توصیه طب سنتی به گرم مزاج ها در ماه رمضان
به گزارش بیان نیوز؛ گرممزاجان دو دستهاند: افراد دارای مزاج گرم و خشک و افراد دارای مزاج گرم و تر.
در این مطلب ابتدا توصیههای غذایی مناسب برای افراد دارای مزاج گرم و خشک و سپس افراد دارای مزاج گرم و تر را آوردهایم. با ما همراه باشید …
طب سنتی توصیههای غذایی و رفتاری برای مزاجهای گوناگون در ماه مبارک رمضان کرده است که رعایت آن میتواند برای افراد مفید باشد.
رمضان صاحبان مزاجهای گرم و خشک
ابتدا باید صاحبان مزاجهای گرم و خشک را بشناسیم:
* صاحبان این مزاج اغلب لاغر اندام با استخوانهای کشیده و محکم هستند.
* نبضشان تند میزند و گرمای بدنشان بالاست.
*خوابشان اندک و وزنشان زیاد تغییر نمیکند.
* دارای پوست خشک و رگهای برآمده هستند.
* صاحبان مزاج گرم و خشک به مزاجهای تند و عصبی مشهورند و بسیار عجول و شتابزده عمل میکنند.
توصیههایی برای مزاجهای گرم و خشک
سید جواد علوی کارشناس طب سنتی عنوان کرد: این افراد در ماه رمضان سعی کنند، از مصرف برخی غذاها و برخی رفتارها دوری کنند تا از ماه رمضان بهره ببرند.
* مصرف شیر البته بهتر است که محلی باشد برای صاحبان این مزاج مفید است.
* از مصرف غذاهای خشک و تنقلاتی مانند گردو، بادام، سنجد، فندق، تهدیگ برنج، سرخکردنیها، پفک، چیپس، انواع بیسکوئیت، شکلات، شیرینیهای قنادی در ماه رمضان پرهیز کنند.
* از مصرف غذاهای نفاخ نیز باید پرهیز کنند و آنها را با مصلحات مصرف کنند؛ مثلاً عدس را با پودر آویشن و باقلا را با گلپر مصرف کنند یا کمی زیره با غذا مصرف کنند البته باید بدانند چون مزاجشان گرم و خشک است از ادویهها در صورت لزوم باید استفاده کنند چرا که مزاج ادویههایی مانند دارچین، زیره، زنجفیل خود گرم و خشک است و موجب افزایش گرمی و خشکی این افراد میشود.
* برای بهرهمندی از حبوبات و رفع نفخ بهتر است حبوبات را حدود 30 دقیقه بپزند و آب آن را دور بریزند و دوباره آب ریخته و بگذارند تا خوب بپزد این کار موجب رفع نفخ و باد حبوبات میشود.
* مصرف غذاهای لعابدار و شورباها برای این افراد مناسب است.
* صاحبان مزاجهای گرم و خشک بهتر است از قرار گرفتن در محیطهایی که موجب عصبانیت و خشم آنها میشود پرهیز کنند چرا که خشم و عصبانیت موجب افزایش گرمی و خشکی آنها میشود و به بدنشان آسیب وارد میشود.
ابتدا باید صاحبان مزاجهای گرم و تر را بشناسیم:
* اکثراً صاحبان مزاج گرم و تر گرایش به چاقی دارند، گوشت بدنشان زیادتر از صاحبان مزاجهای دیگر است؛ استعداد چاقی آنها بیشتر بر تولید گوشت تکیه دارد، اما اگر بیشازحد سردی بخورند ذخیره چربی در اطراف شکم و رانها و سایر اندامها خواهند داشت.
* خواب خوبی خواهند داشت، خوابی که عمیق میشود و زود به خواب میروند، خروپف در این مزاج بیشتر از مزاجهای دیگر است. نرمخو و مهربانتر از سایر مزاجها هستند و نبض آنها محکم، پُر و بسیط میزند و بدنشان گرم است.
* آوندها و عروق بدنشان گشادتر و غلبه خون در آنان بسیار اتفاق میافتد. بافتهای بدنشان نرم و مرطوب و خونسازی در آنان زیاد است.
سید جواد علوی، کارشناس طب سنتی توصیههای غذایی را به صاحبان مزاج گرم و تر در رمضان تشریح کرد.
* حجم غذا را کاهش دهند و کمترین مصرف غذایی را داشته باشند. از غذاهای خشک و کمحجم بیشتر استفاده کنند؛ غذاهایی مانند خروس جوان خانگی، جوجه مرغ خانگی، کباب بره گوسفند با پودر سماق، ماهی سفید کپور و سایر ماهیهای دیگر که در پودر زنجفیل یا دارچین و زیره و انیسون شیرین و آب لیموترش قبل از پختن خوابانده شده باشد و امثال آن بهصورت کباب یا بخارپز یا قلیه ماهی صرف شود. کباب یا خورشت گوشت کبک، بوقلمون، شترمرغ و امثال آن مفید است.
* مصرف غذاهایی مانند برنج و نان را به حداقل ممکن رسانده، از گوشت گاو پرهیز کنند،
* به روزهدارانی که دارای مزاج گرم و تر هستند توصیه میشود از خواب زیاد بپرهیزند، اگر زیاد بخوابند کم ذهن و کمحافظه میشوند. سعی کنند نیمههای شب برای انجام یک کار عبادتی یا یک ساعت مطالعه قرآنی یا علمی دیگر از خواب برخیزند. بعد از سحری سعی کنند نخوابند و اگر خوابیدند بین سحری و خواب حداقل 1،5 ساعت فاصله دهند و خواب طولانی بعد از سحری برایشان مفید نیست. خواب روز برای آنان بد است مگر خواب قیلوله هنگام ظهر یا قبل از آن به مدت حداکثر نیم ساعت.
* از میوهها و سبزیجات دارای طبیعت سرد و بهخصوص سرد و خشک بیشتر استفاده کنند. سبزیهای سرد و خشک مانند لوبیا سبز، کاهو، گشنیز، خرفه، ترب و برگ ترب سیاه، سفید و قرمز، برگ لطیف انگور، ریواس، کاسنی و میوههایی مانند خربزه، ازگیل، زالزالک، آلبالو، گیلاس، غوره، انار، کنار، انگور میخوش، لیموترش، پرتقال، گریپفروت، سیب، به، سایر میوههای سرد و مرطوب به مقدار کمتر استفاده کنند و چنانچه زیاد استفاده کردند برای دفع تری آن بهتر است با مصلحات مربوطه ضررهای آن را کم میکند مصرف کنند.
* مصرف میوه و سبزیجات نسبت به غذاهای پختنی و گوشتی ترجیح دارد؛ کمترین میزان مصرف به مواد غذایی پختنی را داشته باشند.
* از سویق عدس (پودر عدس خشک با شکر بهصورت قاووت) و آب انار و رب انار و رب ریواس و رب آلبالو برای رفع عطش میتوانند بهره ببرند.







- خبردونی
- پربازدید ترین
- نظرات
- معاون استاندار اصفهان:ساماندهی ظرفیت گردشگری گلپایگان ضروریست
- اطفای حریق در منطقه حفاظت شده موته
- بازدید میدانی فرماندار شهرستان گلپایگان از ایستگاه تحقیقات دامپروری؛ گامی در راستای توسعه علمی و پشتیبانی از بخش کشاورزی و دامپروری
- برنامهریزی برای برگزاری مراسم دهه کرامت در گلپایگان
- برگزاری جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان گلپایگان
- تقدیر فرماندار گلپایگان از تلاشهای شبانهروزی مرکز امداد خودرو در ایام نوروز ۱۴۰۴
- بازدید میدانی فرماندار گلپایگان از کشتارگاه صنعتی دام با هدف بررسی وضعیت بهداشتی و عملیاتی
- تأکید فرماندار گلپایگان بر نقشآفرینی شرکت تعاونی دهیاریها در پروژههای عمرانی و اشتغال زایی روستایی
- برگزاری جلسه برنامهریزی بزرگداشت شهادت امام صادق (ع) در گلپایگان
- اصفهان، پایتخت مهارت ایران در مهرماه ۱۴۰۴ است.
- تعریف پروژه های عمرانی در راستای ارتقای سطح کیفی زندگی شهروندان گلپایگان
- احداث ساختمان شهرداری گلپایگان با 25 درصد پیشرفت
- پیام علی اکبر رضایی فرماندار شهرستان گلپایگان به مناسبت ۲۱ فروردینماه، سالروز تأسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی
- شهرکهای صنعتی، موتور محرک رشد صنعتی هوشمند در ایران
- استاندار اصفهان: تکمیل پروژههای نیمهتمام و توسعه شهرکهای صنعتی سبز با محوریت انرژیهای تجدیدپذیر
- جلسه تودیع و معارفه ریاست اداره آب و فاضلاب شهرستان گلپایگان برگزار شد
- کاشت انواع درخت، گل های فصلی و دائمی در سطح شهر گلپایگان
- دیدار مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری کشور با فرماندار گلپایگان و شهرداران به دعوت و پیگیریهای علی اکبر رضایی
- پیام علی اکبر رضایی فرماندار شهرستان گلپایگان به مناسبت ملی فناوری هستهای
- پروژه های درحال احداث توقف نخواهد داشت
- دعوت سیدمسعوداطیابی از گلپایگانیهای خارج از شهر: سرمایهگذاری و گردشگری، کلید آبادانی زادگاه است
- تحقق 16 پروژه عمرانی گلپایگان در سال گذشته
- فرماندار گلپایگان:رشد 55 درصدی در تعداد مسافران و بازدیدکنندگان از جاذبههای تاریخی شهرستان
- تداوم رنگآمیزی جداول شهر گلپایگان در سال جدید
- پیام تشکر علی اکبر رضایی فرماندار گلپایگان از حضور پر شور مردم در راهپیمایی روز جهانی قدس
- تمهیدات شهرداری گلپایگان در بوستانهای شهر برای “روز طبیعت”
- پیام تشکروقدردانی فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه شهرستان گلپایگان از حضور پرشور مردم
- راهپیمایی حماسی روز قدس در گلپایگان: تجدید میثاق با آرمان فلسطین
- اولین جلسه شورای اداری شهرستان گلپایگان در جوار قبور شهدا برگزار شد .
- تاکید جمالینژاد بر لزوم احداث #هتل در گلپایگان برای رونق گردشگری
- فرماندار گلپایگان:رشد 55 درصدی در تعداد مسافران و بازدیدکنندگان از جاذبههای تاریخی شهرستان
- اصفهان، پایتخت مهارت ایران در مهرماه ۱۴۰۴ است.
- برگزاری جلسه برنامهریزی بزرگداشت شهادت امام صادق (ع) در گلپایگان
- تأکید فرماندار گلپایگان بر نقشآفرینی شرکت تعاونی دهیاریها در پروژههای عمرانی و اشتغال زایی روستایی
- بازدید میدانی فرماندار گلپایگان از کشتارگاه صنعتی دام با هدف بررسی وضعیت بهداشتی و عملیاتی
- تقدیر فرماندار گلپایگان از تلاشهای شبانهروزی مرکز امداد خودرو در ایام نوروز ۱۴۰۴
- برگزاری جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان گلپایگان
- برنامهریزی برای برگزاری مراسم دهه کرامت در گلپایگان
- بازدید میدانی فرماندار شهرستان گلپایگان از ایستگاه تحقیقات دامپروری؛ گامی در راستای توسعه علمی و پشتیبانی از بخش کشاورزی و دامپروری
- اطفای حریق در منطقه حفاظت شده موته
- تعریف پروژه های عمرانی در راستای ارتقای سطح کیفی زندگی شهروندان گلپایگان
- احداث ساختمان شهرداری گلپایگان با 25 درصد پیشرفت
- پیام علی اکبر رضایی فرماندار شهرستان گلپایگان به مناسبت ۲۱ فروردینماه، سالروز تأسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی
- تحقق 16 پروژه عمرانی گلپایگان در سال گذشته
- دعوت سیدمسعوداطیابی از گلپایگانیهای خارج از شهر: سرمایهگذاری و گردشگری، کلید آبادانی زادگاه است
- پروژه های درحال احداث توقف نخواهد داشت
- پیام علی اکبر رضایی فرماندار شهرستان گلپایگان به مناسبت ملی فناوری هستهای
- دیدار مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری کشور با فرماندار گلپایگان و شهرداران به دعوت و پیگیریهای علی اکبر رضایی
- کاشت انواع درخت، گل های فصلی و دائمی در سطح شهر گلپایگان
- جلسه تودیع و معارفه ریاست اداره آب و فاضلاب شهرستان گلپایگان برگزار شد
- استاندار اصفهان: تکمیل پروژههای نیمهتمام و توسعه شهرکهای صنعتی سبز با محوریت انرژیهای تجدیدپذیر
- شهرکهای صنعتی، موتور محرک رشد صنعتی هوشمند در ایران
- معاون استاندار اصفهان:ساماندهی ظرفیت گردشگری گلپایگان ضروریست