال از برخی رشته ها ابراز تاسف نمود.
شهبازی در خصوص نخوه ثبت نام در کلاسها و مدت زمان این کلاسها یادآور شد:در آموزشگاههای خصوصی هر زمان کارآموز برای ثبت نام مراجعه نماید آموزشگاه وی را جذب خواهد نمود در صورتیکه در مرکز فنی و حرفه ای پس از آموزش یک گروه در کارگاه و گذشتن یک سوم دوره آموزش ،پرتال ثبت نام بسته خواهد شد و کار آموزان برای دوره بعد در کلاس حضور می یابد.
وی با عنوان اینکه تمامی رشته های فنی و حرفه ای در یک سطح می باشند ، در خواست رشته ها توسط کارآموزان را بر اساس نیاز بازار و منطقه و همچنین علاقه آنان عنوان نمود .
سرپرست مرکز فنی و حرفه ای شهرستان گلپایگان در خاتمه خاطر نشان کرد: در صورت درخواست اصناف، روستائیان و دانشگاهها جهت برگزاری دوره های آموزشی مختلف ، طی درخواست از فرماندار شهرستان و همکاری ایشان این دوره ها را برگزار خواهیم نمود و اگر مربی خاصی در نظر داشته باشند از آن استقبال خواهد شد.