این 12 نظامی عالیرتبه ایرانی،سرلشکر هستند
به گزارش بیان نیوز؛ تا بهمن ماه سال گذشته، تعداد سرلشکرهای ایرانی ١٣ نفر بودند که با درگذشت سرلشکر «محمد سلیمی» تعداد آنها به ١٢ نفر رسید. مرحوم سلیمی از خردادماه ١٣٧٩ تا زمان استعفایش و قبول آن از سوی مقام معظم رهبری در شهریور ١٣٨۴ فرمانده کل ارتش بود و پس از آن به مشاورت ویژه فرمانده کل نیروهای مسلح در امور ارتش، منصوب شد.
١٢ سرلشکر این روزهای ایران در ادامه آمده است:
از نیروی زمینی سپاه تا دریابانی
امیر دریابان «علی شمخانی»؛ ۶١ ساله و متولد اهواز. وزیر دفاع دولت اصلاحات که درحالحاضر دبیر شورایعالی امنیت ملی دولت «حسن روحانی» است. به غیر از اینها او پیش از این فرمانده نیروی زمینی سپاه، قائممقام وزیر سپاه، فرماندهی مشترک نیروی دریایی ارتش و سپاه و رئیس کمیته دفاعی- امنیتی شورایعالی امنیت ملی را برعهده داشته است. او در سال ١٣۶٩ با حکم مقام معظم رهبری، به فرماندهی مشترک نیروی دریایی سپاه و ارتش منصوب شد. او که تا فروردین ١٣٧٨، درجه «دریادار» داشت، با دریافت درجه سرلشکری از سوی مقام معظم رهبری به مرتبه دریابانی ارتقا یافت.
شمخانی اظهارات پربازتاب کم نداشته است. یکی از نمونههای آن، به حضورش در یک برنامه تلویزیونی در صداوسیما در سال ١٣٨٩ بازمیگردد. او در این برنامه درباره «بنیصدر» گفته بود: «بنیصدر خائن نبود. این تفاوت نگاه او در اداره جنگ بود و اندیشه عمل وی غلط بود؛ اما خیانت نبود». شمخانی در این برنامه در پاسخ به سؤال مجری مبنی بر اینکه «آیا شما لفظ فتنه را برای اتفاقاتی که در سال ٨٨ افتاد، قبول دارید؟» گفته بود: «این تغییری در اصل قضایا ایجاد نمیکند. من به عنوان یک عنصری که نگاه امنیتی دارم و نه سیاسی، معتقدم که ما در پیشبینی، پیشگیری، کنترل حادثه و روش مقابله با آن در سال ٨٨ دچار اشتباه شدیم».
سرلشکر علی شهبازی؛ او در سال ١٣۶٩ زمانی که رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران بود، درجه سرلشکری را از سوی مقام معظم رهبری دریافت کرد. او مهرماه ١٣٧٧ با حکم مقام معظم رهبری به فرماندهی کل ارتش منصوب شد و در سال ١٣٧٩ با کنارهگیری از این سمت، به ریاست گروه مشاوران نظامی فرمانده کل قوا منصوب شد.
سید عطاءالله صالحی؛ سرلشکر ۶٧ساله که هماکنون فرماندهی کل ارتش را عهدهدار است. او پس از دوره متوسطه و اخذ دیپلم، در سال ۱۳۴۶ وارد ارتش شد و در سال ۱۳۴۹ با رسته توپخانه از دانشکده افسری فارغالتحصیل شد. صالحی در سالهای دفاع مقدس نیز در کنار شهید صیاد شیرازی حضور داشت و یگانهای رزمی کوچک ارتش را در مناطق عملیاتی فرماندهی میکرد. همچنین در سوابق فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، فرماندهی مرکز آموزش درجهداری ارتش و فرماندهی دانشگاه افسری ارتش در دو دوره به چشم میخورد. فرماندهی لشکر ٧٧ خراسان، فرماندهی لشکر ۵٨ ذوالفقار، فرماندهی قرارگاه شمال شرق کشور و معاونت آموزش ستاد فرماندهی کل قوا از دیگر سوابق صالحی است. آخرین مسئولیت سرلشکر صالحی قبل از تصدی فرماندهی ارتش، تصدی معاونتهای نیروی انسانی و بازرسی در ستاد کل نیروهای مسلح بود. شهریور ١٣٨۴ پس از استعفای سرلشکر محمد سلیمی از فرماندهی کل ارتش، مقام معظم رهبری سرلشکر صالحی را به فرماندهی کل ارتش منصوب کردند. تشکیل نیروی مستقل پدافندی با مسئولیت ارتش و نیز ساخت تجهیزات مدرن دفاعی مانند جنگنده صاعقه، ناوشکن جماران، انواع زیردریایی و تانک، ازجمله فعالیتهای سرلشکر صالحی است. تدوین طرحهای راهبردی مانند حضور شناورهای ایرانی در خلیج عدن و دریای مدیترانه نیز ازجمله مصادیق نگاه راهبردی این فرمانده ارشد نیروهای مسلح است.
سرلشکر «محسن رضایی»؛ متولد ١٣٣٣ در شهر مسجد سلیمان. او از ابتدای جنگ با حکم امام خمینی(ره) به فرماندهی کل سپاه پاسداران رسید و پس از وفات امام نیز با حکم مقام معظم رهبری همچنان بر مسند فرماندهی کل سپاه باقی ماند. او نهایتا در سال ١٣٧۶ از فرماندهی کل سپاه استعفا داد و با حکم مقام معظم رهبری به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت. او بهمنماه ١٣۶٩ از سوی مقام معظم رهبری به درجه سرلشکری رسید. او سه بار در سالهای ١٣٨۴، ١٣٨٨ و ١٣٩٢ نامزد ریاستجمهوری شده است. رضایی در سال ١٣٨۴ چند روز پیش از برگزاری انتخابات انصراف داد؛ اما دو دوره بعد تا انتهای ماجرا باقی ماند؛ اما رأی نیاورد. او در جریان راهپیمایی روز قدس سال گذشته با لباس سپاه در راهپیمایی حاضر شد و چندی بعد نیز در برخی دیدارها با لباس و درجه سرلشکری در انظار عمومی ظاهر میشد.
سرلشکر «یحیی رحیمصفوی»؛ متولد ١٣٣١ در شهرستان لنجان استان اصفهان. او در سال ١٣۵٠ در دانشگاه تبریز در رشته زمینشناسى قبول شد و مدرک کارشناسی خود را در سال ١٣۵۴ اخذ کرد و بعد از جنگ تحمیلی و در سال ١٣٧۴، فوقلیسانس جغرافیای سیاسی را از دانشگاه امامحسین(ع) و دکترای همین رشته را در سال ١٣٨٠ از دانشگاه تربیت مدرس گرفت. او از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران در طول دوران جنگ بود. او در سال ١٣٧۶ پس از استعفای «محسن رضایی» با حکم مقام معظم رهبری به فرماندهی کل سپاه منصوب شد و در همان حکم نیز ایشان، به «رحیمصفوی» درجه سرلشکری اعطا کردند. او در سال ١٣٨۶، پس از جابهجایی از فرماندهی کل سپاه، به سمت دستیار و مشاور عالی فرماندهی کل قوا در امور مرتبط با نیروهای مسلح منصوب شد.
سرلشکر «محمدعلی جعفری»؛ متولد ١٣٣۶ در شهر «یزد». او شهریورماه ١٣٨۶ با حکم مقام معظم رهبری به فرماندهی کل سپاه پاسداران منصوب شد و در همان حکم، ایشان به «محمدعلی جعفری» درجه سرلشکری را اعطا کردند. او پس از شروع جنگ به جبهه رفت و در سال ١٣۶٠ به عضویت سپاه پاسداران درآمد. جعفری که از فرماندهان سپاه در دوران دفاع مقدس به شمار میرود، مدت زیادی فرمانده قرارگاه نجف بود که چند لشکر عملکننده را تحت مدیریت خود داشت. معاونت عملیات ستاد مشترک سپاه و جانشین نیروی زمینی، ازجمله مسئولیتهای جعفری بوده است؛ آخرین مسئولیتی که از سال ١٣٨۴ تا ١٣٨۶ از سوی فرماندهی کل قوا به وی محول شده بود، مسئولیت راهاندازی مرکز راهبردی سپاه بود. او پیش از آن هم فرمانده نیروی زمینی سپاه بوده است.
سرلشکر «قاسم سلیمانی»؛ متولد سالهای میانی دهه ٣٠ در استان کرمان. او در مدت هشت سال جنگ تحمیلی، فرمانده لشکر ۴١ ثارالله استان کرمان بود. او پس از پایان جنگ در استان کرمان مشغول مبارزه با اشرار مسلحی شد که از مرزهای شرقی وارد کشور میشدند. او در سالهای میانی دهه ٧٠ خورشیدی از سوی مقام معظم رهبری به فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران منصوب شد. چندین سال است که سردار سلیمانی به سبب حضور در سوریه و عراق، به چهره شماره یک خاورمیانه تبدیل شده است. مقام معظم رهبری در دیدار خانوادههاى شهداى استان کرمان درباره سردار سلیمانی از تعبیر «شهید زنده» استفاده کردند.
سرلشکر محمدحسین باقری؛ ۵٨ ساله و رئیس جدید ستاد کل نیروهای مسلح. او روز سهشنبه با حکم مقام معظم رهبری جایگزین سرلشکر «حسن فیروزآبادی» شد. نام واقعی او «محمدحسین افشردی» است که در سالهای جنگ بنا به نوع فعالیت خود و بیشتر فعالیت برادرش شهید «حسن باقری» نام مستعار برگزیدند. او با شروع حوادث کردستان در تابستان ١٣۵٩ به عضویت سپاه درآمد و یک ماه پس از آغاز جنگ، راهی جبهه و در آنجا ماندگار شد. باقری پیش از ریاست بر ستاد کل، معاونت این ستاد را برعهده داشت.
سرلشکر «سیدحسن فیروزآبادی»؛ ۶۵ساله و متولد مشهد. او مهرماه سال ١٣۶٨ در حکمی از سوی مقام معظم رهبری به ریاست ستاد کل نیروهای مسلح منصوب شد. فروردینماه ١٣٧۴ مقام معظم رهبری در آستانه روز ارتش، در مراسمی با حضور فرماندهان عالیرتبه نیروهای مسلح، به «سیدحسن فیروزآبادی»، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح درجه سرلشکری با ۹ سال ارشدیت اعطا کردند. او که تا سهشنبه، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح بود جای خود را به «محمدحسین باقری» داد و به حکم مقام معظم رهبری به سمت «مشاور عالی نظامی فرماندهی کل قوا» منصوب شد.
سرلشکر غلامعلی رشید علینور معروف به «غلامعلی رشید»؛ متولد ١٣٣٢ در شهر دزفول. او از فرماندهان ارشد سپاه در دوران جنگ تحمیلی بود. «رشید» فروردین ١٣٧٨ درحالیکه معاون اطلاعات و عملیات ستاد کل نیروهای مسلح بود، درجه سرلشکری را از سوی مقام معظم رهبری دریافت کرد. او چهار ماه بعد، با حکم مقام معظم رهبری به سمت جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح منصوب شد.
سرلشکر مصطفی ایزدی؛ اکنون معاون امور راهبردی و اشراف ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است. او پیش از آن با حکم مقام معظم رهبری در سال ١٣۶٨ به سمت فرماندهی نیروی زمینی سپاه منصوب شد.
سرلشکر «حسین حسنی سعدی» ، فارغالتحصیل رسته توپخانه دانشکده افسری، قبلا فرمانده نیروی زمینی ارتش بوده و از سال ١٣٧٨ با حکم مقام معظم رهبری به عنوان معاون هماهنگکننده ستاد کل نیروهای مسلح منصوب شد. فرماندهی لشکر ۲۱ حمزه سیدالشهدا (ع)، فرماندهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۶۵ تا۱۳۷۰ و معاون هماهنگکننده ستاد کل نیروهای مسلح ازجمله مسئولیتهای گذشته تیمسار حسین سعدی است. او همچنین نشان درجه یک فتح دریافت کرده است.
- خبردونی
- پربازدید ترین
- نظرات
- غبارروبی و گلباران قبور مطهر شهدا
- آئین میهمانی لاله ها
- جشنواره و نمایشگاه فرهنگی ورزشی خلیج همیشه فارس
- برگزاری جلسه شورای آموزش وپرورش وافتتاحیه چمن مصنوعی هنرستان شهید بهشتی شهرستان گلپایگان
- تکریم و معارفه شهردار گلپایگان
- پیام فرماندار شهرستان گلپایگان به مناسبت فرارسیدن ۱۳ آبان روز دانش آموز
- مرگ دلخراش پدر و پسر گلپایگانی بر اثر اختلافات خانوادگی
- مراسم یومالله ۱۳ آبان در گلپایگان برگزار گردید.
- رتبه های برتر کنکور سراسری شهرستان گلپایگان
- برگزاری روز جهانی تخم مرغ در مدارس شهرستان گلپایگان
- حزبالله شهادت سیدحسن نصرالله را تأیید کرد
- همایش پیادهروی کارکنان ادارات شهرستان گلپایگان به مناسبت گرامیداشت هفته دولت
- آیین برگزاری میزخدمت در فرمانداری شهرستان گلپایگان به مناسبت هفته دولت
- همه وزرا رای اعتماد مجلس را کسب کردند
- مراسم تودیع و معارفه ریاست دانشگاه پیام نور شهرستان گلپایگان
- برگزاری جلسه شورای ترافیک در فرمانداری شهرستان گلپایگان
- برگزاری گرامیداشت هفته دولت در فرمانداری شهرستان گلپایگان
- حرکت کاروان موکب متوسلین به حضرت مهدی(عج)شهرستان گلپایگان به کربلا
- تجلیل از خبرنگاران شهرستان گلپایگان
- صداقت ،صدق درگفتار ،نوشتار و امانتداری جزء اصول خبرنگاری است .
- تجلیل از خبرنگاران شهرستان گلپایگان
- پیامهای تبریک مسئولین شهرستان گلپایگان بمناسبت گرامیداشت هفته خبرنگار
- بسته اینترنت رایگان به خبرنگار ارائه می شود.
- برگزاری جلسه کارگروه کشاورزی درفرمانداری گلپایگان
- اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و یکی از محافظان وی در اثر اصابت قرار گرفتن محل اقامت آنان در تهران به شهادت رسید.
- غرق شدن مرد ۴۰ ساله در گلپایگان
- اعضای هیئت مدیره خانه مطبوعات اصفهان انتخاب شدند.
- خانه ای همدل ؛خانواده ای همراه
- مراسم شیرخوارگان حسینی در شهر گوگد شد.
- مراسم غبارروبی و گلباران گلزارشهدای شهرستان گلپایگان
- مراسم یومالله ۱۳ آبان در گلپایگان برگزار گردید.
- مرگ دلخراش پدر و پسر گلپایگانی بر اثر اختلافات خانوادگی
- پیام فرماندار شهرستان گلپایگان به مناسبت فرارسیدن ۱۳ آبان روز دانش آموز
- تکریم و معارفه شهردار گلپایگان
- برگزاری جلسه شورای آموزش وپرورش وافتتاحیه چمن مصنوعی هنرستان شهید بهشتی شهرستان گلپایگان
- جشنواره و نمایشگاه فرهنگی ورزشی خلیج همیشه فارس
- آئین میهمانی لاله ها
- غبارروبی و گلباران قبور مطهر شهدا